Allokotos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Από το 2016 μέχρι και πριν 2 εβδομάδες είχα ζητήσει και είχε γίνει αλλαγή σε vdsl 50 ( καμπίνα ) από interleaved σε fast path. Μέχρι εδώ όλα καλά, κανένα απολύτως πρόβλημα με την γραμμή. Πριν από 2 εβδομάδες παρατήρησα ότι το ping σε 1 - 2 παιχνίδια που μπήκα να παίξω είχε ανέβει αισθητά, Πηγαίνοντας στις ρυθμίσεις του μόντεμ παρατήρησα ότι είχε γίνει αλλαγή σε vectoring και μαζί με αυτό είχε αλλάξει πάλι η γραμμή σε interleaved. Πήρα άμεσα τηλέφωνο για να γίνει πάλι αλλαγή σε fast path και ο πρώτος τεχνικός που μίλησα με ενημέρωσε ότι η αλλαγή θα γίνει το συντομότερο δυνατό. Αφού πέρασαν 3 - 4 μέρες και δεν είχε γίνει καμία αλλαγή πήρα πάλι τηλέφωνο για να ενημερωθώ αυτή την φορά ότι εδώ και 5 μήνες είναι πολιτική της wind να μην κάνει πλέον την αλλαγή από interleaved σε fast path, πράγμα που μου επιβεβαίωσε και ο τρίτος τεχνικός που μίλησα μετά από 2 μέρες. Τα 2+ χρόνια που είχα fast path δεν είχα κανένα θέμα με την γραμμή. Το ping είχε διαφορά από 12 μέχρι 17 ms και τώρα έρχεται η wind με το έτσι θέλω να καταργήσει αυτή την δυνατότητα χωρίς λόγο. Στην ερώτηση μου γιατί, απλά έπαιζε η κλασσική κασέτα του "Είναι πολιτική της εταιρίας εδώ και 5 μήνες". Γνωρίζω από σημερινή επικοινωνία με φίλο ότι ο OTE προσφέρει ακόμα την δυνατότητα για αλλαγή χωρίς κανένα θέμα, οπότε αυτό είναι μόνο πολιτική της wind από όσο μπορώ να καταλάβω. Αυτό δεν θεωρείται υποβάθμιση γραμμής; Είχα ζητήσει εξ'αρχής για το αν υπάρχει η δυνατότητα αυτή στην γραμμή και άλλαξα γιατί με ενημέρωσαν ότι υπάρχει. Έρχεται τώρα η wind και με το έτσι θέλω αλλάζει από μόνη της πράγματα χωρίς καν να ενημερώσει. Υπάρχει κάτι το οποίο θα μπορούσα να κάνω για να το απαιτήσω να γίνει η αλλαγή; Γιατί από αυτό που κατάλαβα δεν είναι ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα για αλλαγή αλλά απλά δεν θέλουν για τους χ δικούς τους λόγους. Ευχαριστώ! Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από Allokotos 1
bill2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Εδω σε εμένα σε γραμμη vdsl 50 vodafone είχα ζητήσει fastpath επειδή δεν έίχα 50 αλλά 40 ξαναζήτησα interleave έκαναν το αίτημα αλλαγής μου είπαν ότι κατεξέρεση το κανουν και αν ξαναζητήσω fastpath δεν μπορουν να το ξανααλλάξουν
Allokotos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με το fast path. Εδώ και 2 χρόνια μόνο θετικά είχα. Το ότι αποφάσισαν έτσι να το αλλάξουν χωρίς καν την επιλογή να με γυρίσουν πίσω είναι που με τα τσαντίζει και δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω ώστε να απαιτήσω πάλι την αλλαγή.
UsualSuspect__ Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 On 16/07/2018 at 18:18, bill2015 said: Εδω σε εμένα σε γραμμη vdsl 50 vodafone είχα ζητήσει fastpath επειδή δεν έίχα 50 αλλά 40 ξαναζήτησα interleave έκαναν το αίτημα αλλαγής μου είπαν ότι κατεξέρεση το κανουν και αν ξαναζητήσω fastpath δεν μπορουν να το ξανααλλάξουν Αν ξανα ζητήσεις δηλαδή θα σε κλάσουν κανονικότατα. 1
bill2015 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Χαχα σωστος βαριουνται να στελνουν αιτηματα στον οτε
vngls7 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 04/07 ενεργοποίησαν σε εμένα fast path σε adsl. Ούτε με τεχνικούς μίλησα, απλά το αίτημα έκανα και το προχώρησαν σε ένα 2ωρο. Για vdsl δεν ξέρω αν έχει διαφορά.
arturius Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Στις 16/7/2018 στις 6:30 ΜΜ, Allokotos είπε Δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα με το fast path. Εδώ και 2 χρόνια μόνο θετικά είχα. Το ότι αποφάσισαν έτσι να το αλλάξουν χωρίς καν την επιλογή να με γυρίσουν πίσω είναι που με τα τσαντίζει και δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω ώστε να απαιτήσω πάλι την αλλαγή. Καλημέρα σε όλους. Ενεργοποίησα και εγώ από adsl 24 σε VDSL 50 και έπαθα ότι και ο φίλος. Στην Νίκαια έχει στήσει τις καμπίνες η WIND και δεν δίνει απλά και όμορφα fastpath. Έτσι και εμένα μετά το αίτημα μου ο ΟΤΕ με ενημέρωσε ότι fastpath γιοκ. Αν θες γύρνα στα 8Mbps. Και τώρα;;;
l337 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) H γελοία wind από μόνη της λέει (και επίσημα) ότι δεν προσφέρει πλέον fast path με vdsl (παλιά έδινε). Μάλιστα, δουλεύει και τον κόσμο γιατί λέει "σε γραμμές vdsl δεν υπάρχει δυνατότητα fast-path" ενώ προφανώς υπάρχει δυνατότητα απλά η wind -για τους δικούς της λόγους- δεν το δίνει πλέον. Spoiler Αξιότιμε Κύριε ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ Σε συνέχεια του αιτήματος σας με κωδικό 37-7816652709, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σε γραμμές vdsl δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής του προφίλ σε FastPath. Τέλος, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών υπηρεσιών WIND παραμένει στη διάθεσή σας, έχοντας την δυνατότητα να αποστείλετε γραπτό αίτημα μέσω της ιστοσελίδας μας www.WIND.gr ή επικοινωνώντας στο 13800 (με χρέωση από τηλέφωνο Wind ή άλλου παρόχου), 24 ώρες το 24-ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα, για οποιoδήποτε θέμα τεχνικής ή άλλης φύσεως αναφορικά με τις παρεχόμενες προς τους Συνδρομητές μας υπηρεσίες. Mε εκτίμηση, KATERINA AGRAFIADOU Oμάδα Εξυπηρέτησης Wind Δε περισσότερα και εδώ που έχει και την παραπάνω απάντηση σε μέλος άλλου forum. Όσο για το συμβόλαιο, το ότι δεν δίνουν fast-path δεν αποτελεί αιτιολογία λύσης συμβολαίου χωρίς penalty και είναι απόλυτα λογικό. Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2018 από l337 1
Allokotos Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Επανέρχομαι στο θέμα μετά από καιρό γιατί ύστερα από επίσκεψη τεχνικού λόγο βλάβης στην γραμμή κατάφερα να μάθω τι ακριβώς παίζει. Γενικά το κομμάτι ότι σε γραμμή vdsl δεν γίνεται να μπει fast path είναι προφανώς ηλιθιότητες. Αυτό που μου είπε ο τεχνικός είναι ότι εδώ και κάποιους μήνες ο ΟΤΕ έδωσε εντολή στην wind και στους άλλους παρόχους να μην ανοίγουν βλάβες (γιατί έτσι γινόταν η αλλαγή σε fast path ) σχετικά με αιτήματα αλλαγής από interleaved σε fast path. Οπότε από το να πει η wind ότι μας κάνει κουμάντο ο ΟΤΕ, προτιμάει να πει ότι δεν γίνεται αλλαγή fast path σε vdsl... γιατί πόσος κόσμος να ξέρει την αλήθεια. Επίσης μετά από συνέχεια της κουβέντας μαζί του, μου άφησε να εννοηθεί ότι μιας και για να γίνει η αλλαγή σε fast path δηλωνόταν σαν βλάβη προς τον ΟΤΕ, η όλη διαδικασία κόστιζε στην wind, άρα δεν το βλέπω και τόσο για μονομερή απόφαση στην τελική. Το θέμα είναι δυστυχώς ότι όσο και να επέμεινα δεν κατάφερα κάτι, οπότε μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιο θα είμαι χωρίς fast path. Μετά θα χαιρετήσω την wind και θα πάω σε ftth, γιατί ευτυχώς έχει έρθει στην περιοχή εδώ και κάμποσο καιρό η inalan. Οπότε δυστυχώς όποιος θέλει fast path και είναι σε εναλλακτικό πάροχο... περαστικά μας.
bill2015 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Εγω τον ιούλιο που ζήτησα απο τη vodafone κανονικά περάστηκε και έχω fastpath
drxpz Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Link Status Up Modulation Type VDSL2(Vectoring) Actual Rate(Up/Down) 4999/49999 kbps Attainable Rate(Up/Down) 46855/124596 kbps Noise Margin(Up/Down) 41.7/27.6 dB Line Attenuation(Up/Down) 0.4/5.3 dB Output Power(Up/Down) 8.4/12.5 dBm Data Path(Up/Down) Fast/Fast Interleave Depth(Up/Down) 1/1 Interleave Delay(Up/Down) 0/0 ms INP(Up/Down) 0/0 symbols Profile 17a LinkEncap G.993.2_Annex_K_PTM CRC Errors(Up/Down) 0/117 FEC Errors(Up/Down) 0/0 HEC Errors(Up/Down) 0/0 Showtime Start 19 h 42 min 50 s Fast Path απο WIND 1
l337 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Allokotos είπε Επανέρχομαι στο θέμα μετά από καιρό γιατί ύστερα από επίσκεψη τεχνικού λόγο βλάβης στην γραμμή κατάφερα να μάθω τι ακριβώς παίζει. Γενικά το κομμάτι ότι σε γραμμή vdsl δεν γίνεται να μπει fast path είναι προφανώς ηλιθιότητες. Αυτό που μου είπε ο τεχνικός είναι ότι εδώ και κάποιους μήνες ο ΟΤΕ έδωσε εντολή στην wind και στους άλλους παρόχους να μην ανοίγουν βλάβες (γιατί έτσι γινόταν η αλλαγή σε fast path ) σχετικά με αιτήματα αλλαγής από interleaved σε fast path. Οπότε από το να πει η wind ότι μας κάνει κουμάντο ο ΟΤΕ, προτιμάει να πει ότι δεν γίνεται αλλαγή fast path σε vdsl... γιατί πόσος κόσμος να ξέρει την αλήθεια. Επίσης μετά από συνέχεια της κουβέντας μαζί του, μου άφησε να εννοηθεί ότι μιας και για να γίνει η αλλαγή σε fast path δηλωνόταν σαν βλάβη προς τον ΟΤΕ, η όλη διαδικασία κόστιζε στην wind, άρα δεν το βλέπω και τόσο για μονομερή απόφαση στην τελική. Το θέμα είναι δυστυχώς ότι όσο και να επέμεινα δεν κατάφερα κάτι, οπότε μέχρι να τελειώσει το συμβόλαιο θα είμαι χωρίς fast path. Μετά θα χαιρετήσω την wind και θα πάω σε ftth, γιατί ευτυχώς έχει έρθει στην περιοχή εδώ και κάμποσο καιρό η inalan. Οπότε δυστυχώς όποιος θέλει fast path και είναι σε εναλλακτικό πάροχο... περαστικά μας. α) Βάζουν κανονικά fast-path οι εναλλακτικοί πάροχοι. Μόνο η wind δεν βάζει. β) Αυτά που σου είπε για την cosmote είναι παπατζηλίκια για όσους το "φάνε". Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2018 από l337
rofl Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) οτι ειναι χρεωσιμο σαν αλλαγη ειναι κανα 2ευρο νομιζω. προφανως στον OP ενεργοποιηθηκε vectoring και γιαυτο οι γραμμες γυρισαν στο default interleaved. η wind εχω ακουσει κι απο αλλους οτι δεν δινει fp ουτε καν στις καμπινες της προσφατα. ο οτε συνεχιζει να δινει κανονικα αλλα αμα απο τη wind δεν θελουν να κανουν αιτημα.... τραγικο σαν πρακτικη εξυπηρετησης αλλα στην πραξη δεν ειναι και το τελος του κοσμου για το gaming, δε συμμεριζομαι οτι επηρεαζει σοβαρα το gaming 10 ms πανω η κατω, ουτε πιστευω οτι το 97% ειναι τοσο χαρισματικοι που αξιοποιουν τετοιες διαφορες (myself included). οποτε μην σκατε κιολας. ----------- αφου σκεφτεσαι ιναλαν ρωτα τους γιατι νομιζω εχουν προμο να πιστωνουν σαν εκπτωση την αξια των τελων διακοπης απο αλλο παροχο Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2018 από rofl
A.D. Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2018 Η γουιντ μεχρι και σημερα που τηλεφωνησα για να με περασουν σε fast path λεγαν ακριβως τις ιδιες αρλουμπες οπως και στον Allokoto. Ευτηχως βρηκα αυτο το θεμα και καταλαβα οτι μολις ληξη το συμβολαιο θα αποχορησω απο την συγκεκριμενη εταιρεια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα