Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikosthe15n είπε

Δουλεύω το Fusion 360 το οποίο το δίνει δωρεάν η Autodesk για φοιτητές , χομπίστες (όπως είμαι εγώ). 

Κατά την γνώμη μου είναι καλύτερο στο θέμα σχεδιασμού ειδικά αν θες να φύγεις από το κομμάτι των εντολών που έχει το Autocad. Και αν σχεδιάζεις εξαρτήματα όπως εγώ πιστεύω ότι θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου. Όχι ότι το Autocad υστερεί κάπου, ίσα ίσα που είναι πολύ καλύτερο. Αλλά όταν κατασκευάζεις εξαρτήματα ή άλλα μηχανικά μέρη δεν χάνεις κάτι.

Αν τώρα το χρησιμοποιείς για ηλεκτρικά κυκλώματα ή ηλεκτρονικά, για σχέδιο σπιτιών δρόμων και άλλα παρόμοια (που όπως είπες ότι δεν κάνεις) το Fusion360 δεν κάνει καθόλου για αυτή την δουλειά.

Αν σχεδιάζεις γρανάζια, εργαλεία, εξαρτήματα, έπιπλα, ταμπέλες, τότε το Fusion 360 είναι ακριβώς το πρόγραμμα που χρειάζεσαι. Μπορείς να κάνεις εξαγωγή όλα τα αρχεία σε drawing (σχέδιο με διαστάσεις) ή σε Gcode για CNC μηχανήματα ή 3d Εκτυπωτές. Και επίσης μπορείς να εξάγεις τα αρχεία σε μορφή που αναγνωρίζει το Autocad.

Ακριβώς αυτά που μπορείς να κάνεις με το Fusion360 είναι τα εξής:

Σχεδιασμό (μοντέλα-εξαρτήματα-έπιπλα-ταμπέλες και ότι μπορείς να φανταστείς)

Φύλλα μετάλλου. (Φαντάσου π.χ το κουτί που κάθεται η μητρική κάρτα του υπολογιστή σου με όλες τις τρύπες και όλες τις γωνίες-τσακίσεις-τρύπες έτοιμη για παραγγελία σε εργοστάσια ή ιδιώτες που έχουν τα μηχανήματα για να κάνουν αυτή την δουλειά.)

Render, έτσι ώστε να δεις πως θα είναι το εξάρτημα που θα κάνεις και πως θα φαίνεται στον πραγματικό κόσμο, μια και το fusion360 έχει την δυνατότητα να ορίσεις το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το κάθε εξάρτημα, όπως γυαλί, ξύλο (διάφορα ξύλα), μέταλλα (όπως χαλκό, ατσάλι, μπρούντζο, αλουμίνιο και λοιπά).

Animation, όπου μπορείς να δεις ή να δείξεις πως κινείται ένα εξάρτημα σε ένα κινητήρα ή πως κινείται ένα μηχανισμός, συρτάρι σε ένα γραφείο και ότι άλλο περιλαμβάνει κίνηση.

Προσομοίωση, όπου μπορείς να κάνεις ένα Stress Test σε μηχανισμούς ή εξαρτήματα για να δεις τις αντοχές τους σε πιέσεις, θερμοκρασία, "τράβηγμα" αεροδυναμική, υδροδυναμική και ότι άλλο τεστ μπορείς να φανταστείς. Φυσικά για όλα αυτά θα πρέπει να έχεις καθορίσει το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο ένα εξάρτημα σου.

Το Cam όπου μπορείς να κάνεις μια προσωμοίωση για το πως θα λειτουργήσει το CNC μηχάνημα που έχεις (αν έχεις) πριν να ξεκινήσεις την παραγωγή του εξαρτήματος για να έχεις μια εικόνα για το αν οι ρυθμίσεις που το εξάγεις (gcode) είναι σωστές.

Και τέλος το μηχανικό σχέδιο όπου μπορείς να τα βγάλεις σε χαρτί ή pdf με όλες τις απαραίτητες διαστάσεις για να το κατασκευάσεις (εσύ ή κάποιος άλλος)

Επίσης μπορεί να σου βγάλει και μια λίστα με όλα τα εξαρτήματα με διαστάσεις του καθενός που έχεις και το κόστος αυτών.

Επίσης μπορείς να κάνεις συναρμολόγηση εξαρτημάτων, παραμετροποιήσεις σε ένα μοντέλο ή σχέδιο. Παράδειγμα έχω σχεδιάσει ένα γραφείο υπολογιστή το οποίο έχει μεταλλικό σκελετό και ξύλινη επιφάνεια. Λόγω του ότι το έχω με παραμέτρους σημαίνει ότι μπορώ πολύ απλά να αλλάξω το μέγεθος της ξύλινης επιφάνειας και όλο μου το σχέδιο να αλλάξει σύμφωνα με τις νέες διαστάσεις. Οι διαστάσεις του στο μήκος είναι 1 μέτρο, μόλις το κάνω 1,5 μέτρο όλος ο μεταλλικός σκελετός αλλάζει σύμφωνα με την παραμετροποίηση που έχω κάνει. Μπορώ να αλλάξω το ύψος, το πλάτος, το πάχος του ξύλου-μετάλλου και το σχέδιο απλά να ακολουθήσει τις αλλαγές που έχω κάνει.

Νομίζω ότι θα ταιριάξει μια χαρά με την δουλειά που κάνεις. Επίσης αν έχεις 3D εκτυπωτή πάλι θα μπορείς να εκτυπώσεις όλα σου τα σχέδια.

Έχεις δικό σου Cnc? Αν ναι παίρνεις παραγγελίες? Ή έχεις κάποιον που να παίρνει παραγγελίες? 

Ευχαριστώ για το πρόγραμμα. Και επειδή μου είπες κάτι και εσύ θα σου πω και εγώ... 

Υπάρχει ένα πρόγραμμα που λέγετε swethome 3d.

Σε ότι έχει να κάνει με σπίτια διακοσμήσεις κτλ. Είναι μάνα και ότι καλύτερο. Πολύ εύκολο. Δες το και θα καταλάβεις. Εγώ από Λίνουξ το πρώτο γνώρισα. 

Δεν έχω δικό μου cnc απλά υπάρχουν εργοστάσια τριγύρω μου με cnc και δεν ξέρουν να κάνουν τα σχέδια στον υπολογιστή. Η πελάτες που κάνω τα σχέδια και τους στέλνω εκεί. 

Εσύ έχεις δικό σου cnc; 

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, blackm76 είπε

Ευχαριστώ για το πρόγραμμα. Και επειδή μου είπες κάτι και εσύ θα σου πω και εγώ... 

Υπάρχει ένα πρόγραμμα που λέγετε swethome 3d.

Σε ότι έχει να κάνει με σπίτια διακοσμήσεις κτλ. Είναι μάνα και ότι καλύτερο. Πολύ εύκολο. Δες το και θα καταλάβεις. Εγώ από Λίνουξ το πρώτο γνώρισα. 

Δεν έχω δικό μου cnc απλά υπάρχουν εργοστάσια τριγύρω μου με cnc και δεν ξέρουν να κάνουν τα σχέδια στον υπολογιστή. Η πελάτες που κάνω τα σχέδια και τους στέλνω εκεί. 

Εσύ έχεις δικό σου cnc; 

Προς το παρόν δεν έχω δικό μου Cnc μηχάνημα. Το μόνο που μου λείπει για να φτιάξω το δικό μου, είναι το χρήμα το οποίο αυτή την στιγμή δεν έχω. Ευελπιστώ πως στο μέλλον θα έχω το κεφάλαιο για να το ολοκληρώσω και να βάλω μπροστά κάποιες "κατασκευές" που έχω στο μυαλό μου. Τώρα μένω στα σχέδια και στην βελτιστοποίηση αυτών 😊.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nikosthe15n είπε

Προς το παρόν δεν έχω δικό μου Cnc μηχάνημα. Το μόνο που μου λείπει για να φτιάξω το δικό μου, είναι το χρήμα το οποίο αυτή την στιγμή δεν έχω. Ευελπιστώ πως στο μέλλον θα έχω το κεφάλαιο για να το ολοκληρώσω και να βάλω μπροστά κάποιες "κατασκευές" που έχω στο μυαλό μου. Τώρα μένω στα σχέδια και στην βελτιστοποίηση αυτών 😊.

Μία από τα ίδια μονο που εγώ αυτή τη στιγμή έχω το μισό υπολογιστή. Τον άλλο μισώ θα τον αγοράσω. 

Οπότε rx 580 8gb σου έρχομαι... 😁 

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου 

Επεξ/σία από blackm76

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...