dancer Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 51 λεπτά πριν, D.Luffy είπε Οι Samsung, LG, Sony, Google, HTC κλπ εφαρμόζουν πολιτικές τιμών που είναι ειδικές για την Ινδία σύμφωνα με το εισόδημα των καταναλωτών εκεί? Δηλαδή τα Galaxy S9, Note, Pixel 2, G7, U12 είναι πολύ φθηνότερα στην Ινδία σε σχέση με άλλες χώρες για να ταιριάζουν με το εισόδημα του μέσου Ινδού? Η μήπως απλά φταίει το γεγονός ότι η Apple έχει μόνο high-end κατηγορίας συσκευές ενώ οι υπόλοιποι έχουν entry και mid-range κατηγορίες??? 23 λεπτά πριν, D.Luffy είπε Να σου πω, η ερώτηση μου απευθύνεται και γενικά σε όποιον θέλει να απαντήσει σοβαρά. Σε χώρες όπως η Ινδία το market share των high-end συσκευών είναι εξαιρετικά μικρό. Οπότε η απάντηση δεν θα ήταν να μειωθεί η τιμή του iPhone μιας και ακόμα και κάτω του κόστους να το έδιναν, πάλι πανάκριβο θα ήταν για τα δεδομένα της Ινδίας. Μόνο μια καινούργια entry-level συσκευή θα έδινε πωλήσεις στην Apple εκεί. Η αλήθεια είναι ότι από το συγκεκριμένο μέλος (Dancer) περιμένω μια απάντηση στην οποία θα με κατηγορεί ότι είμαι Apple-fan ή μέτοχος και ότι δεν έχω επιχειρήματα (κλισέ απάντηση όταν δεν έχεις ο ίδιος επιχειρήματα) αγνοώντας πλήρως την ερώτηση που έκανα. οταν απανταω, παντα εχω επιχειρηματα και προσωπικη εμπειρια, δεν βαζω ουτε βιντεακια ουτε αλλες αναξιοπιστες πηγες. το αρθρο σχολιαζει για την apple επομενως ειναι εκτος θεματος να δουμε το ποσα πουλανε οι εταιριες που ανεφερες, το σημαντικο ειναι οτι ειναι μια αγορα πανω απο 1 δις ανθρωπων και η apple λογω των υψηλων τιμων που εχει δε περνει τπτ, μια διαφορετικη τιμολογιακη πολιτικη σε παγκοσμιο επιπεδο θα τις εδινε περισσοτερες πωλησεις και θα αυξανε τον ανταγωνισμο σε ολες αυτες τις δηθεν high end συσκευες που βγαζουν εκατερωθεν ολες εταιριες. Επειδη μιλαμε για μαζικη παραγωγη και αυτοματοποιημενα συστηματα δε γινετε το περιθωριου κερδους να ειναι παραπανω απο 100% και αυτο πηγαινει σε ολες τις εταιριες που βγαζουν υποτιθεται hign end συσκευες.
D.Luffy Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 9 λεπτά πριν, dancer είπε το αρθρο σχολιαζει για την apple επομενως ειναι εκτος θεματος να δουμε το ποσα πουλανε οι εταιριες που ανεφερες, το σημαντικο ειναι οτι ειναι μια αγορα πανω απο 1 δις ανθρωπων και η apple λογω των υψηλων τιμων που εχει δε περνει τπτ, μια διαφορετικη τιμολογιακη πολιτικη σε παγκοσμιο επιπεδο θα τις εδινε περισσοτερες πωλησεις και θα αυξανε τον ανταγωνισμο σε ολες αυτες τις δηθεν high end συσκευες που βγαζουν εκατερωθεν ολες εταιριες. Επειδη μιλαμε για μαζικη παραγωγη και αυτοματοποιημενα συστηματα δε γινετε το περιθωριου κερδους να ειναι παραπανω απο 100% και αυτο πηγαινει σε ολες τις εταιριες που βγαζουν υποτιθεται hign end συσκευες. Δεν είναι καθόλου εκτός θέματος να δούμε τι κάνουν και οι υπόλοιπες εταιρίες. Μάλιστα εσύ ο ίδιος αναφέρθηκες για τιμολογιακές πολιτικές άλλων εταιριών εδώ: 2 ώρες πριν, dancer είπε Ισως μια πολιτικη τιμων που εφαρμοζουν ολες οι υπολοιπες εταιριες smartphone να τις εδινε περισσοτερες πωλησεις Έπειτα, εξήγησε μου από που βγαίνει ότι το περιθώριο κέρδους είναι παραπάνω από 100%. Έχουμε κάποια στοιχεία γι αυτό? Τέλος, αγνοείς πάλι το γεγονός ότι ακόμα και να έριχνε η Apple τις τιμές της στο κόστος, πάλι αυτές οι συσκευές είναι πανάκριβες για τα δεδομένα εκείνης της χώρας επειδή πρόκειται για ναυαρχίδες. Αλλά πες μου παρόλα αυτά εσύ τι τιμή θα πρότεινες για το iPhone X στην αγορά της Ινδίας. Είμαι περίεργος να ακούσω. 1 1
karaLRS Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, alejsalonica είπε Επίσης, η διαφορά τιμής στο skroutz είναι 340,00€ και συγκρίνεις μόνο την κάμερα και μόνο από ένα site. Μπορείς να πάρεις το kodak mobile για να λες ότι έχεις κάμερα 21ΜΡ F 2.0 Auto Focus. Το Pixel 2 το οποίο είναι όντως κινητό με φοβερή κάμερα ξέρεις πόσο έχει..; 999,00 € στο Public! 700,00 € στο skroutz ενώ το iphone X 1.060,00€ στο skroutz & 1.225,00 € στο public...Εσύ αυτά τα λες μισή τιμή; ΟΚ! Τέλος το σκορ 97 με 98 το εννοείς ως χειρότερες φωτογραφίες; Μια διαφορά 1 μονάδας εσύ το αντιλαμβάνεσαι ως χειρότερο; Ότι δηλαδή είναι τέρμα αντικειμενική η συγκεκριμένη σύγκριση και έχει διαφορά μια τεράστια μονάδα!!! Αυτό αντιλαμβάνεσαι; Και μετά λέτε τα apple fanboys κολλημένα.... Θα σας πω μόνο αυτό: Πάτε και δίνετε 400αρια και 600αρια σε κινητά που ούτε μια αναβάθμιση στο λογισμικό δεν παίρνουν κι από την άλλη η apple θα δώσει το iOS12 και στο iphone 5S (μοντέλο του 2013 αναβαθμίσιμο έως και το 2019) και μάλιστα με βελτιωμένες επιδόσεις!!!! Αυτό λέγεται εξέλιξη, τα υπόλοιπα είναι αντιγραφές φθηνές ή ακριβές. Δυστυχώς έτσι είναι, με ελάχιστες εξαιρέσεις, για αυτό και βρίσκει και πάει τις τιμές στα ύψη. Τι έλεγες; 1) Δεν μιλάω για τιμές ψωροκώσταινας και ειδικά για ένα προιον που δεν εισάγεται επίσημα. Στην Αμερική το Iphone X έχει 999$ ενώ το Pixel 2 649$. 2) Έστω διαφορά μιας μονάδας σημαίνει ότι είναι 1% χειρότερο ενώ κοστίζει 50% παραπάνω. 3) το 1% είναι θεωρητικά μεγαλύτερο αφού το Pixel 2 χάνει πολλούς πόντους στο ΖΟΟΜ γιατί δεν διαθέτει δεύτερη tele κάμερα. 4) δεν γνωρίζω να υπάρχει άλλο Site Που να έχει τέτοιες αντικειμενικές μετρήσεις. αν έχεις κάτι να προτείνεις ευχαρίστως να το κοιτάξουμε. 5) δεν πάμε και δεν δίνουμε ούτε 400 ούτε 600... έδωσα 350 και πήρα σε like new condition pixel 2 με αναβαθμίσεις day one και καλύτερη κάμερα από κινητά που κοστίζουν 999$ Ναι ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι κινητό που κοστίζει 1000€ θα έχει κορυφαία κάμερα. παρόλα αυτά η κορυφαία κάμερα ανήκει σε κινητά που είναι πιο φτηνά. πχ το redmi note 3 το παίρνεις με 200€ και έχει 90 σκόρ. αξίζει να δώσεις 500% παραπάνω για μια κάμερα με 7 μονάδες παραπάνω στο dxomark? Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2018 από karaLRS
Tsakalos! Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Εγω θελω μια απαντηση και στο εξης ερωτημα... Εχουμε πχ την Samsung η οποια πουλαει μια high end συσκευη 600-1000ευρω... Το λογισμικο που χρισημοποιει ειναι διαθεσιμο ουσιαστικα δωρεαν.. και παρολα αυτα πουλαει στις τιμες που προανεφερα.. Η Apple ειναι μια εταιρια που αναπτυσει και χρισημοποιει ενα λογισμικο το οποιο σχεδιαζει και παραγει μονη της...εχει ολοκληρο τμημα αναπτυξης ερευνας κτλ.. και πουλαει οσο πουλαει... Ποσο πιστευετε οτι θα πουλαγε η Samsung τα κινητα της εαν ανεπτυσε η ιδια εξολοκληρου το λογισμικο της? 1
D.Luffy Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, karaLRS είπε Έστω διαφορά μιας μονάδας σημαίνει ότι είναι 1% χειρότερο ενώ κοστίζει 50% παραπάνω. Δεν θα μπορούσες να κάνεις πιο άκυρη σύγκριση. Ειλικρινά αυτό που λες δεν έχει καμία λογική βάση και πρόκειται για logical fallacy. Το iPhone και το Pixel δεν αποτελούνται μόνο από camera sensors για να καταλήξεις σε τέτοια νούμερα. Αγνοείς όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των συσκευών και καταλήγεις σε τραγελαφικά συμπεράσματα...
karaLRS Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, D.Luffy είπε Δεν θα μπορούσες να κάνεις πιο άκυρη σύγκριση. Ειλικρινά αυτό που λες δεν έχει καμία λογική βάση και πρόκειται για logical fallacy. Το iPhone και το Pixel δεν αποτελούνται μόνο από camera sensors για να καταλήξεις σε τέτοια νούμερα. Αγνοείς όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά των συσκευών και καταλήγεις σε τραγελαφικά συμπεράσματα... μα ειπώθηκε ότι το ακριβότερο έχει και την καλύτερη κάμερα. πως να κάνω σύγκριση; εννοείται ότι ένα κινητό δεν είναι μόνο κάμερα. τώρα αν κολλάς στο κλαδάκι από όλο το δάσος Αι ρεστ μαι κεις γιατί βλέπω ότι είσαι και αγγλόφωνος. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2018 από karaLRS
Jimmy08 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 16 ώρες πριν, Istros είπε Εκτός από το apple hate που αναφέρεις υπάρχει και η apple πωρωση. οι περισσότεροι κάτοχοι iPhone δεν έχουν ιδέα απλά το αγοράζουν για μούρη και αυτοί που έχουν άποψη μετά λύπης μου παρατηρώ ότι έχουν κόλλημα στον εγκέφαλο ίσως να είστε και υπεύθυνοι για το apple hate με τη συμπεριφορά σας απέναντι στους άλλους χρήστες. Ανεφερα ότι το iPhone είναι υπερκοστολογημενο και δεν ξέρω και γω τι έχω διαβάσει δύο μέρες τώρα. Sorry αλλά τι εννοείς Apple πόρωση; Έχεις δει πολλούς Apple fans να μπαίνουν στα θέματα για Android και να γράφουν "είναι υπερκοστολογημένο", "δεν πιάνει τίποτα μπροστά σε κινητό του 2015", "το αγοράζουν μόνο όσοι δεν ξέρουν", "όσοι το αγοράζουν είναι θύματα" ή κάτι παρόμοιο; Θα σου απαντήσω εγώ: "Όχι". Για αυτό και τα θέματα με android κινητά κινούνται σε μέσο όρο 30-40 απαντήσεων και τις Apple συνήθως στο τριπλάσιο.. Επίσης: "υπερκοστολογημένο" δεν είναι. Ελεύθερη αγορά έχουμε και ο καθένας θέτει την τιμή που θέλει στο προϊόν του. Αν έλεγες ακριβό, θα συμφωνούσα απόλυτα. Και συμφωνώ. Ήταν το Χ ακριβό στα 1.200€; Ναι, σίγουρα. Τα άξιζε; Υποκειμενικό (για μένα σίγουρα όχι) 2
D.Luffy Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, karaLRS είπε μα ειπώθηκε ότι το ακριβότερο έχει και την καλύτερη κάμερα. πως να κάνω σύγκριση; Απλά τα νούμερα που χρησιμοποίησες δεν έχουν λογική βάση. Ναι υπάρχουν συσκευές οι οποίες είναι πιο φθηνές και από το Pixel 2 που συγκρίνεις (το οποίο είναι και αυτό μια πανάκριβη συσκευή) και σκοράρουν περισσότερο στο dxomark. Συγκεκριμένα τα Xiaomi m8 και Huawei P20. Το συμπέρασμα είναι ότι το ακριβότερο δεν έχει τελικά την καλύτερη κάμερα. Το "1% χειρότερο αλλά 50%" ακριβότερο δεν βγάζει κανένα νόημα. 14 λεπτά πριν, karaLRS είπε μτώρα αν κολλάς στο κλαδάκι από όλο το δάσος Αι ρεστ μαι κεις γιατί βλέπω ότι είσαι και αγγλόφωνος. Ποιο δάσος? Εσύ κόλλησες στο κλαδάκι όταν μιλάς μόνο για την κάμερα!
greekfox1 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, dancer είπε α καλα το καλαμι το εχεις καβαλησει για τα καλα εσυ, προσεξε μην πεσεις απο το υψηλο σου επιπεδο γτ πιο ψηλα απο το χαμηλο επιπεδο επιχειρηματων και λογικης που χαρακτηριζει τον ελληνα δεν εισαι. και για να σχολιασω την ολη ειδηση οποιαδηποτε εταιρεια και οποιοδηποτε καταστημα σε οποιονδηποτε τομεα και να δραστηριοποιειτε αν θελει να πουλησει σε μια χωρα βλεπει το ποιο ειναι το μεσο εισοδημα , η ινδια δεν ειναι μια τετοια χωρα για τις αισχροκερδεις τιμες της apple. Ισως μια πολιτικη τιμων που εφαρμοζουν ολες οι υπολοιπες εταιριες smartphone να τις εδινε περισσοτερες πωλησεις και για να το κλεισουμε εδω δε χρειαζεται να ειναι κανενας λογιστης και καμια αλλη ειδκοτητα για να σχολιαζει τετοιους ειδους ειδησεις ανεξαρτητως εταιρειας., βλεπουμε και τους οικονομολογους που εχουμε για την χωρα μας που το καραβι εδω και δεκαετιες το εχουν βουλιαξει οι δηθεν ειδικοι που επικερδη επιχειρηση να τους δωσει καποιος σε 1 χρονο θα την κανουν επιζημια. Είσαι εσύ "πιο ψηλα απο το χαμηλο επιπεδο επιχειρηματων και λογικης που χαρακτηριζει τον ελληνα"; Μάλλον όχι και φαίνεται από τον τρόπο που μιλάς και από τα τελείως σαθρά "επιχειρήματα" σου που καταρρίπτονται πανεύκολα όπως φάνηκε και στις απαντήσεις που δέχτηκες μετά απο το μαραγαριτάρι που έγραψες. Και τολμάς να μιλήσεις για μενα ότι εχω καβαλήσει το καλάμι; Εσύ είσαι αυτός που λες σε κάθε ευκαιρία ότι είσαι τεχνικός και οτι η άποψη σου είναι πιο σημαντική από τους υπόλοιπους. Αλλά εγώ είμαι αυτός που καβάλησε το καλάμι και όχι εσυ😂🤣 Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2018 από greekfox1
CheOnWeb Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 1 hour ago, dancer said: το σημαντικο ειναι οτι ειναι μια αγορα πανω απο 1 δις ανθρωπων και η apple λογω των υψηλων τιμων που εχει δε περνει τπτ, μια διαφορετικη τιμολογιακη πολιτικη σε παγκοσμιο επιπεδο θα τις εδινε περισσοτερες πωλησεις και θα αυξανε τον ανταγωνισμο σε ολες αυτες τις δηθεν high end συσκευες που βγαζουν εκατερωθεν ολες εταιριες Τα μαθήματα οικονομίας και επιχειρηματικών πρακτικών προς την Apple είναι το διασκεδαστικότερο κομμάτι του νήματος. Μου θυμίζει τον ΠΑΟΚτζη που φώναζε τον Καρεμπέ «σαβουρογάμη»! 😂 1
dancer Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, greekfox1 είπε Είσαι εσύ "πιο ψηλα απο το χαμηλο επιπεδο επιχειρηματων και λογικης που χαρακτηριζει τον ελληνα"; Μάλλον όχι και φαίνεται από τον τρόπο που μιλάς και από τα τελείως σαθρά "επιχειρήματα" σου που καταρρίπτονται πανεύκολα όπως φάνηκε και στις απαντήσεις που δέχτηκες μετά απο το μαραγαριτάρι που έγραψες. Και τολμάς να μιλήσεις για μενα ότι εχω καβαλήσει το καλάμι; Εσύ είσαι αυτός που λες σε κάθε ευκαιρία ότι είσαι τεχνικός και οτι η άποψη σου είναι πιο σημαντική από τους υπόλοιπους. Αλλά εγώ είμαι αυτός που καβάλησε το καλάμι και όχι εσυ😂🤣 ρε φιλε αμα δεν εχεις κατι να πεις μην σπαμαρεις συνεχως την ιδια φωτογραφια σε καθε θεμα γινεσε γραφικος για το καλο σου στο λεω, ε ενταξει αμα δεν εχει αξια η γνωμη και η γνωση ενος τεχνικου την επομενη φορα που θα προκυψει σοβαρη βλαβη στο σπιτι σου φτιαξτην μονος σου δες και λιγο youtube διαβασε και κανενα θεμα στο google οπως κανουν και πολλοι αλλοι και μετα μυξοκλεγονται οταν ερθει ο τεχνικος για να το διορθωσει με το σωστο τροπο, προσφατα μου ηρθε iphone 6 plus που πηγε μονος του να δοκιμασει αλλαγη οθονης, τα καταφερε εκαψε τον controller της οθονης πανω στη πλακετα, παει το board.
greekfox1 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, dancer είπε ρε φιλε αμα δεν εχεις κατι να πεις μην σπαμαρεις συνεχως την ιδια φωτογραφια σε καθε θεμα γινεσε γραφικος για το καλο σου στο λεω, ε ενταξει αμα δεν εχει αξια η γνωμη και η γνωση ενος τεχνικου την επομενη φορα που θα προκυψει σοβαρη βλαβη στο σπιτι σου φτιαξτην μονος σου δες και λιγο youtube διαβασε και κανενα θεμα στο google οπως κανουν και πολλοι αλλοι και μετα μυξοκλεγονται οταν ερθει ο τεχνικος για να το διορθωσει με το σωστο τροπο, προσφατα μου ηρθε iphone 6 plus που πηγε μονος του να δοκιμασει αλλαγη οθονης, τα καταφερε εκαψε τον controller της οθονης πανω στη πλακετα, παει το board. Τη φωτογραφία που λες μια φορά την ανεβασα και από τότε όποτε απανταω από τον υπολογιστή μου την εμφάνιζε συνέχεια, οπότε την εσβηνα κανοντας επεξεργασία στο σχολιο. Σε εσένα σου εμφανίζεται δηλαδή; Φυσικά και δίνω σημασία στην γνώμη ενός τεχνικού. Αλλά ενος τεχνικού που μιλάει ως τεχνικοός και με επιχειρήματα, όχι ως hater... Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2018 από greekfox1
D.Luffy Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, dancer είπε ε ενταξει αμα δεν εχει αξια η γνωμη και η γνωση ενος τεχνικου Εδώ σχολιάζουμε για τιμές και πωλήσεις σε Ανατολικές χώρες... τι σχέση έχουν οι γνώσεις ενός τεχνικού και ο καμμένος controller του iPhone 6 plus? 2
greekfox1 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, D.Luffy είπε Εδώ σχολιάζουμε για τιμές και πωλήσεις σε Ανατολικές χώρες... τι σχέση έχουν οι γνώσεις ενός τεχνικού και ο καμμένος controller του iPhone 6 plus? Αστο πονεμένη ιστορία αυτό. Σε άλλο θέμα, νόμιζε ότι ήξερε περισσότερα για το πως ξεκίνησε το android, επειδή είναι τεχνικός και η γνώμη του έχει βαρύνουσα σημασία...
D.Luffy Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, greekfox1 είπε Αστο πονεμένη ιστορία αυτό. Σε άλλο θέμα, νόμιζε ότι ήξερε περισσότερα για το πως ξεκίνησε το android, επειδή είναι τεχνικός και η γνώμη του έχει βαρύνουσα σημασία... Ναι, θυμάμαι ότι είχα μιλήσει μαζί του κι εγώ σε κάποιο άλλο θέμα στο οποίο έλεγε για soldering. Επεξ/σία 18 Ιουλίου 2018 από D.Luffy
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα