dali13gr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, lostresam είπε παιχνιδια οπως pubg και fortnite βοηθησαν αρκετα πιστευω... 5 γνωστοι φτιαξανε καινουργιο pc μαζι με εμενα. Συγγνώμη που θα στο πω, αλλά δεν είστε μέσα στο στατιστικό δείγμα. Η έρευνα αφορά έτοιμους, branded υπολογιστές. Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2018 από dali13gr 1
dancer Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 5 ώρες πριν, keysmith είπε Τα 10άρια με τις "υποχρεωτικές" αναβαθμίσεις αλλάζουν συνεχώς τον σχεδιασμό/προγραμματισμό αντικατάστασης αφού σε κάθε έκδοση βαραίνουν με διάφορες τεχνικές που εμφανίστηκαν σε αυτά και χειροτερεύουν με κάθε major update. Ενα λάπτοπ με 10άρια κάθε τόσο ακούς τα ανεμιστηράκια στο άσχετο να φουντώνουν και κοιτάς βλέπεις το cpu να σκαρφαλώνει στα ύψη και κοιτώντας το task manager βλέπεις υπηρεσίες και εφαρμογές συστήματος της MS να σκαλίζουν πράγματα. Ο συμβατικός δίσκος πάλι χάρη στα 10άρια γρατσουναει διαρκώς και ασταμάτητα (τηλεμετρίες, intexing, updates, defragments παρά την θέλησή σου) μειώνοντας την ζωή του ίδιου δίσκου και αυξάνοντας το θερμικό ίχνος. Η MS με τα 10άρια ουσιαστικά έτσι πέταξε έξω τα παλιά (πλην αξιόλογα) μηχανήματα πρώτα πείθοντάς σε (με ψεύδη στη πράξη) ότι τα 10άρια είναι και πιο γρήγορα από τα 7 που είχες. Ο εκνευρισμός περισσεύει στα παλαιά συστήματα και τώρα κάποιοι ψάχνουν νέους Η/Υ.. (με ssd, και cpu μικρού θερμικού ίχνους). Για ακόμα μια φορά το λογισμικό σπρώχνει για "αναβάθμιση" τον έρμο το χρήστη.. Λογικό.. Και αυτοί κλέφτες θα γίνουν; καιρο ειχα να δω τετοιο παραληρημα, εγω δεν εχω δει να βαραινει κανενα μου μηχανημα αντιθετως πηγαινουν σφαιρατα και εχουν πολλα καλουδια που στα 7αρια δεν υπηρχαν, τωρα οτι το λογισμικο πλεον κανει κρυφα πραγματα ηταν καιρος να γινει γτ ο ερμος ο χρηστης οπως λες εκανε ανασυγκροτηση μια φορα τον χρονο και μετα αναρωτιοταν γτ κολαει κτλ. το καλο ειναι οτι ακομα ειναι παραμετροποιησιμο σε σχεση με αλλο γνωστο λειτουργικο και ο χρηστης μπορει να κανει πολλα πραγματα πανω στο συστημα του. 1
keysmith Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, dancer είπε καιρο ειχα να δω τετοιο παραληρημα, εγω δεν εχω δει να βαραινει κανενα μου μηχανημα αντιθετως πηγαινουν σφαιρατα και εχουν πολλα καλουδια που στα 7αρια δεν υπηρχαν, τωρα οτι το λογισμικο πλεον κανει κρυφα πραγματα ηταν καιρος να γινει γτ ο ερμος ο χρηστης οπως λες εκανε ανασυγκροτηση μια φορα τον χρονο και μετα αναρωτιοταν γτ κολαει κτλ. το καλο ειναι οτι ακομα ειναι παραμετροποιησιμο σε σχεση με αλλο γνωστο λειτουργικο και ο χρηστης μπορει να κανει πολλα πραγματα πανω στο συστημα του. δεν είναι παραλήρημα. Είναι προσωπική εμπειρία που την εκθέτω.. Μπορείς να διαφωνείς.. Τα έχουμε ξαναγράψει και αν μελετήσεις απόψεις στο ιντερνετ (και εδώ) θα δεις πάρα πολλούς να συμφωνούν μαζί μου. Τα 10άρια τα παλιά μηχανήματα τα υποβάθμισαν. Προφανώς όταν έχω παλιό μηχάνημα (core2duo) συμφέρει να βάλω 7άρια με διαφορά μάλιστα "χαώδη" σε επιδώσεις και συνολική αίσθηση (σε επιμέρους μπορεί να είναι καλύτερα τα 10 πχ shutdown time). Αν είσαι χρήστης μέτριου λαπτοπ είναι εμφανής η διαφορά επιδόσεων των 10 με τα 7αρια που είναι "σωστά" στημένα (δλδ με manual updates). Το καταλαβαίνεις από τα.. ανεμηστιράκια.. Βεβαίως μπορείς να διαφωνείς.. Υ.Γ. Το "υποχρεωτικό" defragment το ανέφερα ως ένα απλό παράδειγμα. Ούτε υποχρεωτικό είναι (αφού απενεργοποιείται τελικά με ένα κλικ) βέβαια ούτε το βασικότερο πρόβλημα που είναι τα updates και ειδικότερο ο κακός (απαράδεκτος για μένα) τρόπος που γίνονται. Απλά όλα από λίγο προσθέτουν το λιθαράκι τους για χειρότερη συνολική αίσθηση σε παλαιότερα μηχανήματα που οι αυτοματισμοί δεν είναι/πρέπει να γίνονται κατά βούληση του λειτουργικού. Υ.Γ.2 Προφανώς τα 10άρια έχουν και θετικά και βελτιώσεις σε σχέση με 7άρια. το θέμα είναι σε τι κόστος και αν αυτό αξίζει να το "πληρώνεις" σε παλιό μηχάνημα. Η απάντηση η δικιά μου είναι όχι. Σε καινούριο είναι αλλιώς καθώς αυτά ανταποκρίνονται αλλιώς σε σχέση με το παλιό. Διαφωνείς σε αυτό; Έχεις εμπειρία από παλιά μηχανήματα 10 χρόνων και 10άρια και 7αρια; Πχ core2duo 2gb ram hdd.. Αν όχι μήπως φταίει αυτό για την διαφορετική μας γνώμη.. 😕 Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2018 από keysmith
brightblade Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 core2duo? Εχω ένα 486, να κάνω εγκατάσταση και να σου πω... Το πιο αρχαιο μηχανημα που έχω είναι ένα i7 920 που ta windows 10 πάνε μια χαρά.
lostresam Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 7 ώρες πριν, dali13gr είπε Συγγνώμη που θα στο πω, αλλά δεν είστε μέσα στο στατιστικό δείγμα. Η έρευνα αφορά έτοιμους, branded υπολογιστές. Ξεκολλα ρε συ,κακιες δε κραταω! 😂
evkar Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 το σταθερό μηχανάκι δύσκολα να υποκατασταθεί από το λάπτοπ , για ταμπλέτες και κινητά δεν το συζητάμε καν. Και δεν είναι μόνο τα παιχνίδια , αλλά και απλές εφαρμογές γραφείου , τύπου office ,excel κλπ. Πολύ δύσκολα πάντως να ξαναδεί η συγκεκριμένη αγορά τους ρυθμούς της δεκαετίας του 90 ή των αρχών 2000. Έχει κορεστεί όπως και να το κάνουμε. 1
SakafliaC Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 9 ώρες πριν, keysmith είπε Υ.Γ.2 Προφανώς τα 10άρια έχουν και θετικά και βελτιώσεις σε σχέση με 7άρια. το θέμα είναι σε τι κόστος και αν αυτό αξίζει να το "πληρώνεις" σε παλιό μηχάνημα. Η απάντηση η δικιά μου είναι όχι. Σε καινούριο είναι αλλιώς καθώς αυτά ανταποκρίνονται αλλιώς σε σχέση με το παλιό. Διαφωνείς σε αυτό; Έχεις εμπειρία από παλιά μηχανήματα 10 χρόνων και 10άρια και 7αρια; Πχ core2duo 2gb ram hdd.. Αν όχι μήπως φταίει αυτό για την διαφορετική μας γνώμη.. 😕 Πραγματικά με τις τιμές του hardware πια, δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να χει κάποιος μηχάνημα με core2duo. Σεβαστό το να μην θες να αναβαθμίζεις κάθε 2 χρόνια εννοείται, κανείς δε θα ορίζει τι κάνει ο άλλος με τα χρήματα του, αλλά core2duo πόσω μάλλον hdd όταν οι ssd ξεκινάνε απ τα 20ε είναι γραφικότητα.
dancer Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 9 ώρες πριν, keysmith είπε δεν είναι παραλήρημα. Είναι προσωπική εμπειρία που την εκθέτω.. Μπορείς να διαφωνείς.. Τα έχουμε ξαναγράψει και αν μελετήσεις απόψεις στο ιντερνετ (και εδώ) θα δεις πάρα πολλούς να συμφωνούν μαζί μου. Τα 10άρια τα παλιά μηχανήματα τα υποβάθμισαν. Προφανώς όταν έχω παλιό μηχάνημα (core2duo) συμφέρει να βάλω 7άρια με διαφορά μάλιστα "χαώδη" σε επιδώσεις και συνολική αίσθηση (σε επιμέρους μπορεί να είναι καλύτερα τα 10 πχ shutdown time). Αν είσαι χρήστης μέτριου λαπτοπ είναι εμφανής η διαφορά επιδόσεων των 10 με τα 7αρια που είναι "σωστά" στημένα (δλδ με manual updates). Το καταλαβαίνεις από τα.. ανεμηστιράκια.. Βεβαίως μπορείς να διαφωνείς.. Υ.Γ. Το "υποχρεωτικό" defragment το ανέφερα ως ένα απλό παράδειγμα. Ούτε υποχρεωτικό είναι (αφού απενεργοποιείται τελικά με ένα κλικ) βέβαια ούτε το βασικότερο πρόβλημα που είναι τα updates και ειδικότερο ο κακός (απαράδεκτος για μένα) τρόπος που γίνονται. Απλά όλα από λίγο προσθέτουν το λιθαράκι τους για χειρότερη συνολική αίσθηση σε παλαιότερα μηχανήματα που οι αυτοματισμοί δεν είναι/πρέπει να γίνονται κατά βούληση του λειτουργικού. Υ.Γ.2 Προφανώς τα 10άρια έχουν και θετικά και βελτιώσεις σε σχέση με 7άρια. το θέμα είναι σε τι κόστος και αν αυτό αξίζει να το "πληρώνεις" σε παλιό μηχάνημα. Η απάντηση η δικιά μου είναι όχι. Σε καινούριο είναι αλλιώς καθώς αυτά ανταποκρίνονται αλλιώς σε σχέση με το παλιό. Διαφωνείς σε αυτό; Έχεις εμπειρία από παλιά μηχανήματα 10 χρόνων και 10άρια και 7αρια; Πχ core2duo 2gb ram hdd.. Αν όχι μήπως φταίει αυτό για την διαφορετική μας γνώμη.. 😕 γενικα λογω καταστηματος εχουν περασει πολυ υπολογιστες απο τα χερια μου, το θεμα ποιο ειναι οπως αναφερει και το παλικαρι απο πανω, οτι δε γινετε να θελουμε ενα μηχανημα που αγοραστηκε το 2007 πχ με core2duo 1,86 2ghz ram na θελουμε να πηγαινει καλα σημερα, ποτε προηγουμενως δεν εγινε κατι τετοιο μηχανημα να αντεχει δεκαετια σε επιπεδο λειτουργικοτητας με βαση τις τρεχουσες απαιτησεις. Ομως με μερικες αναβαθμισεις λιγων ευρω το συγκεκριμενο μηχανημα συνεχιζει να λειτουργει ικανοποιητικα, ε τωρα αμα η εταιρεια θελει ακομα να εχει windows xp επειδη θεωρει οτι οι υπολογιστες που εχει ειναι για ομορφια και οχι για δουλεια ας το γυρισει σε σηματα καπνου να μην επενδυει τπτ σε βασικα εργαλεια της δουλειας της. επισης δεν γνωριζω τι δουλεια κανεις αλλα το πελατη πρεπει εμεις να τον καθοδηγουμε να κανει αναβαθμιση και να προχωρησει μπροστα γτ παντα θα μας λενε για το κοστος και για το ενα και για το αλλο, αλλα σε αλλες βλακειες θα πετανε τα λεφτα τους για παραδειγμα επειδη αυτη η νοοτροπια διακατεχει τον ελληνα θεωρει οτι "ναι να δωσω 300-400 ευρω για κινητο και να ειναι και καλο" αλλα αμα του πεις να δωσει 100 για υπολογιστη αρχιζει τα επιφωνηματα Α , Ο ειναι πολλα και βλακειες. Και επειδη αναφερομαστε εδω σε μηχανηματα που ως επι το πλειστον αγοραζουν εταιριες θα πρεπει να αντιληφθουν οτι αγοραζοντας ενα μηχανημα σημερα εχουν τεραστια επεξεργαστικη ισχυ που οτι και να γινει δε θα εχουν προβλημα για πανω απο μια δεκαετια δε προκειτε να ειναι λιγα σε δεκα χρονια απο τωρα ουτε ο i5 ουτε τα 8 γιγα ραμ. Και δυστυχως υπαρχει και η νοοτροπια παντα να αγοραζουμε το φθηνοτερο οταν βγαινει χωρις να βλεπουμε το μελλον, επομενως οτι καποιος πηρε 1,86ghz 2gb ram 250hdd και μεχρι σημερα δεν εκανε καποια αναβαθμιση σε μεγαλυτερη μνημη και δισκο δειχνει οτι απλα δεν τον ενδιαφερει να κανει τη δουλεια αλλα απλως εκτυπωνει καμια; σχολικη εργασια η παιζει πασιεντζα δεν ειναι καποια σοβαρη εταιρεια.
keysmith Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, SakafliaC είπε Πραγματικά με τις τιμές του hardware πια, δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να χει κάποιος μηχάνημα με core2duo. Σεβαστό το να μην θες να αναβαθμίζεις κάθε 2 χρόνια εννοείται, κανείς δε θα ορίζει τι κάνει ο άλλος με τα χρήματα του, αλλά core2duo πόσω μάλλον hdd όταν οι ssd ξεκινάνε απ τα 20ε είναι γραφικότητα. εδώ συζητάμε για την "αύξηση αποστολών η/υ". Δηλαδή προσπαθούμε να ερμηνεύσουμε το φαινόμενο. Και εγώ λοιπόν είπα έναν ακόμα λόγο γιατί μορεί να συμβαίνει. Δεν είπα την άποψη μου αν πρέπει να αναβαθμίζουμε το υλικό ή όχι. Το ποιος ζει με core2duo το εξηγώ παρακάτω, αν θες δες το.. Συμβαίνει πάντως. 1 ώρα πριν, dancer είπε γενικα λογω καταστηματος εχουν περασει πολυ υπολογιστες απο τα χερια μου, το θεμα ποιο ειναι οπως αναφερει και το παλικαρι απο πανω, οτι δε γινετε να θελουμε ενα μηχανημα που αγοραστηκε το 2007 πχ με core2duo 1,86 2ghz ram na θελουμε να πηγαινει καλα σημερα, ποτε προηγουμενως δεν εγινε κατι τετοιο μηχανημα να αντεχει δεκαετια σε επιπεδο λειτουργικοτητας με βαση τις τρεχουσες απαιτησεις. Ομως με μερικες αναβαθμισεις λιγων ευρω το συγκεκριμενο μηχανημα συνεχιζει να λειτουργει ικανοποιητικα, ε τωρα αμα η εταιρεια θελει ακομα να εχει windows xp επειδη θεωρει οτι οι υπολογιστες που εχει ειναι για ομορφια και οχι για δουλεια ας το γυρισει σε σηματα καπνου να μην επενδυει τπτ σε βασικα εργαλεια της δουλειας της. επισης δεν γνωριζω τι δουλεια κανεις αλλα το πελατη πρεπει εμεις να τον καθοδηγουμε να κανει αναβαθμιση και να προχωρησει μπροστα γτ παντα θα μας λενε για το κοστος και για το ενα και για το αλλο, αλλα σε αλλες βλακειες θα πετανε τα λεφτα τους για παραδειγμα επειδη αυτη η νοοτροπια διακατεχει τον ελληνα θεωρει οτι "ναι να δωσω 300-400 ευρω για κινητο και να ειναι και καλο" αλλα αμα του πεις να δωσει 100 για υπολογιστη αρχιζει τα επιφωνηματα Α , Ο ειναι πολλα και βλακειες. Και επειδη αναφερομαστε εδω σε μηχανηματα που ως επι το πλειστον αγοραζουν εταιριες θα πρεπει να αντιληφθουν οτι αγοραζοντας ενα μηχανημα σημερα εχουν τεραστια επεξεργαστικη ισχυ που οτι και να γινει δε θα εχουν προβλημα για πανω απο μια δεκαετια δε προκειτε να ειναι λιγα σε δεκα χρονια απο τωρα ουτε ο i5 ουτε τα 8 γιγα ραμ. Και δυστυχως υπαρχει και η νοοτροπια παντα να αγοραζουμε το φθηνοτερο οταν βγαινει χωρις να βλεπουμε το μελλον, επομενως οτι καποιος πηρε 1,86ghz 2gb ram 250hdd και μεχρι σημερα δεν εκανε καποια αναβαθμιση σε μεγαλυτερη μνημη και δισκο δειχνει οτι απλα δεν τον ενδιαφερει να κανει τη δουλεια αλλα απλως εκτυπωνει καμια; σχολικη εργασια η παιζει πασιεντζα δεν ειναι καποια σοβαρη εταιρεια. Δεν διαφωνώ στο σκεπτικό σου κατά βάση αλλά όπως απάντησα πιο πάνω εδώ εξηγούμε γιατί συνέβη αυτό που συνέβη (αύξηση μετά από χρόνια των πωλήσεων) . Και ένας λόγος (όχι ο μόνος) κατά τη γνώμη μου είναι τα 10άρια. Που εντάξει θα γινόταν. Δε θα ήμασταν πάντα στα 7ά. Αλλά να μη τα λέμε και πιο ελαφριά... Δεν είναι. Και αφού η συζήτηση αλλάζει και κατεύθυνση να σου πω μερικά σενάρια που δεν τα βλέπεις γιατί μάλλον απευθύνεσαι σε ιδιώτες αν κρίνω από το (λογικό) σκεπτικό σου. Δεν είναι όλοι "ιδιώτες" που πρέπει να πειστούν για αλλαγή υλικού. Υπάρχουν (για παράδειγμα) σχολεία που για να λειτουργήσουν μαζεύουν ότι σαπάκι υπάρχει από δωρεές (ότι πετάνε οι μαθητές ή άλλοι "ευεργέτες"). Τι SSD και αναβάθμιση RAM να συζητήσεις; Αν έχει εμπειρία με (διαλυμένο) υποχρηματοδοτούμενο δημόσιο θα γελούσε όπως εγώ. Προφανώς και κάνουν την δουλειά τους και με core2duo και με P4 ακόμα (τα P4 παίζουν καλύτερα σε 7 αντί XP αν έχουν μνήμη και εξυπηρετούν πολλές γραμματείες ακόμα τυπώνοντας διαβιβαστικά αντε και με λίγο ιντερνετ!). Στο ίδιο ή παρόμοιο πλαίσιο υπάρχει παλιό αξιόλογο (για την εποχή του) υλικό και αλλού (υπουργεία, τράπεζες, εταιρίες) και ο άλλος ΟΧΙ δεν αναβαθμίζει όσο θα έπρεπε. Όσο δουλεύει θα το λιώσει. Όσοι έκαναν το λάθος σε αυτά τα σενάρια να αναβαθμίσουν σε 10άρια (χωρίς αναβάθμιση μνήμης ή δίσκου) είδαν τα μηχανάκια τους να πατώνουν. Αυτό λέω και αυτή είναι η εμπειρία μου. Και όσα τα γυρίζουν σε 7 πάλι "ανασταίνονται" όσον αφορά το λειτουργικό βέβαια (10 καρτέλες και χωρίς add blocker δεν ανοίγεις και δεν φταίει το λειτουργικό σε αυτό). Και δεν είναι μονο core2duo. Είναι και i3 (1st generation) και celeron του 2012-13 και πέριξ κτλ που με απλούς δίσκους πάνε να μην πω πως με 10άρια επίσης... Γενικά τα 10άρια πιέζουν ΠΑΡΑ πολύ το δίσκο και δευτερευόντως του αδύναμους cpu (και όχι μονο c2d αλλά και νεότερους με σκορ 1000 και πέριξ). Δεν ξέρω εσύ σαν επαγγελματίας τι προτείνεις, εμένα όταν μου λένε "έχω ένα παλιό laptop του 2010 τι να του βάλω να το πάω χωριό" απαντάω 7άρια!! Τέλος.- (στο καινούριο εντάξει λέμε 10άρια αλλά βρίζουμε το σύστημα των updates και μερικά ακόμα. Δεν τα έχει όλα "καλά" επειδή είναι "καινούριο. ούτε καν). Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από keysmith 1
SakafliaC Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 18 ώρες πριν, keysmith είπε Η MS με τα 10άρια ουσιαστικά έτσι πέταξε έξω τα παλιά (πλην αξιόλογα) μηχανήματα πρώτα πείθοντάς σε (με ψεύδη στη πράξη) ότι τα 10άρια είναι και πιο γρήγορα από τα 7 που είχες. Ο εκνευρισμός περισσεύει στα παλαιά συστήματα και τώρα κάποιοι ψάχνουν νέους Η/Υ.. (με ssd, και cpu μικρού θερμικού ίχνους). Για ακόμα μια φορά το λογισμικό σπρώχνει για "αναβάθμιση" τον έρμο το χρήστη.. Λογικό.. Και αυτοί κλέφτες θα γίνουν; Κατανοητό αυτό που λες, τα μηχανήματα με core2duo όμως δεν τα λες και αξιόλογα πια.. Υπολογιστής με core2duo και hdd θέλει αναβάθμιση έτσι κι αλλιώς πώς να το κάνουμε, δεν περίμενε τα 10αρια για να του το "επιβάλλουν" αυτό. Ο χρήστης με σχετικά λίγα χρήματα κερδίζει πολλά όταν μιλάμε για αναβάθμιση από τόσο παλιό λειτουργικό. Το ότι στο ελληνικό δημόσιο ακόμα κάνουν τις όποιες δουλειές τους με αυτά δεν ενδιαφέρει ούτε και θα πρεπε την MS και την κάθε ΜS. Όποιο και να ταν το λειτουργικό δηλαδή τα τόσο παλιά μηχανήματα χρήζουν αναβάθμισης.
Conan2046 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, SakafliaC είπε Πραγματικά με τις τιμές του hardware πια, δεν καταλαβαίνω πώς γίνεται να χει κάποιος μηχάνημα με core2duo. Σεβαστό το να μην θες να αναβαθμίζεις κάθε 2 χρόνια εννοείται, κανείς δε θα ορίζει τι κάνει ο άλλος με τα χρήματα του, αλλά core2duo πόσω μάλλον hdd όταν οι ssd ξεκινάνε απ τα 20ε είναι γραφικότητα. Εγώ στο γραφείο μου πάντως έχω υπολογιστή με AMD Athlon 5350 APU έχω προσθέσει έως τώρα έναν ssd και έξτρα μνήμη RAM και με τα windows 10 δεν μου φαίνεται να έχει βαρύνει στο ελάχιστο. Αν δεν υπάρχει λόγος και ανάγκη γιατί να αναβαθμίζεις επειδή απλώς κάτι είναι παλιό;
SakafliaC Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Μόλις τώρα, Conan2046 είπε Εγώ στο γραφείο μου πάντως έχω υπολογιστή με AMD Athlon 5350 APU έχω προσθέσει έως τώρα έναν ssd και έξτρα μνήμη RAM και με τα windows 10 δεν μου φαίνεται να έχει βαρύνει στο ελάχιστο. Αν δεν υπάρχει λόγος και ανάγκη γιατί να αναβαθμίζεις επειδή απλώς κάτι είναι παλιό; Ρωτάς γιατί να αναβαθμίζεις ενώ έχεις προσθέσει ram και ssd :p
Conan2046 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 13 λεπτά πριν, SakafliaC είπε Ρωτάς γιατί να αναβαθμίζεις ενώ έχεις προσθέσει ram και ssd 😛 Το είπα επειδή η συζήτηση είχε στραφεί στους επεξεργαστές. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ακόμα και ένας παλιός επεξεργαστής μια χαρά μπορεί να σηκώσει τα 10 για απλή χρήση και με την απαραίτητη RAM.
keysmith Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, Conan2046 είπε Το είπα επειδή η συζήτηση είχε στραφεί στους επεξεργαστές. Αυτό που ήθελα να πω είναι ότι ακόμα και ένας παλιός επεξεργαστής μια χαρά μπορεί να σηκώσει τα 10 για απλή χρήση και με την απαραίτητη RAM. μπορεί να υποστηρίξει/τρέχει 10άρια αλλά μπορεί καλύτερα να τρέξει τα 7άρια. Οπότε τι επιλέγεις; Εγώ για παλιό μηχάνημα 7άρια.. Είπαμε γιατί.. Αν το έχετε παρατηρήσει καλώς. Αν όχι και θεωρείτε το ίδιο "ελαφρά" 7 και 10 καλώς πάλι.. έχουμε διαφορετικές εμπειρίες. Τέλος πάντων το θέμα είναι ότι ο κόσμος ξανα-αγοράζει pc/laptop. Αυτό συζητάμε όχι αν είναι κακό ή καλό το 7 σε σχέση με το 10.. Ως παράμετρο το ανέφερα, δεν είναι ο μόνος που εντοπίζω. Ενας καλός λόγος είναι ότι ο κόσμος κατάλαβε ότι με ταμπλέτες δουλειά δεν γίνεται. Εγώ και πολλοί εδώ πάντα το λέγαμε αλλά υπήρχαν (και θα υπάρχουν) φωνες για το αντίθετο. Ισως βγήκαν και προϊόντα σε η/υ που φάνηκαν χρήσιμα και που βοήθησαν την αγορά. Αυτά είναι νομίζω τα μικρά laptop με 11-12 και γιατι όχι και τα 13.3'', 14'' που είναι ελαφρά, μικρά και συνάμα ισχυρά που χρειάζονταν ο κόσμος (έχω την αίσθηση). Οι οθόνες μετά από χρόνια απαράδεκτης κατάστασης άρχισαν να είναι full hd (χρόνια πολλά κολλημένοι στο hd-ready 768p) και κάποιες (όχι αρκετές ακόμα) και IPS. Οι ταμπλέτες μέχρι τώρα είχαν καλύτερες οθόνες! Ο κόσμος (ο απλός) ευχαριστιώταν να βλέπει φωτογραφίες καλύτερα στην ταμπλετα. Αυτό αλλάζει οι ταμπλέτες υποχωρούν και έχουν σχεδόν εξαφανιστεί ή τέλος πάντων έπεσαν στα τάρταρα. και βοηθιέται και από τα κινητά που έγιναν 6'' και έκαναν την ταμπλέτα "περιττή" για πολλούς. Και αν η ταμπλέτα έγινε περιττή ο άλλος που αγόραζε κινητό και ταμπλέτα τώρα αγοράζει κινητό (σαν ταμπλέτα) και.. σα δεύτερο πάει σε h/y. Αυτή την αίσθηση έχω.
gakost Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Παιδιά καλά τα λέτε για τα παλιά μηχανήματα αλλά αυτό που λέει η είδηση προέρχεται από αλλού. Η υποστήριξη για τα 7αρια τελειώνει σύντομα και εταιρίες με χιλιάδες μηχανήματα που δεν είναι ούτε φθηνό ούτε εύκολο να αλλάξουν λειτουργικό και εφαρμογές αναβαθμίζονται σιγά σιγά αναγκαστικά σε 10αρια όποτε θέλουν καινούργιους υπολογιστές. Επίσης σε σοβαρα περιβάλλοντα η συντήρηση απαρχαιωμένου εξοπλισμού στοιχίζει πολύ περισσότερο από την αλλαγή και υπάρχουν και τα αντίστοιχα φορολογικά κίνητρα όποτε δεν ασχολούνται. Ελάχιστοι επιλέγουν πλέον να αγοράσουν σταθερό υπολογιστή για το σπίτι εκτός και αν παίζουν παιχνίδια. Ο σταθερός για το σπίτι έχει πεθάνειαφου δεν υπάρχει λόγος ουσιαστικα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα