Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλη την παρέα.

Λοιπόν θα ήθελα να βάλω μία κεραία wi-fi στην ταράτσα, οπου με ένα καλώδιο θα κατεβαίνει στο διαμέρισμά μου. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω ακριβώς τι εξοπλισμό θα χρειαστώ για αυτό χρειάζομαι την βοήθειά σας. ( έχω αγορασμένο από παλιά ένα TP-LINK TL-WA850RE. Πιστεύετε  θα κάνει δουλειά; )

Καταρχάς να αναφέρω ότι ο ξάδερφός μου έχει wi-fi στην διπλανή πολυκατοικία. Με μία δοκιμή που έκανα με το κινητό μου στην ταράτσα είδα ότι πιάνει σήμα δύο γραμμές. Απλά να αναφέρω επίσης ότι δεν έχει κάποια πρίζα πάνω (στην ταράτσα) έτσι ώστε να τροφοδοτείται η κεραία.

Οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Επεξ/σία από elmario88
Δημοσ.
10 ώρες πριν, chios είπε

https://www.skroutz.gr/s/5675134/TP-LINK-CPE210-v2.html

Κάτι τέτοιο χρειάζεται για να κατεβάσεις ίντερνετ στο διαμέρισμα σου.

Και τι άλλο χρειάζομαι ; router που συνδέεται με καλώδιο ethernet με το συγκεκριμένο Repeater ; ( για να έχω ασύρματο ίντερνετ στο σπίτι)

Δημοσ.

Η συγκεκριμένη αν δεν κάνω λάθος θα πρέπει να έχει PoE που σημαίνει ότι θα χρειαστείς ένα καλώδιο ethernet  (και δεν θα χρειαστείς έξτρα καλώδιο για το ρεύμα) από το σπίτι μέχρι την ταράτσα, επίσης θα χρειαστείς ένα μόντεμ για να μπορείς να πάρεις ασύρματα. Με Repeater δεν θα κάνεις δουλειά. Από όσο ξέρω δεν έχουν τέτοια δυνατότητα.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, nikosthe15n είπε

Η συγκεκριμένη αν δεν κάνω λάθος θα πρέπει να έχει PoE που σημαίνει ότι θα χρειαστείς ένα καλώδιο ethernet  (και δεν θα χρειαστείς έξτρα καλώδιο για το ρεύμα) από το σπίτι μέχρι την ταράτσα, επίσης θα χρειαστείς ένα μόντεμ για να μπορείς να πάρεις ασύρματα. Με Repeater δεν θα κάνεις δουλειά. Από όσο ξέρω δεν έχουν τέτοια δυνατότητα.

Το router που θα πάρω πρέπει να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που πρέπει να κοιτάξω για τη δουλειά που τα θέλω;;

Λοιπον τελικα αγορασα αυτο : ubiguiti nanostation loco M2. Ελπιζω να βγει καλη επιλογη. τωρα θα ηθελα να ξερω τι router θα πρεπει να αγορασω μιας και δεν εχω ιδιαιτερες γνωσεις . 

Ευχαριστω

Δημοσ.

Για το ρούτερ δεν θες κάτι ιδιαίτερο απλά να μην κάνεις λάθος στο κατάστημα και σου δώσουν μόντεμ/ρουτερ. Θέλεις ένα μηχάνημα που να είναι μόνο ρούτερ και φυσικά να μπορεί να σου δώσει ασύρματα. Για μάρκες και τέτοια δεν μπορώ να σε κατατοπίσω στα ρουτερ αλλά η κεραία που πήρες είναι πολύ καλή επιλογή. Καλό θα είναι από το κατάστημα που θα το πάρεις να πεις για πιο λόγο το θες και αν πέσεις σε κάνα καλό τεχνικό ή γνώστη του θέματος θα σε κατατοπίσει πιο καλά.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nikosthe15n είπε

Για το ρούτερ δεν θες κάτι ιδιαίτερο απλά να μην κάνεις λάθος στο κατάστημα και σου δώσουν μόντεμ/ρουτερ. Θέλεις ένα μηχάνημα που να είναι μόνο ρούτερ και φυσικά να μπορεί να σου δώσει ασύρματα. Για μάρκες και τέτοια δεν μπορώ να σε κατατοπίσω στα ρουτερ αλλά η κεραία που πήρες είναι πολύ καλή επιλογή. Καλό θα είναι από το κατάστημα που θα το πάρεις να πεις για πιο λόγο το θες και αν πέσεις σε κάνα καλό τεχνικό ή γνώστη του θέματος θα σε κατατοπίσει πιο καλά.

και καλωδιο ; τι θελω ; RJ45 ?

Δημοσ.

Αν έχεις κανένα παλιό ρουτερ από αυτά που δίνουν οι εταιρείες μια χαρά θα κάνει την δουλειά του, δεν χρειάζεται να αγοράσεις κάποιο.

Δημοσ.

Σε ενα αλλο thread στο συγκεκριμενο forum για το συγκεκριμενο προϊον διαβασα το εξης  Όλες οι συσκευές της Ubiquiti, μπορούν να κάνουν ασύρματη αναμετάδοση (repeating) μόνο με άλλα ΑΡ της ίδιας εταιρείας.

Δηλαδη τι ακριβως σημαινει αυτο ; Δεν θα μου κανει εμενα για την δουλεια που το θελω ;;

Ρωταω για να ξερω να μην το αγορασω τζαμπα. (το εχω παραγγειλει μεσω e-shop , αλλα δεν μ χει ερθει ακομα)

Δημοσ.

εχεις παλιο ρουτερ????ενα απλο καλωδιο λαν ??  τιποτα αλλο δε θες

απλα να συνδεσεις το παλιο εφοσον μας πεις ποιο ειναι αν εχεις...αν δεν εχεις θα πας να παρεις ενα απλο ρουτερακι που να εχει τουλαχιστον μια θυρα wan και μια η 2 λαν η καποιο με 2 και πανω θεσεις λαν

μπορει να μη γινουν ολα αυτοματα ,να πρεπει να κανεις και συ 2-3 πραγματα αλλα θα βολευτεις μια χαρα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...