voltmod Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Τη νέα οικογένεια επεξεργαστών Xeon E-2100 ανακοίνωσε η Intel με στόχο την αγορά των entry-level workstations. Στη νέα οικογένεια επεξεργαστών συμπεριλαμβάνονται μοντέλα με τέσσερις πυρήνες και τέσσερα threads μέχρι μοντέλα με έξι πυρήνες και δώδεκα threads, και επομένως καλύπτουν μεγάλο εύρος αναγκών και τιμών. Σύμφωνα με την Intel, η νέα γκάμα προσφέρει έως και 1,36X βελτίωση στην απόδοση σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά, και οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν ταχύτητες Turbo Boost που φτάνουν μέχρι τα 4,7GHz καθώς και συστήματα που μπορούν να εξοπλιστούν με μνήμη μεγέθους έως και 64GB τύπου DDR4-2666. Όπως μπορείτε να δείτε και στον σχετικό πίνακα, ορισμένοι από τους επεξεργαστές έχουν στις ονομασίες τους το γράμμα “G”, όμως δεν θα πρέπει να συγχέονται με τους Radeon-equipped επεξεργαστές Kaby Lake-G. Το «G» στη νέα γενιά Xeon E-2100 υποδεικνύει την ύπαρξη της IGP με την ονομασία UHD Graphics P630. Όσοι επεξεργαστές δεν διαθέτει την κατάληξη «G» στις ονομασίες τους, δεν διαθέτουν ενεργή IGP. Όλοι οι νέοι επεξεργαστές Xeon E-2100-series ταιριάζουν σε motherboards με socket LGA1151 και υποστηρίζουν έως και 40 lanes τύπου PCI Express 3.0. Επίσης υποστηρίζουν τα νέα πρότυπα USB 3.1 Gen.2, Thunderbolt 3 κ.ά. Να αναφέρουμε, ότι παράλληλα με την ανακοίνωση λανσαρίστηκαν τόσο σταθμοί εργασίας από τη σειρά Precision από την Dell όσο και σταθμοί εργασίας ThinkStation P330 από τη Lenovo. Hexus Neowin Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
Cosbuster Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Να δώσεις 190 για xeon με 4 πυρήνες/thread όταν με ίδια λεφτά αν όχι λιγότερα έχεις εναν ryzen 1600 με 6/12; Παρακαλώ διορθώστε με αν μου διαφεύγει κάτι, δεν είμαι ειδικός για workstations αλλά μιλώντας για entry-level δεν βλέπω κάτι άλλο συνταρακτικό που να καλύπτει αυτή τη διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2018 από Cosbuster
georgepppo Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Cosbuster είπε Να δώσεις 190 για xeon με 4 πυρήνες/thread όταν με ίδια λεφτά αν όχι λιγότερα έχεις εναν ryzen 1600 με 6/12; Παρακαλώ διορθώστε με αν μου διαφεύγει κάτι, δεν είμαι ειδικός για workstations αλλά μιλώντας για entry-level δεν βλέπω κάτι άλλο συνταρακτικό που να καλύπτει αυτή τη διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. μην μπερδεύεσαι και i5 με 6c/6t κάνει 180 ευρώ , το θέμα είναι ότι έχουν ECC για να διορθώνουν σφάλματα οι xeon,έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή σε καθημερινό στάξιμο του επεξεργαστή σε computing κλπ κλπ που δεν είναι οι i5/7 και ryzen. είναι εργαλείο για άλλη δουλειά οι xeon εγώ ακόμα και για δουλειά θα κάνω 2-3 renderign σε δουλειές τον μήνα που με καλύπτει άνετα ο ryzen η i7 που θα πάρω αλλά ένας που τον έχει 24/7 δεν μπορεί θα σου πω ένα απλό παράδειγμα σαν μηχανικός ξέρω απο εργαλεία, μια καστάνια σετ budget έχει 15 ευρώ , μια facom έχει 200 ευρώ και είναι απο vanadium κορυφαίας ποιότητας και ακόμα και να το σπάσεις μόνος σου με το τιμολόγιο στο αντικαθηστούν με καινούριο εφ όρου ζωής. εγώ στο γκαράζ μου θα πάρω με 15 ευρώ , μια βιομηχανία σε εργοστάσιο θα πάρει facom αλλιώς θα αγοράζει καινούρια κάθε μήνα , με πιάνεις ? Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2018 από georgepppo 8 1
bazzil Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Cosbuster είπε Να δώσεις 190 για xeon με 4 πυρήνες/thread όταν με ίδια λεφτά αν όχι λιγότερα έχεις εναν ryzen 1600 με 6/12; Παρακαλώ διορθώστε με αν μου διαφεύγει κάτι, δεν είμαι ειδικός για workstations αλλά μιλώντας για entry-level δεν βλέπω κάτι άλλο συνταρακτικό που να καλύπτει αυτή τη διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Για τον απλό χρήστη ναι. Δεν έχει νόημα. Οι xeon υποστηρίζουν πολύ περισσότερη μνήμη (τα συγκεκριμένα απ ότι βλέπω όχι) ram τύπου ECC απο τους AMD πράγμα απαραίτητο σε ένα workstation. Επίσης διαχειρίζονται διαφορετικά τους πόρους του H/Y υποστηρίζουν άλλες ταχύτητες δεδομένων μεταξύ cpu & ram άλλη cache και γενικότερα έχουν διαφορετική αρχιτεκτονική. Χονδρικά όλα αυτά. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2018 από bazzil 1 1
TopicStrarter Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, georgepppo είπε μην μπερδεύεσαι και i5 με 6c/6t κάνει 180 ευρώ , το θέμα είναι ότι έχουν ECC για να διορθώνουν σφάλματα οι xeon,έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή σε καθημερινό στάξιμο του επεξεργαστή σε computing κλπ κλπ που δεν είναι οι i5/7 και ryzen. είναι εργαλείο για άλλη δουλειά οι xeon εγώ ακόμα και για δουλειά θα κάνω 2-3 renderign σε δουλειές τον μήνα που με καλύπτει άνετα ο ryzen η i7 που θα πάρω αλλά ένας που τον έχει 24/7 δεν μπορεί θα σου πω ένα απλό παράδειγμα σαν μηχανικός ξέρω απο εργαλεία, μια καστάνια σετ budget έχει 15 ευρώ , μια facom έχει 200 ευρώ και είναι απο vanadium κορυφαίας ποιότητας και ακόμα και να το σπάσεις μόνος σου με το τιμολόγιο στο αντικαθηστούν με καινούριο εφ όρου ζωής. εγώ στο γκαράζ μου θα πάρω με 15 ευρώ , μια βιομηχανία σε εργοστάσιο θα πάρει facom αλλιώς θα αγοράζει καινούρια κάθε μήνα , με πιάνεις ? Μόνο το ecc ισχύει (και αυτό γιατί επίτηδες το κόβουν απο την "i" σειρά τους για να μην ανταγωνίζονται μεταξύ τους σαν προϊόντα όχι ότι ειναι τιποτα δύσκολο κατασκευαστικά.. βασικά μερικές γραμμές κώδικα είναι.. ) τέλος η σειρά ryzen υποστηρίζει ecc μνήμες. κατα τα άλλα ίδια τσιπάκια ειναι με τα υπόλοιπα απλά έχουν χαμηλότερα ρολόγια (κλειδωμένα) και εξού χαμηλότερες καταναλώσεις (σε σχέση με τα "i" ή άλλα προϊόντα της intel). Ο Xeon δεν ειναι εργαλείο δουλειάς έτσι οπως μαρκετίστικα το θέτεις δηλαδή. Τον προτιμούν οι επιχειρήσεις γιατί ειδικά μέχρι πριν μπουν οι ryzen στην εξίσωση η intel δεν είχε αλλα μοντέλα με πολλά cores. Κάποια άλλα μοντέλα επίσης προτιμώνται γιατι έχουν μέγάλα l1,l2 cache (που δεν ισχύει για το μοντέλο που μιλάμε τώρα) ή την δυνατότητα να τρέξουν με πάνω του ενός CPU στην μητρική (και αυτό τίποτα το ιδιαίτερο απλά η intel to κλειδώνει σαν δυνατότητα σε συγκεκριμένα μοντέλα) Απο εκεί και πέρα μεγάλες επιχειρήσεις παίρνουν XEON κυρίως για το support που δεν διαθέτουν οι οικιακοί επεξεργαστές. Ο μόνος λόγος να αγοράσει κάποιος τα συγκεκριμένα χαμηλής επίδοσης μοντέλα του άρθρου ειναι αν ήδη έχει μητρικές που να τους υποστηρίζουν και θέλουν να αναβαθμίσουν λίγο σε κατανάλωση/ταχύτητα/υποστήριξη μνήμης χωρίς να αναβαθμίσουν όλο το σύστημα (με άλλα λόγια τους συμφέρει λόγω κόστους) κατα τα άλλα ειναι μια κίνηση της intel να αρπάξει χρήματα χωρίς ουσιαστικά να διαθέσει κάτι καλύτερο απλά αλλάζοντας λίγο τον "μανολιό" αν δεν έχεις ήδη έτοιμο σύστημα εννοείται ότι πας σε ryzen ειδικά αν δεν σε ενδιαφέρει το gaming και θες αποκλειστικά workstation χρήσεις σου τα δίνει όλα περισσότερο (cores,υψηλότερη cache και συχνότητες,. χαμηλή κατανάλωση) το μόνο που δεν έχεις ειναι 40 lanes αυτά τα παίρνεις με thread-ripper που κοστίζει παραπάνω. Άρα και ο αριθμός των lanes ειναι ένα κίνητρο ίσως. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2018 από TopicStrarter 2
~Palpatin~ Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, bazzil είπε Για τον απλό χρήστη ναι. Δεν έχει νόημα. Οι xeon υποστηρίζουν πολύ περισσότερη μνήμη (τα συγκεκριμένα απ ότι βλέπω όχι) ram τύπου ECC απο τους AMD πράγμα απαραίτητο σε ένα workstation. Επίσης διαχειρίζονται διαφορετικά τους πόρους του H/Y υποστηρίζουν άλλες ταχύτητες δεδομένων μεταξύ cpu & ram άλλη cache και γενικότερα έχουν διαφορετική αρχιτεκτονική. Χονδρικά όλα αυτά. Wtf!!!! Δεν πέτυχες ούτε ένα όμως.... Ούτε ένα βρε φίλε; Έλεος.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δεν έχετε καταλάβει τίποτα, η AMD δεν υπάρχει σε αυτές τις αγορές ακόμη. Όταν θα βγάλουν μοντέλο οι εταιρείες τότε θα δούμε
bazzil Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, ~Palpatin~ είπε Wtf!!!! Δεν πέτυχες ούτε ένα όμως.... Ούτε ένα βρε φίλε; Έλεος. Δηλαδή;
paparovic Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Το consensus αυτών που αγοράζουν Xeon είναι ότι το προϊόν δεν έχει θέση στην αγορά, όπως το έστησε και το πλάσαρε η Intel.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δε διαφωνώ , το λέω γιατί συζητάμε για AMD ,όσο το marketing δε βγάζει μοντέλο με AMD ότι και να λέμε εμείς είναι αέρας. Μακάρι δηλαδή να βγάλουν και τέτοιο μοντέλο , αλλά αρμέγουν καλά την αγορά , τόσο καλά που άμα βγαλουν AMD θα είναι με τιμές στο θεό λόγο υποστήριξης μνήμης.
~Palpatin~ Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 8 ώρες πριν, giotis1982 είπε Δε διαφωνώ , το λέω γιατί συζητάμε για AMD ,όσο το marketing δε βγάζει μοντέλο με AMD ότι και να λέμε εμείς είναι αέρας. Μακάρι δηλαδή να βγάλουν και τέτοιο μοντέλο , αλλά αρμέγουν καλά την αγορά , τόσο καλά που άμα βγαλουν AMD θα είναι με τιμές στο θεό λόγο υποστήριξης μνήμης. Να βγάλει τι φίλε μου;
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Workstation precision/z σειρά κτλ. Όλοι πουλάνε Xeon ακόμη και στα χαμηλά μοντέλα. Θα ήθελα να δω Precision με AMD δηλαδή.
teo78 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Οι ΧΕΟΝ είναι φτιαγμένοι απο υλικά πολύ μεγαλύτερης αντοχής για να αντέχουν 24/7 επι χρόνια. Τα υπόλοιπα είναι καραμέλες. Τα περι ryzen είναι αστεία για όποιον ξέρει τι ζόρι τραβάνε οι ΧΕΟΝ σε βιομηχανίες και workstations 1
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Νομίζω ότι η AMD έχει και workstation cpu / server και είναι στην αγορά κανονικά, μάλιστα έχει και στο Azure Offerings με AMD πλέον .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα