torq Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς έναν VPS/Dedicated server που θα φιλοξενεί κάποια sites; Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποια sites σε shared hosting και υπάρχει η σκέψη μετακίνησης σε vps. εμπειρία υπάρχει ελάχιστη σε αυτό το κομμάτι και πολλές απορίες λύνονται μέσω google. άκρη πάντως βγαίνει,,, έχω στήσει και έχω χειριστεί vps (ελάχιστα, για δοκιμές) αλλά αυτό που με προβληματίζει είναι το κομμάτι της ασφάλειας. ο server θα στηθεί, τα sites θα παίξουν, έστω με κάποια βοήθεια (google, insomnia 😀 ) αλλά από εκεί και πέρα τι γίνεται; Οι γνώσεις σε linux είναι απολύτως βασικές, updates θα γίνονται. Δε θα αφεθούν όλα στη μοίρα τους. θα είναι τόσο δύσκολο να την πατήσουμε στο θέμα της ασφάλειας αν δεχτούμε κάποια επίθεση;
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Πάρε ένα managed vps με όλο το dev ops κομμάτι έτοιμο. Επίθεση δεν θα δεχτείς στον server, αλλά στα sites.
CyberCr33p Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Μέσω οδηγιών από google ίσως καταφέρω να κάνω επισκευή του κινητήρα του αυτοκινήτου μου, μπορεί όμως να κάνω κάτι λάθος και μετά από κάποια χιλιομέτρα που θα οδηγήσω να τον καταστρέψω. Επίσης ενδεχομένως ο χρόνος που θα δαπανήσω (μη κάνοντας την κανονική μου εργασία) για να κάνω μόνος μου την επισκευή να κοστίσει παραπάνω απ' όσο εάν ανέθετα την εργασία αυτή σε κάποιο συνεργείο. Εάν θέλεις να το κάνεις ως χόμπι για να μάθεις και δεν φιλοξενείς κάτι που η απώλεια του θα σε ζημιώσει, προχώρα το και εδώ είμαστε να βοηθήσουμε εάν κολλήσεις κάπου. Εάν όμως οι ιστοσελίδες που θα φιλοξενήσεις έχουν αξία θα πρότεινα να στο αναλάβει κάποιος ειδικός. Στο τέλος θα σου κοστίσει λιγότερο. 1
torq Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 17 ώρες πριν, CyberCr33p είπε Μέσω οδηγιών από google ίσως καταφέρω να κάνω επισκευή του κινητήρα του αυτοκινήτου μου, μπορεί όμως να κάνω κάτι λάθος και μετά από κάποια χιλιομέτρα που θα οδηγήσω να τον καταστρέψω. Επίσης ενδεχομένως ο χρόνος που θα δαπανήσω (μη κάνοντας την κανονική μου εργασία) για να κάνω μόνος μου την επισκευή να κοστίσει παραπάνω απ' όσο εάν ανέθετα την εργασία αυτή σε κάποιο συνεργείο. Εάν θέλεις να το κάνεις ως χόμπι για να μάθεις και δεν φιλοξενείς κάτι που η απώλεια του θα σε ζημιώσει, προχώρα το και εδώ είμαστε να βοηθήσουμε εάν κολλήσεις κάπου. Εάν όμως οι ιστοσελίδες που θα φιλοξενήσεις έχουν αξία θα πρότεινα να στο αναλάβει κάποιος ειδικός. Στο τέλος θα σου κοστίσει λιγότερο. μα άμα ήταν για σοβαρή δουλειά δε θα καθόμουν μόνος να πειραματίζομαι ρισκάροντας ζημιά. σε site που όντως είναι σοβαρό και παίζουν χρήματα στη μέση, η διαχείριση -υποστήριξη έχει ανατεθεί σε εταιρία. εδώ μιλάω για sites τα οποία και να γίνει στραβή δε τρέχει κάτι. Ναι θα με χαλάσει αλλά δε θα καταστραφώ κιόλας. Sites με ελάχιστη κίνηση που ανανεώνονται μια στο τετράμηνο... που και να πέσουν μπορεί να το πάρω χαμπάρι μετά από μια εβδομάδα
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Αφού δεν σε νοιάζει αν πέσουν τότε τι ρωτάς;
Guerriero4 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Αφού δεν θα είναι για σημαντικά sites, είναι ευκαιρία να το έχεις σαν μικρό project/hobby και να μάθεις κάτι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα