Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Stamer είπε

Προσπαθώ μάταια να βρω έναν καλό λόγο για μία τέτοια μεταφορά. Τι να προστοσκεφτώ? Οτι το μισό photoshop το λειτουργούμε με hotkeys? (μία από τις βασικές δυνάμεις του photoshop!), Την έλειψη mouse? Θα μου πει βέβαια κάποιος να κοτσάρω ενα πληκτρολόγιο και να χρησιμοποιήσω το πενάκι. Άντε, τέλος πάντων. Και πως θα δουλέψω γραφιστικά στις 10 ή 12 ίντσες? Φαντάζομαι δεν θα είναι για επαγγελματικές εργασίες, θα είναι για χαλαρές καταστάσεις, δεν εξηγείται αλλιώς.

κατά τη γνώμη μου δεν θα αφορά στο να δημιουργήσεις κάτι (πχ μεγάλα project) αλλά να το έχεις σε μια σούπερ φορητή συσκευή (tablet) για να κάνεις κάποιες διορθώσεις στο πόδι! ;)

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, nefos78 said:

ναι οκ....όποιος έχει ασχοληθεί " σοβαρά " με το photoshop ξέρει πως αυτό δε παίζει να παίζει....μετά θα μας φταίει το ipad γιατί κολλάει....

14€???

553C54F1-BE05-435B-AB90-7B20AB484C2D.jpeg

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Architekt είπε

Μάλλον δεν ξέρεις σε τι επίπεδα επιδόσεων κυμαίνονται οι Α10 και Α10Χ...

πλεον που όλα τα νέα iPad υποστηρίζουν πενάκι, δεν χρειάζεται καμία τρομερή μετατροπή του UI...

Ναι αλλα μιλαμε και για σαβουρο adobe προγραμμα, στα pc εχουν μαθει να δουλευουν με 30% cpu usage σε τερατα που τρεχουν πολυ πανω απο arm και με extensions που δεν εχουν τα arm, ενα ελαχιστο draw στο gpu για τα ματια του κοσμου και πολυ πολυ ram, οποτε για να στο φερουν αυτουσιο σε ενα ipad πρεπει να ιδρωσουν παρα πολυ. Για το ui η νοοτροπια ειναι για μεγαλες οθονες και ποντικι/πληκτρολογιο, γνωμη μου ειναι οτι θελει τελειως αλλο ui για tablets, ακομα και με pen ακριβειας.

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Ναι αλλα μιλαμε και για σαβουρο adobe προγραμμα, στα pc εχουν μαθει να δουλευουν με 30% cpu usage σε τερατα που τρεχουν πολυ πανω απο arm και με extensions που δεν εχουν τα arm, ενα ελαχιστο draw στο gpu για τα ματια του κοσμου και πολυ πολυ ram, οποτε για να στο φερουν αυτουσιο σε ενα ipad πρεπει να ιδρωσουν παρα πολυ. Για το ui η νοοτροπια ειναι για μεγαλες οθονες και ποντικι/πληκτρολογιο, γνωμη μου ειναι οτι θελει τελειως αλλο ui για tablets, ακομα και με pen ακριβειας.

Είναι αλήθεια ότι το core optimization είναι ανύπαρκτο εκτός premiere, ότι το gpu acceleration χρησιμοποιείται σε ελάχιστα σημεία ή καθόλου και ότι είναι ram hogs με memory leak τα προγράμματα.

Επίσης έχω βαρεθεί κάθε φορά που παίζει αναβάθμιση να έχω πρόβλημα με memory leak στο Photoshop.

Πλέον αναβαθμίζω μόνο όταν πιστω ότι είναι full stable.

Προσωπικά το μόνο που με κρατάει στην Adobe είναι το InDesign αλλά σε ένα χρόνο το Publisher της affinity θα είναι σε φουλ κυκλοφορία και καλώς εχόντων των πραγμάτων με υποστήριξη ελληνικών σε paragraph formatting.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, DJTaurus είπε

Δεν σε έχουμε ανάγκη Adobe. Υπάρχει ήδη καλύτερη εφαρμογή στα 14 ευρώ (θα πρέπει να το σκεφτούν σοβαρά πριν το βγάλουν με subscription μοντέλο). Και για σχεδίαση αλλά και για photoshop. Affinity Designer/procreate και Affinity Photo με direct feedback από τους devs. 

Εγω το affinity δεν το ξερα και τωρα θα το τσεκαρω. Thanks. Ξεστραβωθειτε καποιοι και κοψτε το "απατο-ακλαφτο-αγ...το" απλα για να το γραψετε και δωστε καμια προταση οπως ο φιλος, για να μαθαινουμε και οσοι δεν ξερουμε...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Stamer είπε

Προσπαθώ μάταια να βρω έναν καλό λόγο για μία τέτοια μεταφορά. Τι να προστοσκεφτώ? Οτι το μισό photoshop το λειτουργούμε με hotkeys? (μία από τις βασικές δυνάμεις του photoshop!), Την έλειψη mouse? Θα μου πει βέβαια κάποιος να κοτσάρω ενα πληκτρολόγιο και να χρησιμοποιήσω το πενάκι. Άντε, τέλος πάντων. Και πως θα δουλέψω γραφιστικά στις 10 ή 12 ίντσες? Φαντάζομαι δεν θα είναι για επαγγελματικές εργασίες, θα είναι για χαλαρές καταστάσεις, δεν εξηγείται αλλιώς.

πολύ θα το πάρουν γιατί έτσι.. να υπάρχει.. Ξέρεις πόσοι βάζουν φωτοσοπ για να κάνουν ένα desaturation και κανα crop? Για να έχει το μηχανάκι (ταμπλετ) και φωτοσοπ.. :P 

όπως είπα το συγκεκριμένο photoshop Που ξέρουμε δεν δουλεύεται σε ταμπλέτα γιατί δεν έχει keyboard (shortcuts) για αρχή.. (και όχι μόνο). Αν βγάλουν ΑΛΛΗ έκδοση, tablet optimized (μάλλον αυτό θα κάνουν) εδώ είμαστε να το δούμε. 

Υ.Γ. Καλό το affinity.. πολύ καλό!

Επεξ/σία από keysmith
Δημοσ.

Το Affinity Photo κοστίζει €38.99. Τωρα που το ειδε κάποιος στα 14...δεν ξερω.

Και ημουν έτοιμος να το αγοράσω.... κρίμα.

Δημοσ.
9 hours ago, Stamer said:

Paintings & Photo Retouch μπορείς να κάνεις άνετα*.
Web design δεν θα μπορείς**, και δεν πρέπει έτσι και αλλιώς να το κάνεις στο photoshop.
Στήσιμο μακέτας δεν θα μπορείς**, και δεν πρέπει έτσι και αλλιώς να το κάνεις στο photoshop.

* Άνετα... θα δείξει. Δεν είναι ότι πιο εύκολο για την GPU/CPU να διαχειρίζεσαι 100-200 layers...
** Δεν θα μπορείς = όχι με την ίδια ευκολία που θα την έκανες παραδοσιακά σε ένα desktop.

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, ndial7 said:

Το Affinity Photo κοστίζει €38.99. Τωρα που το ειδε κάποιος στα 14...δεν ξερω.

Και ημουν έτοιμος να το αγοράσω.... κρίμα.

846EC9DE-F76E-45EA-8AE0-4BB490588D45.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, keysmith είπε

πολύ θα το πάρουν γιατί έτσι.. να υπάρχει.. Ξέρεις πόσοι βάζουν φωτοσοπ για να κάνουν ένα desaturation και κανα crop? Για να έχει το μηχανάκι (ταμπλετ) και φωτοσοπ.. :P 

όπως είπα το συγκεκριμένο photoshop Που ξέρουμε δεν δουλεύεται σε ταμπλέτα γιατί δεν έχει keyboard (shortcuts) για αρχή.. (και όχι μόνο). Αν βγάλουν ΑΛΛΗ έκδοση, tablet optimized (μάλλον αυτό θα κάνουν) εδώ είμαστε να το δούμε. 

Υ.Γ. Καλό το affinity.. πολύ καλό!

Αν όμως του βάλεις πληκτρολόγιο, mouse και ένα καλό monitor κάνεις μια χαρά δουλειά (auto lvels, contrast, save). Oh wait!

Επεξ/σία από Omnigeek
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, paredwse είπε

846EC9DE-F76E-45EA-8AE0-4BB490588D45.jpeg

ααα οκ, αναφέρεσαι στην εκδοση για ipad/andoid κτλ.

Εγω κοίταγα για desktop (που κοστιζει 38.99) ξαι ειναι η εκδοση που με ενδιαφερει.

Ευχαρστώ για την επισήμανση.

Δημοσ.
8 ώρες πριν, fylatos είπε

Είναι αλήθεια ότι το core optimization είναι ανύπαρκτο εκτός premiere, ότι το gpu acceleration χρησιμοποιείται σε ελάχιστα σημεία ή καθόλου και ότι είναι ram hogs με memory leak τα προγράμματα.

Επίσης έχω βαρεθεί κάθε φορά που παίζει αναβάθμιση να έχω πρόβλημα με memory leak στο Photoshop.

Πλέον αναβαθμίζω μόνο όταν πιστω ότι είναι full stable.

Προσωπικά το μόνο που με κρατάει στην Adobe είναι το InDesign αλλά σε ένα χρόνο το Publisher της affinity θα είναι σε φουλ κυκλοφορία και καλώς εχόντων των πραγμάτων με υποστήριξη ελληνικών σε paragraph formatting.

Το affinity photo, φαινεται αξιολογος αντικαταστατης του photoshop, το προβλημα ξερεις ειναι κλασικα το learning curve και οτι εχεις επενδυσει καποιο χρονο, ακομα και σαν ερασιτεχνης στο καθε προγραμμα, δεν αλλαζεις ευκολα, ποσο μαλλον αν καποιος ειναι και επαγγελματιας, εχει πληρωσει σεμιναρια και εχει φτασει σε ενα αλφα επιπεδο.

Επισης ενα αλλο αξιολογο προγραμμα, προς αντικατασταση του lightroom αυτη τη φορα, ειναι το luminar 2018 στα 62€. Το ειχα δοκιμασει παλιοτερα που εδιναν beta για την windows εκδοση και μπορω να πω, οτι ειναι αξιολογο, επισης ομως οταν εχεις μαθει να δουλευεις lightroom, ξενιζει.

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Razor333 είπε

Το affinity photo, φαινεται αξιολογος αντικαταστατης του photoshop, το προβλημα ξερεις ειναι κλασικα το learning curve και οτι εχεις επενδυσει καποιο χρονο, ακομα και σαν ερασιτεχνης στο καθε προγραμμα, δεν αλλαζεις ευκολα, ποσο μαλλον αν καποιος ειναι και επαγγελματιας, εχει πληρωσει σεμιναρια και εχει φτασει σε ενα αλφα επιπεδο.

Επισης ενα αλλο αξιολογο προγραμμα, προς αντικατασταση του lightroom αυτη τη φορα, ειναι το luminar 2018 στα 62€. Το ειχα δοκιμασει παλιοτερα που εδιναν beta για την windows εκδοση και μπορω να πω, οτι ειναι αξιολογο, επισης ομως οταν εχεις μαθει να δουλευεις lightroom, ξενιζει.

Δεν θεωρώ ότι είναι τραγικό το learning curve. Οι διαδικασίες είναι ίδιες μέχρι και τα εικονίδια μοιάζουν. Ειδικά για έναν adobe master.

Επίσης έχουν βγάλει βιβλία για την εκμάθηση πολύ επεξηγηματικά.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...