Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ έχω Wind Vdsl και είμαι ευχαριστημένος, πριν είχα adsl και από 24 έπιανα με το ζόρι 3 (πάλι wind). Όλοι βέβαια στην περιοχή μου είχαμε το ίδιο θέμα. Τώρα πιάνω 45 down και σχεδόν 5 Up

Τρέχει ένα ειδικό πρόγραμμα επιδότησης για όσους μπορούν να βάλουν οπτική ίνα μέχρι το σπίτι τους. Που σημαίνει πως αν η περιοχή σου είναι διαθέσιμη για οπτική ίνα (μέχρι το σπίτι και μέσα) τότε σε συμφέρει να πας προφανώς σε κάποια εταιρεία. Προσωπικά δεν μπορώ να βάλω στην περιοχή μου αλλά με 50αρα Vdsl πληρώνω ακριβώς 29.60 €.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θα ήθελα να μάθω αν επιτρέπεται γιατί να πας σε vdsl απο adsl που πιάνεις μέχρι 12 Mbps .
Αν θέλεις για να κατεβάζεις ταινίες/σειρές μπορείς να με άλλο τρόπο και πολυ πιο φθηνά ( να τα βλέπεις online η να κατεβάζεις με αρκετά καλη ταχύτητα σε cloud BitTorrent επι πληρωμή ).

Το γράφω χωρίς να είμαι αντίθετος με το να ανέβεις σε ταχύτητα αλλά μπας και σου βγεί πιο οικονομικά.
Απο κάτω βάζω την εικόνα για να καταλάβεις ταχύτητες ( cloud BitTorrent ).

123123.JPG

Επεξ/σία από timos81
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Ωραία, το κατεβάζεις στο cloud με 37,44 MB/s. Στο PC σου πώς θα το μεταφέρεις μετά;

Και αντε να αρχισεις να το βλέπεις online (με streaming) την ίδια ώρα που η συντροφος θελει να δει κάτι στο youtube ... σπασίματα στην εικόνα, οπως και σπασίματα νευρων από την γκρίνια, επειδή θα τολμήσει να της πει "καλή μου, βλέπω ταινια, ηρεμα με το internet"

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με 2 υπολογιστές στον ίδιο χώρο και με ADSL δεν είχα κάποια σπασίματα  στην εικόνα. 
Αν θέλεις να κατεβάσεις υπάρχει δυνατότητα download αλλά ποιος ο λόγος αν γίνεται αναπαραγωγή online, 
Σκέψου πόση ώρα χρειάζομαι για να κατεβάσω ένα αρχείο στον υπολογιστή με ταχύτητα 12 Mbps και πόση ώρα χρειάζομαι για να γίνει αναπαραγωγή online αν κατέβει σε cloud με ταχύτητα 500 Mbps. 
Ακόμα ένα θετικό είναι αν τα αρχεία είναι στο cloud μπορεί να γίνει αναπαραγωγή οπουδήποτε υπάρχει internet , χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρεις κάτι μαζί σου, tablet η στην τηλεόραση απο κάποιο media player. 
Το ξαναγράφω δεν διαφωνώ να μην ανέβει κάποιος σε ταχύτητα , απλά μπορεί να βγει πιο φθηνά και πιο εξυπηρετικά για κάποιον.

Επεξ/σία από timos81
Δημοσ.
6 minutes ago, timos81 said:

Αν θέλεις να κατεβάσεις υπάρχει δυνατότητα download αλλά ποιος ο λόγος αν γίνεται αναπαραγωγή online, 
Σκέψου πόση ώρα χρειάζομαι για να κατεβάσω ένα αρχείο στον υπολογιστή με ταχύτητα 12 Mbps και πόση ώρα χρειάζομαι για να γίνει αναπαραγωγή online αν κατέβει σε cloud με ταχύτητα 500 Mbps. 

Υπάρχουν torrent clients πάντως που σου επιτρέπουν να βλέπεις ενώ ταυτόχρονα κατεβαίνει. Γι' αυτό δεν βλέπω χρησιμότητα να πληρώνω για τέτοια υπηρεσία.

53 minutes ago, isay said:

Και αντε να αρχισεις να το βλέπεις online (με streaming) την ίδια ώρα που η συντροφος θελει να δει κάτι στο youtube

Bandwidth limit και κάνεις πως δεν ξέρεις γιατί κολλάει το YouTube. :P

Δημοσ.

Κατα 99% κατεληξα και θα παω σε wind και ο θεος βοηθος. Ελπιζω μονο αποσυνδεσεις να μην εχω. Κατα τα αλλα οπως και να εχει ταχυτητα θα πιανει. Κυρίως όμως επειδη παιζω και παιχνιδια θελω να πιστευω πως υα ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1% οτε ; Καλά θα κάνεις , είσαι Κιλκίς αν κατάλαβα σωστά ρώτα και για HCN, Inalan παίζουν και τέτοια αν σε καλύπτει η περιοχή.

Επεξ/σία από timos81
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, timos81 είπε

1% οτε ; Καλά θα κάνεις , είσαι Κιλκίς αν κατάλαβα σωστά ρώτα και για HCN, Inalan παίζουν και τέτοια αν σε καλύπτει η περιοχή.

Ναι εχει κανα μηνα που μπηκε και hcn αλλα δεν ξερω τι ρολο βαρανε αυτοι. Εμπιστεύεσαι τετοια εταιρια.? Εδω για wind ακουνε πολλοί και λενε μακριά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι να σου πω δεν ξέρω,, νομίζω αν ψάξεις για την hcn στο forum θα βρεις απαντήσεις . Πάντως έχει πραγματική ταχύτητα fiber , που δεν μπορούν να δώσουν άλλες εταιρείες + δεν έχεις συμβόλαιο . Μπορείς να δοκιμάσεις και αν δεις ότι δεν σου κάνει φεύγεις .

Επεξ/σία από timos81
Δημοσ.
7 ώρες πριν, timos81 είπε

Τι να σου πω δεν ξέρω,, νομίζω αν ψάξεις για την hcn στο forum θα βρεις απαντήσεις . Πάντως έχει πραγματική ταχύτητα fiber , που δεν μπορούν να δώσουν άλλες εταιρείες + δεν έχεις συμβόλαιο . Μπορείς να δοκιμάσεις και αν δεις ότι δεν σου κάνει φεύγεις .

Ενδιαφερον ακούγεται οσον αφορα αυτο για το συμβολαιο που ειπες και σκεφτομαι να παω να ρωτησω δεν εχω να χασω και τιποτα. Εχουμε καποιο λινκ με την ενοτητα για hcn.?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ThodorisFel είπε

Ενδιαφερον ακούγεται οσον αφορα αυτο για το συμβολαιο που ειπες και σκεφτομαι να παω να ρωτησω δεν εχω να χασω και τιποτα. Εχουμε καποιο λινκ με την ενοτητα για hcn.?

Κάνε μια αναζήτηση στο forum '' HCN: Καλωδιακό Internet και τηλεόραση ''

• Thanks 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
On 17/07/2018 at 17:54, ThodorisFel said:

Κοιτα για να ειμαι ειλικρινής την εψαχνα καπως για φοιτητικό για να ριξω το κοστολογιο αλλα και γενικότερα για αλλη ταχυτερη συνδεση γιατι εγω προσωπικά δεν ειμαι ευχαριστημενος γιατι παιζω και τα παιχνιδακια μου. Τωρα απο εκει και περα να ξεκαθαρισω πως δεν με ενδιαφερει καθολου το σταθερο και μετα απο μια ερευνα που εκανα ο οτε μου ειπε 34,5 το μηνα για 50αρα και η wind 28 η nova απο οσο ξερω πρεπει να το δινει στα 29.5 αλλα δεν πηγα να μιλησω στο καταστημα. Ηδη πληρωνω 53 το διμηνο σε οτε γιατι εληξε η συνδεση μου και 50αρα φοιτητικό δεν παιζει παρα μονο 24αρα αρα θα ειμαι παλι στα ιδια πραγματα. Τωρα απο wind που πηγα μου ειπαν οτι γενικα υπαρχει θεμα στην περιοχη μου και οτι το adsl ειναι με χαλκινα καλωδια για αυτο και σε οποιαδηποτε εταιρια και να παω θα ειμαι πανω κατω στις ιδιες ταχυτητες αυτο ακριβως δλδ που με ειπες και εσυ. Με vdsl δε μου λεει ειναι οπτικη ινα και πιανω πολυ καθαρο σημα μου λεει κατι για (vpu μου ειπε πως δεν ειναι light κλπ) ετσι οπως το ειδε απο τον υπολογιστη. Κατευθειαν στο pc με καλωδιο θα πιανεις μου λεει 49 με wifi πανω απο 30. 

δεν ειναι Ftth απλα ειναι το κλασσικο επειδη δεν ξερουν και για λογους marketing να λενε για οπτικη ινα. σε καποιες περιοχες εχει ξεκινησει πλανο για ftth

On 17/07/2018 at 23:58, isay said:

Δηλαδή η wind σου ειπε για οπτική ίνα μέχρι το σπιτι σου; Εχουν δίκτυο στην περιοχή σου;

Και αυτά με 28/μήνα;

Τεσπα, κάνε ενα κόπο να δώσεις ένα feedback οταν μπει, πραγματικά με ενδιαφέρει. 

εδω και λιγο καιρο εχει ξεκινησει σε καποιες περιοχες.απλα οταν πουλανε συνδεσεις επειδη και αυτοι που τις πουλανε δεν ξερουν αλλα και αυτοι που τους βαζουν να τις πουλανε θελουν να ακουγεται πιασαρικο για αυτο και το λενε fiber.

On 18/07/2018 at 18:10, ThodorisFel said:

και τι σημαίνουν όλα αυτά ρε παλικάρια για εμάς που δεν σκεπάζουμε και πολλά πολλά?

to vdsl ειναι Fiber to the cabin(fttc) που σημαινει οτι φτανει οπτικη μεχρι το Kv(Καφαο) και εσυ παιζεις vdsl.ασχετα που το λενε Fiber για λογους marketing ενω δεν ειναι fiber.το fiber το καθαρο ειναι Ftth δηλαδη οπτικη ινα μεχρι τον εξοπλισμο σου

On 18/07/2018 at 18:29, nikosthe15n said:

Εγώ έχω Wind Vdsl και είμαι ευχαριστημένος, πριν είχα adsl και από 24 έπιανα με το ζόρι 3 (πάλι wind). Όλοι βέβαια στην περιοχή μου είχαμε το ίδιο θέμα. Τώρα πιάνω 45 down και σχεδόν 5 Up

Τρέχει ένα ειδικό πρόγραμμα επιδότησης για όσους μπορούν να βάλουν οπτική ίνα μέχρι το σπίτι τους. Που σημαίνει πως αν η περιοχή σου είναι διαθέσιμη για οπτική ίνα (μέχρι το σπίτι και μέσα) τότε σε συμφέρει να πας προφανώς σε κάποια εταιρεία. Προσωπικά δεν μπορώ να βάλω στην περιοχή μου αλλά με 50αρα Vdsl πληρώνω ακριβώς 29.60 €.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

On 18/07/2018 at 23:07, ThodorisFel said:

Κατα 99% κατεληξα και θα παω σε wind και ο θεος βοηθος. Ελπιζω μονο αποσυνδεσεις να μην εχω. Κατα τα αλλα οπως και να εχει ταχυτητα θα πιανει. Κυρίως όμως επειδη παιζω και παιχνιδια θελω να πιστευω πως υα ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

αν εχεις αποσυνδεσεις με wind θα εχεις και με αλλον παροχο αφου απο τα ιδια dslam θα παρεις οταν μιλαμε για vdsl απο kv

On 19/07/2018 at 00:06, ThodorisFel said:

Ναι εχει κανα μηνα που μπηκε και hcn αλλα δεν ξερω τι ρολο βαρανε αυτοι. Εμπιστεύεσαι τετοια εταιρια.? Εδω για wind ακουνε πολλοί και λενε μακριά.

στην Inalan  δεν υπαρχει τελος διακοπης οποτε αν δεν σε καλυπτει μπορεις να φυγεις.

On 19/07/2018 at 00:27, timos81 said:

cable ειναι οχι fiber.fiber ειναι πριν το cable.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...