Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Λοιπόν έχω το εξής θέμα.... Το σπίτι μου έχει περίεργη διαρύθμιση (είναι σε σχήμα Π ας πουμε και μεσολαβεί ένα ασανσέρ), με αποτέλεσμα να μην έχω καλό σήμα wifi, με πολλές αποσυνδέσεις. Απ'ότι έχω δεί υπάρχουν ενισχυτές σήματος. Έχετε να προτείνετε κάτι? Σε μάρκα κλπ?

Δημοσ.

Οι τρόποι που έχεις για να ενισχύσεις το σήμα θα ήταν να έχεις είτε μια κατευθυνόμενη κεραία, αλλά θα σε περιόριζε στο ότι θα έπρεπε να κοίταγε προς ένα συγκεκριμένο σημείο.

Ο άλλος τρόπος είναι να κάνεις αυτό που σου είπε το isay.

Για άμεση και προσωρινή λύση θα σου πρότεινα το εξής: Πάρε ένα ταψί και βάλε το πίσω από την κεραία του μόντεμ-ρουτέρ προς την πλευρά που θες να ενισχύσεις το σήμα. Δούλεψε το μέχρι να πάρεις ένα ή περισσότερα powerline τα οποία θα έχουν wifi και θα τα απλώσεις σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Προσοχή όχι repeater.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αυτο που χρειαζεσαι ειναι ενα WIFI Repeater, η γνωμη μου. Μην μπλεκεις με καλωδια και τρυπες κ.ο.κ. Απλα τα πραγματα. Παιρνεις αυτο, το τοποθετεις στο σημειο που "χανει" και εισαι κομπλε. Φουλ σημα! 

Και εγω στο σπιτι μου, ειμαι ακριβως στο διπλα δωματιο απο εκει που βρισκεται το ρουτερ μιλαμε για 2 βηματα αποσταση κυριολεκτικα. Εβαλα το ρουτερ να "κοιταει" το λαπτοπ με ανοιχτη πορτα, αλλαζα θεση και στο λαπτοπ, αλλα ηταν σαν να βρισκομουν χιλιομετρα μακρια. Ενω στο σαλονι επιανε να φανταστεις 11, μολις εμπαινα στο δωματιο με το ζορι επιανε 4 και ηταν σε αποσταση ακριβως το ιδιο, ενω οταν πηγαινα στο αλλο το δωματιο που ειχε μεγαλυτερη αποσταση απο το ρουτερ επιανε κανονικα 11. Αυτο μαλλον γινοτανε επειδη απο το "μακρινο" δωματιο κοιτουσε στην κεραια η οποια ηταν απο τα αριστερα του ρουτερ. 

Οποτε εσυ θα δεις σε ποια σημεια χανει και εκει καπου θα κουμπωσεις την συσκευη αυτη και λογικα θα πιανει μετα...

Πραγματικα ομως ειναι πολυ σπαστικο. Αναγκαζεσαι να ξεβολευεσαι συνεχεια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...