nikosthe15n Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καταρχήν να σου πω ότι δεν έχω κάτι με την Amd σαν εταιρεία. Πιστεύω πραγματικά ότι είναι η εταιρεία που κάνει την διαφορά ειδικά όταν κοιτάμε τις τιμές σε σύγκριση με την Nvidia. Το θέμα είναι όμως πως προσπαθώ να σου προτείνω το καλύτερο γιατί προφανώς δεν είναι εύκολο να χτίσεις ένα μηχάνημα για επαγγελματικούς λόγους ειδικά αν το budget σου είναι περιορισμένο. Σου πρότεινα την Rx580 γιατί η σχέση τιμής απόδοσης σε σύγκριση με την Wx5100 είναι καλύτερη. Είχα δει ένα βίντεο αναλυτικά με συγκεκριμένες κάρτες και για καλή μου τύχη το είχα φυλάξει γιατί ήταν πολύ ενδιαφέρον με πολλές πληροφορίες και έψαξα και το βρήκα για να στο δώσω να του ρίξεις μια ματιά. Θα πρέπει να αναφέρω όμως πως το συγκεκριμένο βίντεο στα γραφήματα του δεν έχει σχέση απόδοσης/τιμής οπότε θα πρέπει εσύ να το λάβεις υπόψη σου. Και φυσικά πρόσεξε τις διαφορές. Όταν μιλάμε για χρόνους και οι διαφορές είναι μικρές θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου και άλλα τεστ αποδόσεων και φυσικά να το "παντρέψεις" με το δικό σου καλύτερο δυνατόν σενάριο. Επίσης διάβασε τα σχόλια (όλα, δεν είναι πολλά) και ακόμα καλύτερα κάνε μια ερώτηση στο παλικάρι να σε βοηθήσει πιο καλά μια και από ότι φαίνεται είναι σίγουρα καλύτερος από μένα (πολλές φορές καλύτερος) σε τέτοια θέματα. Πιστεύω ότι θα απαντήσει στις ερωτήσεις σου. Ένας λόγος που είμαι επιφυλακτικός είναι ότι κατά καιρούς έχω προσπαθήσει να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους στην προσωπική μου ζωή (όχι στα φόρουμ) να χτίσουν ένα μηχάνημα το οποίο να χρησιμοποιούν για επαγγελματικούς σκοπούς όπως επεξεργασία βίντεο, σερβερ, 3D εφαρμογές ακόμα και gaming και ότι άλλο σενάριο μπορείς να φανταστείς. Και μάντεψε κάτι. Κανένας μα κανένας δεν ακολουθεί στο τέλος τις συμβουλές μου (και φυσικά έχω μεγάλη επαφή με το είδος). Ο λόγος που το κάνουν είναι γιατί έχουν "κολλήσει" με κάτι και είναι δύσκολο να τους το βγάλεις από το μυαλό. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μετανιώσει την αγορά τους, και οι πιο πολλοί ακόμα δεν χρησιμοποιούν το μηχάνημα για τους σκοπούς που το έφτιαξαν. Το να μετανιώσεις μια αγορά δεν είναι κακό. Το χειρότερο είναι όταν δεν χρησιμοποιείς τα μηχανήματα σου για τον σκοπό που θες ειδικά αν θες να ασχοληθείς επαγγελματικά.Παρόλα αυτά δεν κατηγορώ κάποιον για κάτι γιατί είναι φυσιολογικό να τρως κόλλημα με κάτι. Πιστεύω ότι θα πρέπει να το ψάξεις πολύ περισσότερο χωρίς να βιάζεσαι. Μην μείνεις μόνο στο δικό μου βίντεο ή προτάσεις, δες και άλλα. Προσωπικά αν θέλω να κάνω αγορά, λόγω περιορισμένου budget πάντα, κάνω έρευνα αγοράς που κρατάει μήνες πριν να προχωρήσω στην αγορά αυτή. Και φυσικά πάντα να προσέχεις την "αξιοπιστία" στις πληροφορίες των συγκεκριμένων site ή βίντεο γιατί πολλές φορές (ειδικά οι μεγάλες ιστοσελίδες) είναι Reviews υπό πληρωμή και προς όφελος του σπόνσορα. Για να μην σε κουράζω άλλο (αν και δεν έχω κακό σκοπό), αυτό είναι το βίντεο και ένα λίνκ για την σελίδα του. Βίντεο Σελίδα Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2018 από nikosthe15n
blackm76 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 9 ώρες πριν, nikosthe15n είπε Καταρχήν να σου πω ότι δεν έχω κάτι με την Amd σαν εταιρεία. Πιστεύω πραγματικά ότι είναι η εταιρεία που κάνει την διαφορά ειδικά όταν κοιτάμε τις τιμές σε σύγκριση με την Nvidia. Το θέμα είναι όμως πως προσπαθώ να σου προτείνω το καλύτερο γιατί προφανώς δεν είναι εύκολο να χτίσεις ένα μηχάνημα για επαγγελματικούς λόγους ειδικά αν το budget σου είναι περιορισμένο. Σου πρότεινα την Rx580 γιατί η σχέση τιμής απόδοσης σε σύγκριση με την Wx5100 είναι καλύτερη. Είχα δει ένα βίντεο αναλυτικά με συγκεκριμένες κάρτες και για καλή μου τύχη το είχα φυλάξει γιατί ήταν πολύ ενδιαφέρον με πολλές πληροφορίες και έψαξα και το βρήκα για να στο δώσω να του ρίξεις μια ματιά. Θα πρέπει να αναφέρω όμως πως το συγκεκριμένο βίντεο στα γραφήματα του δεν έχει σχέση απόδοσης/τιμής οπότε θα πρέπει εσύ να το λάβεις υπόψη σου. Και φυσικά πρόσεξε τις διαφορές. Όταν μιλάμε για χρόνους και οι διαφορές είναι μικρές θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου και άλλα τεστ αποδόσεων και φυσικά να το "παντρέψεις" με το δικό σου καλύτερο δυνατόν σενάριο. Επίσης διάβασε τα σχόλια (όλα, δεν είναι πολλά) και ακόμα καλύτερα κάνε μια ερώτηση στο παλικάρι να σε βοηθήσει πιο καλά μια και από ότι φαίνεται είναι σίγουρα καλύτερος από μένα (πολλές φορές καλύτερος) σε τέτοια θέματα. Πιστεύω ότι θα απαντήσει στις ερωτήσεις σου. Ένας λόγος που είμαι επιφυλακτικός είναι ότι κατά καιρούς έχω προσπαθήσει να βοηθήσω και άλλους ανθρώπους στην προσωπική μου ζωή (όχι στα φόρουμ) να χτίσουν ένα μηχάνημα το οποίο να χρησιμοποιούν για επαγγελματικούς σκοπούς όπως επεξεργασία βίντεο, σερβερ, 3D εφαρμογές ακόμα και gaming και ότι άλλο σενάριο μπορείς να φανταστείς. Και μάντεψε κάτι. Κανένας μα κανένας δεν ακολουθεί στο τέλος τις συμβουλές μου (και φυσικά έχω μεγάλη επαφή με το είδος). Ο λόγος που το κάνουν είναι γιατί έχουν "κολλήσει" με κάτι και είναι δύσκολο να τους το βγάλεις από το μυαλό. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν μετανιώσει την αγορά τους, και οι πιο πολλοί ακόμα δεν χρησιμοποιούν το μηχάνημα για τους σκοπούς που το έφτιαξαν. Το να μετανιώσεις μια αγορά δεν είναι κακό. Το χειρότερο είναι όταν δεν χρησιμοποιείς τα μηχανήματα σου για τον σκοπό που θες ειδικά αν θες να ασχοληθείς επαγγελματικά.Παρόλα αυτά δεν κατηγορώ κάποιον για κάτι γιατί είναι φυσιολογικό να τρως κόλλημα με κάτι. Πιστεύω ότι θα πρέπει να το ψάξεις πολύ περισσότερο χωρίς να βιάζεσαι. Μην μείνεις μόνο στο δικό μου βίντεο ή προτάσεις, δες και άλλα. Προσωπικά αν θέλω να κάνω αγορά, λόγω περιορισμένου budget πάντα, κάνω έρευνα αγοράς που κρατάει μήνες πριν να προχωρήσω στην αγορά αυτή. Και φυσικά πάντα να προσέχεις την "αξιοπιστία" στις πληροφορίες των συγκεκριμένων site ή βίντεο γιατί πολλές φορές (ειδικά οι μεγάλες ιστοσελίδες) είναι Reviews υπό πληρωμή και προς όφελος του σπόνσορα. Για να μην σε κουράζω άλλο (αν και δεν έχω κακό σκοπό), αυτό είναι το βίντεο και ένα λίνκ για την σελίδα του. Βίντεο Σελίδα Πραγματικά τώρα μπήκα σε σκέψεις. μηπως οι επαγγελματικές κάρτες δεν είναι καλύτερες από τις gaming; Και αν είναι έτσι πόιος ο λόγος να υπάρχουν οι επαγγελματικες κάρτες όπως η wx5100; Σε όλες τις μέτρησης η καλύτερη είναι η Titan x που είναι gaming. Και γενικά οι gaming εχουν καλύτερα σκορ να το πω έτσι... Ουφφ μπερδεύτηκα. Τελικά μου φαίνεται το ποιο δύσκολο κομμάτι αγοράς η κάρτα γραφικών είναι.
nikosthe15n Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Όχι ότι δεν είναι καλύτερες απλά η κάθε κάρτα έχεις άλλες δυνατότητες σε κάποια προγράμματα ή παιχνίδια και άλλες μειονεκτούν αλλά υπερτερούν αλλού. Όπως είπα και πριν δεν χρειάζεται να βιάζεσαι σιγά σιγά θα την βρούμε την άκρη. Να μην κοιτάς της gaming κάρτες του χιλιάρικου. Εσύ έχεις συγκεκριμένο budget και εκεί βασιζόμαστε. Για αρχή θεωρώ ότι έχεις budget γύρω στα 400 € αν έχω καταλάβει σωστά. Οπότε μειώνουμε τις επιλογές σου όσο αφορά το θέμα καρτών. Αν στο μέλλον η δουλειά που θέλεις να ασχοληθείς αποδίδει, τότε κάνεις μεγαλύτερη επένδυση και μόνο αν το κρίνεις απαραίτητο καθαρά από θέμα χρόνου. Ψάχνω συγκεκριμένα για τα προγράμματα που θες να χρησιμοποιήσεις για να σου δώσω μια πιο απλή εικόνα. Αν έχεις και άλλα προγράμματα που θες να χρησιμοποιήσεις καλό θα ήταν να το αναφέρεις για πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Και μερικές ερωτήσεις που θα βοηθήσουν αρκετά, το autocad το χρησιμοποιείς ως 2d ή ως 3d σχεδιασμό? Όταν λες επεξεργασία βίντεο είναι μεγάλα τα βίντεο?
blackm76 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 12 ώρες πριν, nikosthe15n είπε Όχι ότι δεν είναι καλύτερες απλά η κάθε κάρτα έχεις άλλες δυνατότητες σε κάποια προγράμματα ή παιχνίδια και άλλες μειονεκτούν αλλά υπερτερούν αλλού. Όπως είπα και πριν δεν χρειάζεται να βιάζεσαι σιγά σιγά θα την βρούμε την άκρη. Να μην κοιτάς της gaming κάρτες του χιλιάρικου. Εσύ έχεις συγκεκριμένο budget και εκεί βασιζόμαστε. Για αρχή θεωρώ ότι έχεις budget γύρω στα 400 € αν έχω καταλάβει σωστά. Οπότε μειώνουμε τις επιλογές σου όσο αφορά το θέμα καρτών. Αν στο μέλλον η δουλειά που θέλεις να ασχοληθείς αποδίδει, τότε κάνεις μεγαλύτερη επένδυση και μόνο αν το κρίνεις απαραίτητο καθαρά από θέμα χρόνου. Ψάχνω συγκεκριμένα για τα προγράμματα που θες να χρησιμοποιήσεις για να σου δώσω μια πιο απλή εικόνα. Αν έχεις και άλλα προγράμματα που θες να χρησιμοποιήσεις καλό θα ήταν να το αναφέρεις για πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Και μερικές ερωτήσεις που θα βοηθήσουν αρκετά, το autocad το χρησιμοποιείς ως 2d ή ως 3d σχεδιασμό? Όταν λες επεξεργασία βίντεο είναι μεγάλα τα βίντεο? Και 300 με 400 ευρώ. Και για αυτό είπα rx 580 ή wx5100. Αν είχα παραπάνω μπάτζετ θα κοιτούσα vega και wx(μεγαλύτερη) αντίστοιχα. Προγράμματα θα ξεκινήσω και ότι θυμηθώ. Autocad, photoshop, premier, blender, audacity (η άλλο πρόγραμμα ήχου.), corel, WordPress, Android sdk και διάφορα άλλα για κινητά ή ταμπλετ,illustrator(συνήθως περνάω ολόκληρη την πλατφόρμα της Adobe για να έχω όλα τα εργαλεία, handbrake ή format factory. Έχω ψάξει και εγώ. Σχεδόν σε όλα λέει ότι την αναγνωρίζει την wx5100.συγκεκριμένα προγράμματα όπως το photoshop δεν έχει θέμα αν είναι επαγγελματίκη η όχι η κάρτα. Πρέπει απλά να είναι από μια χρονολογία και μετά. Τα προγράμματα όμως τύπου autocad δεν έχουν στην λίστα τους την rx 580 πάρα μόνο τις επαγγελματικές. Εγώ μπήκα σε κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά και κάθε πρόγραμμα λέει το κάρτες μπορούν να δουλέψουν καλύτερα με το πρόγραμμα τους. Και άλλα όπως για να γράφεις DVD, Skype, Mozilla, office, TeamViewer αλλά αυτά δεν έπρεπε καν να τα αναφέρω γιατί δεν έχουν απαιτήσεις. Δε μπορώ να θυμηθώ κάτι άλλο αυτή τη στιγμή. Τώρα όσον αφορά το autocad και 2d kai 3d. Μεγάλα βίντεο περίπου 2 ώρες. Αλλά δεν ειναι πάντα τόσο μεγάλα. Και όπως είπες φίλε μου δε θέλω να κάνω βιάστηκες κινήσεις. Πρέπει να το σκεφτώ καλά. Πραγματικά δε βιάζομαι. Και πότε δεν πίστευα ότι θα κολουσα στην κάρτα γραφικών. Πάντα πίστευα ότι θα ήταν εύκολο κομμάτι. Διαβάζοντας όμως και Μαθαίνοντας κατάλαβα πως είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και ίσως το ποιο δύσκολο στην επιλογή.
nikosthe15n Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Και εγώ για αυτές τις 2 θα πήγαινα αν ήμουν στην θέση σου. Τώρα αν τα λεφτά που θα μπορούσα να διαθέσω ήταν παραπάνω θα πήγαινα στην wx7100. Οπότε μένουμε στις 2 αυτές που άσχετα τις τρελές επιδόσεις που έχουν οι μεγαλύτερες είναι εξίσου καλές. Για τα προγράμματα που θα χρησιμοποιήσεις μια χαρά θα βολευτείς και με αυτές τις 2. Προσωπικά θα πήγαινα στην Rx580 φυσικά (δεν θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου απλά θα διάλεγα την συγκεκριμένη γιατί τα καταφέρνει μια χαρά και μπορώ να παίξω και κανά παιχνιδάκι.. Τώρα πέρα από τον ρόλο της κάρτας γραφικών και όταν μιλάμε για render φυσικά εκεί παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο οι πυρήνες και τα threads , οι μνήμες και φυσικά και ο σκληρός (SSD εννοείται πως είναι καλύτερη επιλογή.) Τώρα το μόνο που σου μένει να διαλέξεις είναι ανάμεσα στις 2. Ο λόγος που δεν έχει το Autocad την συγκεκριμένη κάρτα είναι γιατί θεωρείται ως Gaming κάρτα και όχι γιατί δεν κάνει για την δουλειά αλλά και εγώ αν ήμουν στην θέση τους σαν εταιρεία δεν θα πρότεινα στους πελάτες μου (που σίγουρα είναι όλοι επαγγελματίες) μια gaming κάρτα για ευνόητους λόγους. Το Audacity (πολύ καλή επιλογή) δεν έχει τρελές απαιτήσεις, το handbrake από την άλλη σίγουρα θέλεις πυρήνες και ραμ, το ίδιο ισχύει και για το blender και ίσως είναι το πρόγραμμα που θα σου τρώει τους μεγαλύτερους χρόνους σε render. Για τα βίντεο πάλι θες πυρήνες και ραμ οπότε και εκεί λογικά θα είσαι καλυμμένος. Και φυσικά photoshop και corel θα τα χειριστούν μια χαρά οι κάρτες όποια και να επιλέξεις. Τώρα όσο αφορά τα υπόλοιπα δεν έχουν τρελές απαιτήσεις. Πιστεύω ότι όποια και να πάρεις από αυτές τις 2 θα σε καλύψει. Απλά πάντα να θυμάσαι πως αν η αγορά σου θα γίνει μετά από ένα μήνα π.χ να κοιτάξεις μήπως έχει βγει κάτι καινούργιο εν τω μεταξύ.
blackm76 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2018 15 ώρες πριν, nikosthe15n είπε Και εγώ για αυτές τις 2 θα πήγαινα αν ήμουν στην θέση σου. Τώρα αν τα λεφτά που θα μπορούσα να διαθέσω ήταν παραπάνω θα πήγαινα στην wx7100. Οπότε μένουμε στις 2 αυτές που άσχετα τις τρελές επιδόσεις που έχουν οι μεγαλύτερες είναι εξίσου καλές. Για τα προγράμματα που θα χρησιμοποιήσεις μια χαρά θα βολευτείς και με αυτές τις 2. Προσωπικά θα πήγαινα στην Rx580 φυσικά (δεν θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου απλά θα διάλεγα την συγκεκριμένη γιατί τα καταφέρνει μια χαρά και μπορώ να παίξω και κανά παιχνιδάκι.. Τώρα πέρα από τον ρόλο της κάρτας γραφικών και όταν μιλάμε για render φυσικά εκεί παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο οι πυρήνες και τα threads , οι μνήμες και φυσικά και ο σκληρός (SSD εννοείται πως είναι καλύτερη επιλογή.) Τώρα το μόνο που σου μένει να διαλέξεις είναι ανάμεσα στις 2. Ο λόγος που δεν έχει το Autocad την συγκεκριμένη κάρτα είναι γιατί θεωρείται ως Gaming κάρτα και όχι γιατί δεν κάνει για την δουλειά αλλά και εγώ αν ήμουν στην θέση τους σαν εταιρεία δεν θα πρότεινα στους πελάτες μου (που σίγουρα είναι όλοι επαγγελματίες) μια gaming κάρτα για ευνόητους λόγους. Το Audacity (πολύ καλή επιλογή) δεν έχει τρελές απαιτήσεις, το handbrake από την άλλη σίγουρα θέλεις πυρήνες και ραμ, το ίδιο ισχύει και για το blender και ίσως είναι το πρόγραμμα που θα σου τρώει τους μεγαλύτερους χρόνους σε render. Για τα βίντεο πάλι θες πυρήνες και ραμ οπότε και εκεί λογικά θα είσαι καλυμμένος. Και φυσικά photoshop και corel θα τα χειριστούν μια χαρά οι κάρτες όποια και να επιλέξεις. Τώρα όσο αφορά τα υπόλοιπα δεν έχουν τρελές απαιτήσεις. Πιστεύω ότι όποια και να πάρεις από αυτές τις 2 θα σε καλύψει. Απλά πάντα να θυμάσαι πως αν η αγορά σου θα γίνει μετά από ένα μήνα π.χ να κοιτάξεις μήπως έχει βγει κάτι καινούργιο εν τω μεταξύ. Φίλε μου σε καταλαβα. Μόνο μερικές τελευταίες ερωτήσεις. 1)λες θα επερνες την rx 580 8gb για να παίζεις κανένα παιχνιδάκι. Με την wx5100 δε μπορείς να παίξεις αυτό το παιχνιδάκι που λες; 2)και η δύο θα με καλύψουν αλλά με την wx5100 δεν θα έχω περισσότερη ακρίβεια στο photoshop ή στο autocad παράδειγμα; 3)λες άμα είχα παραπανω λεφτά καλύτερα την wx 7100 γιατί είναι καλύτερη.ειναι καλύτερη και από της 2 και σε όλα τα επίπεδα; όπως το παιχνιδάκι που είπες νωρίτερα; δηλαδή από τη wx 5100 λογικό να είναι καλύτερη αλλά και από την rx 580 8gb στα gaming δεν είναι; 4)και κάτι πληροφοριακό και ενημερωτικό. Αυτή τη στιγμή οι επαγγελματίκες κάρτες της AMD είναι οι radeon pro wx. Όπως η Radeon pro wx 5100. Βλέπω όμως ότι στη λίστα με τις επαγγελματικες κάρτες στο auto cad παράδειγμα έχει και τις firepro w(5100) παράδειγμα. Οι firepro είναι το παλιότερο μοντέλο επαγγελματικων καρτών της AMD; δηλαδη πριν από τις pro dx ή ειναι κάτι άλλο;
nikosthe15n Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Κάνε όσες ερωτήσεις θες 😊 19 ώρες πριν, blackm76 είπε 1)λες θα επερνες την rx 580 8gb για να παίζεις κανένα παιχνιδάκι. Με την wx5100 δε μπορείς να παίξεις αυτό το παιχνιδάκι που λες; Μπορώ αλλά το θέμα είναι ότι η rx580 ξεπερνάει άνετα την wx5100 σε πολλές περιπτώσεις. Μάλιστα ίσως η μόνη ελάχιστη διαφορά που θα δεις σε πρόγραμμα να είναι στο ίδιο το Autocad αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείς να κάνεις την δουλειά σου. Αφού χρησιμοποιείς πολλά διαφορετικά προγράμματα, η ουσία είναι να πάρεις την καλύτερη δυνατή κάρτα που θα ισορροπήσει ανάμεσα σε ότι πρόγραμμα θα δουλέψεις. Η wx5100 θα αποδώσει καλύτερα στο Autocad αλλά στα υπόλοιπα δεν θα αποδώσει και τόσο καλά σε σχέση με την Rx580 (σύμφωνα πάντα με τα όσα έχω δει και έχω διαβάσει) Ίσως και λέω ίσως να αντιμετωπίσεις και θέματα με την Rx580 στο autocad αλλά έχει να κάνει καθαρά με drivers της Amd το οποίο μπορεί να λυθεί με απλούς τρόπους (επαναλαμβάνω ίσως, δεν είναι απαραίτητο) 19 ώρες πριν, blackm76 είπε 2)και η δύο θα με καλύψουν αλλά με την wx5100 δεν θα έχω περισσότερη ακρίβεια στο photoshop ή στο autocad παράδειγμα; Στο Autocad ναι στο Photoshop όχι. 19 ώρες πριν, blackm76 είπε 3)λες άμα είχα παραπανω λεφτά καλύτερα την wx 7100 γιατί είναι καλύτερη.ειναι καλύτερη και από της 2 και σε όλα τα επίπεδα; όπως το παιχνιδάκι που είπες νωρίτερα; δηλαδή από τη wx 5100 λογικό να είναι καλύτερη αλλά και από την rx 580 8gb στα gaming δεν είναι; Εννοούσα καλύτερα από την wx5100 , καλύτερη από την Rx580 είναι σε μερικά σενάρια αλλά όχι σε όλα. Στα παιχνίδια η rx 580 θα αποδώσει πολύ καλύτερα από την wx7100 .Αλλά αν κοιτάξεις την τιμή τους και τις αποδόσεις τους ή μάλλον τις διαφορές τους ίσως να μην αξίζει και τόσο μια και μιλάμε για σχεδόν διπλάσια τιμή 19 ώρες πριν, blackm76 είπε 4)και κάτι πληροφοριακό και ενημερωτικό. Αυτή τη στιγμή οι επαγγελματίκες κάρτες της AMD είναι οι radeon pro wx. Όπως η Radeon pro wx 5100. Βλέπω όμως ότι στη λίστα με τις επαγγελματικες κάρτες στο auto cad παράδειγμα έχει και τις firepro w(5100) παράδειγμα. Οι firepro είναι το παλιότερο μοντέλο επαγγελματικων καρτών της AMD; δηλαδη πριν από τις pro dx ή ειναι κάτι άλλο; Οι firepro w 5100 είναι παλαιότερη κάρτα και είχε βγει το 2014. Πήγα στο βίντεο και έβγαλα όλες τις εικόνες με τα γραφήματα για να τα δεις πιο απλοποιημένα Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler Spoiler
blackm76 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 5 ώρες πριν, nikosthe15n είπε Κάνε όσες ερωτήσεις θες 😊 Μπορώ αλλά το θέμα είναι ότι η rx580 ξεπερνάει άνετα την wx5100 σε πολλές περιπτώσεις. Μάλιστα ίσως η μόνη ελάχιστη διαφορά που θα δεις σε πρόγραμμα να είναι στο ίδιο το Autocad αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείς να κάνεις την δουλειά σου. Αφού χρησιμοποιείς πολλά διαφορετικά προγράμματα, η ουσία είναι να πάρεις την καλύτερη δυνατή κάρτα που θα ισορροπήσει ανάμεσα σε ότι πρόγραμμα θα δουλέψεις. Η wx5100 θα αποδώσει καλύτερα στο Autocad αλλά στα υπόλοιπα δεν θα αποδώσει και τόσο καλά σε σχέση με την Rx580 (σύμφωνα πάντα με τα όσα έχω δει και έχω διαβάσει) Ίσως και λέω ίσως να αντιμετωπίσεις και θέματα με την Rx580 στο autocad αλλά έχει να κάνει καθαρά με drivers της Amd το οποίο μπορεί να λυθεί με απλούς τρόπους (επαναλαμβάνω ίσως, δεν είναι απαραίτητο) Στο Autocad ναι στο Photoshop όχι. Εννοούσα καλύτερα από την wx5100 , καλύτερη από την Rx580 είναι σε μερικά σενάρια αλλά όχι σε όλα. Στα παιχνίδια η rx 580 θα αποδώσει πολύ καλύτερα από την wx7100 .Αλλά αν κοιτάξεις την τιμή τους και τις αποδόσεις τους ή μάλλον τις διαφορές τους ίσως να μην αξίζει και τόσο μια και μιλάμε για σχεδόν διπλάσια τιμή Οι firepro w 5100 είναι παλαιότερη κάρτα και είχε βγει το 2014. Πήγα στο βίντεο και έβγαλα όλες τις εικόνες με τα γραφήματα για να τα δεις πιο απλοποιημένα Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Απόκρυψη περιεχομένων Τα είδα τα γραφήματα. Στα περισσότερα ειναι καλύτερη εκτός από το autocad, solidwork και ένα άλλο γράφημα που λέει creo cores.τι είναι αυτό; Spoiler Ίσως και λέω ίσως να αντιμετωπίσεις και θέματα με την Rx580 στο autocad αλλά έχει να κάνει καθαρά με drivers της Amd το οποίο μπορεί να λυθεί με απλούς τρόπους (επαναλαμβάνω ίσως, δεν είναι απαραίτητο) Ποιοι ειναι αυτοί οι απλοί τρόποι;
nikosthe15n Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 48 λεπτά πριν, blackm76 είπε Τα είδα τα γραφήματα. Στα περισσότερα ειναι καλύτερη εκτός από το autocad, solidwork και ένα άλλο γράφημα που λέει creo cores.τι είναι αυτό; Το Creo είναι 3d σχεδιαστικό πρόγραμμα. 1 ώρα πριν, blackm76 είπε Ποιοι ειναι αυτοί οι απλοί τρόποι; Καμία φορά οι νεότεροι drivers ανεξαρτήτως κάρτας γραφικών μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε προγράμματα. Ο απλός τρόπος είναι, αν κάτι δεν δουλεύει σωστά με τους νέους drivers πας σε παλαιότερους.
blackm76 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, nikosthe15n είπε Το Creo είναι 3d σχεδιαστικό πρόγραμμα. Καμία φορά οι νεότεροι drivers ανεξαρτήτως κάρτας γραφικών μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε προγράμματα. Ο απλός τρόπος είναι, αν κάτι δεν δουλεύει σωστά με τους νέους drivers πας σε παλαιότερους. 1)αυτο όμως που λες να γυρίσουμε την κάρτα γραφικών σε παλιους driver δεν είναι απόλυτο έτσι δεν είναι; μπορεί δηλαδή να δουλεύει και με τους τελευταίους. 2)ακόμα και να δουλέψει όμως η κάρτα με τους οποίους drivers στο autocad, solid work, Creo και λογικά από ότι κατάλαβα και σε άλλα 3d προγράμματα όπως και το Blender... Δεν θα δουλέψει καλά και δεν θα έχει την ίδια απόδοση όπως η wx5100. Σωστά; Με λίγα λόγια η δουλειά θα γίνεται η το αποτέλεσμα θα είναι τόσο χάλια; Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2018 από blackm76
nikosthe15n Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 59 λεπτά πριν, blackm76 είπε 1)αυτο όμως που λες να γυρίσουμε την κάρτα γραφικών σε παλιους driver δεν είναι απόλυτο έτσι δεν είναι; μπορεί δηλαδή να δουλεύει και με τους τελευταίους. Ασφαλώς και μπορεί να δουλέψει. Είπα ένα υποθετικό σενάριο. 1 ώρα πριν, blackm76 είπε )ακόμα και να δουλέψει όμως η κάρτα με τους οποίους drivers στο autocad, solid work, Creo και λογικά από ότι κατάλαβα και σε άλλα 3d προγράμματα όπως και το Blender... Δεν θα δουλέψει καλά και δεν θα έχει την ίδια απόδοση όπως η wx5100. Σωστά; Η δουλειά σου θα γίνεται μια χαρά. Φυσικά έχει να κάνει με το τι σχέδια θα κάνεις και ειδικά αν έχει πολλά εξαρτήματα ή αν πρόκειται για κτίρια πολλά μέρη. Όπως θα δεις και στο βίντεο ή στα charts εκεί που υποφέρει η Rx580 είναι τα 3d σχεδιαστικά προγράμματα. Όπως σου είπα και πριν δουλεύω 3d σχεδιαστικά προγράμματα με μια Gtx 760 2GB και δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα. Πρόβλημα είχα παλαιότερα με μικρότερο επεξεργαστή από αυτόν που έχω τώρα. Αλλά μέχρι εκεί. Βέβαια τα σχέδια μου δεν έχουν πολλά εξαρτήματα ή μηχανισμούς και δεν μπορώ να ξέρω για μεγαλύτερο φορτίο. Υποθέτω ότι για να χρησιμοποιείς το autocad η δουλειά σου έχει να κάνει με αρχιτεκτονικό σχέδιο και εκεί δεν έχω εμπειρία καμία. 1 ώρα πριν, blackm76 είπε Με λίγα λόγια η δουλειά θα γίνεται η το αποτέλεσμα θα είναι τόσο χάλια; Αν σχεδιάζεις σπίτια δεν θα σε πάρω στον λαιμό μου 😊, . Σίγουρα θα το τρέξει όποια κάρτα και αν βάλεις, αλλά όσο μεγαλύτερο είναι ένα σχέδιο τόσο καλύτερη κάρτα θα χρειάζεσαι. Από προηγούμενη σου εμπειρία με τέτοιο πρόγραμμα είχες καθόλου θέματα με την κάρτα που είχες πάνω?
blackm76 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, nikosthe15n είπε Ασφαλώς και μπορεί να δουλέψει. Είπα ένα υποθετικό σενάριο. Η δουλειά σου θα γίνεται μια χαρά. Φυσικά έχει να κάνει με το τι σχέδια θα κάνεις και ειδικά αν έχει πολλά εξαρτήματα ή αν πρόκειται για κτίρια πολλά μέρη. Όπως θα δεις και στο βίντεο ή στα charts εκεί που υποφέρει η Rx580 είναι τα 3d σχεδιαστικά προγράμματα. Όπως σου είπα και πριν δουλεύω 3d σχεδιαστικά προγράμματα με μια Gtx 760 2GB και δεν είχα ποτέ μου πρόβλημα. Πρόβλημα είχα παλαιότερα με μικρότερο επεξεργαστή από αυτόν που έχω τώρα. Αλλά μέχρι εκεί. Βέβαια τα σχέδια μου δεν έχουν πολλά εξαρτήματα ή μηχανισμούς και δεν μπορώ να ξέρω για μεγαλύτερο φορτίο. Υποθέτω ότι για να χρησιμοποιείς το autocad η δουλειά σου έχει να κάνει με αρχιτεκτονικό σχέδιο και εκεί δεν έχω εμπειρία καμία. Αν σχεδιάζεις σπίτια δεν θα σε πάρω στον λαιμό μου 😊, . Σίγουρα θα το τρέξει όποια κάρτα και αν βάλεις, αλλά όσο μεγαλύτερο είναι ένα σχέδιο τόσο καλύτερη κάρτα θα χρειάζεσαι. Από προηγούμενη σου εμπειρία με τέτοιο πρόγραμμα είχες καθόλου θέματα με την κάρτα που είχες πάνω? Τα σχέδια που κάνω δεν είναι αρχιτεκτονια ούτε σπίτια σχεδιάζω. Είναι εξαρτήματα, γρανάζια και εξαρτήματα γενικά από μηχανές, εργαλεία, μεταλλικες 3d ανάγλυφες επιγραφές,για μαγαζιά, ταμπέλες, τρισδιάστατα εξαρτήματα με λίγα λόγια και όλα αυτά στην ουσία τα σχέδια τα δίνω σε cnc να τα κόψουν. Και γραμμικό σχέδιο στο corel. Για αυτό πάντως είχα ρωτήσει αν γίνετε να έχω 2 κάρτες και 2 οθόνες. Μια Rx580 με την οθόνη της για τις μισές δουλειές και μια wx5100 για της άλλες μισές. Αλλά αυτό δεν ξέρω αν είναι σωστό. Και πως και αν γίνετε. Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2018 από blackm76
nikosthe15n Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 23 ώρες πριν, blackm76 είπε Τα σχέδια που κάνω δεν είναι αρχιτεκτονια ούτε σπίτια σχεδιάζω. Είναι εξαρτήματα, γρανάζια και εξαρτήματα γενικά από μηχανές, εργαλεία, μεταλλικες 3d ανάγλυφες επιγραφές,για μαγαζιά, ταμπέλες, τρισδιάστατα εξαρτήματα με λίγα λόγια και όλα αυτά στην ουσία τα σχέδια τα δίνω σε cnc να τα κόψουν. Και γραμμικό σχέδιο στο corel. Τότε μόλις έλυσες όλα σου τα προβλήματα με την μία. Όλες οι δουλειές που περιγράφεις μπορείς να τις κάνεις με την rx580 μια και οι απαιτήσεις που έχεις δεν είναι τρελές. Κάνουμε ακριβώς την ίδια δουλειά με διαφορετικά προγράμματα και εγώ αυτή την στιγμή έχω μια κάρτα πολύ μικρότερη από την Rx580. Πίστεψε με δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα απολύτως. 23 ώρες πριν, blackm76 είπε Για αυτό πάντως είχα ρωτήσει αν γίνετε να έχω 2 κάρτες και 2 οθόνες. Μια Rx580 με την οθόνη της για τις μισές δουλειές και μια wx5100 για της άλλες μισές. Αλλά αυτό δεν ξέρω αν είναι σωστό. Και πως και αν γίνετε. Δεν ξέρω αν γίνεται να δουλέψει έτσι αλλά σίγουρα δεν θα έχεις πρόβλημα αν συνδέσεις και τις 2 οθόνες μαζί και δουλεύεις 2 παράλληλα προγράμματα ή περισσότερα με μια κάρτα.
blackm76 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2018 11 λεπτά πριν, nikosthe15n είπε Τότε μόλις έλυσες όλα σου τα προβλήματα με την μία. Όλες οι δουλειές που περιγράφεις μπορείς να τις κάνεις με την rx580 μια και οι απαιτήσεις που έχεις δεν είναι τρελές. Κάνουμε ακριβώς την ίδια δουλειά με διαφορετικά προγράμματα και εγώ αυτή την στιγμή έχω μια κάρτα πολύ μικρότερη από την Rx580. Πίστεψε με δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα απολύτως. Δεν ξέρω αν γίνεται να δουλέψει έτσι αλλά σίγουρα δεν θα έχεις πρόβλημα αν συνδέσεις και τις 2 οθόνες μαζί και δουλεύεις 2 παράλληλα προγράμματα ή περισσότερα με μια κάρτα. Επισεις μόλις γλίτωσα 100 ευρώ παραπάνω... Χαχαχα χαχαχα Μιας και το ανέφερες φίλε μου, ποιο πρόγραμμα δουλεύεις;
nikosthe15n Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2018 Δουλεύω το Fusion 360 το οποίο το δίνει δωρεάν η Autodesk για φοιτητές , χομπίστες (όπως είμαι εγώ). Κατά την γνώμη μου είναι καλύτερο στο θέμα σχεδιασμού ειδικά αν θες να φύγεις από το κομμάτι των εντολών που έχει το Autocad. Και αν σχεδιάζεις εξαρτήματα όπως εγώ πιστεύω ότι θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου. Όχι ότι το Autocad υστερεί κάπου, ίσα ίσα που είναι πολύ καλύτερο. Αλλά όταν κατασκευάζεις εξαρτήματα ή άλλα μηχανικά μέρη δεν χάνεις κάτι. Αν τώρα το χρησιμοποιείς για ηλεκτρικά κυκλώματα ή ηλεκτρονικά, για σχέδιο σπιτιών δρόμων και άλλα παρόμοια (που όπως είπες ότι δεν κάνεις) το Fusion360 δεν κάνει καθόλου για αυτή την δουλειά. Αν σχεδιάζεις γρανάζια, εργαλεία, εξαρτήματα, έπιπλα, ταμπέλες, τότε το Fusion 360 είναι ακριβώς το πρόγραμμα που χρειάζεσαι. Μπορείς να κάνεις εξαγωγή όλα τα αρχεία σε drawing (σχέδιο με διαστάσεις) ή σε Gcode για CNC μηχανήματα ή 3d Εκτυπωτές. Και επίσης μπορείς να εξάγεις τα αρχεία σε μορφή που αναγνωρίζει το Autocad. Ακριβώς αυτά που μπορείς να κάνεις με το Fusion360 είναι τα εξής: Σχεδιασμό (μοντέλα-εξαρτήματα-έπιπλα-ταμπέλες και ότι μπορείς να φανταστείς) Φύλλα μετάλλου. (Φαντάσου π.χ το κουτί που κάθεται η μητρική κάρτα του υπολογιστή σου με όλες τις τρύπες και όλες τις γωνίες-τσακίσεις-τρύπες έτοιμη για παραγγελία σε εργοστάσια ή ιδιώτες που έχουν τα μηχανήματα για να κάνουν αυτή την δουλειά.) Render, έτσι ώστε να δεις πως θα είναι το εξάρτημα που θα κάνεις και πως θα φαίνεται στον πραγματικό κόσμο, μια και το fusion360 έχει την δυνατότητα να ορίσεις το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο το κάθε εξάρτημα, όπως γυαλί, ξύλο (διάφορα ξύλα), μέταλλα (όπως χαλκό, ατσάλι, μπρούντζο, αλουμίνιο και λοιπά). Animation, όπου μπορείς να δεις ή να δείξεις πως κινείται ένα εξάρτημα σε ένα κινητήρα ή πως κινείται ένα μηχανισμός, συρτάρι σε ένα γραφείο και ότι άλλο περιλαμβάνει κίνηση. Προσομοίωση, όπου μπορείς να κάνεις ένα Stress Test σε μηχανισμούς ή εξαρτήματα για να δεις τις αντοχές τους σε πιέσεις, θερμοκρασία, "τράβηγμα" αεροδυναμική, υδροδυναμική και ότι άλλο τεστ μπορείς να φανταστείς. Φυσικά για όλα αυτά θα πρέπει να έχεις καθορίσει το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένο ένα εξάρτημα σου. Το Cam όπου μπορείς να κάνεις μια προσωμοίωση για το πως θα λειτουργήσει το CNC μηχάνημα που έχεις (αν έχεις) πριν να ξεκινήσεις την παραγωγή του εξαρτήματος για να έχεις μια εικόνα για το αν οι ρυθμίσεις που το εξάγεις (gcode) είναι σωστές. Και τέλος το μηχανικό σχέδιο όπου μπορείς να τα βγάλεις σε χαρτί ή pdf με όλες τις απαραίτητες διαστάσεις για να το κατασκευάσεις (εσύ ή κάποιος άλλος) Επίσης μπορεί να σου βγάλει και μια λίστα με όλα τα εξαρτήματα με διαστάσεις του καθενός που έχεις και το κόστος αυτών. Επίσης μπορείς να κάνεις συναρμολόγηση εξαρτημάτων, παραμετροποιήσεις σε ένα μοντέλο ή σχέδιο. Παράδειγμα έχω σχεδιάσει ένα γραφείο υπολογιστή το οποίο έχει μεταλλικό σκελετό και ξύλινη επιφάνεια. Λόγω του ότι το έχω με παραμέτρους σημαίνει ότι μπορώ πολύ απλά να αλλάξω το μέγεθος της ξύλινης επιφάνειας και όλο μου το σχέδιο να αλλάξει σύμφωνα με τις νέες διαστάσεις. Οι διαστάσεις του στο μήκος είναι 1 μέτρο, μόλις το κάνω 1,5 μέτρο όλος ο μεταλλικός σκελετός αλλάζει σύμφωνα με την παραμετροποίηση που έχω κάνει. Μπορώ να αλλάξω το ύψος, το πλάτος, το πάχος του ξύλου-μετάλλου και το σχέδιο απλά να ακολουθήσει τις αλλαγές που έχω κάνει. 2018-07-24_10-10-26.mp4 Νομίζω ότι θα ταιριάξει μια χαρά με την δουλειά που κάνεις. Επίσης αν έχεις 3D εκτυπωτή πάλι θα μπορείς να εκτυπώσεις όλα σου τα σχέδια. Έχεις δικό σου Cnc? Αν ναι παίρνεις παραγγελίες? Ή έχεις κάποιον που να παίρνει παραγγελίες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα