Archilleo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Γεια χαρα! Μολις τελειωσα μετα απο πολλες, παρα πολλες ωρες ψαξιματος και ταλαιπωριας το φορματ του λαπτοπ μου. Προσπαθησα να κανω recovery απο το κρυφο partition του λαπτοπ της DELL και δεν καταφερα να το κανω...βρε τι F8 πατουσα, τι F11, F5, F6, F10, τιποτα... Σκατολαπτοπ, γιαυτο παντα μου την εσπαγαν σαν υπολογιστες... Αποφασισα να περασω windows 7 με χιλια ζορια πραγματικα (λογω ενος USB Drive που ηθελε για την θυρα) και μετα, αφου εγινε η ολη διαδικασια καλα, με το που μπαινω στο νεο περιβαλλον των windows, ξαφνικα συνειδητοποιω οτι δεν μπορω να περασω οδηγους του μοντελου, διοτι δεν εχω απο που να τους περασω ή να συνδεθω... Η καρτα δικτυου ασυρματη δεν λειτουργει - λειπει οδηγος, θυρα εθερνετ δεν διαθετει το λαπτοπ, συνδεω εξωτερικη μοναδα αποθηκευσης...τιποτα. Ολα αγνωστα ειναι, δεν τα διαβαζει... Πως μπορω να τους περασω ρε παιδια;;;;; Εχω κολλησει...ξερει καποιος να με βοηθησει;;;; (Να πω πως το λαπτοπ μετα την εγκατασταση κολλαει λιγο, ενω ειναι φρεσκοφορμαρισμενο και οτι το ανεμιστηρακι (του επεξεργαστη προφανως) δεν λειτουργει με σταθερο ρυθμο, δηλαδη την μια γυρναει πολυ και ακουγεται και την αλλη πεφτει σε στροφες.. Τα φωτα σας πλζζ.. Εχω μεινει χωρις βασικο PC!
nikosthe15n Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, Archilleo είπε Γεια χαρα! Μολις τελειωσα μετα απο πολλες, παρα πολλες ωρες ψαξιματος και ταλαιπωριας το φορματ του λαπτοπ μου. Προσπαθησα να κανω recovery απο το κρυφο partition του λαπτοπ της DELL και δεν καταφερα να το κανω...βρε τι F8 πατουσα, τι F11, F5, F6, F10, τιποτα... Σκατολαπτοπ, γιαυτο παντα μου την εσπαγαν σαν υπολογιστες... Αποφασισα να περασω windows 7 με χιλια ζορια πραγματικα (λογω ενος USB Drive που ηθελε για την θυρα) και μετα, αφου εγινε η ολη διαδικασια καλα, με το που μπαινω στο νεο περιβαλλον των windows, ξαφνικα συνειδητοποιω οτι δεν μπορω να περασω οδηγους του μοντελου, διοτι δεν εχω απο που να τους περασω ή να συνδεθω... Η καρτα δικτυου ασυρματη δεν λειτουργει - λειπει οδηγος, θυρα εθερνετ δεν διαθετει το λαπτοπ, συνδεω εξωτερικη μοναδα αποθηκευσης...τιποτα. Ολα αγνωστα ειναι, δεν τα διαβαζει... Πως μπορω να τους περασω ρε παιδια;;;;; Εχω κολλησει...ξερει καποιος να με βοηθησει;;;; (Να πω πως το λαπτοπ μετα την εγκατασταση κολλαει λιγο, ενω ειναι φρεσκοφορμαρισμενο και οτι το ανεμιστηρακι (του επεξεργαστη προφανως) δεν λειτουργει με σταθερο ρυθμο, δηλαδη την μια γυρναει πολυ και ακουγεται και την αλλη πεφτει σε στροφες.. Τα φωτα σας πλζζ.. Εχω μεινει χωρις βασικο PC! Καταρχήν τα Dell είναι πολύ καλά λάπτοπ και γενικά οι υπολογιστές του είναι οι πιο αξιόλογοι από όλες τις εταιρείες. Θα έπρεπε να πατήσεις F8 για να μπεις στο μενού και από εκεί θα έπρεπε να επιλέξεις για επαναφορά του υπολογιστή. Δεν θα έπρεπε να κάνεις φορμάτ από το Usb γιατί πιθανών να έχασες για πάντα το κρυφό partition που είχε όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να κάνεις φορμάτ στον υπολογιστή σου με ευκολία. Παρόλα αυτά αφού μπήκες στην διαδικασία και το έκανες ας τα πάρουμε από την αρχή. Αν κατάλαβα καλά δεν έχεις άλλο υπολογιστή. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βρεις ένα usb στικάκι και όχι σκληρό εξωτερικό, να γράψεις το μοντέλο του υπολογιστή σου και να πας από ένα φίλο ή ίντερνετ καφέ και να κατεβάσεις τους drivers για το ασύρματο , είπες ότι δεν έχει θύρα ethernet που μου φαίνεται παράξενο να μην έχει, εννοείς ότι δεν λειτουργεί? Αν έχει κατέβασε και αυτούς τους drivers. Εναλακτικά αν το μόνο που έχεις είναι smartphone και ένα OTG καλώδιο μπορείς να το κατεβάσεις από το τηλέφωνο σου σε ένα στικάκι και μετά στον υπολογιστή σου. Μόλις το κάνεις κάνε τους εγκατάσταση και από εκεί και πέρα αν έχεις κατεβάσει τους σωστούς μπες στο ίντερνετ και κατέβασε όλους τους απαραίτητους drivers. Αφού διάβασε το στικάκι για να κάνεις φορμάτ θα το διαβάσει και για να περάσεις τους drivers. Αν η θύρα που προσπαθείς να συνδέσεις την εξωτερική μονάδα αποθήκευσης είναι 3.0 ίσως να χρειάζεσαι έξτρα οδηγούς για να δουλέψουν. Μπορείς να τις αναγνωρίσεις γιατί συνήθως έχουν άλλο χρώμα από τις 2.0 Όταν γυρνάει πολύ ο ανεμιστήρας στο λάπτοπ σημαίνει ότι προσπαθεί να ρίξει την θερμοκρασία του επεξεργαστή ή της κάρτας γραφικών αν διαθέτει, το οποίο είναι φυσιολογικό. Καλό θα ήταν να του έκανες και ένα μικρό καθάρισμα φυσώντας λίγο στις εισόδους και εξόδους με αέρα, αλλά προσεκτικά και όταν είναι κλειστό το λάπτοπ. Ειδικά αν χρησιμοποιήσεις μπουκάλια πεπιεσμένου αέρα. Αν το κάνεις στο βενζινάδικο της γειτονιάς σου να προσέχεις να το κάνεις από απόσταση γιατί η μεγάλη πίεση ίσως να κάνει ζημιά στους ανεμιστήρες. Το ότι κολλάει μπορεί να σημαίνει ή ότι δεν έγινε σωστά το φορμάτ (και όχι απαραίτητα από δικό σου λάθος) ή ότι χρειάζεται κάποιους drivers της Intel η AMD για να δουλέψει καλύτερα και όχι τους γενικούς drivers των Windows7. Κάνε αυτά και για όποιοδήποτε άλλο πρόβλημα έχεις πες μας αναλυτικά για να μπορούμε να βοηθήσουμε καλύτερα. Όπως π.χ έχει cd το λάπτοπ? Αν ναι έχεις το cd του λάπτοπ? Γιατί πέρασες Windows 7 υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος? 1
techartware Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν το laptop είναι ultrabook τότε δεν έχει ethernet και μόνο αν είχες usb ehernet card (κόστος 10 ευρώ) θα μπορούσες να το συνδέσεις στο internet με καλώδιο. Μπορείς να κατεβάσεις τους drivers από το smartphone αν έχεις ή πιο δύσκολα να μοιράσεις την σύνδεση του smartphone από το Bluetooth (αν λειτουργεί) ή το usb. Στο θέμα ότι δεν διαβάζει το usb μπορείς να δοκιμάσεις από τον device manager να εγκαταστήσεις τους drivers για το usb. Είσαι σίγουρος ότι το laptop υποστηρίζει windows 7? Έχεις / μπορείς να βρεις bootable cd με κάποιο λειτουργικό πχ hirens για να μεταφέρεις τους drivers αφού δεν λειτουργεί το usb? Με windows 10 64 bit είχες πολύ καλύτερες πιθανότητες να βρει τους drivers για την ασύρματη κάρτα, ειδικά αν είναι σχετικά καινούριο μοντέλο. Πιο μοντέλο είναι ? Αν δεν έχεις βρει άκρη μέχρι τότε, θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω το βραδάκι διότι τώρα με περιμένει μια όμορφη εργασιακή μέρα Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από techartware
Archilleo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Εχω ενα desktop και μπορω απο εκει να κατεβασω τους drivers, δεν ειναι αυτο το προβλημα...Το προβλημα.μου ειναι οτι οταν μπαινω στο λαπτοπ μου δεν εμφανιζει καν αφαιροενιυς δισκους και μοναδες...τιποτα, παρα μονο τον δισκο C:. Οταν εκανα εγκτασταση τα windows εβαλα μεσα τον driver των USB θυρων για να μπορεσει να κανει την εφκατασταση γιατι ουτε τα windows δεν μου τα εκανε εγκατασταση... θα δοκιμασω με φλασακι να τα περασω, αλλα και παλι δεν νομιζω να μου τα διαβασει, σε οποια θυρα και να το βαλω...
cg46 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 10 ώρες πριν, Archilleo είπε Γεια χαρα! Μολις τελειωσα μετα απο πολλες, παρα πολλες ωρες ψαξιματος και ταλαιπωριας το φορματ του λαπτοπ μου. Προσπαθησα να κανω recovery απο το κρυφο partition του λαπτοπ της DELL και δεν καταφερα να το κανω...βρε τι F8 πατουσα, τι F11, F5, F6, F10, τιποτα... Σκατολαπτοπ, γιαυτο παντα μου την εσπαγαν σαν υπολογιστες... Αποφασισα να περασω windows 7 με χιλια ζορια πραγματικα (λογω ενος USB Drive που ηθελε για την θυρα) και μετα, αφου εγινε η ολη διαδικασια καλα, με το που μπαινω στο νεο περιβαλλον των windows, ξαφνικα συνειδητοποιω οτι δεν μπορω να περασω οδηγους του μοντελου, διοτι δεν εχω απο που να τους περασω ή να συνδεθω... Η καρτα δικτυου ασυρματη δεν λειτουργει - λειπει οδηγος, θυρα εθερνετ δεν διαθετει το λαπτοπ, συνδεω εξωτερικη μοναδα αποθηκευσης...τιποτα. Ολα αγνωστα ειναι, δεν τα διαβαζει... Πως μπορω να τους περασω ρε παιδια;;;;; Εχω κολλησει...ξερει καποιος να με βοηθησει;;;; (Να πω πως το λαπτοπ μετα την εγκατασταση κολλαει λιγο, ενω ειναι φρεσκοφορμαρισμενο και οτι το ανεμιστηρακι (του επεξεργαστη προφανως) δεν λειτουργει με σταθερο ρυθμο, δηλαδη την μια γυρναει πολυ και ακουγεται και την αλλη πεφτει σε στροφες.. Τα φωτα σας πλζζ.. Εχω μεινει χωρις βασικο PC! Φιλαράκι κατέβασε τους drivers από το κινητό σου και πέρασε τους μέσω σύνδεσης καλωδίου στο pc
Archilleo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 8 λεπτά πριν, cg46 είπε Φιλαράκι κατέβασε τους drivers από το κινητό σου και πέρασε τους μέσω σύνδεσης καλωδίου στο pc 4 ώρες πριν, techartware είπε Αν το laptop είναι ultrabook τότε δεν έχει ethernet και μόνο αν είχες usb ehernet card (κόστος 10 ευρώ) θα μπορούσες να το συνδέσεις στο internet με καλώδιο. Μπορείς να κατεβάσεις τους drivers από το smartphone αν έχεις ή πιο δύσκολα να μοιράσεις την σύνδεση του smartphone από το Bluetooth (αν λειτουργεί) ή το usb. Στο θέμα ότι δεν διαβάζει το usb μπορείς να δοκιμάσεις από τον device manager να εγκαταστήσεις τους drivers για το usb. Είσαι σίγουρος ότι το laptop υποστηρίζει windows 7? Έχεις / μπορείς να βρεις bootable cd με κάποιο λειτουργικό πχ hirens για να μεταφέρεις τους drivers αφού δεν λειτουργεί το usb? Με windows 10 64 bit είχες πολύ καλύτερες πιθανότητες να βρει τους drivers για την ασύρματη κάρτα, ειδικά αν είναι σχετικά καινούριο μοντέλο. Πιο μοντέλο είναι ? Αν δεν έχεις βρει άκρη μέχρι τότε, θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω το βραδάκι διότι τώρα με περιμένει μια όμορφη εργασιακή μέρα Ξερω οτι με τα 10ρια το πιο πιθανο ειναι να βρει το hardware... Τα 7αρια με βολευουν περισσοτερο, ειναι πιο ευκολα στη χρηση γιαυτο και τα επελεξα. ΤΑ 8αρια ουτε καν τελειωσαν την εγκατασταση και κολλησαν εκει προς το τελος οπως ειπα.. CD-DVD ROM δεν εχει το λαπτοπ, μπορω ομως να συνδεσω εξωτερικα με ανταπτορα, αλλα και παλι δδεν γινεται επειδη το CD - ROM συνδεεται μεσω USB... ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑ HARDWARE!
alkis13 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Πέρασες win7 τα οποια ειναι παλια. Υπαρχουν εκδοσεις full updated μεχρι DEC 2017, οπου εχουν και drivers. Κατεβασε μια και κανε το φορματ σου και μετα θα εισαι κυριος. Περι γουστο τα win7/10 ο καθενας διαλεγει οτι του αρεσει, αλλα τα win10 ειναι πιο updated και θεωρω περισσοτερο hardware optimized για τα νεα pc/laptop. Εκτος και αν το λαπτοπ σου ειναι αργο και εχει cpu σειρας AMD E/Intel Atom. Επισης μπορεις να βγαλεις τον σκληρο, να τον χωρισεις σε partitions, να περασεις στο 2ο partition ολα τα drivers(απο αλλο pc) και θα δουλεψει κανονικα. 1 1
Archilleo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 14 λεπτά πριν, cg46 είπε Φιλαράκι κατέβασε τους drivers από το κινητό σου και πέρασε τους μέσω σύνδεσης καλωδίου στο pc Φιλε μου δεν διαβαζει τιποτα.. Η μονη επιλογη ειναι μεσω USB να συνδεσω κστι, αλλα οπως βλεπεις δεν διαβσζει τιποτα... Και ξαναρωταω υπαρχει τροπος να γινει με διαφορετικο τροπο; 3 λεπτά πριν, alkis13 είπε Πέρασες win7 τα οποια ειναι παλια. Υπαρχουν εκδοσεις full updated μεχρι DEC 2017, οπου εχουν και drivers. Κατεβασε μια και κανε το φορματ σου και μετα θα εισαι κυριος. Περι γουστο τα win7/10 ο καθενας διαλεγει οτι του αρεσει, αλλα τα win10 ειναι πιο updated και θεωρω περισσοτερο hardware optimized για τα νεα pc/laptop. Εκτος και αν το λαπτοπ σου ειναι αργο και εχει cpu σειρας AMD E/Intel Atom. Επισης μπορεις να βγαλεις τον σκληρο, να τον χωρισεις σε partitions, να περασεις στο 2ο partition ολα τα drivers(απο αλλο pc) και θα δουλεψει κανονικα. Αυτο που ζητας δεν γινεται να γινει... Δεν ξερω να βγαζω σκληρο απο λαπτοπ... Και τα 7αρια μια χαρα ειναι απλα ισως να χρειαζομαι την εκδοση με τους οδηγους, την ενημερωμενη. Απλα πως γινεται να περασω οδηγους απο τη στιγμη που κανενα hardware δεν αναγνωριζεται/διαβαζετε απο το συστημα. Ξερω οτι το επομενο βημα μετα ειναι να γινει παλι φορματ με τα 10αρια...αν και νομιζω αυτο θα γινει γιατι δεν βλεπω αλλον τροπο να το κανω αυτο. Εκτος και αν κανω εγκατασταση μαζι με τα windows και τους drivers με το NLite ή με καποιο παρομοιο προγραμμα και μετα το κανω bootable USB ή το καψω σε δισκακι και ετσι μονκ βλεπω να γινεται...αλλιως θα κανω πολυ απλα τα 10αρια και να λυθει ολο το θεμα
ss13 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 35 λεπτά πριν, Archilleo είπε Εχω ενα desktop και μπορω απο εκει να κατεβασω τους drivers, δεν ειναι αυτο το προβλημα...Το προβλημα.μου ειναι οτι οταν μπαινω στο λαπτοπ μου δεν εμφανιζει καν αφαιροενιυς δισκους και μοναδες...τιποτα, παρα μονο τον δισκο C:. Οταν εκανα εγκτασταση τα windows εβαλα μεσα τον driver των USB θυρων για να μπορεσει να κανει την εφκατασταση γιατι ουτε τα windows δεν μου τα εκανε εγκατασταση... θα δοκιμασω με φλασακι να τα περασω, αλλα και παλι δεν νομιζω να μου τα διαβασει, σε οποια θυρα και να το βαλω... Βασικό , δώσε το Service Tag του φορητού σου ( είναι στη βάση του )
Archilleo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, ss13 είπε Βασικό , δώσε το Service Tag του φορητού σου ( είναι στη βάση του ) 8WQVM52
ss13 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Το φορητό είναι αυτό https://www.amazon.in/Dell-Inspiron-3552-15-6-inch-Integrated/dp/B01JSAABWY μπας και ο δίσκος είναι για πέταμα ; (Να πω πως το λαπτοπ μετα την εγκατασταση κολλαει λιγο, ενω ειναι φρεσκοφορμαρισμενο και οτι το ανεμιστηρακι (του επεξεργαστη προφανως) δεν λειτουργει με σταθερο ρυθμο, δηλαδη την μια γυρναει πολυ και ακουγεται και την αλλη πεφτει σε στροφες.. Τα φωτα σας πλζζ.. Εχω μεινει χωρις βασικο PC! Δηλαδή κάνει εγκατάσταση των Win 10 κανονικά αλλά στα Win 7 υπάρχει πρόβλημα ;
techartware Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, τα windows 7 είναι 64 bit ? Μόνο αυτά υποστηρίζει, δες εδώ https://www.dell.com/support/home/us/en/19/drivers/supportedos/inspiron-15-3552-laptop. Τα 8αρια που είπες δεν περνάνε επίσης. Θέλει 8.1 64 bit. Αν έβαλες 32 bit μην παιδεύεσαι. Πας ο υπολογιστής μου -> δεξί κλικ -> ιδιότητες και το βλέπεις. Επίσης για win7 (64 bit πάντα) καλύτερα επέλεξε bios και όχι uefi. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από techartware 1
nikos903 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Στο Bios σου έχει καμιά επιλογή για USB3? Γενικά τι επιλογές έχεις κάνει εκεί; Αν μπορείς ανέβασε φωτογραφίες να δούμε αν μπορείς να αλλάξεις τίποτα εκεί μπας και σου δει τις USB.
Archilleo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, ss13 είπε Δηλαδή κάνει εγκατάσταση των Win 10 κανονικά αλλά στα Win 7 υπάρχει πρόβλημα ; Ναι, ετσι γινοταν... μια βαρουσε στροφες την αλλη επεφτε. Ισως να εφταιγε το οτι δεν υπηρχαν ακομη οδηγοι της DELL για το hardware. Ποιος ξερει... Κατεβασα τελικα τα 10αρια, τα περασα και ολα δειχνουν οπως ηταν πριν. Περναω τωρα και τους οδηγους εναν-εναν και κομπλε! Απλα ηθελα τα 7αρια επειδη μου ειναι πιο ευκολα στη χρηση. 1 ώρα πριν, techartware είπε Καλησπέρα, τα windows 7 είναι 64 bit ? Μόνο αυτά υποστηρίζει, δες εδώ https://www.dell.com/support/home/us/en/19/drivers/supportedos/inspiron-15-3552-laptop. Τα 8αρια που είπες δεν περνάνε επίσης. Θέλει 8.1 64 bit. Αν έβαλες 32 bit μην παιδεύεσαι. Πας ο υπολογιστής μου -> δεξί κλικ -> ιδιότητες και το βλέπεις. Επίσης για win7 (64 bit πάντα) καλύτερα επέλεξε bios και όχι uefi. Ναι ξερω προφανως και το ειχα τσεκαρει οτι εχω 64μπιτο συστημα και εννοειτε πηγα σε 7αρια 64μπιτα.. Η εγκατασταση εγινε σωστα. Εγω για τους drivers της μητρικης του λαπτοπ δεν ηξερα πως να τους περασω, αφου τιποτς δεν αναγνωριζε.. Ουτε USB, ουτε σκληρο, ουτε το wifi δεν αναγνωριζε, ουτε ethernet port εχει, ουτε οπτικο μεσο. ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. Βρηκα τη λυση και περασα τα 10αρια και ολα ρολοι τωρα... Στο μπιος το αλλαξα απο UEFI σε LEGACY και επελεξα BOOT PRIORITY, διαφορετικα με UEFI δεν μπουταρε καθολου...μου εβγαζε κατι της DELL πτι δεν βρισκει που να "μπει" και τεστ του hardware. 1 ώρα πριν, techartware είπε Καλησπέρα, τα windows 7 είναι 64 bit ? Μόνο αυτά υποστηρίζει, δες εδώ https://www.dell.com/support/home/us/en/19/drivers/supportedos/inspiron-15-3552-laptop. Τα 8αρια που είπες δεν περνάνε επίσης. Θέλει 8.1 64 bit. Αν έβαλες 32 bit μην παιδεύεσαι. Πας ο υπολογιστής μου -> δεξί κλικ -> ιδιότητες και το βλέπεις. Επίσης για win7 (64 bit πάντα) καλύτερα επέλεξε bios και όχι uefi. Αυτο το ελυσα που λες με το φορματ. Εμενα το προβλημα μου ηταν μετα με τους οδηγους που δεν ηξερα πως να τους "περασω μεσα" αν διαβασεις προσεχτικα το πρωτο μνμ. Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από Archilleo
TheDevilMayCare Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Ευκολα - δυσκολα, ολα γινοντουσαν, απλως ειχες πανικοβληθει..! Συμβαινει. 😜
Προτεινόμενες αναρτήσεις