Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ss13 είπε

Εφόσον δουλεύει με τους παλιούς , άφησε το έτσι , μπορεί με τα Update των Windows 10 να πήρε οδηγούς και γι αυτό δουλεύουν όλα ρολόι ( με επιφύλαξη αυτό που σου είπα ) B)

δεν ξερω... εκανε κατι ενημερωσεις σημαντικες, οχι πολλες νομιζω. Βασικα δεν τις ελεγχω. απλα παταω ληψη και εγκατασταση μονο των σημαντικων... Ισως αυτο να ειναι λιγο επικυνδινο, αλλα εμπιστευομαι τη MICROSOFT... χαχα! 

Το σκαλωμα ειναι οτι και με χωρις DRIVERS λειτουργει κανονικα.. οποτε ειτε τους περνουσα ειτε οχι παλι δουλευε κομπλε... 

ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΠΤΟΠ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΑ ΜΙΣΩ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΟ ΛΑΔΙ..... :-(

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι αυτό είναι , μέσω Windows Update περνάνε οδηγούς αυτόματα , είτε Laptop είτε Desktop είναι , τρόποι υπάρχουν πάντα να βρεις οδηγούς , ο τεχνικός άμα είναι μαμούνι βρίσκει τα πάντα B)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, ss13 είπε

Ναι αυτό είναι , μέσω Windows Update περνάνε οδηγούς αυτόματα , είτε Laptop είτε Desktop είναι , τρόποι υπάρχουν πάντα να βρεις οδηγούς , ο τεχνικός άμα είναι μαμούνι βρίσκει τα πάντα B)

Θα με τρελανε αυτο το λαπτοπ ρε.... Εκανα εγκατασταση τον οδηγο της REALTEK και BLUETOOTH, εκανα επανεκκινηση και το WIFI δεν λειτουργουσε και πολυ σωστα. Συνδεοταν και μετα εμφανιζε το προβλημα που ανεφερα... Τον απεγκατεστησα και μετα λειτουργουσε κανονιικα το WIFI... Οταν Πηγα να ανοιξω το BLUETOOTH DEVICE το ενσωματομενο του λαπτοπ, δεν το εβρισκε καν σαν συσκευη του λαπτοπ... Ρε τι να πηγαινω στο MY PC --> DEVICE MANAGER να ενημερφωνω ενα-ενα τις συσκευες...τιποτα! Ρε τι εγκατασταση απο την αρχη εναν-εναν τους οδηγους της DELL...τιποτα!  Πραγματικα θα το σπασω απο τα νευρα....Γ@@ω τα λαπτοπ μου μεσα...

Ξερει κανεις λυση;;;  (Δοκιμασα και με εξωτερικη συσκευη USB BLUETOOTH και το αναγνωριζε μεσω θυρας USB κανονικα σαν συσκευη εξωετρικη, αλλα με αυτο η επιλογη ενεργοποιησης-απενεργοποιησης του BLUETOOTH εμφανιστηκε)

Επεξ/σία από Archilleo
Δημοσ.

Δεν σου βγάζουν το λάδι τα λάπτοπ, ούτε υπάρχουν "σκατο-dell" όπως έγραψες όμορφα, απλώς ώς αυτοδίδακτος προσπαθείς να βγάλεις άκρη με καταστάσεις που ξέρεις στο περίπου, έκει εντοπίζεται το πρόβλημα που έχεις,ΟΣΟ για τις συμβουλές περι χρήσης ubuntu σε χρήστη με τέτοιο επίπεδο γνώσεων, πραγματικά απορώ με ορισμένους....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δες παρόμοιο θέμα με το δικό σου

https://www.dell.com/community/Networking-Internet-Bluetooth/Slow-Connection-Dell-Wireless-1801-802-11bgn/td-p/4683654

μάλιστα εδώ υπάρχει λύση

https://www.dell.com/community/Laptops-General/Bluetooth-not-working-for-Inspiron-15-3521/m-p/4027404#M701167

βάσει Service Tag η συσκευή σου είναι αυτή Dell Wireless 1801 Card (802.11BGN + Bluetooth 4.0) , πρέπει να προσπαθήσεις να καθήσουν καλά οι οδηγοί του WiFi και του Bluetooth Driver , α μη ξεχνάς πως η επίσημη σελίδα δίνει μόνο οδηγούς για Windows 7 64 Bit , βρήκα κι αυτό

άρα το πρόβλημα είναι λογικό , δοκίμασε με Compatibility Mode 

https://www.windowscentral.com/how-make-old-desktop-apps-run-again-windows-10

μήπως σώσεις την κατάσταση B)

Επεξ/σία από ss13
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Qless είπε

Δεν σου βγάζουν το λάδι τα λάπτοπ, ούτε υπάρχουν "σκατο-dell" όπως έγραψες όμορφα, απλώς ώς αυτοδίδακτος προσπαθείς να βγάλεις άκρη με καταστάσεις που ξέρεις στο περίπου, έκει εντοπίζεται το πρόβλημα που έχεις,ΟΣΟ για τις συμβουλές περι χρήσης ubuntu σε χρήστη με τέτοιο επίπεδο γνώσεων, πραγματικά απορώ με ορισμένους....

Δεν ειπα οτι ειμαι επαγγελματιας, το ξερω οτι δεν σκαμπαζω και πολλα, αλλα και παλι θα λεω οτι τα λαπτοπ σου βγαζουν το λαδι σε σχεση με τους σταθερους..για οσους δεν ξερουν μιλαω.  Οι επαγγελματιες λογικο να τα ξερουν αφου εχουν σπουδασει, ισως να ξερουν καθε λεπτομερεια πανω στο λαπτοπ, να το χαλανε και να το φτιαχνουν απο την αρχη... Εγω πιστευω για αρχαριος που τα μαθαινει απο ιντερνετ, ξαδερφια, φιλους και πειραματισμους, πιστευω πως μπορω να το λεω αυτο... :) 

1 ώρα πριν, ss13 είπε

Δες παρόμοιο θέμα με το δικό σου

https://www.dell.com/community/Networking-Internet-Bluetooth/Slow-Connection-Dell-Wireless-1801-802-11bgn/td-p/4683654

μάλιστα εδώ υπάρχει λύση

https://www.dell.com/community/Laptops-General/Bluetooth-not-working-for-Inspiron-15-3521/m-p/4027404#M701167

βάσει Service Tag η συσκευή σου είναι αυτή Dell Wireless 1801 Card (802.11BGN + Bluetooth 4.0) , πρέπει να προσπαθήσεις να καθήσουν καλά οι οδηγοί του WiFi και του Bluetooth Driver , α μη ξεχνάς πως η επίσημη σελίδα δίνει μόνο οδηγούς για Windows 7 64 Bit , βρήκα κι αυτό

άρα το πρόβλημα είναι λογικό , δοκίμασε με Compatibility Mode 

https://www.windowscentral.com/how-make-old-desktop-apps-run-again-windows-10

μήπως σώσεις την κατάσταση B)

Περιμενε εχω νεα... :)

Λοιπον ας το παρουμε απο την αρχη... Το λαπτοπ το ειχα απο το BIOS σε LEGACY. Η LEGACY επιλογη ειναι αυτη που σου δινει προσβαση στο BOOT Priority για να επιλεξεις ποιες συσκευες θελεις να μπουταρει πρωτη-δευτερη κτλ... . Το αφησα ετσι, εκανα εγκατασταση ολους τους οδηγους και οταν εκανα και του network με bluetooth ξεκινησε να μου βγαζει προβλημα το WIFI. Εδειχνε οτι συνδεοταν στο router αλλα δεν ειχα προσβαση στο Ιντερνετ (στην αρχη ειχα αλλα μετα διακοπτοταν). Εκανα απεγκατασταση αυτου του οδηγου και μετα απο επανεκκινηση του υπολογιστη δουλευε κανονικοτατα. Το αφησα ετσι για καμποσες ωρες και ολα οκ. Καποια στιγμη ηθελα να μεταφερω αρχεια μεσω bouetooth και οταν μπηκα να το ενεργοποιησω, ειδα οτι ελειπε η συσκευη (δεν την αναγνωριζε) και δεν εμφανιζε το κυκλακι που το σερνεις για ενεργοποιηση... Παω στην "Διαχειριση Συσκευων" και κανω σε ολες τις συσκευες "δεξι κλικ" --> "Update Driver"...και βρισκει driver μονο για το WIFI που ειχα διαγραψει...δεν ξερω απο που τον βρηκε, αλλα παιζει να μην ηταν οι ιδιοι απο το site της DELL..παλι δεν το εβρισκε σαν συσκευη (για bluetooth συσκευη δεν μου εμφανιζε καποιο ερωτιματικο). Σκεφτηκα να αλλαξω την επιλογη στο BIOS απο LEGACY σε UEFI. Μπηκα, το εκανα και ξανακατεβασα τον οδηγο του WIFI για να τον εγκαταστησω και καθως γινοταν η εγκατασταση...πανω στην εγκατασταση, εκει που ελεγε αναζητηση συσκευων bluetooth κουμπωσα σε θυρα usb μια συσκευη bluetooth δικια μου που ειχα για να δω μηπως και γινει κατι.. Τελικα την διαβασε την συσκευη και μετα αφου εβγαλα τη συσκευη (τη δικια μου), αυτη του υπολογιστη αναγωριστηκε και την εμφανιζε.. Λες να ηθελε καποια αλλη συσκευη bluetooth ή να ηθελε αλλαγη σε UEFI επιλογη;;; ( Με UEFI επιλογη πρεπει παντα να παταω F12 και να επιλεγω να μπουταρει απο HARD DRIVE γιατι αν το αφησω μονο του θα μπει σε ASSISTANT νομιζω λεγεται και αρχιζει να κανει αναλυση/ελεγχο συσκευων για καποιο λογο και μετα βγαζει οτι οι συσκευες ειναι ενταξει και εχει την επιλογη SHUTDOWN)...

Συμπερασμα;;; :P

Αυτα που μου ποσταρες θα τα τσεκαρω να τα εχω υποψιν μου, μηπως αρχισει και κανει τα δικα του παλι... χαχα.

Επεξ/σία από Archilleo
Δημοσ.

Εδώ υπάρχει λύση

https://www.dell.com/community/Networking-Internet-Bluetooth/Dell-Wireless-1708-Wifi-Issues-Keeps-Disconnecting/td-p/4677309

So I decided to remove the Dell Wireless 1708 WiFi driver and installed the Win 10 bundled driver - Broadcom 6.30.223.256 which seems to solve the problem for me. No more drop connection or erratic speeds.

όλο το Internet γεμάτο είναι με αυτό το πρόβλημα , το 95 % των περιπτώσεων βρήκαν λύση με αυτό που σου έδωσα B)

• Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ss13 είπε

Εδώ υπάρχει λύση

https://www.dell.com/community/Networking-Internet-Bluetooth/Dell-Wireless-1708-Wifi-Issues-Keeps-Disconnecting/td-p/4677309

So I decided to remove the Dell Wireless 1708 WiFi driver and installed the Win 10 bundled driver - Broadcom 6.30.223.256 which seems to solve the problem for me. No more drop connection or erratic speeds.

όλο το Internet γεμάτο είναι με αυτό το πρόβλημα , το 95 % των περιπτώσεων βρήκαν λύση με αυτό που σου έδωσα B)

Οκ θα το κατεβασω αυτο να το εχω σε περιπτωση που γινει στραβη. Ποτε δεν ξερεις...

Τωρα το εχω με τον  προβληματικο οδηγο  Dell Wireless 1708 WiFi  + Bluetooth driver και λειτουργει κανονικα. Αν σε περιπτωση που κανω επαννεκινηση και συμβει κατι, θα εγκαταστησω αυτον...αλλα για τωρα ας κρατησω αυτον εδω. Δεν θελω να τον απεγκαταστησω γιατι μπορει να αρχισει να κανει παλι τα δικα του....θα κρατησω αυτον τον οδηγο ως backup σε περιπτωση, οπως ειπα αν ξαφνικα σταματησει να μου εμφανιζει τη συσκευη... Θα δοκιμασω παντως, απο περιεργια να αλλαξω την επιλογη απο UEFI σε LEGACY παλι, οπως ηταν, να δω αν θα το διαβασει ή οχι.. 

Παντως σε ευχαριστω αλανι...μπορω να πω οτι με βοηθησες!!!! 

Δημοσ.

Κοίτα το θέμα σου είναι μπερδεμένο , με τα Win 7 θα ξεμπέρδευες απ ' όλους τους μπελάδες , τώρα άντε να καθήσει ο οδηγός κλπ ( κάνεις και τέστ υπομονής , καλό είναι ) , μια ερώτηση , το λειτουργικό σου είναι 64 ή 32 Bit ; B)

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ss13 είπε

Κοίτα το θέμα σου είναι μπερδεμένο , με τα Win 7 θα ξεμπέρδευες απ ' όλους τους μπελάδες , τώρα άντε να καθήσει ο οδηγός κλπ ( κάνεις και τέστ υπομονής , καλό είναι ) , μια ερώτηση , το λειτουργικό σου είναι 64 ή 32 Bit ; B)

64μπιτο ειναι με 4γιγα μνημη...

Δημοσ.

Απλά πληροφοριακά σε περίπτωση που μελλοντικά θελήσεις να βάλεις τα Windows 7 :

Προϋποθέτει να βγάλεις το δίσκο του laptop και να τον βάλεις σε μια θήκη.Δεν είναι τόσο τρομερό όσο φαντάζεσαι.

Αφού βγάλεις το δίσκο και τον βάλεις στη θήκη , τον συνδέεις σε ένα σταθερό υπολογιστή και με το free πρόγραμμα WintoHDD του εγκαθιστάς τα Windows που θέλεις αφού πριν έχεις κατεβάσει την έκδοση που θες σε ISO.Εγώ προτιμώ πριν την εγκατάσταση να σπάσω το δίσκο σε 2 partition , ένα για το λειτουργικό και ένα για backup.

Κατεβάζεις όλους τους drivers της έκδοσης που θέλεις στο σταθερό, και τους περνάς στο δίσκο του laptop που βγίσκεται στη θήκη.

Βγάζεις μετά το δίσκο από τη θήκη , τον βάζεις στο laptop μπουτάρεις κανονικά στα windows και κάνεις εγκατάσταση τους driver που αντέγραψες νωρίτερα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tarantules είπε

Απλά πληροφοριακά σε περίπτωση που μελλοντικά θελήσεις να βάλεις τα Windows 7 :

Προϋποθέτει να βγάλεις το δίσκο του laptop και να τον βάλεις σε μια θήκη.Δεν είναι τόσο τρομερό όσο φαντάζεσαι.

Αφού βγάλεις το δίσκο και τον βάλεις στη θήκη , τον συνδέεις σε ένα σταθερό υπολογιστή και με το free πρόγραμμα WintoHDD του εγκαθιστάς τα Windows που θέλεις αφού πριν έχεις κατεβάσει την έκδοση που θες σε ISO.Εγώ προτιμώ πριν την εγκατάσταση να σπάσω το δίσκο σε 2 partition , ένα για το λειτουργικό και ένα για backup.

Κατεβάζεις όλους τους drivers της έκδοσης που θέλεις στο σταθερό, και τους περνάς στο δίσκο του laptop που βγίσκεται στη θήκη.

Βγάζεις μετά το δίσκο από τη θήκη , τον βάζεις στο laptop μπουτάρεις κανονικά στα windows και κάνεις εγκατάσταση τους driver που αντέγραψες νωρίτερα.

Μονο σταθερους εχω πειραξει. Τα λαπτοπ τα "φοβαμαι" γιατι ειναι περιεργα γενικα, θα ελεγα πολυπλοκα. Γινεται να κανεις φορματ σε σκληρο απο ενα PC και μετα να τον συνδεσεις σε αλλο PC χωρις να εχεις προβλημα στο μπουταρισμα; 

Νομιζω πως οταν κανεις φορματ και περνας windows σε εναν σκληρο που ειναι συνδεδεμενος σε εναν υπολογιστη και τον συνδεσεις μετα σε ενα αλλο υπολογιστη, δεν θα βγαλει προβλημα;; 

Δεν διαμορφωνονται οι ρυθμισεις απο το BIOS για καθε υπολογιστη συγκεκριμενα;; Ή κατι τετοιο;;  

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Archilleo είπε

Μονο σταθερους εχω πειραξει. Τα λαπτοπ τα "φοβαμαι" γιατι ειναι περιεργα γενικα, θα ελεγα πολυπλοκα. Γινεται να κανεις φορματ σε σκληρο απο ενα PC και μετα να τον συνδεσεις σε αλλο PC χωρις να εχεις προβλημα στο μπουταρισμα; 

Νομιζω πως οταν κανεις φορματ και περνας windows σε εναν σκληρο που ειναι συνδεδεμενος σε εναν υπολογιστη και τον συνδεσεις μετα σε ενα αλλο υπολογιστη, δεν θα βγαλει προβλημα;; 

Δεν διαμορφωνονται οι ρυθμισεις απο το BIOS για καθε υπολογιστη συγκεκριμενα;; Ή κατι τετοιο;;  

Τη συγκεκριμένη διαδικασία την έχω κάνει αρκετές φορές χωρίς κανένα πρόβλημα.Το ISO των windows έχει δικούς του default drivers για τις βασικές συσκευές των υποσυστημάτων του υπολογιστή.Αν δεν είχε , πολύ απλά δεν θα μπορούσες να δεις καν την εγκατάσταση πχ των windows σε ένα νέο μηχάνημα αφού δεν θα υπήρχε ο "σωστός" driver προεγκατεστημένος για παράδειγμα της κάρτας γραφικών.Αντί αυτού , το iso των windows σου φορτώνει ένα generic driver για την όποια καρτα γραφικών έχεις , και μετά εσύ εφόσον τελειώσει η εγκατάσταση των windows πας στο site της εταιρίας και κατεβάζεις τον "σωστό" driver που δεν είναι κάτι διαφορετικό παρά ένας optimized driver κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του συγκεκριμένου chip γραφικών που έχει το σύστημά σου.Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους drivers όλων των άλλων υποσυστημάτων.

Όσον αφορά τη "δυσκολία" των laptop , η αλλαγή δίσκου (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) , είναι ένα απλό ξεβίδωμα μιας δυο βιδών στο πίσω μέρος του και απλά τον βγάζεις συρταρωτά.

Αν δεις στο youtube διάφορα βιντεάκια αναβάθμησης σκληρού δίσκου από laptop θα καταλάβεις για το πόσο απλή διαδικασία είναι που δεν έχεις τίποτα απολύτως να φοβάσαι.

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, tarantules είπε

Τη συγκεκριμένη διαδικασία την έχω κάνει αρκετές φορές χωρίς κανένα πρόβλημα.Το ISO των windows έχει δικούς του default drivers για τις βασικές συσκευές των υποσυστημάτων του υπολογιστή.Αν δεν είχε , πολύ απλά δεν θα μπορούσες να δεις καν την εγκατάσταση πχ των windows σε ένα νέο μηχάνημα αφού δεν θα υπήρχε ο "σωστός" driver προεγκατεστημένος για παράδειγμα της κάρτας γραφικών.Αντί αυτού , το iso των windows σου φορτώνει ένα generic driver για την όποια καρτα γραφικών έχεις , και μετά εσύ εφόσον τελειώσει η εγκατάσταση των windows πας στο site της εταιρίας και κατεβάζεις τον "σωστό" driver που δεν είναι κάτι διαφορετικό παρά ένας optimized driver κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του συγκεκριμένου chip γραφικών που έχει το σύστημά σου.Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους drivers όλων των άλλων υποσυστημάτων.

Όσον αφορά τη "δυσκολία" των laptop , η αλλαγή δίσκου (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) , είναι ένα απλό ξεβίδωμα μιας δυο βιδών στο πίσω μέρος του και απλά τον βγάζεις συρταρωτά.

Αν δεις στο youtube διάφορα βιντεάκια αναβάθμησης σκληρού δίσκου από laptop θα καταλάβεις για το πόσο απλή διαδικασία είναι που δεν έχεις τίποτα απολύτως να φοβάσαι.

Δεν φοβαμαι επειδη εχω χτισει μονος μου αρκετα κουτια, αλλα μονο σταθερους, με λαπτοπ δεν ασχολουμε και δεν θα ασχοληθω ποτε γιατι μου τη σπανε σαν μηχανηματα....

Φιλε, δεν εννοουσα αυτο που λες. Ξερω οτι τα windows 7 και ανω εχουν δικους τους Drivers που βρισκουν το hardware του υπολογιστη σου, σε σχεση με τα XP που επρεπε να κατεβασεις τους οδηγους απο αλλο PC, να τους περασεις σε φλασακι και μετα την εγκατασταση να τους εγκαταστησεις μεσω φλασακι.  Αυτο ομως με το USB που δεν μου εκανε φορματ επειδη δεν το διαβαζε δεν μου ειχε τυχει. Καθε φορα ακομα και τα XP που περνουσα σε σταθερους υπολογιστες γινοταν κανονικα η διαδικασια και δεν ειχαν default drivers οπως λες για καθε hardware. Στο εντομεταξυ ειδα το manual του λαπτοπ και ειδα οτι οι 2 δεξια θυρες ηταν 2.0 και η μια ηταν 3.0 ενω εγω δοκιμασα και τις 3 θυρες (και τις 2.0) και παλι ηθελε οδηγο για 3.0 για να προχωρησει η εγκατασταση. Τεσπα, ευτυχως το ελυσα αυτο. 

Ηθελα να πω πιο πανω οτι οταν κανεις εγκατασταση ενα λειτουργικο σε εναν υπολογιστη νομιζω δεν γινεται να παρεις τον δισκο και να τον συνδεσεις σε αλλον υπολογιστη και να μπουταρει κανονικα, επειδη εχει δημιουργησει εχεις τις ρυθμισεις και τα "στοιχεια" του υπολογιστη που εγινε το φορματ. Δεν το εχω δοκιμασει, αλλα ετσι πιστευω. Αν γινεται οπως λες και το εχεις δοκιμασει και γνεται, τοτε καλως... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν μερικές εβδομάδες που πήρα ένα thinkpad μεταχειρισμένο και είχε 10άρια πάνω , του έβαλα τα 7άρια με αυτό τον τρόπο.

Δεν παίρνει τις ρυθμίσεις του υπολογιστή που έγινε το format.Αυτό θα γινόταν εαν μπούταρα τον σταθερό με κάποιο cd εγκατάστασης των Windows.Την διαδικασία την κάνεις μέσα από τα ΗΔΗ φορτωμένα windows του σταθερού μέσω του παραπάνω προγράμματος.Δεν ψάχνει τι υποσυστήματα έχεις.Απλά εγκαθιστά τους driver που υπάρχουν ΗΔΗ μέσα στο ISO οπότε μετά είναι στο χέρι σου πόσους και ποιους drivers θα αναβαθμήσεις.

Επεξ/σία από tarantules
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...