Istros Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, OLDjunior είπε Γιατι όταν γίνεται post ένα θέμα Android έχουμε 10- 20 άντε 30 reply’s κυρίως από Android users και όταν έχουμε ένα θέμα που αφορά apple τότε ξεφεύγει το πράγμα κυρίως απο apple haters !!!! Μάλλον είναι ένα ενδιαφερον κοινωνιολογικο φαινομενο τελικα ...... χαχαχα Η συζήτηση ξεκίνησε από το κόστος των iPhone και την είσοδο τους σε μια φτωχη χώρα και σχολιάστηκε το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες συσκευές είναι υπερτιμολογημενες με επιχειρήματα κανένα apple hate δεν βλέπω.μετα ξέφυγε η συζήτηση με το μακρύ και το κοντό του καθενός ότι πρέπει να ναι ακριβες γιατί έχουν τα apple store και υποστήριξη και ποιοτικά υλικά βλέπε γρυλιες κ.α.Δηλ πρέπει να πληρώνει ο Ινδός τα έξοδα λειτουργείας του apple store στο Λονδίνο και στην Αμερική?δεν μπορώ να καταλάβω κάποιες λογικές.εγινε αναφορά καθαρά στο κόστος της συσκευής.το κοινωνιολογικό φαινόμενο είναι το γεγονός ότι αποδέχεται κάποιος κάποιες πολιτικές εταιρείας που αφορούν καθαρά το κέρδος της και τις δικαιολογούν.λογικες του ότι όταν μια εταιρεία πουλάει ακριβα μια συσκευή και την αγοράζουν καλά κάνει και την πουλάει και αφού την αγοράζουν αυτή είναι η αξία της.αυτες οι λογικές χρήζουν εξήγησης.αλλα δυστυχώς παρουσιάζεται το φαινόμενο ότι υπάρχει κολλημα,πωρωση και δεν υπάρχει αντικειμενικότητα και λογική. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από Istros
greekfox1 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, alexioannou είπε Γενικώς μιλάω με επιχειρήματα. Οποίο iphone θέλεις βάλτο δίπλα στο nexus 5 των 80€ να χάσεις το χρώμα σου, Αναλογικα παντα. Μετά μπορείς να συνεχίσεις τα δικά σου επιχειρήματα..... To οτι υπάρχουν τεστ nexus 5 vs iphone X τιμάει μόνο το nexus 5,συσκευή 6ετιας....... Τι επιχειρήματα μπορώ να αντιπαραβαλλω στην ασχετοσύνη σου; Αν πιστευεις ότι το nexus 5 συγκρίνεται με το iPhone X, τι να πω και πολύ ασχολήθηκα μαζί σου.... 1
Istros Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Εκτός από το apple hate που αναφέρεις υπάρχει και η apple πωρωση.ξεκολλατε υπάρχουν καλές συσκευές και σ' άλλες εταιρείες πολύ καλύτερες από το iPhone.εχουν περάσει από τα χέρια μου αρκετές συσκευές,ios και blackberry os windows os,symbian,android,BADA,palm os, η κάθε μία έχει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα της.δεν είναι τυχαίο ότι επιβίωσαν οι συγκεκριμμενες και κάποιες μας χαιρετησαν.Επισης έχω αλλάξει πολλές συσκευές Nokia, Samsung,iPhone,Sony,ericsson,palm,Motorola HTC,sharp,xiaomi,ZTE,Lenovo,OnePlus, Huawei,Asus,benq-siemens, blackberry,hp,kyocera,LG, υπάρχουν πολλές αξιόλογες συσκευες αλλά βλέπω ότι υπάρχει κόλλημα με συγκεκριμένες συσκευες.οι περισσότεροι κάτοχοι iPhone δεν έχουν ιδέα απλά το αγοράζουν για μούρη και αυτοί που έχουν άποψη μετά λύπης μου παρατηρώ ότι έχουν κόλλημα στον εγκέφαλο ίσως να είστε και υπεύθυνοι για το apple hate με τη συμπεριφορά σας απέναντι στους άλλους χρήστες.Ανεφερα ότι το iPhone είναι υπερκοστολογημενο και δεν ξέρω και γω τι έχω διαβάσει δύο μέρες τώρα.σιγουρα υπάρχει πρόβλημα η παιρνετε ποσοστά από την εταιρία δεν εξηγηται διαφορετικά αυτή η ανωμαλία.χαλαρωστε λιγο με το iPhone υπάρχουν και καλύτερες συσκευές από το συγκεκριμενο και σε ποιότητα και σε απόδοση και σε τιμή.σεβαστο το γεγονός της επιλογής και το που θα διαθέσει ο καθένας τα χρήματα του και για πιο λόγο.ξεκολλατε με συγκεκριμένες συσκευές,μαρκες!να είστε αντικειμενικοί το apple hate το δημιούργητε με το κόλλημα σας.
whoever81 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, Istros είπε ...ξεκολλατε υπάρχουν καλές συσκευές και σ' άλλες εταιρείες πολύ καλύτερες από το iPhone. χαλαρωστε λιγο με το iPhone υπάρχουν και καλύτερες συσκευές από το συγκεκριμενο και σε ποιότητα και σε απόδοση και σε τιμή. Σου έμειναν πάντως οι γρίλιες. 15 φορές το έχεις γράψει 😊 Παράδειγμα ήταν οι γρίλιες. Σε ένα premium τηλέφωνο ακόμα και οι γρίλιες είναι premium. Πες μου μερικές συσκευές που είναι πολύ καλύτερες από το iPhone X και σε τί τιμές. Φαντάζομαι θα αναφέρεις One Plus 6, S9, Pixel 2 κτλ. Πολύ καλές συσκευές αλλά σίγουρα όχι πολύ καλύτερες από iPhone. H πραγματικότητα είναι ότι το iPhone X είναι για μία ακόμη χρονιά σημείο αναφοράς τιμής, απόδοσης και ποιότητας. Προσωπικά ποτέ δεν πρόκειται να δώσω πάνω από 400 ευρώ για smartphone (και πολλά είπα) αλλά δεν απευθύνεται σε μένα η Apple. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από whoever81 1
greekfox1 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 22 λεπτά πριν, Istros είπε Εκτός από το apple hate που αναφέρεις υπάρχει και η apple πωρωση.ξεκολλατε υπάρχουν καλές συσκευές και σ' άλλες εταιρείες πολύ καλύτερες από το iPhone.εχουν περάσει από τα χέρια μου αρκετές συσκευές,ios και blackberry os windows os,symbian,android,BADA,palm os, η κάθε μία έχει τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα της.δεν είναι τυχαίο ότι επιβίωσαν οι συγκεκριμμενες και κάποιες μας χαιρετησαν.Επισης έχω αλλάξει πολλές συσκευές Nokia, Samsung,iPhone,Sony,ericsson,palm,Motorola HTC,sharp,xiaomi,ZTE,Lenovo,OnePlus, Huawei,Asus,benq-siemens, blackberry,hp,kyocera,LG, υπάρχουν πολλές αξιόλογες συσκευες αλλά βλέπω ότι υπάρχει κόλλημα με συγκεκριμένες συσκευες.οι περισσότεροι κάτοχοι iPhone δεν έχουν ιδέα απλά το αγοράζουν για μούρη και αυτοί που έχουν άποψη μετά λύπης μου παρατηρώ ότι έχουν κόλλημα στον εγκέφαλο ίσως να είστε και υπεύθυνοι για το apple hate με τη συμπεριφορά σας απέναντι στους άλλους χρήστες.Ανεφερα ότι το iPhone είναι υπερκοστολογημενο και δεν ξέρω και γω τι έχω διαβάσει δύο μέρες τώρα.σιγουρα υπάρχει πρόβλημα η παιρνετε ποσοστά από την εταιρία δεν εξηγηται διαφορετικά αυτή η ανωμαλία.χαλαρωστε λιγο με το iPhone υπάρχουν και καλύτερες συσκευές από το συγκεκριμενο και σε ποιότητα και σε απόδοση και σε τιμή.σεβαστο το γεγονός της επιλογής και το που θα διαθέσει ο καθένας τα χρήματα του και για πιο λόγο.ξεκολλατε με συγκεκριμένες συσκευές,μαρκες!να είστε αντικειμενικοί το apple hate το δημιούργητε με το κόλλημα σας. Συγγνώμη αλλα οι «apple haters” είναι αυτοί που υποτιμούν τους χρήστες iPhone όπως κανεις εσυ τώρα. Προσωνύμια τύπου πρόβατα, sheeple κλπ, λέγονται από τους apple haters συνεχώς σε θέματα σχετικά με την apple ή και άσχετα ακόμα. Όσο για το ότι οι χρήστες των iPhone φταίνε που υπάρχουν οι apple haters το αφήνω απλά ασχολίαστο.... 1
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, whoever81 είπε Σου έμειναν πάντως οι γρίλιες. 15 φορές το έχεις γράψει 😊 Παράδειγμα ήταν οι γρίλιες. Σε ένα premium τηλέφωνο ακόμα και οι γρίλιες είναι premium. Πες μου μερικές συσκευές που είναι πολύ καλύτερες από το iPhone X και σε τί τιμές. το oneplus 6 παιρνεις 2 με τα ιδια λεφτα και σου μενουν και ρεστα
whoever81 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, Exodia The Forbidden One είπε το oneplus 6 παιρνεις 2 με τα ιδια λεφτα και σου μενουν και ρεστα Προφανώς. Κινητάρα το Oneplus. Πολύ καλύτερο του iPhone X; Δεν νομίζω. 1
Exodia The Forbidden One Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 21 λεπτά πριν, whoever81 είπε Προφανώς. Κινητάρα το Oneplus. Πολύ καλύτερο του iPhone X; Δεν νομίζω. Aν σκεφτεις οτι κανει και τα μισα λεφτα ειναι καλυτερο και με διαφορα
AtiX Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Θυμάται κανένας ποιό ήταν το πρώτο iPhone killer... Όχι μόνο στα χαρτιά... όχι μόνο στις πωλήσεις... όχι μόνο στην διάρκεια ζωής (υποστήριξης) του... ???
Istros Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 21 λεπτά πριν, greekfox1 είπε Συγγνώμη αλλα οι «apple haters” είναι αυτοί που υποτιμούν τους χρήστες iPhone όπως κανεις εσυ τώρα. Προσωνύμια τύπου πρόβατα, sheeple κλπ, λέγονται από τους apple haters συνεχώς σε θέματα σχετικά με την apple ή και άσχετα ακόμα. Όσο για το ότι οι χρήστες των iPhone φταίνε που υπάρχουν οι apple haters το αφήνω απλά ασχολίαστο.... Εγώ δεν υποτιμάω κανεναν πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?εγω απλά ανέφερα ότι δεν πρέπει να κολλάει κάποιος με μάρκες αλλά να είναι ανοιχτομυαλος και ότι υπάρχουν καλύτερες συσκευες.
dali13gr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, AtiX είπε Θυμάται κανένας ποιό ήταν το πρώτο iPhone killer... Όχι μόνο στα χαρτιά... όχι μόνο στις πωλήσεις... όχι μόνο στην διάρκεια ζωής (υποστήριξης) του... ??? Ναι, θυμάμαι εγώ. Θα βγει το 2025. 1 2
Istros Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Έχετε πρόβλημα δυστυχώς!!!δεν υπάρχει σωτηρια.πως εξηγηται τώρα αυτό το φαινόμενο ας μας το εξηγήσει κάποιος που έθεσε και το ερώτημα πριν!?
Fotis13 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, Istros είπε Έχετε πρόβλημα δυστυχώς!!!δεν υπάρχει σωτηρια.πως εξηγηται τώρα αυτό το φαινόμενο ας μας το εξηγήσει κάποιος που έθεσε και το ερώτημα πριν!? Eμεις εχουμε το προβλημα η' εσυ που εχεις σπαμαρει το τοπικ με τα ιδια και τα ιδια ενω ειναι κατι παραπανω απο εμφανες πως εχει αδυναμια κατανοησης κειμενου . 1
greekfox1 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 8 λεπτά πριν, Istros είπε Εγώ δεν υποτιμάω κανεναν πως έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?εγω απλά ανέφερα ότι δεν πρέπει να κολλάει κάποιος με μάρκες αλλά να είναι ανοιχτομυαλος και ότι υπάρχουν καλύτερες συσκευες. «οι περισσότεροι κάτοχοι iPhone δεν έχουν ιδέα απλά το αγοράζουν για μούρη» Αν δεν υποτιμάς τους κατόχους iPhone εδώ, τότε θα ήθελα να μου εξηγήσεις τι κανεις γράφοντας αυτό το χιλιοειπωμένο «επιχείρημα» Λες και οι περισσότεροι κάτοχοι Android ξέρουν τι έκδοση Android έχει το κινητό τους και βάζουν custom roms για πλακα... 4
strawman Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 20 hours ago, dali13gr said: Δεν χρειάζονται άλλα οικονομικά από τα βασικά. Το περιθώριο κέρδους στο iPhone είναι περίπου 30%, μπορείς να ψάξεις για σχετικά άρθρα. Το ότι έχει το 80% των κερδών της αγοράς (που είναι λίγο πλασματικό γιατί περιλαμβάνει και το αρνητικό κέρδος αυτών που έχουν χασούρα), αποδεικνύει πόσο μικρό περιθώριο κέρδους έχουν τα κινητά. Γιατί υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που πουλάνε 1000€ συσκευή αλλά δεν έχουν τα ανάλογα κέρδη. Και όχι, το κόστος παραγωγής των υπολοίπων δεν είναι μεγαλύτερο από του iPhone (εκτός αν μιλάμε για μερικά δολάρια). Δυστυχώς, τα οικονομικά δεν είναι απλή πρόσθεση και αφαίρεση. Το ότι βλέπει ο αδαής ότι το BOM (Bill of materials, κόστος υλικών) είναι 300 και άρα αυτός που το πουλάει 1000 βγάζει κέρδος 700 είναι ανάξιο απάντησης, παρόλο που έπεσα στην παγίδα και απάντησα. Ψάξτε, διαβάστε, μάθετε πως λειτουργεί μια τέτοια εταιρεία (πχ Samsung, LG, Microsoft, Google), και μετά γράψτε ό,τι θέλετε. Απορώ πως δεν βγήκε κανείς να πει ότι η Google είναι εταιρεία φούσκα αφού πουλάει αέρα (διαφήμιση) και δεν έχει κόστος υλικών. Ρε συ, κανεις λες και απαντας σε αλλο post...Δεν μιλησα πουθενα για το ποσοστο των κερδων, αρα δεν κολλανε πουθενα οι χασουρες των αλλων εταιριων. Λεω οτι σε σχεση με την Samsung ας πουμε (περνω αυτην σαν παραδειγμα γιατι ειναι απο τις λιγες που εχουν κερδη ακομα) εχει πολυ μεγαλυτερο περιθωριο κερδους, και αυτο φαινεται απο τις πωλησεις σε σχεση με τα κερδη. Και ναι, το κοστος παραγωγης των υπολοιπων οσον αφορα τα υλικα κατασκευης ειναι πολυ μεγαλυτερο. Τις οθονες να παρεις μονο τοσα χρονια θα καταλαβεις. Φυσικα τα οικονομικα δεν ειναι απλη προσθεση και αφαιρεση, και ουτε ειπα πουθενα οτι εχει κερδος την τιμη πωλησης - το κοστος κατασκευης, αυτα ειναι δικα σου strawman που κανεις για να φανει η θεση σου πιο δυνατη απο οτι ειναι. Παλια τακτικη, αν δεν μπορεις να καταριψεις το επιχειρημα που σου τιθεται δεν πειραζει, κατεριψε καποιο αλλο επιχειρημα που δεν σου τεθηκε 😛 Επισης πουθενα δεν ειπα κατι αρνητικο για την Apple μεχρι στιγμης, οποτε τι φουσκες μου λες εσυ δεν ξερω. Εγω ειπα απλα οτι με τις λειψες γνωσεις οικονομικων που εχω ως λογιστης δεν κατανοω πως γινεται να εχει υψηλο κοστος κατασκευης και τα μεγαλυτερα περιθωρια κερδους ταυτοχρονα, αρα το μονο λογικο συμπερασμα που μπορω να βγαλω ειναι πως τα iPhone ειναι φτηνιαρικα (σε σχεση παντα με τις υπολοιπες συσκευες). Αυτο και τιποτα παραπανω. Αν εχεις κατι να πεις επ'αυτου να σε ακουσω και ευχαριστως να αλλαξω αποψη. Αλλιως συνεχισε να επιχειρηματολογεις με τα strawmans
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα