Istros Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Fotis13 είπε Eμεις εχουμε το προβλημα η' εσυ που εχεις σπαμαρει το τοπικ με τα ιδια και τα ιδια ενω ειναι κατι παραπανω απο εμφανες πως εχει αδυναμια κατανοησης κειμενου . Το ακριβώς να κατανοήσω ότι το iPhone είναι καλύτερο απ' όλες τις συσκευες?ότι πρέπει να πληρώνει ο Ινδός τα apple store στην Αμερική?ότι επειδη πουλάνε το iPhone 1200E και το αγοράζουν πρέπει να το πουλάνε τόσο και περισσότερο? 9 λεπτά πριν, greekfox1 είπε «οι περισσότεροι κάτοχοι iPhone δεν έχουν ιδέα απλά το αγοράζουν για μούρη» Αν δεν υποτιμάς τους κατόχους iPhone εδώ, τότε θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι κανεις γράφοντας αυτό το χιλιοειπωμένο «επιχείρημα» Λες και οι περισσότεροι κάτοχοι Android ξέρουν τι έκδοση Android έχει το κινητό τους και βάζουν custom roms για πλακα... Αναφέρομαι στο γεγονός ότι πολλοί αγοράζουν το iPhone και δεν ξέρουν από που ανοίγει!!το παίρνουν απλά για να πουλάνε μούρη ότι έχουν iPhone.σου λέει κάτι αυτό ή μήπως δεν το χεις να ξανκουσει?πολλοί χρήστες android δεν ξέρουν τι έκδοση έχουν ουτε να το ανοίγουν αλλά δίνουν 100-200€ για να παίρνουν τηλ και να βγάζουν φωτογραφίες.τωρα αν υπάρχει κάποιος που αγοράζει android 1200E και δεν ξέρει πως ανοίγει και αυτος απαράδεκτος είναι!!! Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από Istros
dali13gr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, strawman είπε Ρε συ, κανεις λες και απαντας σε αλλο post...Δεν μιλησα πουθενα για το ποσοστο των κερδων, αρα δεν κολλανε πουθενα οι χασουρες των αλλων εταιριων. Λεω οτι σε σχεση με την Samsung ας πουμε (περνω αυτην σαν παραδειγμα γιατι ειναι απο τις λιγες που εχουν κερδη ακομα) εχει πολυ μεγαλυτερο περιθωριο κερδους, και αυτο φαινεται απο τις πωλησεις σε σχεση με τα κερδη. Και ναι, το κοστος παραγωγης των υπολοιπων οσον αφορα τα υλικα κατασκευης ειναι πολυ μεγαλυτερο. Τις οθονες να παρεις μονο τοσα χρονια θα καταλαβεις. Φυσικα τα οικονομικα δεν ειναι απλη προσθεση και αφαιρεση, και ουτε ειπα πουθενα οτι εχει κερδος την τιμη πωλησης - το κοστος κατασκευης, αυτα ειναι δικα σου strawman που κανεις για να φανει η θεση σου πιο δυνατη απο οτι ειναι. Παλια τακτικη, αν δεν μπορεις να καταριψεις το επιχειρημα που σου τιθεται δεν πειραζει, κατεριψε καποιο αλλο επιχειρημα που δεν σου τεθηκε 😛 Επισης πουθενα δεν ειπα κατι αρνητικο για την Apple μεχρι στιγμης, οποτε τι φουσκες μου λες εσυ δεν ξερω. Εγω ειπα απλα οτι με τις λειψες γνωσεις οικονομικων που εχω ως λογιστης δεν κατανοω πως γινεται να εχει υψηλο κοστος κατασκευης και τα μεγαλυτερα περιθωρια κερδους ταυτοχρονα, αρα το μονο λογικο συμπερασμα που μπορω να βγαλω ειναι πως τα iPhone ειναι φτηνιαρικα (σε σχεση παντα με τις υπολοιπες συσκευες). Αυτο και τιποτα παραπανω. Αν εχεις κατι να πεις επ'αυτου να σε ακουσω και ευχαριστως να αλλαξω αποψη. Αλλιως συνεχισε να επιχειρηματολογεις με τα strawmans Μα η απάντησή μου είναι συνολική, δεν αφορά μόνο το δικό σου post. Φυσικά και έχει μεγαλύτερα κέρδη από τη Samsung και κάθε Samsung και ο λόγος είναι απλός. Η Samsung πουλάει 30-40 εκ. συσκευές στην premium κατηγορία και η Apple 240 εκ. συσκευές. Από αυτά τα 30-40 εκ. της Samsung αφαίρεσε και όσες δίνει δώρο με τηλεοράσεις κατά καιρούς. Γι αυτό και μαζεύει τη μερίδα του λέοντος από τα κέρδη η Apple. Οι μεσαίες και entry level συσκευές έχουν ελάχιστο έως καθόλου κέρδος και χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες για να φτιαχτεί user base και user loyalty ουτωσώστε ένα ποσοστό εξ αυτών να πάει στη ναυαρχίδα της εταιρείας στην επόμενη συσκευή του. Κάπως έτσι η Huawei θα είναι η επόμενη Apple στην αγορά με τις εξαιρετικές συσκευές που βγάζει στη μεσαία κατηγορία από το Ρ8 και μετά με τις εκδόσεις Lite. Αυτά δεν τα βγάζω από το μυαλό μου, είναι καταγεγραμμένα. Γι αυτό "γελάω" με αυτούς που κάνουν απλές προσθαφαιρέσεις και βγάζουν 70% ποσοστό κέρδους. Τέλος, μιας και αναφέρεις το κόστος κατασκευής, αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο το hardware, περιλαμβάνει και τις υπηρεσίες που έρχονται μαζί με μια συσκευή, το κόστος συναρμολόγησης, μεταφορικά, δασμούς, αστοχία υλικού, κλπ, κλπ. Όλα μπαίνουν μέσα όπως πολύ καλά γνωρίζεις σαν λογιστής, οπότε δεν είναι το ξερό "370$" πχ που βλέπεις να κοστίζουν τα components. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις εταιρείες και σε όλες τις κατηγορίες συσκευών. 2
strawman Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Ναι βρε συ, δεν διαφωνω ιδιαιτερως με κατι απο αυτα που λες, αλλα συνεχιζω να επιμενω οτι ειναι ατοπη η συγκριση με samsung. Παρε τις 30-40 εκ. συσκευες απο την μια κι τις 240 της apple απο την αλλη, κανε μια απλη διαιρεση με τα κερδη και δες σε τι ποσοστα κυμαινονται. Της apple ειναι πολυ ψηλοτερα, που μεταφραζεται σε φτηνιαρικο κοστος κατασκευης. Δεν λεω οτι αυτο ειναι αρνητικο, οτι γουσταρει ο καθεις αγοραζει. Απλα μην βγαζουμε το ασπρο μαυρο, ειδικα οταν δεν υπαρχει και λογος. Κατα γενικο κανονα τα iPhone ειναι φτιαγμενα απο φτηνοτερα υλικα και πωλουνται σε υψηλοτερες τιμες. Αυτο ειναι γεγονος. 1 1
greekfox1 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 18 λεπτά πριν, Istros είπε Το ακριβώς να κατανοήσω ότι το iPhone είναι καλύτερο απ' όλες τις συσκευες?ότι πρέπει να πληρώνει ο Ινδός τα apple store στην Αμερική?ότι επειδη πουλάνε το iPhone 1200E και το αγοράζουν πρέπει να το πουλάνε τόσο και περισσότερο? Αναφέρομαι στο γεγονός ότι πολλοί αγοράζουν το iPhone και δεν ξέρουν από που ανοίγει!!το παίρνουν απλά για να πουλάνε μούρη ότι έχουν iPhone.σου λέει κάτι αυτό ή μήπως δεν το χεις να ξανκουσει?πολλοί χρήστες android δεν ξέρουν τι έκδοση έχουν ουτε να το ανοίγουν αλλά δίνουν 100-200€ για να παίρνουν τηλ και να βγάζουν φωτογραφίες.τωρα αν υπάρχει κάποιος που αγοράζει android 1200E και δεν ξέρει πως ανοίγει και αυτος απαράδεκτος είναι!!! Αυτό το «επιχείρημα» το ακούω κυριως από haters. Όταν ακόμα και η μανα μου που μέχρι χθες είχε ένα Motorola Razr, έμαθε σε 2 μέρες να χειρίζεται το iPhone 5s του αδερφού μου που της το έδωσε γιατί πήρε το 7, δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν ξέρει πως ανοίγει το iPhone! Όπως έγραψε και έτερος συνομιλητής, τα iPhone είναι πολύ εύκολα στον χειρισμό και μπορείς να μάθεις να τα δουλεύεις πολύ γρήγορα. Και δεν κατάλαβα, πρέπει να είσαι “advanced user” για να έχεις smartphone; Θα μου πεις θα μπορούσε να πάρει ένα φθηνότερο κινητό και να κάνει τη δουλειά του, αλλα πιστεύω ότι ένας αρχάριος χρήστης θα μπερδευτεί περισσότερο με ένα φθηνό Android που δεν θα δουλεύει σωστά όλες τις φορές...
whoever81 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, strawman είπε Ναι βρε συ, δεν διαφωνω ιδιαιτερως με κατι απο αυτα που λες, αλλα συνεχιζω να επιμενω οτι ειναι ατοπη η συγκριση με samsung. Παρε τις 30-40 εκ. συσκευες απο την μια κι τις 240 της apple απο την αλλη, κανε μια απλη διαιρεση με τα κερδη και δες σε τι ποσοστα κυμαινονται. Της apple ειναι πολυ ψηλοτερα, που μεταφραζεται σε φτηνιαρικο κοστος κατασκευης. Δεν λεω οτι αυτο ειναι αρνητικο, οτι γουσταρει ο καθεις αγοραζει. Απλα μην βγαζουμε το ασπρο μαυρο, ειδικα οταν δεν υπαρχει και λογος. Κατα γενικο κανονα τα iPhone ειναι φτιαγμενα απο φτηνοτερα υλικα και πωλουνται σε υψηλοτερες τιμες. Αυτο ειναι γεγονος. Αρχίσαμε τα "γεγονότα" πάλι. Nα πωλούνται σε υψηλότερες τιμές με ακριβά υλικά και μεγάλο ποσοστό κέρδους δεν παίζει; Εχεις πιάσει ποτέ iPhone στα χέρια σου; Σου φάνηκαν φτηνά τα υλικά του; Έχεις δει κάποιον reviewer να μιλάει για τα φτηνά υλικά των iPhone; smh Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από whoever81
strawman Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 9 minutes ago, whoever81 said: Αρχίσαμε τα "γεγονότα" πάλι. Nα πωλούνται σε υψηλότερες τιμές με ακριβά υλικά και μεγάλο ποσοστό κέρδους δεν παίζει; Εχεις πιάσει ποτέ iPhone στα χέρια σου; Σου φάνηκαν φτηνά τα υλικά του; Έχεις δει κάποιον reviewer να μιλάει για τα φτηνά υλικά των iPhone; smh Οχι, δεν γινεται να πωλουνται με ακριβα υλικα σε υψηλες τιμες και να εχει τετοιο περιθωριο κερδους. Δεν εχει σημασια αν εχω πιασει ποτε iPhone στα χερια μου ουτε το αν τα υλικα μου φανηκαν εμενα φτηνα η ακριβα. Το αν τα υλικα κατασκευης του ειναι φτηνα η οχι δεν εξαρταται απο την αποψη μου γιαυτα αλλα απο την τιμη τους.
whoever81 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, strawman είπε Οχι, δεν γινεται να πωλουνται με ακριβα υλικα σε υψηλες τιμες και να εχει τετοιο περιθωριο κερδους. Δεν εχει σημασια αν εχω πιασει ποτε iPhone στα χερια μου ουτε το αν τα υλικα μου φανηκαν εμενα φτηνα η ακριβα. Το αν τα υλικα κατασκευης του ειναι φτηνα η οχι δεν εξαρταται απο την αποψη μου γιαυτα αλλα απο την τιμη τους. Πόσο ακριβώς περιθώριο κέρδους έχει ξέρεις; Ποια τιμή τους; Την ξέρεις την τιμή τους; Εγώ πάλι θεωρώ ότι τα iPhone έχουν κορυφαία υλικά κατασκευής καθώς και σημαντικό ποσοστό κέρδους. Οι μεγάλες ποσότητες iPhone που πουλάει η Αpple σε αυτές τις υψηλές τιμές, τις εξασφαλίζουν τα μεγάλα κέρδη. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από whoever81
strawman Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 minutes ago, whoever81 said: Πόσο ακριβώς περιθώριο κέρδους έχει ξέρεις; Ποια τιμή τους; Την ξέρεις την τιμή τους; Εγώ πάλι θεωρώ ότι τα iPhone έχουν κορυφαία υλικά κατασκευής καθώς και σημαντικό ποσοστό κέρδους. Οι μεγάλες ποσότητες iPhone που πουλάει η Αpple σε αυτές τις υψηλές τιμές, τις εξασφαλίζουν τα μεγάλα κέρδη. Δεν εχει σημασια τι νομιζεις ρε συ, σημασια εχει τι ισχυει. Tα νουμερα μιλαν απο μονα τους. Με το 51% των εσοδων εχει το 84% των κερδων, ενω για παραδειγμα η huawei, με το 10% των εσοδων εχει 5% των κερδων και η samsung με το 29% των εσοδων εχει το 15% των κερδων. Και ασε με εμενα, παρε το reuters. Εχει αρθρο που γραφει (χοντρικα παντα) ποσο κοστιζει η συσκευη και τι περιθωρια κερδους υπαρχουν. Για παραδειγμα το iPhone x κοστιζει σαν συυσκευη 25% περισσοτερο απο το iPhone8 αλλα πωλειται 43% ακριβοτερα. Βεβαια για να λεμε και τα θετικα πρεπει να πουμε μπραβο στην Apple, μιας και με το iPhone X εβγαλε μια συσκευη που οντως τα υλικα κατασκευης του δεν ειναι απο τα lidl. Εφτασε τον ανταγωνισμο και εβαλε και εκεινη amoled οθονες αντι για τις φτηνιαρικες και παρωχημενες LCD. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από strawman 1 1
dancer Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 εκατσα και διαβασα και τις 11 σελιδες εχω κλαψει απο τις γελοιοτητες που γραφονται. παρακαλω να μην κανουν copy paste συνεχως τις απαντησεις οι μηλοφαν απο αλλα αρθρα, ενταξει ξερουμε τι θα γραφουνε και απορω πως δε προλαβαν να γραφουν πριν την 5η σελιδα, αφου νομισα πως σε καποια στιγμη κατι εχει συμβει αλλα ενταξει μετα δωσανε ρεστα με τις κλασικες τους απαντησεις. ενδιαφερον ειναι οτι εμφανιστηκαν νεοι μηλοφαν και ευχομαι πραγματικα σε νεα vs με τους νεους μηλοφαν. κλασικα οτι επιχειρημα και να αναφεροταν υπερ android ηταν της πλακας ενω οταν λεγοταν υπερ μηλου ηταν σωστοτατο, κλασικα οι μηλοφαν υποστηριζουν μεχρι θανατου μηλου το εχουμε καταλαβει , βιντεο αρθρα κτλ ολα καμια σημασια just apple , επισης οι κατοχοι μηλου γνωριζουν απο επιχειρησεις απο hardware απο τα παντα, ενω οι χρηστες android ειναι αμορφωτοι και δε γνωριζουν τπτ, και φτανουμε και στην πλασματικη αξια μεταπωλησης που δεν ειναι τπτ αλλο απο μια φτιαχτη υψηλη αξια επειδη υπαρχουν τα θυματα που τα αγοραζουν 100 ευρω φθηνοτερα σε σχεση εμ καινουριο ενω ειναι μεταχειρισμενα 1 χρονου+. κατι σαν το ανεκδοτο των κατοχων VW Group που εχουν αφρωδη υλικα και ποιοτητα και στα παλιατζιδικα εχει γεμισει με φθαρμενα σαλονια ,οι πολλαπλασιαστες τους καιγονται για πλακα ενω η καταναλωση λαδιου ξεπερναει της βενζινης. 1
greekfox1 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, dancer είπε εκατσα και διαβασα και τις 11 σελιδες εχω κλαψει απο τις γελοιοτητες που γραφονται. παρακαλω να μην κανουν copy paste συνεχως τις απαντησεις οι μηλοφαν απο αλλα αρθρα, ενταξει ξερουμε τι θα γραφουνε και απορω πως δε προλαβαν να γραφουν πριν την 5η σελιδα, αφου νομισα πως σε καποια στιγμη κατι εχει συμβει αλλα ενταξει μετα δωσανε ρεστα με τις κλασικες τους απαντησεις. ενδιαφερον ειναι οτι εμφανιστηκαν νεοι μηλοφαν και ευχομαι πραγματικα σε νεα vs με τους νεους μηλοφαν. κλασικα οτι επιχειρημα και να αναφεροταν υπερ android ηταν της πλακας ενω οταν λεγοταν υπερ μηλου ηταν σωστοτατο, κλασικα οι μηλοφαν υποστηριζουν μεχρι θανατου μηλου το εχουμε καταλαβει , βιντεο αρθρα κτλ ολα καμια σημασια just apple , επισης οι κατοχοι μηλου γνωριζουν απο επιχειρησεις απο hardware απο τα παντα, ενω οι χρηστες android ειναι αμορφωτοι και δε γνωριζουν τπτ, και φτανουμε και στην πλασματικη αξια μεταπωλησης που δεν ειναι τπτ αλλο απο μια φτιαχτη υψηλη αξια επειδη υπαρχουν τα θυματα που τα αγοραζουν 100 ευρω φθηνοτερα σε σχεση εμ καινουριο ενω ειναι μεταχειρισμενα 1 χρονου+. κατι σαν το ανεκδοτο των κατοχων VW Group που εχουν αφρωδη υλικα και ποιοτητα και στα παλιατζιδικα εχει γεμισει με φθαρμενα σαλονια ,οι πολλαπλασιαστες τους καιγονται για πλακα ενω η καταναλωση λαδιου ξεπερναει της βενζινης. Έλεγα δεν θα εμφανιστεί ο τεχνικός της καρδιάς μας, να ρίξει τη χολή του και σε αυτό το θέμα; Και πολύ άργησες.... Τώρα για το παραλήρημα σου τι να πει κανείς, έγινε που έγινε το θέμα ότι να ναι ως συνήθως, ήρθες και εσυ να το αποτελειωσεις...
dali13gr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, strawman είπε Δεν εχει σημασια τι νομιζεις ρε συ, σημασια εχει τι ισχυει. Tα νουμερα μιλαν απο μονα τους. Με το 51% των εσοδων εχει το 84% των κερδων, ενω για παραδειγμα η huawei, με το 10% των εσοδων εχει 5% των κερδων και η samsung με το 29% των εσοδων εχει το 15% των κερδων. Και ασε με εμενα, παρε το reuters. Εχει αρθρο που γραφει (χοντρικα παντα) ποσο κοστιζει η συσκευη και τι περιθωρια κερδους υπαρχουν. Για παραδειγμα το iPhone x κοστιζει σαν συυσκευη 25% περισσοτερο απο το iPhone8 αλλα πωλειται 43% ακριβοτερα. Βεβαια για να λεμε και τα θετικα πρεπει να πουμε μπραβο στην Apple, μιας και με το iPhone X εβγαλε μια συσκευη που οντως τα υλικα κατασκευης του δεν ειναι απο τα lidl. Εφτασε τον ανταγωνισμο και εβαλε και εκεινη amoled οθονες αντι για τις φτηνιαρικες και παρωχημενες LCD. Το ανέφερα και στο προηγούμενο σχόλιο, η Premium κατηγορία είναι η μόνη που έχει κέρδος για τις εταιρείες γι αυτό και αυτά τα αποτελέσματα. Οι φτηνές συσκευές χρησιμοποιούνται από τις εταιρείες για να χτιστεί brand loyalty και να μεταφέρουν αγοραστές στην premium κατηγορία που έχει κέρδος. Μια ματιά στα οικονομικά αποτελέσματα της Apple για το οικονομικό έτος 2017 δείχνει ότι έχει net profit περίπου 21% από όλες τις κατηγορίες (iPhone, iPad, Mac, Apple TV, Apple Store, Services). Δεν διαχωρίζει, δυστυχώς, το net profit ανά κατηγορία αλλά σε όλες έχει net profit. Αν λάβουμε υπόψιν τις αναλύσεις των οικονομολόγων του insomnia, το net profit συνολικά θα έπρεπε να είναι κάπου 80%-90%. Στα θέματα με τα Macbook όλοι λένε πόσο υπερτιμημένα είναι και ότι μπορείς να πάρεις ίδιο μηχάνημα με τα μισά λεφτά (τουλάχιστον 50% κέρδος δηλαδή), στα θέματα για το App Store όλοι αναφέρουν πόσο νταβατζής είναι η Apple που παίρνει 30% από κάθε πώληση. Λίγο στα iPad τα χαλάμε γιατί εκεί δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα, εκεί φταίει το ανάπηρο λειτουργικό που το κάνει άχρηστο. Σημειωτέον ότι το iPhone αντιπροσωπεύει το 62% του συνολικού τζίρου της εταιρείας με μέση τιμή πώλησης για το 2017 τα 650$ (τζίρος ÷ πλήθος συσκευών που πουλήθηκαν, πάει το 1,5 χιλιάρικο που αναφέρεται από πολλούς), 141δις τζίρος και 216 εκ συσκευές. Συνολικός τζίρος 229 δις με net income περίπου 48 δις. 2
Choulio Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, strawman είπε Δεν εχει σημασια τι νομιζεις ρε συ, σημασια εχει τι ισχυει. Tα νουμερα μιλαν απο μονα τους. Με το 51% των εσοδων εχει το 84% των κερδων, ενω για παραδειγμα η huawei, με το 10% των εσοδων εχει 5% των κερδων και η samsung με το 29% των εσοδων εχει το 15% των κερδων. Και ασε με εμενα, παρε το reuters. Εχει αρθρο που γραφει (χοντρικα παντα) ποσο κοστιζει η συσκευη και τι περιθωρια κερδους υπαρχουν. Για παραδειγμα το iPhone x κοστιζει σαν συυσκευη 25% περισσοτερο απο το iPhone8 αλλα πωλειται 43% ακριβοτερα. Βεβαια για να λεμε και τα θετικα πρεπει να πουμε μπραβο στην Apple, μιας και με το iPhone X εβγαλε μια συσκευη που οντως τα υλικα κατασκευης του δεν ειναι απο τα lidl. Εφτασε τον ανταγωνισμο και εβαλε και εκεινη amoled οθονες αντι για τις φτηνιαρικες και παρωχημενες LCD. Στο εξηγησε ηδη αλλα δεν το καταλαβαινεις μαλλον. Το 51% εσοδων της Apple προερχεται εξ ολοκληρου απο την premium κατηγορία δηλ κατεξοχην υψηλα κέρδη ενω των αλλων προέρχεται και απο entry και mid μοντελα. Προσθεσε σε αυτο και τα υψηλοτερα profit margins της αγορας και εχεις τα μεγαλυτερα με διαφορα κέρδη της αγορας. Αυτο ομως δεν σημαινει επουδενι οτι τα iPhone ειναι φτηνιάρικα υλικα. Ειναι υψηλης ποιότητας και υψηλης τιμης.Θα ξεχασουμε και οσα ξερουμε εδω μεσα... 1
strawman Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Οταν απαντας σε μενα ομως σταματα να αναφερεσαι σε τι λενε οι αλλοι στα θεματα της Apple. Δεν με ενδιαφερει. Το μονο που κανεις ειναι strawmans δημιουργωντας εντυπωσεις χωρις στην ουσια να απαντας σε αυτα που λεω εγω αλλα σε πραματα που δεν ειπα. Just now, Choulio said: Στο εξηγησε ηδη αλλα δεν το καταλαβαινεις μαλλον. Το 51% εσοδων της Apple προερχεται εξ ολοκληρου απο την premium κατηγορία δηλ κατεξοχην υψηλα κέρδη ενω των αλλων προέρχεται και απο entry και mid μοντελα. Προσθεσε σε αυτο και τα υψηλοτερα profit margins της αγορας και εχεις τα μεγαλυτερα με διαφορα κέρδη της αγορας. Αυτο ομως δεν σημαινει επουδενι οτι τα iPhone ειναι φτηνιάρικα υλικα. Ειναι υψηλης ποιότητας και υψηλης τιμης.Θα ξεχασουμε και οσα ξερουμε εδω μεσα... Μην αγχωνεσε, δεν θα ξεχασεις οσα ξερεις γιατι δεν ξερεις. Οι lcd οθονες που εχουν ολα τα iPhone πλην του τελευταιου X σημαινει οτι αυτοματα εχω δικιο, μιας και οι amoled που εχουν οι ανταγωνιστες ειναι κατα πολυ ακριβοτερες. Δεν χρειαζεται καν να παω στα υπολοιπα specs για να βγει συμπερασμα οτι τα iPhone ειναι φτηνοτερα σε κατασκευη απο τους ανταγωνσιτες του... 1
dancer Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 12 λεπτά πριν, greekfox1 είπε Έλεγα δεν θα εμφανιστεί ο τεχνικός της καρδιάς μας, να ρίξει τη χολή του και σε αυτό το θέμα; Και πολύ άργησες.... Τώρα για το παραλήρημα σου τι να πει κανείς, έγινε που έγινε το θέμα ότι να ναι ως συνήθως, ήρθες και εσυ να το αποτελειωσεις... εγω δε βλεπω κανενα παραληρημα σχολιαζω οσα εχετε γραψει δεν ανεφερα κατι κακο εναντιον της apple , ποιος βγαζει χολη φαινεται απο τα λεγομενα σου. 1
greekfox1 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, dancer είπε εγω δε βλεπω κανενα παραληρημα σχολιαζω οσα εχετε γραψει δεν ανεφερα κατι κακο εναντιον της apple , ποιος βγαζει χολη φαινεται απο τα λεγομενα σου. Άσε και σε ξέρουμε καλα, που θα βγεις και υπεράνω. Δεν σχολιάζεις τι έχει γραφτεί, ειρωνεύεσαι τα μέλη που έχουν γράψει σε αυτό το θέμα, λέγοντας ανακρίβειες ως συνήθως...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα