Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά !

Έχω ένα θεματάκι και μόνος μου δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη.

Θέλω να βάλω μία οθόνη αφής στο σαλόνι και να παίζει συνέχεια φωτογραφίες την μία μετά την άλλη. Η οθόνη θέλω να είναι αφής.  Προτείνω να είναι αφής για να μπορώ να κάνω αλλαγές με το χέρι. Θέλω να βάλω μέσα όλες τις φωτογραφίες που έχω και να ορίσω tags για την κάθε φωτογραφία. Τα tags θα είναι ονόματα, αντικείμενα, ημερομηνία κτλ Με αυτό τον τρόπου θα μπορώ να ορίζω φίλτρα για να βρίσκω όποιες (σχετικές με τα φίλτρα μου) φωτογραφίες θέλω. πχ ήρθε κάποιος μία επίσκεψη σπίτι με τον οποίο ήμασταν μαζί σε γάμο. Να του βάλω να δει ότι φωτογραφίες έχω του γάμου κι αν θέλει να του δείξω τις φωτογραφίες που τον εμφανίζουν.

Σίγουρα θα είναι δύσκολη η αρχειοθέτηση και το tagάρισμα  αλλά δεν με πειράζει. Η μία η σκέψη είναι αυτή σαν εφαρμογή. Με οθόνη αφής κτλ που είπα παραπάνω.

έχω κι άλλη μία σκέψη:

Η άλλη μου σκέψη με το ίδιο αποτέλεσμα φυσικά, είναι να χρησιμοποιήσω την υπάρχουσα οθόνη που έχω στο σπίτι (δεν είναι αφης) αυτή του σαλονιού και μέσω του tvbox που το περιμένω να βάλω κάποιο πρόγραμμα που να κάνει αυτή την δουλειά.

Δεν μπορεί να είμαι ο μόνος που το έχει σκεφτεί .

Θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιος; καμία σκέψη; καμιά ιδέα;

Ευχαριστώ !!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 16/7/2018 στις 2:04 ΜΜ, ippeas2010 είπε

Γεια χαρά !

Έχω ένα θεματάκι και μόνος μου δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη.

Θέλω να βάλω μία οθόνη αφής στο σαλόνι και να παίζει συνέχεια φωτογραφίες την μία μετά την άλλη. Η οθόνη θέλω να είναι αφής.  Προτείνω να είναι αφής για να μπορώ να κάνω αλλαγές με το χέρι. Θέλω να βάλω μέσα όλες τις φωτογραφίες που έχω και να ορίσω tags για την κάθε φωτογραφία. Τα tags θα είναι ονόματα, αντικείμενα, ημερομηνία κτλ Με αυτό τον τρόπου θα μπορώ να ορίζω φίλτρα για να βρίσκω όποιες (σχετικές με τα φίλτρα μου) φωτογραφίες θέλω. πχ ήρθε κάποιος μία επίσκεψη σπίτι με τον οποίο ήμασταν μαζί σε γάμο. Να του βάλω να δει ότι φωτογραφίες έχω του γάμου κι αν θέλει να του δείξω τις φωτογραφίες που τον εμφανίζουν.

Σίγουρα θα είναι δύσκολη η αρχειοθέτηση και το tagάρισμα  αλλά δεν με πειράζει. Η μία η σκέψη είναι αυτή σαν εφαρμογή. Με οθόνη αφής κτλ που είπα παραπάνω.

έχω κι άλλη μία σκέψη:

Η άλλη μου σκέψη με το ίδιο αποτέλεσμα φυσικά, είναι να χρησιμοποιήσω την υπάρχουσα οθόνη που έχω στο σπίτι (δεν είναι αφης) αυτή του σαλονιού και μέσω του tvbox που το περιμένω να βάλω κάποιο πρόγραμμα που να κάνει αυτή την δουλειά.

Δεν μπορεί να είμαι ο μόνος που το έχει σκεφτεί .

Θα μπορούσε να βοηθήσει κάποιος; καμία σκέψη; καμιά ιδέα;

Ευχαριστώ !!

Αστέρια μου την λύση την βρήκα ! Την μοιράζομαι για να την έχουν όλοι.

Φτιάχνεις ετικέτες ή λέξεις κλειδιά με το πρόγραμμα lightroom. Αυτοί το ονομάζουν keywords. Φτιάχνεις αυτές τις λέξεις κλειδιά για την κάθε φωτογραφία και κάνεις εξπορτ. Μαζί με τις φωτογραφίες γίνονται έχπορτ και οι λέξεις κλειδιά. Και ΝΑΙ κάνεις αναζήτηση μέσα στον φάκελο που έχεις τις φωτογραφίες με αυτές τις λέξεις κλειδιά και σου φέρνει τις συγκεκριμένες φωτογραφίες. Είναι τέλειο !

Και αντί για κάποιο πρόγραμμα που έλεγα πήρα ένα tvbox που διαβάζει τις φωτογραφίες εύκολα και έχει και αναζήτηση και πολλά άλλα. Οπότε κάνω την δουλειά μου και με το τηλεκοντρόλ πλέον.

Αν χρειαστείτε βοήθεια στείλτε μου μήνυμα

• Like 1
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 6/8/2018 στις 10:06 ΜΜ, Fotia είπε

Γιατί απλά δεν ονομάζεις τις φωτογραφίες σαν αρχεία όπως θες ;

Sorry για την καθυστερημένη απάντηση.

Η κάθε φωτογραφία μπορεί να έχει παραπάνω από ένα όνομα οπότε θα πρέπει να ονομάσω την φωτογραφία μου με 10 ονόματα. Συν ότι θα θέλω να βάλω κι άλλες λέξεις κλειδιά όπως το μέρος ή η περίσταση πχ γάμος κτλ. 

Με λίγα λόγια μπορείς να βάλεις πάρα πολλές λέξεις κλειδιά στην Κάθε φωτογραφία χωρίς να γίνεται το όνομα τεράστιο. Επίσης μπορείς να κάνεις ταυτόχρονα αναζήτηση με παραπάνω από μία λέξη κλειδί π.χ. να βάλεις μία λέξη-κλειδί γάμος αδερφού και άλλη μία λέξη-κλειδί το μέρος και άλλη μία λέξη-κλειδί ένα ονοματεπώνυμο.

Αυτά

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...