Προς το περιεχόμενο

Αγορά κινητού New

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

~ 250-500€ (ενδεικτικά αλλά δεν μπορώ να πάω και πολύ πιο άνω για τηλέφωνο)

~ πλήρης καταγραφή με manual ρυθμίσεις βίντεο και επεξεργασία/μοντάζ ενα προξεκτ από 3 ως 5 λεπτά. Πρεπει να μπορεί  να γράφει βίντεο με manual focus (=χειροκινητη εστίαση) Ενδεικτικά εφαρμογές: Open Camera, Action Director, Adobe clip, Videoshop, FilmoraGo, Kinemaster, YouCut, Bacon camera και Video/media Converters

~ όχι άνω των 5"

~ να υποστηρίζει OTG (on the go) για να περνάω βίντεο και φωτογραφίες από κανονική mirrorless κάμερα. Άμεση συμβατότητα με mac και windows για μεταφορές αρχείων

~ καλές κάμερες κυριότερα η πίσω η μεγάλη. Καλή θέση της πίσω κάμερας για κούμπωμα έξτρα φακών super wide και tele. Συνθήκες χαμηλού φωτισμού όχι απαραίτητα επίπεδα dslr/mirrorless καθώς εγώ ποτέ δεν γράφω πάνω από 400iso στο σκοτάδι

~ dual sim όχι/sd ναι αν και οι περισσότερες εφαρμογές που χρησιμοποιώ δεν αποθηκεύουν τα αρχεία στην sd.

~ rom και 800 μπαντα τι είναι;

~ εγγύηση από Ελλάδα φυσικά

~ ios/android. Δε μ αρέσει καθόλου κάθε φορά που φορτίζω να αναβαθμίζονται apps. Ούτε οι συνεχόμενες αναβαθμίσεις του λειτουργικού. Να έχει πολύ καλό file manager. 

~ ναι

~ αγορά από εδώ ίντερνετ ή φυσικό κατάστημα

~ όχι

~ New

~ design κινητού λιτό αλουμινίου/πλαστικό. Χρώμα κατά προτίμηση ασημί

Σημειώσεις: δεν με ενδιαφέρουν παιχνίδια και ταινίες, όχι downloads. Στέρεο ήχο ποιοτικό τόσο στην έξοδο όσο και στην είσοδο. Κατά προτίμηση φωτιζόμενα τα τρία πλήκτρα αλλά όχι υπερβολικά. Σύμφωνα με τις παραπάνω επιλογές το τηλέφωνο θα πρέπει να ναι γρήγορο. Όσο για fps θα με ενδιέφερε να έχει κάμποσα για slowmotion τουλάχιστο σε 720p HD. Αν όχι δε πειράζει.

από ψάξιμο που έκανα μου άρεσαν τηλέφωνα της Sony και Huawei (έχει όντως leica γυαλί?!). Και iphone. Smartphone είχα ενα της vodaphone κάποια χρόνια πρίν της κατηγορίας 50€ που δεν έκανε για τίποτα και ένα Xiaomi redmi 4x αυτό που έχω τώρα και μου έπεσε/ράγισε η οθόνη.

Οι πωλητές στο plaisio πχ δεν έχουν περισσότερες γνώσεις από εσάς  παιδιά για  αυτό θα ήθελα έμπειρες απαντήσεις. Τι προτείνετε λοιπον όσοι έχετε παρόμοιες επιλογές με τις δικές μου..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

με το όχι άνω των 5' κόβεις το 90%+ των κινητών που θα μπορούσε να σου προτείνει κάποιος :) πες πάνω κάτω τι μέγεθος και άσε τα 5' ... δηλαδή αν σου έβρισκε κάποιος μεγαλύτερο από 5 αλλά μικρότερη συσκευή (λόγω bezel ) από το redmi 4x που είχες δε θα το δεχόσουν γιατί δεν είναι 5 ' ; 

Δημοσ.

Θα στο πω απλα:

Οχι ανω των 5” απλά ΔΕΝ υπαρχει το τηλεφωνο που θελεις και ΔΕΝ θα υπαρξει ουτε στο μέλλον!

Για ποια Huawei & Sony αναφερεσαι;

PS:

Τι εννοεις ποιοτικό ήχο στην ΕΙΣΟΔΟ;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Δεν προτιμώ μεγάλα κινητά παιδιά θέλω να χωράει και στην τσέπη. Ήχο στο μικρόφωνο ομιλίας εννοώ. Και ο ήχος του συνομιλητή να μην ακούγετε εκτός το αυτί. Το πολύ 5' και κάτι. Ειλικρινά δεν θα επερνα ποτέ μεγάλο τηλέφωνο. Το θέλω και για καθημερινή χρήση καθώς δεν έχω λάπτοπ και σταθερό εδώ που μένω προς το παρόν.

Θα θελα να συζητήσουμε για τη χρήση που σας είπα: Βίντεο

https://www.skroutz.gr/s/12683525/Sony-Xperia-XZ1-Compact-32GB.html#specs

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το βιντεο και αυτα που θελεις εχει να κανει με την εφαρμογη για βιντεο που χρησιμοποιεις. Υπαρχουν προς αγορα πολλες εφαρμογες βιντεο που κανουν αυτα που θελεις.

Ολα τα επωνυμα εχουν μια χαρα μικροφωνο και η ενταση του ακουστικου σου ρυθμιζεται. Καποια εχουν αρκετη οποτε δεν ειναι αναγκη να την εχει στο τερμα σε θορυβωδη περιβαλλοντα και το προτιμω.

Αναγκαστικα για να εχεις καλό fps στο βιντεο θελεις επεξεργαστες τελευταιας γενιάς.

Αλλα ξαναλεω. ΔΕΝ υπαρχουν πια 5” τηλεφωνα. Τα iPhone εκτος απο ακριβα δεν εχουν και SD καρτα και οι υπολοιπες εταιρειες εχουν παρατησει τις μικρες ιντσες εδω και τουλαχιστον 3-4 χρονια. Εαν θα βρεις κατι θα ειναι με παλιουερο επεξεργαστη και γενικα μετριο για τα σημερινα δεδομενα.

Ποια τηλεφωνα εχεις δει που σου αρεσαν; Προτεινω να βαλεις μεγιστο σε εξωτερικες διαστασεις μιας και με τις νεες οθονες στην ιδια διασταση εχεις περισσοτερες ιντσες.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκει πρότεινε μου κινητά και άνω των πέντε και θα πάω Γερμανό να τα δω στο χέρι. Η οθόνη με ενδιαφέρει να είναι ips και να εχει καλό white balance. Που νομίζω η sony έχει λίγο θέμα εδώ. Τα λευκά μπλεδιζουν και κιτρινίζουν. Είδα αυτό που έστειλα και huawei p10 νομίζω. Το redmi 4x που έχω μια χαρά γρήγορο είναι άλλα σε μοντάζ φορτώνει cache στο περίπου 1-2 λεπτά επεξεργασία του βίντεο και αρχίσει να κρασαρει

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πήγαινε Γερμανό και δες το Galaxy S9 ΟΧΙ το plus. (Έχει 530 ευρώ τώρα στο bestprice) και το δουλεύεις και με ένα χέρι άνετα αν σε παραξενεύει το 5.8 που θα δεις για οθόνη.

Να στο πω αλλιώς, είχα Nexus 5X που είναι 5.2 και δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Όπως δούλευα το ένα, δουλεύω και το άλλο. 

Βγάζει καταπληκτικές φωτο, έχει τρομερά καλό βίντεο 4k στα 60fps. 

Έχει slow motion  720p 960 fps.

Σε θέμα ταχύτητας είναι πολύ γρήγορο (δεν μου έχει κολλήσει ποτέ, πουθενά) ανοίγει τα πάντα αστραπιαία .

Υπήρχε κάποιο θέμα με την μπαταρία αλλά με το τελευταίο update έχει γίνει άψογο. Έχω βγάλει και 6.30 ώρες sot aka screen on time.

Οθόνη super amoled και ξέρεις τι σημαίνει αυτό :P

https://www.flickr.com/photos/155432003@N08/? Εδώ είναι και μερικές φωτο που έχω ανεβάσει.

Υπάρχει και σε dual sim version και single sim, μπορείς να βάλεις κανονικά sd και στα 2. 

(Υπάρχει ένα εξάρτημα που αγοράζεις από ebay και μπορείς να βάλεις 2 sim ΚΑΙ την sd αν γουστάρεις)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ stereo και δυνατό ήχο απ τα 2 ηχεία που έχει. 

Υποστηρίζει OTG. 

Ε δεν ξέρω τι άλλο να σου πω. Το κινητό είναι διαμάντι. 

Για το χρώμα τώρα υπάρχει το μαύρο, το coral blue και ένα purple. Eγώ πήρα το μαύρο αλλά εσένα θα σ αρέσει πιστεύω το blue)

EDIT: Ξέχνα iPhone. Το μόνο που κοντράρει πχ το S9, είναι το iPhone X που είναι πανάκριβο και πάλι αν πας να δεις βιντεάκια VS στο YouTube, θα καταλάβεις τι εννοώ. 

Επεξ/σία από UsualSuspect__
Δημοσ.

Θα συμφωνησω.

Εναλλακτικη το LG V30 με ατου τον wide lens (εαν το χρειαζεσαι).

Εαν θελεις πιο φθηνα βλεπει και το παλιοτερο LG G6 που εχει μαζεμενες διαστασεις.

Σε 5” εαν επιμεινεις τουλαχιστον πηγαινε στο Sony XZ2 compact

Επειδη σε ενδιαφερει το video editing στο κινητο θα κοιτουσα και το πολυ καλο One Plus 6 με τα 8gb μνημη που θα βοηθησουν πολυ σε αυτο.

Κοιτας οπωσδηποτε κινητο με OIS (optical image stabilization) και οχι χωρις ούτε με EIS (electronic image stabilization).

Δημοσ.
3 minutes ago, SeNNinhA said:

Θα συμφωνησω.

Εναλλακτικη το LG V30 με ατου τον wide lens (εαν το χρειαζεσαι).

Εαν θελεις πιο φθηνα βλεπει και το παλιοτερο LG G6 που εχει μαζεμενες διαστασεις.

Σε 5” εαν επιμεινεις τουλαχιστον πηγαινε στο Sony XZ2 compact

Επειδη σε ενδιαφερει το video editing στο κινητο θα κοιτουσα και το πολυ καλο One Plus 6 με τα 8gb μνημη που θα βοηθησουν πολυ σε αυτο.

Κοιτας οπωσδηποτε κινητο με OIS (optical image stabilization) και οχι χωρις ούτε με EIS (electronic image stabilization).

Θα του έλεγα και εγώ το v30 αλλά είναι πολύ πίσω σε θέμα κάμερας και είναι και κινητό του 17.

Το xz2 πολύ πολύ καλό (φαίνεται) αλλά δεν το χουν τιμήσει και πολλοί απ ότι βλέπω και με ανησυχεί αυτό :P

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι γνωρίζω, καλά χρώματα παράγει η samsung, είχα mirrorless samsung nx1000, nx300 και σε χρώματα και ισορροπία λευκού πάει καλά. Είναι λίγο πιο κάτω όμως από canon/iphone. Έχω και γω flickr.

Το EIS είναι στο σώμα; Βοηθάει την σταθεροποίηση; Και τι πισωγυρισματα έχει (αν εχει) σε pixels/ανάλυση;

Μόλις είδα το xperia ZX premium. Καλό αλλά η sony στα κινητά έχει λίγο θέμα σε white balance και dynamic range. Καταλαβαίνετε τι λέω;

Edit: αν έχετε πείρα στο βίντεο θα ξέρετε ότι ένα κακό WB είναι κακή επιλογή :) η sony όμως σκίζει στις mirrorless

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, UsualSuspect__ είπε

Θα του έλεγα και εγώ το v30 αλλά είναι πολύ πίσω σε θέμα κάμερας και είναι και κινητό του 17.

Το xz2 πολύ πολύ καλό (φαίνεται) αλλά δεν το χουν τιμήσει και πολλοί απ ότι βλέπω και με ανησυχεί αυτό :P

Οι πολλοι θελουν μεγαλη οθονη και τους χαλαει (οπως και εμενα) η αισθητικη της Sony. Το κοινο των μικροτερων ιντσων ειναι πολυ συγκεκριμενο. Και εγω εχω τηλεφωνα με μικρα και με βολευουν αφανταστα αλλα ξερω τι υπαρχει ομως στην αγορα διαθεσιμο.

22 λεπτά πριν, Agraf είπε

Ναι γνωρίζω, καλά χρώματα παράγει η samsung, είχα mirrorless samsung nx1000, nx300 και σε χρώματα και ισορροπία λευκού πάει καλά. Είναι λίγο πιο κάτω όμως από canon/iphone. Έχω και γω flickr.

Το EIS είναι στο σώμα; Βοηθάει την σταθεροποίηση; Και τι πισωγυρισματα έχει (αν εχει) σε pixels/ανάλυση;

Μόλις είδα το xperia ZX premium. Καλό αλλά η sony στα κινητά έχει λίγο θέμα σε white balance και dynamic range. Καταλαβαίνετε τι λέω;

Ξεχνα το EIS. Ειναι ηλεκτρονικη σταθεροποιηση που σε βιντεο σου δημιουργει τεραστια προβληματα με jelly effect. Καλο OIS θελεις. IPhone δεν σου κανει (τιμη & SD) και Canon δεν παιζει σε κινητα. Ξεχνα τα δεδομενα των DSLR στα smartphone. Απο αισθητηρες φωτογραφικων σε κινητα οι Sony ειναι μακραν του δευτερου οι καλυτεροι. Μονοδρομος. Πανω απο τα μισα κινητα Sony sensors εχουν.Απο εκει και μετα το calibration της οθονης τι σχεση εχει με το τελικο αποτελεσμα της εγγραφης; Και η Samsung δεν φημιζεται για την αποδοση των χρωματων της στις οθονες της (οχι μονο στα κινητα) με oversaturation τονοποιο ευτυχως εχει μειωσει αλλα οχι εξαφανισει. Το dynamic range εχει να κανει με τον αισθητηρα οπου κλασικα οσο μεγαλυτερα pixel τοσο το καλυτερο.

Επεξ/σία από SeNNinhA
  • Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, Agraf said:

Edit: αν έχετε πείρα στο βίντεο θα ξέρετε ότι ένα κακό WB είναι κακή επιλογή :) η sony όμως σκίζει στις mirrorless

https://www.dxomark.com/category/mobile-reviews δες και εδώ βαθμολογίες (στα δεξιά όπως μπεις) 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έτσι είναι και το τελικό αποτέλεσμα, κακό white balance τόσο σε οθόνη όσο και σε αποτέλεσμα βίντεο. Και ένα κακό white balance δύσκολα το φέρνεις βολτα. Γίνετε καρναβάλι : ) αυτος είναι ο βασικότερος λόγος που με χαλάει η sony στα κινητά :(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, UsualSuspect__ είπε

Μην υποτιμας ομως στο V30 μαζι με το wide angle που σε βιντεο ειναι συνηθως κατι που θελεις και το f/1.6, το πολυ αποτελεσματικο του 3 Axis OIS καθως και το αμεσο point tuch AF στο βιντεο που ειναι κατι ζητουμενο. Δεν ειναι το καλυτερο για φωτο αλλα σιγουρα αναμεσα στα καλυτερα για βιντεο.

Επεξ/σία από SeNNinhA
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, SeNNinhA είπε

Μην υποτιμας ομως μαζι με το wide angle που σε βιντεο ειναι συνηθως κατι που θελεις και το f/1.6, το πολυ αποτελεσματικο του 3 Axis OIS καθως και το αμεσο point tuch AF στο βιντεο που ειναι κατι ζητουμενο. 

Για ποιο κινητό λέμε το xz2?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...