Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς όχι...έχω εξαντλήσει τις πηγές μου... Το πιο πιθανό τι ειναι; Από τα συμπτώματα; Έχει κανείς δει κάτι παρόμοιο;

Δημοσ.

Απο την μια με επεξεργαστή απάνω έχει φορτίο η μητρική και δουλεύει άρα αν κάτι κάπου έχει θέμα και πάει να το δουλέψει ψοφάει το σύστημα στην πορεία, είναι και η τροφοδοσία του επεξεργαστή που μπορεί να έχει θέμα στην μητρική, γενικά θέλει δοκιμή για να αποκλείσεις το θέμα μητρική ή επεξεργαστή. Χανιά είσαι εσύ τώρα ε; Κανένα μαγαζί να πας τον επεξεργαστή και την μητρική να στα τσεκάρουν δεν έχει εκεί γύρω σου; Γενικά και σκέτη την μητρική να πας να δούνε αν σου πούνε αν είναι ΟΚ τότε θα ξέρεις αν έχει θέμα ο επεξεργαστής αλλά για να είσαι σίγουρος θέλει έλεγχο και στα 2 καλύτερα.

Δημοσ.

Δεν είμαι Χανιά πλέον...είμαι εξωτερικό! Γι'αυτό είναι αρκετά δύσκολο να βρω κάτι για δοκιμή. Ωραία θα τα πάω κάπου να τα ελέγξουν για να είμαι σίγουρος! Ευχαριστώ πολύ! Αν κάποιος έχει κάποια ιδέα πάντως είναι καλοδεχούμενη! 

• Like 1
Δημοσ.

Πολλά μπορεί να είναι θα σου πρότεινα να τα πάρεις από την αρχή.

Θέλει υπομονή για να βρεις το πρόβλημα. Κάνε ένα ένα τα βήματα που αναφέρω από την αρχή χωρίς να βιάζεσαι.

1.Πρώτα δες αν όντως σε κάποια θύρα από τις usb έχει στραβώσει κανένας ακροδέκτης. Αν έχει φτιάξε το προσεκτικά. (χωρίς να είναι στο ρεύμα ο υπολογιστής) και κάνε δοκιμή. Αν δεν δουλέψει πάμε στα παρακάτω βήματα.

2.Βάλε τα όλα πάνω και βγάλε την μπαταρία από τον υπολογιστή σου.

3.Πάτα το κουμπί που ανοίγεις τον υπολογιστή και κράτα το πατημένο για 10 δεύτερα χωρίς να είναι στο ρεύμα. Μετά βάλε τον στο ρεύμα και άνοιξε τον.

4.Αν δεν ανοίξει βγάλε την μία ραμ επανέλαβε το 3ο βήμα 

5.Αν πάλι δεν ανοίξει βγάλε την άλλη ραμ και βάλε αυτή που έβγαλες πρώτα. επανέλαβε το 3ο βήμα 

6.Μετά δοκίμασε διαφορετικές θύρες στις ραμ αν έχεις πάνω από 2 (4) αλλά και πάλι μία μία. επανέλαβε το 3ο βήμα 

7.Μετά βγάλε την κάρτα γραφικών, σύνδεσε την οθόνη στην ενσωματωμένη, επανέλαβε το 3ο βήμα 

Αφού τα κάνεις όλα αυτά θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις μια ραμ από ένα φίλο για να είσαι σίγουρος ότι δεν τα έπαιξαν όσες ραμ έχεις ταυτόχρονα.

Κάνε όλα τα παραπάνω με την σειρά και πες μας νέα.

Δημοσ.

Τα έκανα όλα ένα προς ένα. Το πρόβλημα είναι ακόμα εκεί. Η ΜΟΝΗ περίπτωση που ανοίγει είναι όταν δεν είναι ο επεξεργαστής πάνω. Επίσης δοκίμασα να τον ανοίγω έχοντας πάνω κάθε φορά μόνο ένα εξάρτημα. Δλδ μια φορά μόνο με ραμ, μια με γραφικών κτλ και πάντα άνοιγε. Όποτε υπήρχε επεξεργαστής δεν άνοιγε. Υπαρχει περίπτωση να το κάνει λόγω αλλοιωμενης πάστας; Θα έκλεινε στιγμιαία για αυτόν τον λόγο; Έχω παραγγείλει καινούργια να το δοκιμάσω...

Δημοσ.

Όχι, η πάστα τέτοιο θέμα δεν σου κάνει. Ακόμα και να μην βάλεις καθόλου πάστα τέτοιο απότομο κλείσιμο / άνοιγμα δεν το κάνει, θα πρέπει να ζεσταθεί πρώτα κάμποσο και μετά αν δεν ψύχεται επαρκώς θα κλείσει τελείως μόνος του (δεν θα πάρει όμως μπρος στο καπάκι όπως σου κάνει εσένα).

Δημοσ.

Αυτό φαντάστηκα και εγώ. Αλλά χρειάζομαι έτσι κι αλλιώς... Παρήγγειλα μητρική και αν δεν ήταν αυτό το πρόβλημα μπορώ να την επιστρέψω πίσω. Ευτυχώς υπάρχει αυτή η δυνατότητα Γτ αλλιώς δεν θα βγάλω άκρη... Θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα...

Δημοσ.

Αφού υπάρχει δυνατότητα επιστροφής ναι, μια χαρά, είσαι καλυμμένος. Λογικά αυτή έχει το θέμα (τον επεξεργαστή ομολογουμένως δύσκολα τον στέλνεις στα θυμαράκια). Καλά ξεμπερδέματα.

Δημοσ.

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με τον δικό μου πριν 3 περίπου χρόνια..

Θυμάμαι είχα βρει φουσκωμένους πυκνωτές αριστερά του επεξεργαστή. Τωρα ενδέχεται στη δική σου περίπτωση να μην βλέπεις κάτι φουσκωμένο αλλά να έχει χάσει τη χωρητικότητά του ή και  να βραχυκυκλώνει μόλις πάρει ρεύμα. Κάποια εξαρτήματα όταν υπολειτουργούν (το 1/20 που αναφέρεις) είτε δεν κάνουν καλή επαφή (ψυχρές κολλήσεις) είτε δουλεύουν όταν αναπτύξουν κάποια θερμοκρασία. ζέστανε με ένα σεσουαρ (όχι πολύ να το ακουμπάς με το χέρι) τμηματικά και σταδιακά τους πυκνωτές κυρίως και κάνε προσπάθειες ενώ είναι ζεστό να το βάλεις μπρος. Χώρισε σε 4 μέρη την πλακέτα σου και ένα ένα τμήμα που θα δοκιμάζεις μετά θα το αφήνεις να κρυώσει για να πας στο επόμενο.  

• Like 1
Δημοσ.

Χθες ήρθε η μητρική μου και μη θέλοντας να πιστέψω είπα να δώσω άλλη μια ευκαιρία στην παλιά μου. Την έβγαλα λοιπόν τελείως έξω, την αερισα στο μπαλκόνι μου και καλώδιο καλώδιο την ξανασυνδεσα... Έτσι λοιπόν αποφάσισε να δουλέψει για αυτές τις δύο μερες, με αρκετά ρεσταρτ...σήμερα το απόγευμα όμως παρέδωσε πάλι πνευμα. Έβαλα τλκ την καινούργια Γτ κάποια στιγμή χρειάζομαι και εγώ τον υπολογιστή μου. Ελπίζω τις επόμενες μέρες να μην έχω πρόβλημα και να λύθηκε με την αλλαγή της μητρικής. Αν όχι θα ενημερωσω. 

Το κακό είναι ότι από το πολύ βάλε βγάλε και ίσως και λίγο από τα νεύρα μου χάλασαν κάποια κουμπώματα της ψυχτρας του επεξεργαστή... Αυτό πάντως λύνεται πιο εύκολα! 

Σαν τλκ συμπέρασμα θα έλεγα ότι το πρόβλημα ήταν κάπου στην τροφοδοσία της μητρικής προς τον επεξεργαστή!

Ευχαριστώ πολύ όλους!

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά με την νέα μητρική πάνε όλα ρολόι! Μια μικρή ερώτηση ακομα! Η μητρική έχει μια ενσωματωμένη κάρτα γραφικών 4k Ultra HD από οτι λέει... Προς το παρών αυτήν χρησιμοποιώ και όχι την επιπλέον που είχα. Αξίζει η χρήση της καθώς δεν κάνω τπτ το ιδιαίτερο με αυτόν τον υπολογιστή πλέον;;; Αν είναι να την πουλήσω την άλλη;;; Η δεν συνιστάται γενικά η χρήση των ενσωματωμένων; Τι εμπειρία έχετε;

Δημοσ.

Ο επεξεργαστής έχει τα γραφικά στα νέα συστήματα και δεν είναι και αδύναμη όπως παλιότερα, κάνεις κανονικά την δουλειά σου τις περισσότερες φορές. Αν δεν παίζεις παιγνίδια ή κάνεις χρήση προγραμμάτων που θέλουν καλή κάρτα γραφικών μια χαρά είναι και η HD. Άστην λίγο καιρό να δεις και αν δεν έχεις θέμα πουθενά άσε αυτήν, να γλυτώσεις και απο το fan της κάρτας γραφικών :P

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...