kleo1 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) σε shared hosting (με Plesk) υπάρχει site το οποίο έχει σαν απαιτήσεις: το file format να είναι Barracuda αντί Antelope που είναι τώρα. πως μπορώ να κάνω τη μετατροπή μιας και είμαι σε shared hosting; όταν έκανα δοκιμές σε xampp το έκανα μια χαρά, εδώ δεν έχω τα δικαιώματα όμως. charset full_unicode_support --> 'utf8mb4' εδώ βασικά έχω ένα θέμα μιας και μου εμφανίζει προειδοποίηση ότι είναι σε utf8 και στο phpmyadmin έχω αυτή την εικόνα. τελικά είναι utf8mb4 ή όχι; κι αν δεν είναι πως γίνεται η μετατροπή; Spoiler στο config.php αναφέρει: 'dbcollation' => 'utf8_general_ci', άρα είμαι σε utf8. ξέχασα να πω πως πρόκειται για ένα site σε moodle Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από kleo1
CyberCr33p Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δεν μπορείς να κάνεις την αλλαγή σε Barracuda μόνος σου. Είναι ρύθμιση που γίνεται στο my.cnf : innodb_file_format=Barracuda Οπότε επικοινώνησε με τον webhost σου.
kleo1 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, CyberCr33p είπε Δεν μπορείς να κάνεις την αλλαγή σε Barracuda μόνος σου. Είναι ρύθμιση που γίνεται στο my.cnf : innodb_file_format=Barracuda Οπότε επικοινώνησε με τον webhost σου. οπότε καλά το υποψιάστηκα ότι δε γίνεται. επίσης στο συγκεκριμένο hosting υπάρχουν άλλα 2-3 sites, θα επηρεαστούν και οι βάσεις αυτών των sites ή η ρύθμιση μπορεί να αφορά μόνο τη συγκεκριμένη βάση που χρειάζομαι; Για το charset, τι μπορώ να κάνω; υπάρχει τρόπος να γίνει μετατροπή; Ή να το στήσω από την αρχή και να φτιάξω χειροκίνητα τη βάση; εξάλλου το site για δοκιμές είναι, αλλά θα προτιμούσα να το αποφύγω Ευχαριστώ για την απάντηση.
CyberCr33p Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Τα άλλα sites δεν θα επηρεαστούν. Εάν η βάση που θέλεις να κάνεις την μετατροπή χρησιμοποιείται ήδη αφού κάνει ο webhost την παραπάνω αλλαγή και επανεκκινήση την MySQL θα πρέπει να κάνεις export και μετά import ξανά τη βάση. Ο πιο εύκολος τρόπος να το κάνεις αυτό είναι μέσω phpmyadmin. Βέβαια το ιδανικό θα ήταν να κάνει ο webhost σου αυτή την εργασία για όλες τις βάσεις που είναι στο server του, π.χ. με τις εντολές: mysqldump -u root --all-databases --routines --events > all_databases.sql -p mysql -u root < all_databases.sql -p Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από CyberCr33p
slvsnt Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2018 Στις 16/7/2018 στις 5:28 ΜΜ, CyberCr33p είπε Δεν μπορείς να κάνεις την αλλαγή σε Barracuda μόνος σου. Είναι ρύθμιση που γίνεται στο my.cnf : innodb_file_format=Barracuda Οπότε επικοινώνησε με τον webhost σου. νόμιζα ότι οι περισσότεροι στα shared πακέτα δε παρέχουν αυτή τη δυνατότητα.
CyberCr33p Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2018 Η παραπάνω γραμμή πρέπει να μπει στο my.cnf που εάν είναι shared το πακέτο πρέπει να το ρυθμίσει ο webhost.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα