hmmaros Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα σε όλους! Τις τελευταίες μέρες ο υπολογιστής μου με το που πατάω να ανοίξει κλείνει αμεσως και ξαναπροσπαθει να ανοίξει πάλι. Όποτε συνέχεια βλέπω να ανεμιστηρακια να ανάβουν και να κλείνουν στιγμιαία. Σημαντικό: μια στις 20 προσπάθειες ο υπολογιστής θα ανοίξει και θα δουλέψει κανονικά μέχρι να το ξανακλεισω μόνος μου. Άλλαξα τροφοδοτικό και δεν ήταν αυτό το πρόβλημα. Τσεκαρα όλους τους πυκνωτές της μητρική και είναι κομπλέ. Σύνδεση ξεσυνδεσα όλα τα υπόλοιπα στοιχεία και δεν φάνηκε να ενοχλείται από κάτι. Εκτος από επεξεργαστή που δεν ξέρω πως μπορώ να το τσεκαρω. Το μυαλό μου πάει στην μητρική αλλά θα ήθελα να το επιβεβαιώσω πριν πάρω άλλη. Μπορώ κάπως να μετρήσω το ρεύμα; Πολύμετρο εχω...εκτός αν έχετε σίγουρα μια διάγνωση! Ευχαριστώ! Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2018 από hmmaros Διόρθωση
Sheogorath Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 16 λεπτά πριν, hmmaros είπε Καλησπέρα σε όλους! Τις τελευταίες μέρες ο υπολογιστής μου με το που πατάω να ανοίξει κλείνει αμεσως και ξαναπροσπαθει να ανοίξει πάλι. Όποτε συνέχεια βλέπω να ανεμιστηρακια να ανάβουν και να κλείνουν στιγμιαία. Σημαντικό: μια στις 20 προσπάθειες ο υπολογιστής θα ανοίξει και θα δουλέψει κανονικά μέχρι να το ξανακλεισω μόνος μου. Άλλαξα τροφοδοτικό και δεν ήταν αυτό το πρόβλημα. Τσεκαρα όλους τους πυκνωτές της μητρική και είναι κομπλέ. Σύνδεση ξεσυνδεσα όλα τα υπόλοιπα στοιχεία και δεν φάνηκε να ενοχλείται από κάτι. Εκτος από επεξεργαστή που δεν ξέρω πως μπορώ να το τσεκαρω. Το μυαλό μου πάει στην μητρική αλλά θα ήθελα να το επιβεβαιώσω πριν πάρω άλλη. Μπορώ κάπως να μετρήσω το ρεύμα; Πολύμετρο εχω...εκτός αν έχετε σίγουρα μια διάγνωση! Ευχαριστώ! Καλησπέρα, απο τι αποτελείται; Χωρίς GPU (αν έχει iGpu) δοκίμασες;
thanos-- Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δοκίμασες να μπεις στα bios (βέβαια με 1/20 είναι δύσκολο..) ή να κάνεις reset το bios σε stock settings? Έχεις κάνει overclock?
hmmaros Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αποτελείτε από Mobo Asus z87-a έχει ενσωματωμενη γραφικών και δοκίμασα και χωρίς την εξτερναλ που εχω Intel i5 4650 DDR3 RAM 8gb Δύο ssd και έναν hhd Corsair cx 450m Overclock δεν έχω κάνει...έχω βγάλει και μάλιστα έβαλα νέα μπαταρία CMOS. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2018 από hmmaros Διόρθωση
thanos-- Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Χμ τσέκαρες μήπως έχει μετακινηθεί η ψύκτρα και ανεβάζει θερμοκρασίες ο επεξεργαστής και κάνει shut down για προστασία? Αν και υποθέτω θα το είχες δεί όταν τελικά μπήκες και δούλεψε αλλά δεν μου έρχεται άλλη ιδέα εκτός από πρόβλημα hardware
hmmaros Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Μου πέρασε από το μυαλό και αυτό με.τη θερμοκρασία...αλλά αυτό που λες...χθες τον δούλεψα όλη μέρα και όλα καλά...αν ήταν η θερμοκρασία θα είχε εκραγεί φαντάζομαι! Ευχαριστώ πολύ πάντως. Έχετε να μου προτείνετε κάποια μητρική για αυτό το σοκετ. (Intel i5 4670k)?? Δεν παίζω παιχνίδια πλέον ούτε θα κάνω οβερκλοκινγκ ... Όποτε μια καλή απλή μητρική να κάνω τη δουλειά μου... Γιατί προς τα εκεί πάει η διάγνωση...
hmmaros Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Μια άλλη ερώτηση... Επειδή δεν μου είχε τύχει να ξαναλλαξω μητρικη...θα πρέπει να εγκαταστήσω κάτι αφού την τοποθετήσω; Στο λειτουργικό ή στους δίσκους μου θα αλλάξει κάτι; Ή απλά την τοποθετώ και όλα καλά όπως πριν; Λογικά θα πάρω άσους όπως την προηγούμενη...
thanos-- Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Κατα πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να κάνεις format, δεν θα δουλέψουν σωστά τα windows με τόσες αλλαγές που θα υπάρχουν με μία νέα μητρική
nikos903 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Σήκωσες τον επεξεργαστή να δεις τα πινάκια αν είναι όλα ίσια; Έβγαλες τις ραμ να τις δοκιμάσεις μια μια ή και χωρίς ραμ να δεις αν κάνει αυτές τις επανεκκινήσεις; Όταν λες τα ξεσύνδεσες όλα εννοείς και τους κονέκτορες για front panel κτλπ; Αν όχι βγάλτα όλα απο την μητρική, όοοοολα, και άσε μόνο τα 2 καλώδια που πάνε με το ρεύμα, αυτό μετα 24 καλώδια και το άλλο με τα 8 και το power_sw, τότε βάλτο μπρος να δεις. Αν μπορείς αυτό κάντο με την μητρική βγαλμένη απο το κουτί ακουμπισμένη σε κάποιο ξύλο (ή κάτι μη αγώγιμο τέλος πάντων για να μην γίνει τέξας όταν την βάλεις μπρος :P). Bios τελευταίο; Το τροφοδοτικό που έβαλες το δεύτερο για δοκιμή ποιο είναι; Μητρική που να μου αρέσει καινούργια δεν βλέπω σε αυτό το σόκετ 🙄 Αν έχεις win10 λογικά θα πάρει απευθείας με τη νέα μητρική, μπες μετά σβήσε τους drivers της παλιά μητρικής απο τα προγράμματα, χτύπα επανεκκίνηση και πέρνα της καινούργιας. 2
hmmaros Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Ούτε εγώ δεν βρίσκω κάποια μητρική να μου αρέσει δυστυχώς... Τα έβγαλα σχεδόν όλα...μόνο τον επεξεργαστή δεν είχα βγάλει...τον έχω τσεκαρει και είναι καλά...έτσι φαίνεται τουλάχιστον. Θα τα βγάλω όλα να δω αν και σιγά σιγά θυμάμαι κάποια σημάδια που με προειδοποιουσα ότι τα παίζει η μητρική. Πχ οι usb αποσυνδεοταν ξαφνικά και έπρεπε να βγάλω και να ξαναβάλω την συσκευή για να δουλέψει. Έκανα και ρεσετ στα bios και πάλι τπτ. Δεν έχω κάνει ποτέ update bios και λογικά δεν έχω το τευλευταιο...αλλά ούτως ή άλλως δεν ανοίγει για να κάνω. Το άλλο τροφοδοτικό είναι ένα Corsair cx450m. Το πρώτο που είχα και νομιζα ότι χάλασε ήταν Corsair tx650.
nikosthe15n Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Κάνει κάποιο θόρυβο όταν την ανοίγεις? Κάνει κάποιο συγκεκριμένο μπιπ?
BlueBlood7 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, hmmaros είπε Ούτε εγώ δεν βρίσκω κάποια μητρική να μου αρέσει δυστυχώς... Τα έβγαλα σχεδόν όλα...μόνο τον επεξεργαστή δεν είχα βγάλει...τον έχω τσεκαρει και είναι καλά...έτσι φαίνεται τουλάχιστον. Θα τα βγάλω όλα να δω αν και σιγά σιγά θυμάμαι κάποια σημάδια που με προειδοποιουσα ότι τα παίζει η μητρική. Πχ οι usb αποσυνδεοταν ξαφνικά και έπρεπε να βγάλω και να ξαναβάλω την συσκευή για να δουλέψει. Έκανα και ρεσετ στα bios και πάλι τπτ. Δεν έχω κάνει ποτέ update bios και λογικά δεν έχω το τευλευταιο...αλλά ούτως ή άλλως δεν ανοίγει για να κάνω. Το άλλο τροφοδοτικό είναι ένα Corsair cx450m. Το πρώτο που είχα και νομιζα ότι χάλασε ήταν Corsair tx650. Βγάλτα όλα εκτός κουτιού όπως σου είπε ο Νικος. Το έκανες? Αν ναι τότε η μητρική σε χαιρέτησε.
nikos903 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Και κάτι άλλο, όταν βγάζεις τα πάντα απο την μητρική (με μόνο 24πινο + 8πινο και μια ραμ με καλώδιο ρεύματος και οθόνης απάνω) και πατάς το κουμπί direct που έχει κάτω κάτω πάλι τα ίδια κάνει ε; Αν βγάλεις και τον επεξεργαστή συνεχίζει τα ίδια ή χτυπάει beeps; Το TPU απο εκεί δίπλα το έχεις disabled; Τέρμα αριστερά πρέπει να είναι λογικά. Το EPU? Δοκίμασε να δεις αν αλλάζει κάτι αν το πειράξεις αυτό. Τις USB εσωτερικά τις έχεις δει μην υπάρχει τίποτα σπασμένο/λυγισμένο; Και γενικά όλες τις θύρες.
hmmaros Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Μετά από πολλές διαφορετικές δοκιμές το συμπέρασμα είναι: Οταν βγάλω και τον επεξεργαστή η μητρική ανοίγει κανονικά. Βασικά έχω αφήσει τα ανεμιστηρακια συνδεδεμένα και συνεχίζουν και δουλεύεις ασταμάτητα. Μπιπ δεν κάνει καθόλου ενώ είναι ΜΟΝΟ ο επεξεργαστής πάνω.. ..μόλις τον κουμπωσω κάνει τα ίδια... Όποτε ποιο είναι το συμπέρασμα;;; Είναι η μητρική ή ο επεξεργαστής χαλασμένος;
nikos903 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δεν παίζει να βρεις κάποιον επεξεργαστή συμβατό να δοκιμάσεις; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα