Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, nikos903 είπε

Στο Bios σου έχει καμιά επιλογή για USB3? Γενικά τι επιλογές έχεις κάνει εκεί; Αν μπορείς ανέβασε φωτογραφίες να δούμε αν μπορείς να αλλάξεις τίποτα εκεί μπας και σου δει τις USB.

Οχι δεν εχει κατι τετοιο. Απλοποιημενο ειναι πολυ. Δεν χρειςζετςι περασα τα 10αρια και καθαρισα. Απλα επειδη τα windows 7 δεν εχουν οδηγους ενσωματωμενους για USB 3.0  και ανω δεν μπορουσε να προσωρησει σε εγκατασταση. Περασα τους οδηγους του 3.0 απο την ιντελ μεσα στον φακελο των 7 και μπορεσε τελικα να κανει την εγκατασταση... Εμενα το προβλημα μου οπως ειπα ειναι πως μετα δεν μπορουσα να περασω στο λαπτοπ τους οδηγους, ενω τους ειχα μεσα σε φλασακι ολους... απλα οταν το συνδεα, δεν το αναγνωριζε καν. Αλλα τελικα περασα τα 10αρια και ολα κομπλε..

6 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Ευκολα - δυσκολα, ολα γινοντουσαν, απλως ειχες πανικοβληθει..! Συμβαινει. 😜

Για πες μας πως;

3 λεπτά πριν, ss13 είπε

Μπορούσε με μετατροπή να βάλεις Win 7 πάντως B)

https://www.disk-partition.com/help/convert-gpt-mbr-disk.html

Τι εννοεις; Η εγκατασταση των 7 εγινε κανονικοτατα.. Βρηκα την ακρη. Το προβλημα μου ηταν πως αφου εγινε η εγκατασταση, δεν μπορουσα να περασω με καποιο μεσο τους οδηγους για να αναγνωρισει της συσκευες.. 

Εωαλα τα 10αρια και καθαρισα.

Δημοσ.

Μα, εχουν επιχειρησει ηδη, να σου πουν. Το θεμα ειναι οτι: μονο αν δεν ειχες απολυτως ΤΙΠΟΤΕ = 0 αλλο για να σε
βοηθησει
, θα ησουν σε πραγματικα δυσχερη θεση.. Σκεψου πως, δεν ειμαστε "μαγοι" οι υπολοιποι -που μπορουμε!
😁

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει , γράψε λάθος , απλά τόσες εγκαταστάσεις έχω κάνει , αλλά να μην αναγνωρίζεται το Usb Stick δεν μου έχει τύχει B)

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, TheDevilMayCare είπε

Μα, εχουν επιχειρησει ηδη, να σου πουν. Το θεμα ειναι οτι: μονο αν δεν ειχες απολυτως ΤΙΠΟΤΕ = 0 αλλο για να σε
βοηθησει
, θα ησουν σε πραγματικα δυσχερη θεση.. Σκεψου πως, δεν ειμαστε "μαγοι" οι υπολοιποι -που μπορουμε!
😁

Δεν ειπα κατι τετοιο απλα καλο θα ειναι να απανταμε σε αυτο που ρωταει καποιος και το λεω για ολους και για μενα ακομη.

Δεν ειπα δια μαγειας να γινει κατι ή οτι εσεις ειστε υποχρεωμενοι να μου το λυσετε.. Ηδη το ελυσα γιατι εβλεπα οτι δεν γινεται κατι... Ευχαριστω παντως!!

16 λεπτά πριν, ss13 είπε

Εντάξει , γράψε λάθος , απλά τόσες εγκαταστάσεις έχω κάνει , αλλά να μην αναγνωρίζεται το Usb Stick δεν μου έχει τύχει B)

Ναι φιλε..τα δοκιμασα σε ολες τις θυρες και τιποτα.. Παντα δεν μου αρεζαν τα λαπτοπ για τον λογο αυτο... γιατι να μου αρεσουν τωρα;; 😂

Πολυ μπερδεμα ρεεε.

.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρόβλημά σου κατά 99% είναι ότι το chipset είναι από τα πρόσφατα Win10 only της Intel όπου τα USB υποστηρίζονται μόνο με USB 3.0 driver, ο οποίος στα Windows 7 δεν υπάρχει! Έτσι δε βλέπεις καθόλου USB συσκευές! Λογικά αν πας στη διαχείριση συσκευών θα δεις ότι δεν υπάρχει USB υποστήριξη.

Αν είναι όντως αυτό, δύο τρόποι υπάρχουν:

α. Δημιουργείς ή κατεβάζεις windows 7 dvd που να έχει preloaded τα USB 3 drivers (κάτι που ήδη σου προτάθηκε)

β. Μπουτάρεις με κάποιο Ubuntu usb disk (σε αυτό πιθανότατα θα δουλεύουν όλα out of the box), κατεβάζεις με αυτό τους USB 3 drivers για Windows 7 και τους κάνεις copy στο δίσκο των Windows 7.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ο nikosthe15n σου ειχε γραψει μερικα ολοσωστα: για τα Dell και οχι μονο!
👌
Περα απο οτιδηποτε αλλο προσθεσε το πρακτικο, πως οταν εχεις και τοσο
ευκολη προσβαση στο δισκο του = παντα βρισκονται επιλογες & λυσεις!
http://laptopmedia.com/review/dell-inspiron-15-3552-review-a-solid-low-end-performer/
The bottom holds a big service lid that gives easy access to the HDD

• Confused 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, malakudi είπε

Το πρόβλημά σου κατά 99% είναι ότι το chipset είναι από τα πρόσφατα Win10 only της Intel όπου τα USB υποστηρίζονται μόνο με USB 3.0 driver, ο οποίος στα Windows 7 δεν υπάρχει! Έτσι δε βλέπεις καθόλου USB συσκευές! Λογικά αν πας στη διαχείριση συσκευών θα δεις ότι δεν υπάρχει USB υποστήριξη.

Αν είναι όντως αυτό, δύο τρόποι υπάρχουν:

α. Δημιουργείς ή κατεβάζεις windows 7 dvd που να έχει preloaded τα USB 3 drivers (κάτι που ήδη σου προτάθηκε)

β. Μπουτάρεις με κάποιο Ubuntu usb disk (σε αυτό πιθανότατα θα δουλεύουν όλα out of the box), κατεβάζεις με αυτό τους USB 3 drivers για Windows 7 και τους κάνεις copy στο δίσκο των Windows 7.

Τα σκεφτηκα ολα αυτα, αλλα για να μην πεδευομαι περασα τα 10αρια... 

Αυτο πως γινεται με τα ubuntu που λες; Απο αλλο πισι να κατεβασω τουσ οδηγους δεν γινεται γιατι ειπα οτι δεν εχει ουτε Ethernet ουτε WFI αναγνωριζεται για να τα μετεφερα μεσω δικτυου μεσα στο σπιτι...

Το αλλο που καταλαβα ειναι μπουταρω με ubuntu απο φλασακι και απο εκει μετα τα μεταφερω με αντιγραφη επικολληση στον partition οπου ειναι τα 7αρια...αν αυτο εννοεις...;

Δημοσ.
56 λεπτά πριν, Archilleo είπε

Τα σκεφτηκα ολα αυτα, αλλα για να μην πεδευομαι περασα τα 10αρια... 

Αυτο πως γινεται με τα ubuntu που λες; Απο αλλο πισι να κατεβασω τουσ οδηγους δεν γινεται γιατι ειπα οτι δεν εχει ουτε Ethernet ουτε WFI αναγνωριζεται για να τα μετεφερα μεσω δικτυου μεσα στο σπιτι...

Το αλλο που καταλαβα ειναι μπουταρω με ubuntu απο φλασακι και απο εκει μετα τα μεταφερω με αντιγραφη επικολληση στον partition οπου ειναι τα 7αρια...αν αυτο εννοεις...;

Αυτό που εννοεί είναι ότι φτιάχνεις ένα live usb με όποια έκδοση σου αρέσει, κατά προτίμηση Ubuntu για δική σου ευκολία και όταν ξεκινάς τον υπολογιστή τον βάζεις να τρέξει από το Usb, Μπαίνεις στα linux και μετά μπαίνεις στο ίντερνετ και κατεβάζεις τους drivers που χρειάζεσαι για τον υπολογιστή σου στον ίδιο τον σκληρό του υπολογιστή.

Μετά κλείνεις το λάπτοπ, ξεκινάς τα windows και έχεις τους drivers στον σκληρό σου δίσκο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγκατάσταση των Windows ---> σύνδεση στο internet με Ethernet cable ---> αυτόματα κατέβασμα και εγκατάσταση των drivers με το Driver Easy

Επεξ/σία από zacharis1955
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Archilleo είπε

Ναι, αυτό ακριβώς. Το Ubuntu (ή οποιοδήποτε άλλο πρόσφατο Linux distro) θα υποστηρίζει σίγουρα usb 3 out of the box, πιθανότατα θα υποστηρίζει και το wifi σου αλλά και να μη το υποστήριζε θα έβλεπε τουλάχιστον το usb stick. Επίσης μπορεί να γράψει εύκολα σε NTFS δίσκους. Οπότε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα το κατάφερνες.

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, nikosthe15n είπε

Αυτό που εννοεί είναι ότι φτιάχνεις ένα live usb με όποια έκδοση σου αρέσει, κατά προτίμηση Ubuntu για δική σου ευκολία και όταν ξεκινάς τον υπολογιστή τον βάζεις να τρέξει από το Usb, Μπαίνεις στα linux και μετά μπαίνεις στο ίντερνετ και κατεβάζεις τους drivers που χρειάζεσαι για τον υπολογιστή σου στον ίδιο τον σκληρό του υπολογιστή.

Μετά κλείνεις το λάπτοπ, ξεκινάς τα windows και έχεις τους drivers στον σκληρό σου δίσκο.

Το φανταστικα οτι ετσι θα γινεται.. Πλεον περασα τα windows 10 οποτε δεν χρειαζεται να μπω σε αυτη τη χρονοβορα διαδικασια. Το μονο προβλημα που εχωω τωρα ειναι με την καρτα δικτυου, το WIFI δηλαδη... Μπηκα στο σαιτ της DELL και κατεβασα τον τελευταιο DRIVER του WIFI + BLUETOOTH. Τον εγκατεστησα και μετα μου εβγαζε προβλημα η συνδεση στο διαδικτυο...Δοκιμασα να το διορθωσω με TROUBLESHOOT και μου εβγαλε "WIFI can not configure your IP address" ... ή κατι τετοιο τεσπα... Μπηκα CONTROL PANEL και διεγραψα τον DRIVER και μετα απο επανεκκινηση δουλευε αψογα, δλδ χωρις DRIVER... Να το αφησω ετσι ή να κατεβασω αλλον παλαιοτερο DRIVER, γιατι εχει 2.. Ενας  2018 και ενας 2015??? Οταν μπαινω στο σαιτ και παταω σαρωση για DRIVERS μου εντοπιζει μονο του WIFI οτι λειπει... Μηπως ελεγχεται απο αλλου και δεν χρειαζεται DRIVER ? 

Δημοσ.

Με αυτό

https://treexy.com/products/driver-fusion/?irgwc=1

διεγράφεις οτιδήποτε υπάρχει από παλιούς οδηγούς , εννοείται πως βαζεις τους οδηγούς του 2018 , σημαντικό είναι πως σε κάθε εγκατάσταση οδηγού κάνουμε επανεκκίνηση για να πάρει τις αλλαγές ο υπολογιστής μας B)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, ss13 είπε

Με αυτό

https://treexy.com/products/driver-fusion/?irgwc=1

διεγράφεις οτιδήποτε υπάρχει από παλιούς οδηγούς , εννοείται πως βαζεις τους οδηγούς του 2018 , σημαντικό είναι πως σε κάθε εγκατάσταση οδηγού κάνουμε επανεκκίνηση για να πάρει τις αλλαγές ο υπολογιστής μας B)

Εκανα τους οδηγους του 2018 της REALTEK του WIFI, τους τελευταιους δηλαδη... Εκανα εγκατασταση, μετα επανεκκινηση και οταν ανοιξε δεν ειχα προσβαση στο ιντερνετ και οταν εκανα τους 2015 εκανα επανεκκινηση και εμπαινε κανονικα στο ιντενετ, αφου ειχα απεγκαταστησει τους προηγουμενους...  Στο μανουαλ δεν λεει την μαρκα του WIFI, αλλα ο driver  ειναι της  REALTEK... Επισης και χωρις καθολου οδηγους για WIFI και BLUETOOTH λειτουργουσαν και τα 2 μια χαρα... 

Υποτιθεται οτι οσο πιο καινουργιοι ειναι οι DRIVERS τοσο πιο σωστα θα λειτουργει η συσκευη.... Εδω συμβαινει το αντιθετο... Να και το site --> DELL SUPPORT  ---> Εγω κατεβασα τους 27 Αυγουστου 2015 (αυτοι λειτουργουσαν σωστα).

Επεξ/σία από Archilleo
Δημοσ.

Εφόσον δουλεύει με τους παλιούς , άφησε το έτσι , μπορεί με τα Update των Windows 10 να πήρε οδηγούς και γι αυτό δουλεύουν όλα ρολόι ( με επιφύλαξη αυτό που σου είπα ) B)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...