Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή σας μέρα.

Θέλω ένα desktop για μια φίλη μιας κάποιας ηλικίας (...) για απλή χρήση. Το προηγούμενο που είχε ήταν 15ετίας για να καταλάβετε.

Οπότε, έχουμε και λέμε.

Ποσό που διαθέτουμε: Γύρω στα 300€

Χρήση υπολογιστή: Πολύ απλή. Internet, FB κλπ, καμιά ταινία, office

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Κανένα ειδικό. Browser, media player, τύπου office, κάτι για να κατεβάζει...

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη. Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Οθόνη έχει με είσοδο VGA.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο, ηχεία, ποντίκι? Έχει απ' αυτά.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Περιστέρι, Ίλιον.

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι από ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά από διαφορετικά καταστήματα? Μάλλον από ένα επειδή...

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί από τον ενδιαφερόμενο? ...επειδή το θέλει συναρμολογημένο.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο. Καλό θα ήταν να έχει τα Windows 10 (πριν είχε XP!) αλλά αυτό ανεβάζει πολύ το κόστος απ' ότι βλέπω. Ίσως, αν μπορείτε, να προτείνετε κάποια «εύκολη» διανομή Linux για να μην χάσει τον μπούσουλα...

Έχω 2 ενδεικτικές συνθέσεις (από τα λίγα που ξέρω) αλλά σίγουρα μπορεί να υπάρχουν καλύτερες επιλογές ή να υπάρχει κάποια ασυμβατότητα κλπ.

Η πρώτη σύνθεση έχει 301€ και η δεύτερη (δυστυχώς) 353€.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

terra.JPG

plaisio.JPG

Δημοσ.

καλημέρα δεν ξέρω εαν σε ενδιαφέρει σε μεταχειρισμένο ,έχω ένα pc  το οποίο έχει motherboard gigabyte ga-h61m,cpu i5 3550s ,ssd 120gb sandisk ,8gb ram ddr3 1600,case aerocool qs 180 καινούριο,lg dvdrw καινούριο

μπορώ να σου το δώσω 230€

έχω και windows 10 pro  γνησια με 70€

• Thanks 1
Δημοσ.

Ποντίκι πληκτρολόγιο dvd έχει;

Θεωρώ ακριβές τις επιλογές μητρικής- τροφοδοτικού - μνήμης για 2πύρινο φθηνό σύστημα... Βάλε καλύτερα ό-τι οικονομικότερο βρεις σε socket FM2+ με Athlon 4πύρινο ο (πχ Χ4 845) και DDR3. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενημερωτικά, έχω παρόμοιο σύστημα με το παρακάτω σε χώρο γραφείου για ίδια χρήση με αυτή που σε ενδιαφέρει, και πετάει.Ρίξε μια ματιά. Όλα τα κομμάτια από e-gate.gr, βρίσκεται Μαρούσι και συναρμολογούν.300€ στο σύνολο. Άν δεν σου αρκούν τα 128gb του ssd (για λειτουργικό και προγράμματα, αλλά και αρχεία  office κτλ πάντως είναι υπερ-αρκετός) τότε πας με +30€ περισσότερα σε 240άρη-> https://www.e-gate.gr/596029/crucial-mx500-250gb-2-5-sata-iii-ct250mx500ssd1

e-gate.gr.jpg

Επεξ/σία από jeandoumpier
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@vasilis217 δεν ξέρω αν θέλει μεταχειρισμένο. Θα την ρωτήσω και θα επανέλθω.

@nicksoti πληκτρολόγιο και ποντίκι έχει. DVD δεν θέλει. Τα υπόλοιπα δεν τα κατάλαβα. :( Να βρω καλύτερο επεξεργαστή και μνήμες ή πιο φθηνά σε μητρική, τροφοδοτικό και μνήμη;

@jeandoumpier ενδιαφέρον! Θα το κοιτάξω αυτό.

Επεξ/σία από pikpa
Δημοσ.

Για να μην το πολυψάχνεις πάρε αυτά που λέει ο φίλος παραπάνω μια χαρά είναι και για το μαγαζί συμφωνώ έχω καλή εμπειρία.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και μια εναλλακτική πρόταση με καλύτερο cpu, μητρική:

Aerocool CS-102

Corsair VS 450

MSI B350M PRO-VD PLUS (και με vga έξοδο)

AMD Ryzen 3 2200G Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά ...

Crucial Ballistix Sport LT DIMM 4 GB DDR4-2666 SR (Για την χρήση που θα κάνει είναι ανεκτά τα 4gb, αργότερα αν χρειαστεί ανεβάζει τη μνήμη...)

Intenso SSD SATA III Top 128GB (MLC), + μπορεί και να χρησιμοποιήσει τον παλιό της δίσκο ως αποθήκη για να κατεβάζει ότι θέλει

Σύνολο 340€

Επεξ/σία από leros2004
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@nicksoti εννοείς το σύστημα από το e-gate που προτείνει ο @jeandoumpier

@leros2004 για τέτοια ή ανάλογα συστήματα 4GB RAM είναι αρκετά; Δεν θα χρησιμοποιεί μνήμη και για την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών; Ο παλιός δίσκος είναι IDE (!!!) αλλά θα της δώσω εγώ έναν 500άρη και αργότερα παίρνει κάνα δυο tera.

Με λειτουργικό τι να κάνω; Ποια διανομή θα της είναι πιο εύκολη;

Σας ευχαριστώ! :)

Επεξ/σία από pikpa
Δημοσ.

Linux mint είναι αρκετά εύκολο, αλλιώς κοίτα στο ebay για κλειδί win10 pro με 6-7€ μαξ.

Τα 4gb θα τις φθάσουν, και όταν με το καλό δεν επαρκούν απλώς προσθέτει μνήμη, ραμ είναι το μόνο εξάρτημα που μπορείς να προσθέσεις χωρίς να χρειαστεί να αφήσεις στην ΄άκρη το υπάρχων.. ενώ πχ αν πάρει 2 core cpu σήμερα και θέλει να τον αλλάξει αργότερα θα της μείνει το παλιό cpu ...... 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Είναι 2 core/4 threads ο g4560, για σύστημα γραφείου είναι μια πολύ καλή επιλογή αν θέλει να μείνει έως τα 300€. Δοκιμασμένο 100%. Άν τα ξεπεράσει λίγο πάει στον 2200g φυσικά που σωστά του πρότεινες, αν και τα 4gb μνήμης ακόμη και για χρήση γραφείου μου κάθονται στο λαιμό. Άν ανοίγει πολλά tabs κτλ θα την ζορίζουν ενίοτε. Δεν ξέρω..Πάντως διαφορά δεν θα δει πουθενά στην χρήση που κάνει μεταξύ των δυο επεξεργαστών, το ιδανικό θα ήταν 2200g+8gb ram αλλά...

Επεξ/σία από jeandoumpier
  • Like 2
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Linux mint είναι αρκετά εύκολο, αλλιώς κοίτα στο ebay για κλειδί win10 pro με 6-7€ μαξ.

Τα 4gb θα τις φθάσουν, και όταν με το καλό δεν επαρκούν απλώς προσθέτει μνήμη, ραμ είναι το μόνο εξάρτημα που μπορείς να προσθέσεις χωρίς να χρειαστεί να αφήσεις στην ΄άκρη το υπάρχων.. ενώ πχ αν πάρει 2 core cpu σήμερα και θέλει να τον αλλάξει αργότερα θα της μείνει το παλιό cpu ...... 

Linux mint. Ok το έχω υπόψιν μου. Τώρα, τα κλειδιά στο ebay με 6-7€ είναι νόμιμα; Δηλαδή απλά θα βρω να κατεβάσω το iso των 10 pro θα τα εγκαταστήσω και θα βάλω αυτό το κλειδί και όλα θα είναι εντάξει;

Ναι, μνήμη μπαίνει πολύ εύκολα αργότερα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pikpa είπε

Linux mint. Ok το έχω υπόψιν μου. Τώρα, τα κλειδιά στο ebay με 6-7€ είναι νόμιμα; Δηλαδή απλά θα βρω να κατεβάσω το iso των 10 pro θα τα εγκαταστήσω και θα βάλω αυτό το κλειδί και όλα θα είναι εντάξει;

Ναι, μνήμη μπαίνει πολύ εύκολα αργότερα.

Σε όλα ναι 

• Thanks 1
Δημοσ.

Γιατί δεν παίρνεις ένα laptop? Πούλα ότι μπορείς από τα υπάρχων, βάλε κάτι παραπάνω μέχρι τα 380-400 και θα είσαι οκ...

https://www.mrcheap.gr/acer-nb-aspire-a315-51-3931-15.6-tft-hd-intel-cpu-8th-gen-i3-8130u-4gb-ram-1tb-hdd-intel-vga-hd-graphics-linux-black-2yw-nx.gyyet.006.html

Με 420 παίρνεις και με SSD

https://www.mrcheap.gr/acer-nb-aspire-a315-51-357t-15.6-tft-hd-intel-cpu-8th-gen-i3-8130u-4gb-ram-256gb-ssd-intel-vga-hd-graphics-linux-black-2yw-nx.gyyet.007.html

Επίσης φαντάζομαι ότι η οθόνη είναι και λίγα αρχαία...

p.s. με 6-7 ευρώ βρίσκεις και κλειδί για windows

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@greg4 ας αρχίσω από το τέλος. Πήρα έναν κωδικό για τα 10 pro και φαντάζομαι θα είμαι ok μ' αυτόν. Η οθόνη είναι αρκετών χρόνων (7-8;) αλλά είναι μια 23-24άρα Dell πολύ καλή, με άψογο panel και δεν θέλει αλλαγή. Τώρα, το είχα προτείνει κι εγώ αλλά laptop δεν θέλει μιας και βολεύεται με το κινητό όταν δεν είναι σπίτι. Σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις με το κινητό όσα με το laptop αλλά δεν θέλει. Προτιμάει σταθερό PC.

Επεξ/σία από pikpa

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...