Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/7/2018 στις 10:31 ΠΜ, ALXIOA είπε

Όλα ξεκίνησαν όταν έκανα αναβάθμιση από dsl σε vdsl 50 forthnet .ταχύτητα αψογη 49999 συγχρονίζει. Το πρόβλημα μου είναι ότι μέσα στην ημερα Μπορεί να κάνει το ρούτερ ή η γραμμή μου 30 φορές αποσύνδεση. Χωρίς λόγο. Ενώ είμαι συνδεμένος ξαφνικά χάνεται η σύνδεση. Κοιτάζω τα λαμπάκια του ρούτερ έχουν σβήσει και ξανααναβούν από την αρχή....για να μπει όμως δεν μπαίνει με την πρώτη. Κάνει συνεχόμενα 5_6 φορές επανεκκίνηση και μετά συνδέεται. Όπως είναι φυσικό επικοινωνησα μαζι τους. Εν συντομία...Σε πρώτη φάση άλλαξα ρούτερ. Άλλαξα μπριζακι. Ξαναλλαξα ρούτερ 2 φορά. Πεταξα Καινούργιο καλώδιο απευθείας από το σπίτι μου στο κουτί του ΟΤΕ. Τρύπησαν τοίχους ντουβαρια έβαλα καινούργιο μπριζακι. Μου έδωσαν και για 3 φορά καινούργιο ρούτερ techicolor ένα μαύρο .. ήρθαν στο σπίτι 4 φορές τεχνικοί τις forthnet. Δεν βρήκαν τιποτα. Πεντακάθαρη η γραμμή. Συγχρονίζει άψογα σε ταχυτητα.. έδωσαν την βλάβη στους τεχνικούς του ΟΤΕ. Και εκείνοι όλα άψογα τα βλέπουν. Δεν βρήκαν τίποτα.. το πρόβλημα μου ομως παραμένει και μετά από τόσες ενέργειες που έκανα... Την Παρασκευή επικοινώνησε μια κυρία από την forthnet μαζί μου και που είπε. Δυστυχώς δεν γίνετε τίποτα παράπανω. Δεν μπορούμε να κάνουμε καμιά άλλη  ενέργεια . Αν θέλετε σας το γυρίζουμε σε adsl ή παραμένετε σε vdsl με ανοιχτό συμβόλαιο. Όποτε θέλετε φεύγετε χωρίς δέσμευση...λεω αφήστε μου να το σκεφτώ. Τις ζήτησα κάποια έκπτωση στο πάγιο ..δεν γίνετε μου είπε.. αυτές οι 2 λύσεις . Θα επικοινωνήσει πάλι μαζί μου την τρίτη να τις απαντήσω. Τι λέτε να κάνω??? Και αν κάνω φορητότητα σε άλλη εταιρεία το πρόβλημα θα λυθεί.? Ή θα συνεχίσει και εκεί και ξανά τα ίδια.??

Στις 15/7/2018 στις 11:13 ΠΜ, dr_papas είπε

Φίλε έχει πρόβλημα  κάποιο κομμάτι ζεύγους της διαδρομής σου από το σπίτι μέχρι το ΚΑΦΑΟ.. ίδια περίπτωση ακριβώς με vodafone ταλαιπωρία 1.5 μήνα πάνω από 30 αποσυνδέσεις καθημερινά. Απάντηση : δεν μπορεί να γίνει τίποτα άλλο ούτε από εμάς ούτε απο ΟΤΕ. Εφυγα πήγα ΟΤΕ. Τα ίδια προβλήματα. Αμεσα αλλάχθηκε όλο το ζεύγος καλωδίων και μάντεψε!! Το πρόβλημα που δεν λυνόταν τελικά λύθηκε..

Ίδιο θέμα με σένα και τον dr_papas είχα και γω με την ίδια "εταιρεία"... Συνεχείς αποσυνδέσεις σε γραμμή ADSL. Ηρθαν 3 τεχνικοί nova και τα έβρισκαν όλα οκ. Μετά "είπαν" και στον ΟΤΕ να κοιτάξει το ΚΑΦΑΟ και όπως τους "είπε" ο ΟΤΕ έφταιγε το ζευγος και επειδή δεν υπήρχε άλλο μπορούσα να φύγω χωρις ποινή. Πήγα ΟΤΕ, με το που έγινε η σύνδεση ο τεχνικός μου είπε ότι το θέμα ήταν στην κάθετη καλωδίωση (βασικά ο ηλεκτρολόγος της πολυκατοικίας, αντί για καλώδιο τηλεφώνου, έβαλε καλώδιο ρεύματος), όταν 3 τεχνικοί nova μου έλεγαν ότι τα καλώδια ειναι κομπλέ... Τελικά σε πρώτη φάση άλλαξα πριζάκι, με εβαλε και σε προφιλ 8 (κλειδώνω στα 11 αντί για 14 που μπορώ) και εδώ και 14 μέρες δεν έχω ούτε μια αποσύνδεση. CRC Errors είναι γύρω στα 200κατι για να καταλάβεις σε 2 βδομάδες, όταν με nova 200κάτι CRC μάζευα σε 1 λεπτό. Για μένα πας ΟΤΕ και λύνεις το πρόβλημά σου. Όσο για Euroleague, παίρνεις ένα euroleague pass ή μπαινεις με vpn σε eurosport και την βλέπεις με την ηρεμία σου.

ΥΓ Αυτά τα οτι το κοιταξε και ο ΟΤΕ κλπ μην τα πολυπιστεύεις. Απ ότι έμαθα τον ΟΤΕ τον πληρώνουν για να έρθει να δει βλάβες κλπ. Στην δική μου περίπτωση ειδικότερα αμφιβάλλω αν πράγματι κάλεσαν τον ΟΤΕ

Επεξ/σία από Gkostas2007
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

λοιπον φιλοι μου. μετα απο μια βδομαδα εχω κανει φορητοτητα στο δικτυο του οτε. σημερα περιμενω τεχνικο να φερει το ρουτερ και να κανει την συνδεση. στον οτε πηγα με την εξης καταπληκτικη προσφορα. τελικη τιμη στα 32,20 .!! 50αρα γραμμη ,απεριοριστα σταθερα ,8 ωρες σε κινητα, 30 ευρω δωροεπιταγη απο τον Γερμανο και 32 ευρω δωρο στον πρωτο η στον δευτερο λογαριασμο τηλεφωνου. 

τωρα που θα ερθει ο τεχνικος θα του εξηγησω να ειναι ενημερος διοτι λογικα αυτος θα αναλαβει και την βλαβη μετα..!!

Επεξ/σία από ALXIOA
Δημοσ.

Πολύ καλή προσφορά μπράβο!! Ενημέρωσε τον τεχνικό για τη βλάβη που είχες να είναι ενήμερος και πιστεύω ότι το πρόβλημα σου αν όχι κατευθείαν αλλά σε λίγες ημέρες θα λυθεί!. Ενημέρωσε μας για την εξέλιξη.

Δημοσ.

πειτε μου λιγο σας παρακαλω πως βλεπω μεσα απο τις πληροφοριες του ρουτερ αν κανει αποσυνδεσεις και ποσες φορες?? δεν μπορω να βρω που ειναι......εχω αυτο το ρουτερ

Speedport Entry 2i

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Gkostas2007 είπε

Nαι 3 ωρες κ 22 λεπτα. Απο πανω βλεπω οτι εχεις κ καποια FEC errors αλλα οχι κατι τρελο. Συνηθως στα 3.000.000 κανει αποσυνδεση

Μπορώ να κάνω κάτι να απαλλαγώ τελείως από αυτά τα errors.???

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, ALXIOA είπε

Μπορώ να κάνω κάτι να απαλλαγώ τελείως από αυτά τα errors.???

FEC errors παντα υπαρχουν. Ακομα κ στην καλυτερη συνδεση. Το θεμα ειναι ποσο γρηγορα τα μαζευεις. Στο πατρικο μου πχ που η συνδεση ειναι μπομπα, μαζευει 30.000 σε 20 μερες. Στο σπιτι μου ομως που εχουν θεμα τα καλωδια στην πολυκατοικια, μαζευω 30.000 σε 6-7 ωρες και εχω 1 αποσυνδεση καθε 20 μερες. Εσυ πχ εχεις μαζεψει 7.000 σε 3μιση ωρες. Νομιζω δεν ειναι κ πολλα, αλλα ουτε κ λιγς. Σιγουρα τα παιδια εδω ειναι πιο ειδικοι να σου πουν. Αν ηρθε ο ΟΤΕ παρτους παλι τηλ κλπ. Κ ο dr pappas αν θυμαμαι καλα με το που πηγε cosmote βελτιωθηκε πολυ το θεμα, τους πηρε παλι τηλ κ του το εφτιαξαν. Και μενα επισης εχει βελτιωθει η συνδεση παρα πολυ, απλα δεν μπορω να το λυσω πληρως γιατι για να τραβηξω καλωδιο πρεπει να τρυπησω κοινοχρηστους χωρους κ ειναι δυσκολο.

Δημοσ.

Fec errors πάντα θα υπάρχουν, είναι αυτά που μπόρεσε να διορθώσει το router. Τα crc είναι αυτά που αν είναι πάρα πολλά και σε σύντομο χρονικό διάστημα προκαλούν την αποσύνδεση. Το παρακολουθείς και βλέπεις..

Δημοσ.

Λοιπόν αφού πέρασαν 5 μέρες .με την σύνδεση ΟΤΕ 50. Έχω άλλο πρόβλημα τώρα. Ενώ κλειδώνω με 49999 ταχύτητα όπως κ πριν.το πρόβλημα μου είναι άλλο αυτήν την φορά. Ενώ φαίνομαι να είμαι συνδεμένος με wifi είτε κινητό είτε τvsmat είτε υπολογιστής 1) αργή χαράκτηριστικα να ανοίξει μια σελίδα ενώ με forthnet άνοιγε μπαμ ακαριαία.. και 2) λαγκαρει π.χ netflιx ..αργεί πάρα πολύ να φορτώσει και κατά την διάρκεια κολλάει. Περιμένω ένα λεπτό ξαναφορτωνει..ή στο youtube το ίδιο. Λαγκαρει... Ή πάω να ανοίξω καμία σελίδα από το κινητό oneplus 6 και ενώ όλα τα φωτάκια είναι αναμμένα του ρούτερ δεν έχω σύνδεση. Μου γράφει η σελίδα δεν βρέθηκε. Περνάνε 2_3 λεπτά. Ανοίγει.. τους πήρα 2 φορές τηλεφωνο μου είπαν όλα οκ. Δεν βλέπουν κάτι . Μου άλλαξαν κανάλι απλά.αλλα τίποτα...

Τι λέτε να κάνω τώρα? Εγώ πιστεύω μήπως κάνει κρύφες αποσύνδεσεις? Ή χάνεται για κάποιο λόγο το wifi και ξαναέρχεται...

Δημοσ.

Σε αυτή την περίπτωση ίσως να φταίει το ασύρματο σου δίκτυο καθαρά. Δοκίμασε να αλλάξεις κανάλι σε ένα που δεν έχουν οι γύρω σου. Λογικά το μόντεμ που σου έχουν δώσει είναι μόνο στα 2,4 Ghz. Σε αυτή την περίπτωση αν έχεις οτιδήποτε εκπέμπει σε αυτή την συχνότητα όπως ασύρματο τηλέφωνο και λοιπά σίγουρα θα σου κάνει παρεμβολές. Απενεργοποίησε ή κλείσε όποια συσκευή εκπέμπει σε αυτή την συχνότητα και κάνε μια δοκιμή (σχεδόν όλες οι ασύρματες συσκευές εκπέμπουν σε αυτή την συχνότητα)

Αν το μόντεμ σου υποστηρίζει 5Ghz που μάλλον δεν υποστηρίζει μπες σε αυτή την συχνότητα. (Αλλά θα πρέπει να ξέρεις ότι ναι μεν έχει περισσότερο "χώρο" για δεδομένα αλλά χάνει σε απόσταση).

Άλλο ένα πράγμα που μπορεί να σου δημιουργεί πρόβλημα είναι το πόσες συσκευές είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένες. Ξεκίνα να κλείνεις συσκευές για να δεις αν είναι αυτό το πρόβλημα. Μπορεί να μην έχει δυνατότητα να διαχειριστεί πολλές συσκευές ταυτόχρονα.

Υπάρχει πιθανότητα απλά το μόντεμ που έχεις να έχει πρόβλημα με το ασύρματο. Εκεί ή ζητάς αντικατάσταση η αγοράζεις ένα καλό μόντεμ που να υποστηρίζει Vdsl και λογικά θα είσαι εντάξει. Αλλά πριν το κάνεις βεβαιώσου ότι φταίει το ασύρματο και όχι γενικά το μόντεμ ή η γραμμή.

Κάνε αυτά και πες μας αν άλλαξε κάτι.

Δημοσ.

Κανάλι άλλαξα 2 φορές..η συχνότητα που έχει το ασύρματο τηλέφωνο τώρα την είχε και πριν με την σύνδεση forthnet που είχα.. που δεν είχα θέμα με αυτό το κομμάτι..4-5 συσκευές είμαστε συνδεμένες όσες και πριν δηλαδή.που πάλι δεν είχα πρόβλημα..τώρα να ζητήσω αντικατάσταση ρούτερ. Οκ.θα το δεχτούν? Και τέλος εάν μου στείλουν πάλι το ίδιο τι κάνω? Ποιο θεωρείται αξιόλογο του εμπορίου για vdsl?

Δημοσ.
3 ώρες πριν, ALXIOA είπε

Λοιπόν αφού πέρασαν 5 μέρες .με την σύνδεση ΟΤΕ 50. Έχω άλλο πρόβλημα τώρα. Ενώ κλειδώνω με 49999 ταχύτητα όπως κ πριν.το πρόβλημα μου είναι άλλο αυτήν την φορά. Ενώ φαίνομαι να είμαι συνδεμένος με wifi είτε κινητό είτε τvsmat είτε υπολογιστής 1) αργή χαράκτηριστικα να ανοίξει μια σελίδα ενώ με forthnet άνοιγε μπαμ ακαριαία.. και 2) λαγκαρει π.χ netflιx ..αργεί πάρα πολύ να φορτώσει και κατά την διάρκεια κολλάει. Περιμένω ένα λεπτό ξαναφορτωνει..ή στο youtube το ίδιο. Λαγκαρει... Ή πάω να ανοίξω καμία σελίδα από το κινητό oneplus 6 και ενώ όλα τα φωτάκια είναι αναμμένα του ρούτερ δεν έχω σύνδεση. Μου γράφει η σελίδα δεν βρέθηκε. Περνάνε 2_3 λεπτά. Ανοίγει.. τους πήρα 2 φορές τηλεφωνο μου είπαν όλα οκ. Δεν βλέπουν κάτι . Μου άλλαξαν κανάλι απλά.αλλα τίποτα...

Τι λέτε να κάνω τώρα? Εγώ πιστεύω μήπως κάνει κρύφες αποσύνδεσεις? Ή χάνεται για κάποιο λόγο το wifi και ξαναέρχεται...

Δεν φταίει το ασύρματο δίκτυο κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω. Κάνω κλικ ΄και περιμένω με τις ώρες να ανοίξει τη σελίδα.

Μόλις τώρα, chipakos είπε

Δεν φταίει το ασύρματο δίκτυο κι εγώ το ίδιο πρόβλημα έχω. Κάνω κλικ ΄και περιμένω με τις ώρες να ανοίξει τη σελίδα.

στον ΟΤΕ είμαι κι εγώ και σκέφτομαι να πάω Forthnet.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ALXIOA είπε

Κανάλι άλλαξα 2 φορές..η συχνότητα που έχει το ασύρματο τηλέφωνο τώρα την είχε και πριν με την σύνδεση forthnet που είχα.. που δεν είχα θέμα με αυτό το κομμάτι..4-5 συσκευές είμαστε συνδεμένες όσες και πριν δηλαδή.που πάλι δεν είχα πρόβλημα..τώρα να ζητήσω αντικατάσταση ρούτερ. Οκ.θα το δεχτούν? Και τέλος εάν μου στείλουν πάλι το ίδιο τι κάνω? Ποιο θεωρείται αξιόλογο του εμπορίου για vdsl?

Το ότι δεν είχες πρόβλημα με το προηγούμενο δεν σημαίνει ότι θα είσαι εντάξει και τώρα. Ο λόγος που σου είπα να δοκιμάσεις διάφορα είναι για να δεις τι φταίει και αν φταίει κάτι από το μόντεμ τότε ή κάνεις αντικατάσταση ή αγοράζεις ένα δικό σου. Αξιόλογο του εμπορίου για Vdsl θεωρώ το Asus DSL-AC68U. Αλλά όπως είπα και πριν και αν δεν βαριέσαι βρες τι φταίει. 

Αν βαριέσαι να τα κάνεις, επειδή είναι πολλά και κάνει και ζέστη για να παλεύεις με τέτοια τότε κάνε μια αγορά ένα μόντεμ αλλά δεν θα ξέρεις αν θα αλλάξει κάτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...