Yiannis87 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Με αφορμή τα νέα macbook pro που βγήκαν θέλω να ρωτήσω σχετικά με το touchbar αν βολεύει όσους το χρησιμοποιούν ή το βρίσκουν ενοχλητικό όταν κάνουν σοβαρή δουλειά. Αν δηλαδή οι δυνατότητες που προσφέρει είναι βοηθητικές ή σε αποσυντονίζουν από την οθόνη και την πραγματική εργασία. Πήγαινα να πάρω 12", άλλα τώρα με 4-core σε τόσο ελαφρύ 13" αξίζει να επενδύσεις νομίζω. Με ανησυχεί μόνο λίγο η ύπαρξη του touchbar σε ένα "pro" μηχάνημα. Γνώμες? Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από Yiannis87
CheOnWeb Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Υπάρχει και χωρίς Touch Bar Αν δεν τη θέλεις μπορείς να την απενεργοποιήσεις. Αν θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις πρέπει να την "μάθεις" σιγά-σιγά, όπως τα shortcuts. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από CheOnWeb
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Καλημέρα την ίδια λεπτομέρεια χρειάζομαι και εγώ. Απενεργοποιειται πλήρως; Και ποια η κατανάλωση ρεύματος και cpu;
Yiannis87 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Υπάρχει και χωρίς Touch Bar Αν δεν τη θέλεις μπορείς να την απενεργοποιήσεις. Αν θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις πρέπει να την "μάθεις" σιγά-σιγά, όπως τα shortcuts. Τα μοντέλα χωρίς touchbar είναι διπύρηνα. Για διπύρηνο νομίζω καλύτερο είναι το απλό macbook 12" λόγω καλύτερης φορητότητας (υστερεί βέβαια σε οθόνη και thunderbolt)
CheOnWeb Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 10 hours ago, Yiannis87 said: Τα μοντέλα χωρίς touchbar είναι διπύρηνα. Για διπύρηνο νομίζω καλύτερο είναι το απλό macbook 12" λόγω καλύτερης φορητότητας (υστερεί βέβαια σε οθόνη και thunderbolt) Με τίποτα το Macbook (τους είπες τους λόγους), οπότε αν θες quad παίρνεις με touchbar, την προσαρμόζεις και τη μαθαίνεις ή την απενεργοποιείς. https://support.apple.com/en-us/ht207055 https://www.imore.com/how-disable-touch-bar-macbook-pro-so-you-can-take-your-exams https://www.imore.com/touch-bar Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από CheOnWeb
Yiannis87 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, CheOnWeb είπε Με τίποτα το Macbook (τους είπες τους λόγους), οπότε αν θες quad παίρνεις με touchbar και την προσαρμόζεις και τη μαθαίνεις ή την απενεργοποιείς. https://support.apple.com/en-us/ht207055 https://www.imore.com/how-disable-touch-bar-macbook-pro-so-you-can-take-your-exams https://www.imore.com/touch-bar Μια χαρά, κατέβασα και το Touch Bar Simulator από GitHub για να παίξω λίγο και να το δω. Νομίζω όμως πως θα πάω σε 12" (i5, 16 RAM) λόγω του μηδαμηνού του βάρους. Δεν χρειάζομαι για την ώρα το 4-core πιστεύω, αν και ίσως να ήταν οφέλιμο για μακροζωία του laptop -πχ imac 27" 2009 4-core που έχω κρατάει άψογα μέχρι και σήμερα. Αυτό λίγο μόνο με ωθεί στη σκέψη του 13" 2018 (+ότι μπορεί μελλοντικά να αλλάξουν οι ανάγκες μου), αλλά είχα 12" και με είχε βολέψει στο μέγεθος Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από Yiannis87
thodoris20s Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Είναι δύο διαφορετικά μηχανήματα, που προορίζονται για διαφορετική χρήση και έχουν μία σημαντική διαφορά χρημάτων. Μόνο εσύ ξέρεις τι πραγματικά θέλεις και χρειάζεσαι. Σίγουρα το 13αρι (2018), που ανακοινώθηκε τώρα τα συνδυάζει όλα (δύναμη, φορητότητα, future proof). Αν η χρήση σου είναι είναι web browsing, mail και ταινίες δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος (για μένα) να δώσεις 2000€. Επίσης αν δεν επείγεσαι κάνε λίγο υπομονή να δούμε τι θα γίνει μέχρι τον Νοέμβριο γιατί οι φήμες που υπάρχουν ακόμα είναι αρκετές. Σίγουρα θα αναβαθμιστεί το Macbook 12 (cpu κλπ) και ίσως βγει και ο οικονομικός αντικαταστάτης του air που λέγανε.
avacan23 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Οσοι λένε οτι η μπαρα αφής ειναι gimmick απλα βαρέθηκαν να ασχοληθουν η δεν ειχαν προσωπική εμπειρία. αν την παραμετροποιήσεις αυξάνει την απόδοση και την ταχύτητα σε ολα τα προγράμματα. Το 12αρι για μενα ειναι χαμένα λεφτά μονο μια θύρα και εντελώς άβολο πληκτρολόγιο.δεν συγκρίνεται με macbook pro. καλυτερα το ipad pro + keyboard αν δεν εχεις τα λεφτά για pro και θες μονο ελαφριά χρήση 3
onelonelystar Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 εγώ πάντως χρησιμοποιώ τo touchbar και μάλιστα σε κάποιες εναλλαγές μεταξύ των εφαρμογών μού γλιτώνει πολύ χρόνο μιας και δεν χρειάζεται να πάω στο touch pad για κάποια κίνηση. όσον αφορά την χρήση μπαταρίας, ε δεν νομίζω ότι καταναλώνει δε και τόσο πολύ. 1
bahamut_zero Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 εχεις γραψει στο 12; ειναι σαν να γραφεις (σχεδον) σε ipad...
Yiannis87 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Είχα 2016 macbook και με είχε βολέψει (χρησιμοποιώ όμως και external monitor 27" στο γραφείο). Για την ώρα, η χρήση μου είναι web browsing, mail, word processing, productivity apps, excel. etc. Στο safari και στο chrome μπορεί καμιά φορά να έχω πάνω από 40 tabs ανοιχτά για αυτό και πάω για 16 RAM Για την ώρα δεν χρειάζομαι την ίσχυ του pro, αλλά μπορεί να την χρειαστώ μελλοντικά, για matlab, molecular simulations etc. (οπότε ίσως το pro να ήταν καλύτερη επένδυση). Το πληκτρολόγιο και η οθόνη είναι αρκετά θέμα συνήθειας: Τo pro πχ μου φαίνεται περίεργο με το touchbar και το τεράστιο trackpad. Το ίδιο περίεργο μου φαινόταν και το macbook στην αρχή όμως. Το macbook 12" σίγουρα με βολεύει καλύτερα ως form factor, αλλά το pro μπορεί να μου χρειαστεί αν αλλάξουν οι ανάγκες μου που είναι πιθανό.
thodoris20s Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Σύμφωνα με αυτά που λες τότε αξίζει με τα χίλια να επενδύσεις στο Pro φίλε μου. Είναι πιο ολοκληρωμένη λύση και θα σε καλύψει πλήρως. Με γειες!
Yiannis87 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Θα παραγγείλω pro 13" quad-core, 16 RAM τώρα που βγήκαν. Το μοντέλο w/o Touch Bar του 2017 είναι αρκετά κοντά σε επιδόσεις με βάση το geekbench με ένα max out 12", i7. Και έχουν και σχεδόν ίδια τιμή. Νομίζω αν είναι να πας σε κάτι πιο βαρύ, με ανεμιστήρες κλπ, καλύτερα το νέο quad-core. Άλλωστε ίσως σε 2 χρόνια να έχουμε και fanless quad-core 12" & 13" (air). Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2018 από Yiannis87
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Σήμερα είδα το touch bar σε ένα 15ρι του 2016 και 13" 2017. Δεν είναι τόσο τραγικό τελικά. Διακριτικό είναι. Σε ένα ασπρόμαυρο μοτίβο είναι εκτως από τα social media νομίζω. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα