Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ένα χρόνο έχω την ίδια σύνδεση. Με Line Attenuation Down) 42dB. Με ταχυτητα 7-7,5 Mbit fast path

Την παρασκευη ειχα αποσυνδεσεις (36/ μιση ωρα) και δηλωσα βλαβη.

Ηρθε ο τεχνικος και τωρα εχω 5,5Mbit fast path. Line Attenuation down 42.5dB

Μπορω να κανω κατι για να επανελθει η ταχυτητα μου στα φυσιολογικα;  Ο τεχνικος μου ειπε πως τα ζευγαρια εχουν προβλημα.

Η θεωρητική μου ταχύτητα είναι 8,43mbits, δεν ειναι λιγα τα 5,5?

Επισης μου ειπε εντος μηνα να μη ξαναδηλωσω το ιδιο προβλημα και να παίρνω κατευθείαν αυτόν ή το κεντρο βλαβων το τοπικο.

Παραθέτω και print screen με τα τεχνικα στοιχεια της γραμμής μου.

Οποια βοηθεια, καθοδήγηση δεκτή.

Screenshot_1.png

Δημοσ.

Η θεωρητική που βλέπω στο printscreen ειναι 5364 (5,3) και οχι 8,43. Το αν κάποτε ειχες 8,43 ειναι αλλο θεμα. 

Το μονο που μπορεις να κάνεις ειναι να δεις αν στη γειτονια σου παρέχεται VDSL και με τι ταχυτητες και να σκεφτείς την αναβάθμιση. Τονιζω τη λεξω γειτονια σου για να ρωτήσεις κόσμο εκεί γύρω που θα σου που πραγματικά νουμερα. 

Δημοσ.
3 hours ago, alkis13 said:

Ένα χρόνο έχω την ίδια σύνδεση. Με Line Attenuation Down) 42dB. Με ταχυτητα 7-7,5 Mbit fast path

Μπορω να κανω κατι για να επανελθει η ταχυτητα μου στα φυσιολογικα;  Ο τεχνικος μου ειπε πως τα ζευγαρια εχουν προβλημα.

Επισης μου ειπε εντος μηνα να μη ξαναδηλωσω το ιδιο προβλημα και να παίρνω κατευθείαν αυτόν ή το κεντρο βλαβων το τοπικο.

οτι επαιζες τοσο δεν σημαινει οτι θα παιζεις τοσο.ενα προβλημα σε ενα καλωδιο ή παραπανω συνδρομητες αρα μεγαλύτερο Crosstalk ειναι ικανα να σου μειωσουν την ταχυτητα.ο οτε μπορει αν θελει να δοκιμασει ενα δυο αλλα ζευγαρια μηπως παιξεις οπως παλια αλλα μπορει και αυτα να μην παιξουν καλυτερα.

απο την αλλη μπορει καν να μην δοκιμασει αλλα ζευγαρια να σου πει εισαι μακρυα και να κλεισει εκει το θεμα.δεν υπαρχει κατωτατο οριο στο adsl οποτε ειναι καλυμμενος απεναντι σου .γενικα 42,5 attenuation ειναι παρα πολυ και τα καλωδια κοβονται "ραβονται" συνεχεια μετα απο καλωδιακες βλάβες οποτε μην περιμενεις οτι θα παιζουν συνέχεια το ιδιο οπως στην αρχη.καλώδια εννοειται δεν αλλαζονται ειδικα κεντρικα αφου η ολη κατασταση παει προς το vdsl απο Kv. εχω πετυχει πχ περιπτωση που στο κτιριο εφταναν δυο καλωδια.ενα παλιο που πηγαινε διαμεσον καφαο και ενα καινουριο που ηταν σταθερο δηλαδη μεχρι το ακ απευθειας.το παλιο καλωδιο sync 4-5-6 mbit ενω το καινουριο 11-12

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, poulinos είπε

οτι επαιζες τοσο δεν σημαινει οτι θα παιζεις τοσο.ενα προβλημα σε ενα καλωδιο ή παραπανω συνδρομητες αρα μεγαλύτερο Crosstalk ειναι ικανα να σου μειωσουν την ταχυτητα.ο οτε μπορει αν θελει να δοκιμασει ενα δυο αλλα ζευγαρια μηπως παιξεις οπως παλια αλλα μπορει και αυτα να μην παιξουν καλυτερα. Άρα για να υπαρχει μειωση στη ταχυτητα με πολλους συνδρομητές δεν υπαρχει σωστή υποδομή.

απο την αλλη μπορει καν να μην δοκιμασει αλλα ζευγαρια να σου πει εισαι μακρυα και να κλεισει εκει το θεμα.δεν υπαρχει κατωτατο οριο στο adsl οποτε ειναι καλυμμενος απεναντι σου .

Εδω δηλαδη υπάρχει νομοθετικό κενό, εφόσον αφήνει ο ελεγκτής (πχ ΕΕΤΤ), τον ιδιώτη να πουλάει-προσφέρει-διαφημίζει ταχύτητες έως 8,43mbit (το εως 24 στη περιπτωση μου μεταφραζεται ετσι).

γενικα 42,5 attenuation ειναι παρα πολυ  Σε αυτό υπάρχει όριο; ή απλά υπάρχει έλλειψη υποδομών.

και τα καλωδια κοβονται "ραβονται" συνεχεια μετα απο καλωδιακες βλάβες οποτε μην περιμενεις οτι θα παιζουν συνέχεια το ιδιο οπως στην αρχη.καλώδια εννοειται δεν αλλαζονται ειδικα κεντρικα αφου η ολη κατασταση παει προς το vdsl απο Kv. εχω πετυχει πχ περιπτωση που στο κτιριο εφταναν δυο καλωδια.ενα παλιο που πηγαινε διαμεσον καφαο και ενα καινουριο που ηταν σταθερο δηλαδη μεχρι το ακ απευθειας.το παλιο καλωδιο sync 4-5-6 mbit ενω το καινουριο 11-12

Άρα με λίγα λόγια, η ιδιωτική εταιρία, προσπαθεί να μου δίνει ότι υπάρχει, ότι πιο φτηνό για αυτή  και δεν υπάρχει κάποιος να την ελέγχει-επιβάλλει κανονισμούς-κυρώσεις.  Πολύ βολικά όλα για τους παρόχους, πολύ άβολα για τον καταναλωτή.

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

Δημοσ.

δεν ειναι ακριβως θεμα υποδομης.να το εξηγησω λιγο καλυτερα.οσο περισσοτεροι πελατες πανω σε ενα πολυζευγο καλωδιο τοσο μεγαλυτερο crosstalk.αυτο υπαρχει παντου παντοτε σε ολα τα καλωδια και σε ολες τις χωρες του κοσμου.οτι μπορει πχ στο εξωτερικο τα καλωδια να μην ειναι του 1930 και να ειναι καλυτερα ή να ειναι λιγοτερο ζευγων ναι θα μπορουσε. αλλα αυτο ειναι ενα προβλημα του adsl/vdsl/shdsl και οτιδηποτε περναει πανω απο χαλκο.αντιθετα δεν εχεις θεμα στην οπτικη.

επισης παγκοσμιως το adsl/vdsl ειναι μεχρι.το μεχρι εξαρτατε απο ποιοτητα χαλκου και απο αποσταση απο το Kv.Ναι σε εναν τελειο κοσμο θα πρεπε να υπαρχει καφαο σε καθε οικοδομικο τετραγωνο και σωστος χαλκος και ολοι να πιανουν ωραιες ταχυτητες.στην πραξη αυτο δεν γινεται πουθενα παγκοσμιως οποτε εχουμε μεχρι 24 μεχρι 50 μεχρι 100 και παει λεγοντας.ετσι παιζει το adsl/vdsl.δεν γινεται να παιξεις 24 mbit στο adsl αν εισαι 500 μετρα απο τον οτε ακομα και αν εχεις τον τελειο χαλκο.ναι αν βαλεις καμπινα σε καθε τετραγωνο θα μπορεις αλλα παντα υπαρχει και το οικονομικο θεμα αλλιως θα ειχαμε ολοι fiber.οποτε ναι δεν υπαρχει οριο ουτε θα υποχρεωσει καποιος τον οτε να βαλει πχ καμπινα στα 100 μετρα απο εσενα ουτε στο adsl να φτιαξει κεντρο πιο κοντα σε σενα.οποτε ειναι μεχρι.αν εισαι 5 Km ναι θα παιξεις 1mbit. οσο πιο μακρυα τοσο μεγαλυτερο attenuation τοσο μικροτερη ταχυτητα.νομος της φυσικης δηλαδη.ετσι ειναι ο χαλκος. προσπαθησα να το πω οσο πιο απλα γινεται.το μελλον ειναι η ινα που δεν εχει αυτα τα προβληματα .μπορει να εισαι και στα 10 χιλιομετρα και να εχεις 10gbit.o χαλκος εχει τους περιορισμους του.σιγουρα ολα ειναι πολυ καλυτερα τωρα με τα Kv που ειναι εχεις παρα πολλα dslam σε μια περιοχη οποτε και οι αποστασεις ειναι πιο μικρες.αρα και καλυτερη ταχυτητα.

33 minutes ago, alkis13 said:

Άρα με λίγα λόγια, η ιδιωτική εταιρία, προσπαθεί να μου δίνει ότι υπάρχει, ότι πιο φτηνό για αυτή  και δεν υπάρχει κάποιος να την ελέγχει-επιβάλλει κανονισμούς-κυρώσεις.  Πολύ βολικά όλα για τους παρόχους, πολύ άβολα για τον καταναλωτή.

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες.

δεν ειναι να σου δωσει οτι πιο φτηνο.ειναι το τι ειναι εφικτο να σου δωσει με βαση της υπαρχουσας καταστασης.αν τωρα ναι μου πεις ναι γιατι πχ τα βριλησσια δεν εχουν δικο τους κτιριο οτε και παιρνουν απο το χαλανδρι που ειναι 5 Km μακρυα και παιζω 5 Mbit ναι εκει δεν εχω απαντηση. πριν γινουν τα Kv υπηρχαν μονο τα αστικα κεντρα και μερικα mini dslam>δεν φτιαχτηκαν ποτε παραπανω αστικα κεντρα διοτι ειναι κοστος και αφου αργα η γρηγορα θα πηγαιναμε εδω που ειμαστε τωρα στο vdsl. οπως και καποιος μπορει να πει ναι εχω kv αλλα ειναι 500 μετρα μακρυα και δεν παιζω παραπανω απο 30.ναι δεν θα φτιαξουν αλλη καμπινα για να εξυπηρετησουν 10 ατομα.ειναι οπως και με τις κεραιες κινητης.καλως η κακως πιανουν την μαζα .το θεμα αυτο θα λυθει αν ξεκινησουν να δινουν πχ απο τα kv ftth,οπου εκει ναι θα μπορεις πλεον να λες εγγυημενο 100Mbit.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το συγκεκριμένο κουτί είναι αυτό

Μου ανέφερε ο τεχνικός ότι έχει πάνω του 168 συνδέσεις και υπολειτουργεί γιατί ο ένας κάνει παρεμβολές στον άλλον. Όπως επίσης ότι το κουτί αυτό χωράει 100 συνδέσεις max.

Εγώ εκεί έχω την ένσταση, στο ότι αντί για 100 έχουν μέσα 168 και πέφτει η ποιότητα. Βέβαια αυτά είναι λόγια του τεχνικού και δε ξέρω αν ισχύουν. Ισχύουν; Είναι fix ο χώρος και ο όγκος του κάθε κουτιού;

Δεν μίλησα για την περίπτωση που έχτισα ένα σπίτι στη κορυφή του βουνού και απαιτώ να έχω την καλύτερη ταχύτητα. Ούτε γιατί ο χαλκός έχει απώλειες. Θα έπρεπε ο Οτε να υποχρεώνεται να βάζει καμπίνες τόσες ώστε να καλύπτουν το πληθυσμό του οικοδομικού τετραγώνου, δηλαδή αν η καμπίνα μου έχει πληρότητα 168% δεν θα έπρεπε κάποια ελεγκτική αρχή να πει στο κάθε πάροχο, δεν δίνεις ποιοτικές υπηρεσίες,άρα δεν συνδέεις άλλες γραμμές ή αναβάθμισε;

4 ώρες πριν, isay είπε

Η θεωρητική που βλέπω στο printscreen ειναι 5364 (5,3) και οχι 8,43. Το αν κάποτε ειχες 8,43 ειναι αλλο θεμα. 

Το μονο που μπορεις να κάνεις ειναι να δεις αν στη γειτονια σου παρέχεται VDSL και με τι ταχυτητες και να σκεφτείς την αναβάθμιση. Τονιζω τη λεξω γειτονια σου για να ρωτήσεις κόσμο εκεί γύρω που θα σου που πραγματικά νουμερα. 

Σύμφωνα με αυτό αναφέρω 8,43

και vdsl κατασκευάζει η wind για το q2 2019.

Επεξ/σία από alkis13
Δημοσ.

Μετά από πολλές επικοινωνίες και επισκέψεις τεχνικών η γραμμή διορθώθηκε κάπως. Βέβαια το line attenuation πως απο 42,5-42 έγινε 41, με αλλαγή ζευγαριού θα παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα.

Screenshot_8.png

Δημοσ.

Μια χαρα. 

Το μεγιστο που πιανει η γραμμή σου τώρα ειναι 7120.

Το adsl calculator ειναι θεωρητικό και απο την εμπειρία μου λίγο αισιόδοξο σε σχέση με την ελληνικη πραγματικότητα. 

Δημοσ.

😅

1 ώρα πριν, isay είπε

Μια χαρα. 

Το adsl calculator ειναι θεωρητικό και απο την εμπειρία μου λίγο αισιόδοξο σε σχέση με την ελληνικη πραγματικότητα. 

Ναι, ξερω το adsl calculator ειναι αισιοδοξο. ή βασικά δεν έχουν υπολογίσει τα κονδύλια που είχε ο ΟΤΕ επί κρατικές εποχές, όπου έγιναν εξοχικά διευθυντών και πάει λέγοντας.

Η απορία μου είναι γιατί το 42,5-42 έγινε 41, αφού είναι η απόσταση και είναι σταθερό. Δηλαδή επειδή μου άλλαξε ζευγάρι κέρδισα 80m απόσταση από το κέντρο;

9 λεπτά πριν, divo είπε

Ελεγκτικός μηχανισμός ειναι η ΕΕΤΤ. χωρίς νομοθετικό πλαίσιο τι να κάνει η ΕΕΤΤ? να μου πεις δε θελουν να ασχολούνται και αυτοί.παραπάνω δουλεια. 😅

Υποχρεωμένος να δωσει ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ μονο , ειναι η forthnet. Αυτη ειναι καθολικος παροχος. Δε σε καταλαβαίνω εδώ.

Πάντως κακά τα ψέματα. Το εως 24Mbps είναι παραπλανητικό. Θα έπρεπε ανά περιοχή να υπάρχει ΜΟ και βάση αυτού να πληρώνεις. και η κάθε εταιρία να έχει δικό της κουτι-και δυνατότητα να κάνει κέντρο όπου θέλει. Με τα σημερινά δεδομένα, αν πιάνεις 20Mbps από cosmote, θα πιάνεις και απο vodafone/hol/cyta, forthnet, wind.

Δημοσ.
Στις 26/7/2018 στις 10:48 ΠΜ, bill2015 είπε

Οτε πλεον έχει 24 ,30 ,50 ,100 και 200 το 4 δεν το έχει πια 

Στο 24, υπαρχει προφιλ 4-8-24. Εφοσον υπαρχουν αυτα τα προφιλ γιατι να μη λενε πχ στη ταδε περιοχη δινω 4αρι ποιοτικο ιντερνετ στη ταδε τιμη;

Το εως 24 ειναι παραπλανητικό. Δεν μπορει να κανει Μ.Ο. ο καθε παροχος; Εκει εχω την ενσταση και τιποτα παραπανω. Να βγει να διαφημιζει η Κοσμοτε. Δινω πχ. στο Νεο Ηρακλειο, απιστευτες ταχυτητες 2Μbps με 30€ το μηνα προσφορα,

Θα αρεσε σε κανεναν να βαζει βενζινη εως 95 οκτανια;

Οπως προειπα, εφοσον κανεις δεν ελεγχει πολυ καλα κανουν απο οικονομικη αποψη για αυτους.

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, divo είπε

4αρι υπαρχει οπως ειπαμε. Εσυ που κλειδώνεις στα 5 γιατι δεν ζητας χαμηλότερη ταχύτητα , για να μη πληρώνεις  αδικα?

Στις 17/7/2018 στις 12:31 ΜΜ, alkis13 είπε

Screenshot_1.png

Στις 25/7/2018 στις 4:18 ΜΜ, alkis13 είπε

Μετά από πολλές επικοινωνίες και επισκέψεις τεχνικών η γραμμή διορθώθηκε κάπως. Βέβαια το line attenuation πως απο 42,5-42 έγινε 41, με αλλαγή ζευγαριού θα παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα.

Screenshot_8.png

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
On 17/07/2018 at 17:56, alkis13 said:

Το συγκεκριμένο κουτί είναι αυτό

Μου ανέφερε ο τεχνικός ότι έχει πάνω του 168 συνδέσεις και υπολειτουργεί γιατί ο ένας κάνει παρεμβολές στον άλλον. Όπως επίσης ότι το κουτί αυτό χωράει 100 συνδέσεις max.

Εγώ εκεί έχω την ένσταση, στο ότι αντί για 100 έχουν μέσα 168 και πέφτει η ποιότητα. Βέβαια αυτά είναι λόγια του τεχνικού και δε ξέρω αν ισχύουν. Ισχύουν; Είναι fix ο χώρος και ο όγκος του κάθε κουτιού;

Δεν μίλησα για την περίπτωση που έχτισα ένα σπίτι στη κορυφή του βουνού και απαιτώ να έχω την καλύτερη ταχύτητα. Ούτε γιατί ο χαλκός έχει απώλειες. Θα έπρεπε ο Οτε να υποχρεώνεται να βάζει καμπίνες τόσες ώστε να καλύπτουν το πληθυσμό του οικοδομικού τετραγώνου, δηλαδή αν η καμπίνα μου έχει πληρότητα 168% δεν θα έπρεπε κάποια ελεγκτική αρχή να πει στο κάθε πάροχο, δεν δίνεις ποιοτικές υπηρεσίες,άρα δεν συνδέεις άλλες γραμμές ή αναβάθμισε;

Σύμφωνα με αυτό αναφέρω 8,43

και vdsl κατασκευάζει η wind για το q2 2019.

δεν υπαρχει τι χωραει ακριβως.αν εχει ενα καλωδιο με 100 πελατες και ενα δευτερο καλωδιο με αλλους 100 δεν υπαρχει κανενα θεμα.το καθε καλωδιο ειναι διαφορετικο οποτε δεν υπαρχει crosstalk μεταξυ των 2 καλωδιων. οποτε δεν ισχυουν και τα παρακατω.δεν ειναι Fixed o ογκος.

On 25/07/2018 at 16:18, alkis13 said:

Screenshot_8.png

σου γραψα πιο κατω γιατι αλλαξε.

On 25/07/2018 at 18:04, isay said:

Μια χαρα. 

πολυ θεωρητικο και για 6 margin.

On 25/07/2018 at 19:36, divo said:

Για να αρχισω απο το τελος. Στη περιοχη μου η wind υποτυθεται οτι εχει παραδοσει τις καμπινες απο τκ q1 2018. Παρολα αυτα εγω δεν εχω ακομα vdsl, και οι καμπινες δεν εχουν ακομα ρευμα, ουτε εχουν συνδεθει με τα καφαο του οτε.

Τωρα για να ερθουμε στο τι ειναι υποχρεωμενος να κανει και τι οπως και ποιος το ελεγχει. 

Ελεγκτικός μηχανισμός ειναι η ΕΕΤΤ. Υποχρεωμένος να δωσει ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ μονο , ειναι η forthnet. Αυτη ειναι καθολικος παροχος. Ιντερνετ δεν ειναι υποχρεωμενος να σου δωσει κανεις.

Αυτη ειναι η Ελλαδα του 2018. 

και τηλεφωνια παντου δινουν με δορυφορικο :P

On 25/07/2018 at 19:51, alkis13 said:

😅

Ναι, ξερω το adsl calculator ειναι αισιοδοξο. ή βασικά δεν έχουν υπολογίσει τα κονδύλια που είχε ο ΟΤΕ επί κρατικές εποχές, όπου έγιναν εξοχικά διευθυντών και πάει λέγοντας.

Η απορία μου είναι γιατί το 42,5-42 έγινε 41, αφού είναι η απόσταση και είναι σταθερό. Δηλαδή επειδή μου άλλαξε ζευγάρι κέρδισα 80m απόσταση από το κέντρο;

Πάντως κακά τα ψέματα. Το εως 24Mbps είναι παραπλανητικό. Θα έπρεπε ανά περιοχή να υπάρχει ΜΟ και βάση αυτού να πληρώνεις. και η κάθε εταιρία να έχει δικό της κουτι-και δυνατότητα να κάνει κέντρο όπου θέλει. Με τα σημερινά δεδομένα, αν πιάνεις 20Mbps από cosmote, θα πιάνεις και απο vodafone/hol/cyta, forthnet, wind.

το attenuation δεν ειναι ενα σταθερο νουμερο ακριβως οπως το νομιζεις.το attenuation 

α.το καθε modem/router το καταλαβαινει διαφορετικα.

β.αν ενα καλωδιο εχει θεμα μπορει να βγει διαφορετικο attenuation.

γ.ακομα και τον ιδιο χαλκο να κρατησουμε αν αλλαξουμε το dslam θα καταλαβει διαφορετικα το attenuation.

δ.και προφιλ μπορει να σου αλλαξουν και να αλλαξει το attenuation.ειναι ενα νουμερο που μπορει να επηρεαστει απο πολλα πραγματα.μια οξειδωση πανω στο καλωδιο , ενα τηλεφωνικο καλωδιο προβληματικο,ενα φιλτροαναποδα θα σου αλλαξουν το attenuation. το δικο της κουτι δεν προκειται να γινει.αυτο παιζει να γινει μονο με ftth και οχι με χαλκο.ναι οπως ειναι αν πιανεις 20 με τον ενα παροχο πανω κατω θαπιανεις και τα 20 και απο αλλο παροχο.θα υπαρχει διαφορα αναλογως τον εξοπλισμο και το profile που εχει ο καθε παροχος.αλλος δινει 6 snr αλλος 9 οποτε θα εχεις με τον πρωτο πχ 20 με τον δευτερο 18,5.

On 29/07/2018 at 01:32, alkis13 said:

Στο 24, υπαρχει προφιλ 4-8-24. Εφοσον υπαρχουν αυτα τα προφιλ γιατι να μη λενε πχ στη ταδε περιοχη δινω 4αρι ποιοτικο ιντερνετ στη ταδε τιμη;

Το εως 24 ειναι παραπλανητικό. Δεν μπορει να κανει Μ.Ο. ο καθε παροχος; Εκει εχω την ενσταση και τιποτα παραπανω. Να βγει να διαφημιζει η Κοσμοτε. Δινω πχ. στο Νεο Ηρακλειο, απιστευτες ταχυτητες 2Μbps με 30€ το μηνα προσφορα,

Θα αρεσε σε κανεναν να βαζει βενζινη εως 95 οκτανια;

Οπως προειπα, εφοσον κανεις δεν ελεγχει πολυ καλα κανουν απο οικονομικη αποψη για αυτους.

δεν μπορεις να το πεις αυτο.πχ το περιστερι ειναι μια τεραστια περιοχη.υπαρχει ατομο με 24 και ατομο με 4.αν ο μεσος ορος ειναι 10 παλι δεν λεει κατι γιατι εσυ μπορει να πιανεις 1 και εγω 24.οποτε δεν λεει κατι ο μεσος ορος.οποτε δεν ειναι παραπλανητικο το μεχρι 24 .ειναι απολυτως σωστο αφου μιλαμε για χαλκο και ισχυει παντου σε ολο τον κοσμο.

On 29/07/2018 at 12:19, divo said:

4αρι υπαρχει οπως ειπαμε. Εσυ που κλειδώνεις στα 5 γιατι δεν ζητας χαμηλότερη ταχύτητα , για να μη πληρώνεις  αδικα?

Πολλες φορες οσο κανει το 4αρι στον οτε κανει το 24 αρι σε αλλον παροχο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...