Προς το περιεχόμενο

Build

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια! 

Μπορει καποιος να μου πει τι ακριβως ειναι το build;; Διαβασα οτι ειναι αυτο -->  [Κάθε έκδοση των Windows που κυκλοφορεί, είτε τελική είτε δοκιμαστική, έχει ένα μοναδικό αριθμό build. Όταν κυκλοφορήσει η τελική έκδοση όπως το Fall Creators Update με αριθμό build 16299 τότε οι ενημερώσεις για τη συγκεκριμένη έκδοση καταγράφονται με τη μορφή 16299.98, όπου το νούμερο που βρίσκεται μετά την τελεία αυξάνεται, ενώ ο αριθμός build 16299 παραμένει σταθερός. Αυτό γίνεται για να διαχωρίζονται οι εκδόσεις μοναδικά μεταξύ τους]

Ποια η διαφορα με την "εκδοση". Ας πουμε οτι καθε εκδοση εχει δικο της αριθμο build με τις δικες τις τροποποιησεις ή τι; 

Για παραδειγμα εχουμε 1 εκδοση Windows Ultimate SP1. Για ποιο λογο βαζουν και build διπλα. Τι δηλωνει ακριβως...θελω να μου το αναλυσει καποιος. Αυτο που διαβασα ειναι πολυ γενικουρα..

Δημοσ.

Δεν είναι γενικούρα. Αυτό που διάβασες είναι ακριβώς η απάντηση που ψάχνεις. Και είνα καθαρά θέμα ονοματολογίας και οργάνωσης σε όλα τα software, όχι μόνα στα λειτουργικά.

Έφτιαξες ένα πρόγραμμα το οποίο είναι στην ουσία ένα κομπιουτεράκι. Το βγάζεις στο playstore και το λες FunCalc (υπονοείται ότι είναι v1.0). Μετά από 2 μέρες αποφασίζεις να βάλεις και υποστήριξη themes για το προγραμματάκι σου. Το ενσωματώνεις στο πρόγραμμά σου και το ανεβάζεις στο playstore. Πως θα το πεις; FunCalc v1.0, FunCalc v2.0, FunCalc 1.1, FunCalc 1.01; Η απάντηση: Οτιδήποτε πέρα από FunCalc v1.0 (δηλαδή την αρχική ονομασία του προγράμματος). Δικό σου θέμα είναι. Για τη συγκεκριμένη αλλαγή, επειδή είναι "μικρή" αλλαγή, εγώ θα το ονόμαζα v1.1 (και όχι v2), στην επόμενη μικρή αλλαγή θα το έλεγες v1.3 κοκ. Όταν κάποια στιγμή θα ανέβαζες μία έκδοση στην οποία είχες κάνει μία μεγάλη αλλαγή (ή πολλές μικρές ίσως) τότε θα το έλεγες FunCalc v2.0.

Μετά από αρκετό καιρό μπορεί να αποφάσιζες ότι θα έβαζες σ' αυτό το πρόγραμμα της παναγιάς τα μάτια (κρυπτογράφηση για κάθε ψηφίο που πατάει ο χρήστης. Γραφικές παραστάσεις, integrated social network και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο) θα ήταν ίσως καλύτερο να το ανέβαζες σαν ξέχωρο πρόγραμμα και θα το έλεγες SeriousCalc v1.0.

Ώπου FunCalc/SeriousCalc είναι τα Windows 7/8/10

Ώπου v1.0, 1.1, είναι τα builds

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδη καθε αλλαγη (μικρη) που κανει καποιος στο software του αλλαζει και τον αριθμο του built του και οταν κανει τεραστιες αλλαγες και βαζει βαζει πραμα τοτε αυτο ειναι τα windows;;; 

Αυτο δεν μου λες.. γιατι εκει στο τελος μπερδευτικα λιγο...;

Αναφορά σε κείμενο

Ώπου FunCalc/SeriousCalc είναι τα Windows 7/8/10

Επεξ/σία από Archilleo

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...