Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γειά σας παιδιά. Θέλω να αγοράσω κάρτα γραφικών. 

Οι δουλειές που κάνω είναι επεξεργασία εικόνας, ήχου, βίντεο, WordPress,(πχ. Photoshop, autocad, corel, premier κτλ) 

Παιχνίδια δε παίζω πολύ σπάνια και αν. 

1)Ποια κάρτα να πάρω; έχω βάλει μερικές κάτω. Από όσο γνωρίζω οι nvidia ειναι καλύτερες από τις amd αλλά εγώ θέλω amd... 😁 Έχουν τεράστιο διαφορά; 

2)επισειε τι διαφορά έχουν οι κάρτες για desktop (1060, 1070, rx 580, vega) από τις επαγγελματικές; (amd wx pro, Quadro) 

Οι επαγγελματικές ειναι καλύτερες; με μια rx 580 8gb δεν κανω τη δουλειά μου; 

Εξηγήστε μου παρακαλώ τι γίνεται με τις κάρτες γιατί πολλές κατηγορίες βλέπω. 

3)Επισεις οι vega γιατί είναι τόσο ακριβές; τόσο καλές είναι; 

Screenshot_2018-07-14-13-06-22-866_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.png

Screenshot_2018-07-14-13-06-29-412_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.png

Screenshot_2018-07-14-13-07-15-325_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.png

Screenshot_2018-07-14-13-07-39-241_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.png

Screenshot_2018-07-14-13-08-46-663_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.png

Επεξ/σία από blackm76
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα διάβασε αυτόν τον οδηγό καλύτερα για να έχεις ολοκληρωμένη άποψη παρά να σου προτείνω μια κάρτα γραφικών.πρακτικα η 580x θα είναι μια χαρά.

https://turbofuture.com/computers/Build-Photo-Editing-PC

Δώσε βάση περισσότερο στη Ram όσο περισσότερη τόσο καλύτερα ειδικά αν διαχείριζεσαι μεγάλο όγκο φωτογραφίων.16Gb Ram και πάνω και σ' ένα γρήγορο επεξεργαστή για να αντέχει τον όγκο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, Istros είπε

Καλησπέρα διάβασε αυτόν τον οδηγό καλύτερα για να έχεις ολοκληρωμένη άποψη παρά να σου προτείνω μια κάρτα γραφικών.πρακτικα η 580x θα είναι μια χαρά.

https://turbofuture.com/computers/Build-Photo-Editing-PC

Δώσε βάση περισσότερο στη Ram όσο περισσότερη τόσο καλύτερα ειδικά αν διαχείριζεσαι μεγάλο όγκο φωτογραφίων.16Gb Ram και πάνω και σ' ένα γρήγορο επεξεργαστή για να αντέχει τον όγκο.

Φίλε μου είδα το λινκ. Φυσικά ράμ παραπάνω από 16 gb έχει δρομολογηθεί το θέμα. 

Απλά ρώτησα κάποια πράγματα για να φέρω το μου γίνετε. Όποιος γνωρίζει παρακαλώ να μου πει για να έχω σφαιρική άποψη. παραπάνω Έγραψα όλες τις απορίες μου. 😁

Επεξ/σία από blackm76
Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά ψάχνοντας τα περισσότερα ερωτηματα μου λύθηκαν αλλά μου δημιουργήθηκαν 3 τελευταία. 

1)Από τις επαγγελματικές κάρτες ποιες είναι καλύτερες οι Quadro ή οι Radeon wx pro; εγώ προσωπικά θα ήθελα την wx5100. 

2) ξέρουμε ότι σε μια κάρτα γραφικών μπορούμε να συνδέσουμε 2 οθόνες. Ξέρουμε ότι 2 κάρτες γραφικών ταυτόχρονα σε μια οθόνη γίνετε με sli και crossfire αντίστοιχα. 2 καρτες γραφικών όμως με 2 ξεχωριστές οθόνες γίνετε; δηλαδη 1 gpu με μια οθόνη. Δεύτερη gpu με άλλη οθόνη. Είναι εφικτό αυτό; 

Δημοσ.

Εψαξα λιγο απο περιεργεια για το 2) στο google.

Γενικως απ'οτι λενε μαλλον γινεται αλλα δεν κερδιζεις κατι σε σχεση με το να χρησιμοποιεις την ιδια gpu, εφοσον εχει τις θυρες.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Bspus είπε

Εψαξα λιγο απο περιεργεια για το 2) στο google.

Γενικως απ'οτι λενε μαλλον γινεται αλλα δεν κερδιζεις κατι σε σχεση με το να χρησιμοποιεις την ιδια gpu, εφοσον εχει τις θυρες.

1)Το είπα με την λογική μια wx5100 για την δουλειά μου και μια rx 580 για κάνα manager. Σε άλλη οθόνη. 

Βασικά έχει νόημα νόημα να κάνεις crossfire μια επαγγελματίκη με μια gaming gpu; νομίζω είναι λίγο άκυρο σωστά; 

Όπως και άκυρο αυτό που είπα με 2 κάρτες και 2 οθόνες σωστά; 

2)στην ουσία είναι η παραπάνω ερώτηση. σύμφωνα με αυτά που κάνω η wx5100 είναι καταλληλοτερη. Αλλά σε σχέση με μια Quadro ποια είναι καλύτερη επαγγελματική κάρτα; 

3)και κάτι ακόμα που μου ήρθε τώρα. Με επαγγελματικες κάρτες μπορείς να παίξεις παιχνίδια; και πως αποδίδουν σε σχέση με τις gaming πχ rx 580; 

Όχι ότι παίζω παιχνίδια αλλά πληροφορίακα για να λύσω περισσότερες απορίες. 😁

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, blackm76 είπε

Όπως και άκυρο αυτό που είπα με 2 κάρτες και 2 οθόνες σωστά; 😁

Σε αυτο απαντουσα. Μαλλον γινεται αλλα δεν ειναι καλη ιδεα

Και θα παιζεις ταυτοχρονα ενω δουλευεις?

Οχι crossfire μεταξυ των διαφορετικων τυπων και να γινεται θεωρητικα, αμφιβαλλω οτι υποστηριζεται και δεν θα επρεπε να το κανεις.

Μπορεις να παιξεις με τις επαγγελματικες οπως μπορεις να κανεις και CAD η αλλες δουλειες με τις Gaming cards, αλλα σε καθε περιπτωση δεν χρησιμοποιεις το καταλληλο εργαλειο.

Το hardware αλλα και οι drivers των επαγγελματικων καρτων ειναι optimized για τις συγκεκριμενες εργασιες και για να προσφερουν περισσοτερη ακριβεια, που μετραει σε αυτα, οπως στο CAD.

Αντιστοιχα gaming εχουν optimized drivers για παιχνιδια και γρηγορο rendering θυσιαζοντας λιγο ακριβεια. Σιγουρα παιζει και τεμαχισμος της αγορας αφου οι εταιριες σε "αναγκαζουν" να πας στις ακριβες επαγγελματικες για τη δουλεια σου εν μερει τεχνητα, αλλα δεν νομιζω να ισχυει στο 100%

Δεν ξερω ποσο απαιτητικο ειναι το manager που λες. Ισως να μπορεις να παιξεις ικανοποιητικα και με την επαγγελματικη

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Bspus είπε

Αντιστοιχα gaming εχουν optimized drivers για παιχνιδια και γρηγορο rendering θυσιαζοντας λιγο ακριβεια. Σιγουρα παιζει και τεμαχισμος της αγορας αφου οι εταιριες σε "αναγκαζουν" να πας στις ακριβες επαγγελματικες για τη δουλεια σου εν μερει τεχνητα, αλλα δεν νομιζω να ισχυει στο 100%

Εδώ φίλε μου γράφεις γρήγορο rendering. 

Οι επαγγελματικές κάρτες θεωρητικά δεν θα είναι καλύτερες στο rendering ;

Δημοσ.

Εδώ θα βρεις μια λίστα για το Autocad για τις πιστοποιημένες κάρτες γραφικών που προτείνει η Autodesk, το ίδιο μπορείς να βρεις για κάθε πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για ποια κάρτα θα δουλέψει καλύτερα ή αν θα επωφεληθεί από κάποια κάρτα. όσο αφορά το Render αν το πρόγραμμα το υποστηρίζει τότε θα βελτιωθούν πραγματικά οι χρόνοι Render. Αλλά, θα πρέπει να ξέρεις πως αυτές οι κάρτες είναι φτιαγμένες για τέτοιες δουλειές και όχι για παιχνίδια που σημαίνει ότι ενώ θα σου κάνουν καλή δουλειά στο Render δεν θα έχεις καλές αποδόσεις στα παιχνίδια.

Οι απορίες που έχω είναι οι εξής: Το κάνεις επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά?

Θα παίζεις παιχνίδια? Και αν ναι πόσο χρόνο θα ξοδεύεις? Παίζεις απαιτητικά παιχνίδια?

Αν έχεις σκοπό να παίζεις παιχνίδια τότε θα πας σε μια κάρτα που μπορεί να ωφελήσει τα προγράμματα που χρησιμοποιείς. Φυσικά ρόλο παίζει και η Ram αλλά και ο επεξεργαστής (πόσους πυρήνες έχεις και πόσα Threads)

Πες μας λίγο όλα τα χαρακτηριστικά του μηχανήματος που έχεις.

Προσωπικά δουλεύω προγράμματα όπως επεξεργασία βίντεο , εικόνας (gimp , inkscape) Blender και κάποια της Autodesk, αλλά επίσης παίζω και παιχνίδια. Τα χρησιμοποιώ για ερασιτεχνική χρήση και όχι επαγγελματικά. Εγώ θα έπαιρνα μια gaming κάρτα, αλλά έχει να κάνει με τις ανάγκες του καθενός. Αν είσαι επαγγελματίας τότε θα χρειαστείς κάποια ειδική κάρτα και ίσως θα πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να αναβαθμίσεις ή να αλλάξεις τον υπολογιστή σου.

Για ποιο λόγο θέλεις 2 κάρτες γραφικών ή 2 οθόνες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Bspus είπε

Γρηγορο αλλα με λιγοτερη ακριβεια. Καλο για gaming αλλα οχι για CAD

Τώρα Καταλαβα τι λες φίλε μου αλλά δε μιλάω μόνο για autocad. Χρησιμοποιώ photoshop, corel, WordPress, Adobe premier. 

Παιχνίδια κάνα mame γιατί είμαι του κλασικού και αν ποτέ παίξω κάτι ποιο βάρη, αυτό θα είναι manager. Πχ. Football manager. Γενικά δεν είμαι fan τον παιχνιδιών. Και αυτά θα τα παίξω αν μου έρθει νόημα. Και έχω χρόνο. 

Θα το κάνω επαγγελματικά και λέω θα γιατί... Κάνω τώρα τον υπολογιστή. Έχω taichi x470 ultimate. Τέλος του μήνα θα παραγγείλω τον 2700x. Και αρχές του άλλου 32 gb ram. 

Για τα υπόλοιπα προγράμματα που είπα πως θα είμαι σίγουρος ότι θα είναι συμβατή η κάρτα γραφικών; υπάρχει σελίδα όπως το autocad που να λέει; 

Όσον αφορά το λινκ που έστειλες φίλε μου για τις συμβατές κάρτες με autocad.. 

Δεν έχει σε όλα τα προγράμματα τις καινούριες radeon pro wx πάρα μόνον τις firepro. Ψιλοξενερωσα. Είναι απόλυτο αυτό που λέει; 

Αυτό για τις 2 κάρτες και οθόνες το ρώτησα για ένα και μόνο λόγο. Και είναι συνάρτηση με το παραπάνω. Αν παράδειγμα το to render είναι ποιο αργό με μια επαγγελματίκη καρτα να έχεις μια gaming σε μια οθόνη και μια επαγγελματίκη σε άλλη οθόνη. Δηλαδή όταν θέλω να κάνω ένα βίντεο στο premier να το κάνω με gaming gpu αν θέλω να κάνω κάτι στο corel να το κάνω με την wx5100. 

Η AMD πάντως για τις Radeon pro wx λέει ότι κάνει για όλα αλλά δεν ξέρω μήπως είναι απλά διαφήμιση. 

Επεξ/σία από blackm76
Δημοσ.
Στις 16/7/2018 στις 9:21 ΠΜ, nikosthe15n είπε

Εδώ θα βρεις μια λίστα για το Autocad για τις πιστοποιημένες κάρτες γραφικών που προτείνει η Autodesk, το ίδιο μπορείς να βρεις για κάθε πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για ποια κάρτα θα δουλέψει καλύτερα ή αν θα επωφεληθεί από κάποια κάρτα. όσο αφορά το Render αν το πρόγραμμα το υποστηρίζει τότε θα βελτιωθούν πραγματικά οι χρόνοι Render. Αλλά, θα πρέπει να ξέρεις πως αυτές οι κάρτες είναι φτιαγμένες για τέτοιες δουλειές και όχι για παιχνίδια που σημαίνει ότι ενώ θα σου κάνουν καλή δουλειά στο Render δεν θα έχεις καλές αποδόσεις στα παιχνίδια.

Οι απορίες που έχω είναι οι εξής: Το κάνεις επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά?

Θα παίζεις παιχνίδια? Και αν ναι πόσο χρόνο θα ξοδεύεις? Παίζεις απαιτητικά παιχνίδια?

Αν έχεις σκοπό να παίζεις παιχνίδια τότε θα πας σε μια κάρτα που μπορεί να ωφελήσει τα προγράμματα που χρησιμοποιείς. Φυσικά ρόλο παίζει και η Ram αλλά και ο επεξεργαστής (πόσους πυρήνες έχεις και πόσα Threads)

Πες μας λίγο όλα τα χαρακτηριστικά του μηχανήματος που έχεις.

Προσωπικά δουλεύω προγράμματα όπως επεξεργασία βίντεο , εικόνας (gimp , inkscape) Blender και κάποια της Autodesk, αλλά επίσης παίζω και παιχνίδια. Τα χρησιμοποιώ για ερασιτεχνική χρήση και όχι επαγγελματικά. Εγώ θα έπαιρνα μια gaming κάρτα, αλλά έχει να κάνει με τις ανάγκες του καθενός. Αν είσαι επαγγελματίας τότε θα χρειαστείς κάποια ειδική κάρτα και ίσως θα πρέπει να σκεφτείς το ενδεχόμενο να αναβαθμίσεις ή να αλλάξεις τον υπολογιστή σου.

Για ποιο λόγο θέλεις 2 κάρτες γραφικών ή 2 οθόνες?

Απάντησα φίλε μου. Μόλις το δεις απάντησε μου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα σου μιλήσω από προσωπική πείρα. Προσωπικά ασχολούμαι με "πατέντες" που σημαίνει ότι χρησιμοποιώ σχεδιαστικά προγράμματα όπως το Fusion 360. Για κάθε εξάρτημα ή μηχανισμό που δημιουργώ δεν έχω φτάσει στο σημείο να χρειαστώ κάτι καλύτερο από αυτά που ήδη έχω.

Έχω i5 6600k , gpu gtx 760 , ram 8 GB, και ένα nvme samsung 950 pro.

Στο Fusion 360 δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα θέμα αλλά δεν έχω φτάσει σε σημείο να χρειάζομαι πολλά εξαρτήματα για ένα σχέδιο.

Στο Blender από την άλλη βλέπω ότι θα χρειαζόμουν ένα καλύτερο επεξεργαστή και περισσότερη ram όταν έρχεται η ώρα για να κάνω render.

Το ίδιο ισχύει και για την επεξεργασία βίντεο.

Το WordPress δεν είναι απαιτητικό.

Δεν το κάνω επαγγελματικά οπότε όταν έρθει η ώρα να κάνω render το κάνω βραδυνές ώρες ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιώ τον υπολογιστή μου εκείνη την ώρα.

Η συμβουλή μου είναι να ξεκινήσεις με μια κάρτα όπως η rx 580 ή αντίστοιχη της Nvidia. Θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν τώρα κάποια στιγμή από αυτό που κάνεις αρχίζεις να βγάζεις λεφτά μόνο και τότε μόνο θα επενδύσεις σε μια κάρτα όπως είναι η σειρά Px000 (P1000, P2000 ή και ανώτερη και λοιπά) Δεν υπάρχει λόγος προς το παρόν να προβείς σε μια αγορά μιας πιο εξειδικευμένης κάρτας αφού ήδη έχεις ρίξει αρκετό βάρος στον επεξεργαστή και στην Ram.

Τώρα για τις 2 οθόνες προσωπικά μου λείπει μόνο όταν ασχολούμαι με τον προγραμματισμό, που θα ήθελα να έχω άλλη μια οθόνη για να "απλώσω" όλα τα εργαλεία ή ίσως και τις σημειώσεις μου σε μια άλλη οθόνη αντί να πατάω συνέχεια alt+tab. Σε άλλα σενάρια όπως τα παραπάνω προγράμματα δεν μου λείπει.

Ξέρω ότι σύμφωνα με τα προγράμματα που χρησιμοποιείς το αντικείμενο της "δουλειάς" σου είναι διαφορετικό από το δικό μου, αλλά πιστεύω ότι θα καλυφθείς με την παραπάνω πρόταση ή αντίστοιχη. Εκτός και αν είναι επαναλαμβάνω η δουλειά σου και σου αποφέρει κέρδος μόνο τότε κάνε μια τέτοια αγορά. 

Επεξ/σία από nikosthe15n
Περισσότερες πληροφορίες
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, nikosthe15n είπε

Θα σου μιλήσω από προσωπική πείρα. Προσωπικά ασχολούμαι με "πατέντες" που σημαίνει ότι χρησιμοποιώ σχεδιαστικά προγράμματα όπως το Fusion 360. Για κάθε εξάρτημα ή μηχανισμό που δημιουργώ δεν έχω φτάσει στο σημείο να χρειαστώ κάτι καλύτερο από αυτά που ήδη έχω.

Έχω i5 6600k , gpu gtx 760 , ram 8 GB, και ένα nvme samsung 950 pro.

Στο Fusion 360 δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα θέμα αλλά δεν έχω φτάσει σε σημείο να χρειάζομαι πολλά εξαρτήματα για ένα σχέδιο.

Στο Blender από την άλλη βλέπω ότι θα χρειαζόμουν ένα καλύτερο επεξεργαστή και περισσότερη ram όταν έρχεται η ώρα για να κάνω render.

Το ίδιο ισχύει και για την επεξεργασία βίντεο.

Το WordPress δεν είναι απαιτητικό.

Δεν το κάνω επαγγελματικά οπότε όταν έρθει η ώρα να κάνω render το κάνω βραδυνές ώρες ώστε να μην χρειάζεται να χρησιμοποιώ τον υπολογιστή μου εκείνη την ώρα.

Η συμβουλή μου είναι να ξεκινήσεις με μια κάρτα όπως η rx 580 ή αντίστοιχη της Nvidia. Θα κάνεις μια χαρά την δουλειά σου χωρίς κανένα πρόβλημα. Αν τώρα κάποια στιγμή από αυτό που κάνεις αρχίζεις να βγάζεις λεφτά μόνο και τότε μόνο θα επενδύσεις σε μια κάρτα όπως είναι η σειρά Px000 (P1000, P2000 ή και ανώτερη και λοιπά) Δεν υπάρχει λόγος προς το παρόν να προβείς σε μια αγορά μιας πιο εξειδικευμένης κάρτας αφού ήδη έχεις ρίξει αρκετό βάρος στον επεξεργαστή και στην Ram.

Τώρα για τις 2 οθόνες προσωπικά μου λείπει μόνο όταν ασχολούμαι με τον προγραμματισμό, που θα ήθελα να έχω άλλη μια οθόνη για να "απλώσω" όλα τα εργαλεία ή ίσως και τις σημειώσεις μου σε μια άλλη οθόνη αντί να πατάω συνέχεια alt+tab. Σε άλλα σενάρια όπως τα παραπάνω προγράμματα δεν μου λείπει.

Ξέρω ότι σύμφωνα με τα προγράμματα που χρησιμοποιείς το αντικείμενο της "δουλειάς" σου είναι διαφορετικό από το δικό μου, αλλά πιστεύω ότι θα καλυφθείς με την παραπάνω πρόταση ή αντίστοιχη. Εκτός και αν είναι επαναλαμβάνω η δουλειά σου και σου αποφέρει κέρδος μόνο τότε κάνε μια τέτοια αγορά. 

Κοίταξε φίλε μου εγώ συγκεκριμένα σκεφτόμουν επαγγελματική κάρτα της AMD την radeon pro wx5100 στην Ελλάδα έχει 400 ευρώ. 100 ευρω ποιο ακριβή από μια rx 580. Στο εξωτερικό όμως καινούρια την βρήκα 350 ευρώ. Και δεν έχει τελωνείο. Η διαφορά από την rx 580 είναι μικρή. Εγώ νομίζω αξίζει η αγορά της. 

Εσύ όμως πρότεινες από επαγγελματίκες Quadro σειρά P. 

Η Radeon που προανέφερα νομίζω είναι καλή όμως. Δεν είναι καλή σε σχέση με την Quadro; και οι 2 επαγγελματικες ειναι. Η Quadro ειναι καλύτερη; 

Φυσικά ειναι πάνω κάτω στην ίδια τιμή από Ελλάδα.αλλά η radeon έχει μνήμη 8 gb σε σχέση με την Quadro που έχει 5 gb. Δεστε τις φωτογραφίες που έχω επισύναψη. Εγώ πάντως πιστεύω ότι η wx5100 ειναι η καλύτερη λύση. 

Screenshot_2018-07-18-23-55-50-265_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.png

Screenshot_2018-07-14-13-06-22-866_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.png

Screenshot_2018-07-14-13-06-29-412_com.niobiumlabs.android.apps.skroutz.png

Επεξ/σία από blackm76

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...