bill_viper Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Χαιρετώ την παρέα, ψάχνω να αντικαταστήσω το ήδη υπάρχον ΑΙΟ Packard Bell PC που έχω στην εταιρεία μου με κάποιο καινούριο All-In-One. Υπάρχει κάτι φθηνότερο από χιλιάρικο που βλέπω στο skroutz; Επειδή θα τρέχει βάση δεδομένων και συγκεκριμένα μηχανογράφηση Megasoft Prisma Εμπορικό, θέλω οπωσδήποτε 8gb ram και ssd. Τι έχετε να προτείνετε;
Leleouras Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Κοίτα προς nuc kit μαζί με ότι οθόνη σε ψήνει. Τα ΑΙΟ είναι πλέον ντεμοντέ ! Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από Leleouras
tanasen01 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Συμφωνώ. Intel NUC ή Gigabyte BRIX με i3 επεξεργαστή πάνω σε κάποιο μόνιτορ. Είναι δοκιμασμένη λύση. 1
dimoskoutr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Σκέψου και την περίπτωση να χτίσεις σε κουτάκι που μπαίνει πίσω από την οθόνη με vesa mount...antec isk 110 στυλ... Θα κάνεις πιο ισχυρό σύστημα με λιγότερα ή ίδια χρήματα με το nuc ή το AIO που θες να πάρεις
bill_viper Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ήδη μου ανοίξατε τα μάτια για κάτι που δεν ήξερα. Θα κάνω μια έρευνα αγοράς και θα επανέλθω. Όπως καταλαβαίνετε δεν υπάρχει μεγάλος διαθέσιμος χώρος γι'αυτό και κοιτούσα στη λύση all in one. Θα κοιτάξω να δω τι είναι τα nuc και brix, όπως και το vesa mount γιατί δε τα γνωρίζω καθόλου. Οποιαδήποτε άλλη βοήθεια δεκτή.
bill_viper Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Τα τσέκαρα λίγο, κατέληξα σε Intel NUC μιας και θα μου βγει αρκετά πιο οικονομικά απ'ότι ένα σύστημα ΑΙΟ. ΝUC i3 7100U: 250€ RAM 8gb DDR-4 SO-DIMM (σε ένα dimmάκι): 80€ SAMSUNG 860 EVO SERIES 250GB M.2 2280 SATA3: 80€ Συν οθόνη (επειδή θα είναι σε χώρο εργασίας θα πάω σε μια απλή 23αρα χωρίς να θέλω super specs). Ξεχνώ κάτι ακόμη; Επίσης, να κοιτάξω τα μικρά nuc που παίρνουν για storage Μ.2 2280 ή να κοιτάξω τα λίγο μεγαλύτερο που παίρνουν επιπλέον και 2.5'' ssd; 1
Leleouras Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Ανάλογα με το budget σου κρίνε που θες να κινηθείς Αν είναι να γλυτώσεις χρήματα και να κερδίσεις αποθηκευτικό χώρο, άνετα πας σε 2.5 ssd ουσιαστική διαφορά δεν θα δεις.
timos81 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Με το backup τι γίνεται ; Δεν χρειάζεται η υπάρχει κάτι ; Μπορείς να κοιτάξεις και για Dell Optiplex 3050 Micro. Επεξ/σία 19 Ιουλίου 2018 από timos81
bill_viper Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουλίου 2018 20 ώρες πριν, Leleouras είπε Ανάλογα με το budget σου κρίνε που θες να κινηθείς Αν είναι να γλυτώσεις χρήματα και να κερδίσεις αποθηκευτικό χώρο, άνετα πας σε 2.5 ssd ουσιαστική διαφορά δεν θα δεις. Ναι, και απ'ότι βλέπω δεν πρέπει να έχουν μεγάλη διαφορά στο μέγεθος. Από τη στιγμή που έχουν ίδια τιμή ίσως προτιμήσω αυτό που παίρνει 2.5" ssd για να γλυτώσουμε λίγο από το κόστος. 17 ώρες πριν, timos81 είπε Με το backup τι γίνεται ; Δεν χρειάζεται η υπάρχει κάτι ; Μπορείς να κοιτάξεις και για Dell Optiplex 3050 Micro. Το backup μου δεν είναι μεγάλο. Η βάση δεδομένων που τρέχει το Prisma αυτή τη στιγμή έχει 1500 προμηθευτές συν όλα τα τιμολόγια που έχουν κοπεί από το καλοκαίρι του 2015. Ένα μέγεθος ~100mb το οποίο αυξάνεται κατά ~15mb το χρόνο και αποθηκεύεται απευθείας στον σκληρό δίσκο. Ωραία και τα Dell. Το 3050 μου κάνει. Μπορώ όμως να βάλω σε αυτό άλλο ένα dimmάκι ram 4gb για να πάει στα 8; Το μοντέλο με τον 128αρι ssd είναι ικανοποιητικό (κι εφόσον βέβαια δεν ανεβαίνει πολύ στη τιμή σε σχέση με το Intel nuc). Από απλή οθόνη τι προτείνετε;
bill_viper Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2018 Ευχαριστώ πολύ όλους για τη βοηθεία σας. Η αγορά έγινε. Intel NUC - i3-7100U - [NUC7I3BNK] Logitech Wireless Combo MK220 Dell S2319H Monitor Full HD 23¨ WLED IPS RAM CORSAIR CMSO8GX4M1A2133C15 8GB SO-DIMM DDR4 2133MHZ SSD WESTERN DIGITAL WDS250G2B0B 250GB BLUE 3D NAND M.2 2280 SATA 3 Με 200+€ λιγότερα απ'ότι το πιο φθηνό AIO που κοιτούσα με τα αντίστοιχα specs.
Leleouras Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 27 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Μια χαρά φίλε μου καλοδούλευτο Μία παράκληση μόνο. Πές μας πόσο σου κόστισε πάνω κάτω όλο αυτό να πάρει κανένας άλλος συμφορουμίτης ιδέα το value του. Επεξ/σία 27 Ιουλίου 2018 από Leleouras
dimoskoutr Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Όπου ο j5005 είναι αρκετά κοντά σε single thread και πιο μπροστά σε multi από τον 7100u και υπάρχει nuc που έχει 150 ευρώ με τον j5005... Ίσως θα έπρεπε να δεις και εκείνη την περίπτωση και να κερδίσεις και το 100αρικο... Έκανε καλό leap η intel στα μικρά της σε αυτή τη γενιά... Στο μόνο που υπολείπεται πολύ ο j5005 είναι η gpu που δεν σε νοιάζει κιόλας... Αν έχεις την καλοσύνη δώσε μας εμπειρία χρήσης από το nuc και για άλλους που ενδεχομένως θα κοιτάξουν και παρόμοιο σαν αγορά... Επεξ/σία 28 Ιουλίου 2018 από dimoskoutr
bill_viper Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Στις 27/7/2018 στις 7:07 ΜΜ, Leleouras είπε Μια χαρά φίλε μου καλοδούλευτο Μία παράκληση μόνο. Πές μας πόσο σου κόστισε πάνω κάτω όλο αυτό να πάρει κανένας άλλος συμφορουμίτης ιδέα το value του. Ευχαριστώ πολύ που μου ανοίξατε τα μάτια. Ναι, φυσικά, η αξία των hardware σύνολο ήταν ~615€ (και κανά 20αρικο ακόμη τα μεταφορικά στο σύνολο γιατί βρίσκομαι επαρχία). Στις 28/7/2018 στις 7:21 ΜΜ, dimoskoutr είπε Όπου ο j5005 είναι αρκετά κοντά σε single thread και πιο μπροστά σε multi από τον 7100u και υπάρχει nuc που έχει 150 ευρώ με τον j5005... Ίσως θα έπρεπε να δεις και εκείνη την περίπτωση και να κερδίσεις και το 100αρικο... Έκανε καλό leap η intel στα μικρά της σε αυτή τη γενιά... Στο μόνο που υπολείπεται πολύ ο j5005 είναι η gpu που δεν σε νοιάζει κιόλας... Αν έχεις την καλοσύνη δώσε μας εμπειρία χρήσης από το nuc και για άλλους που ενδεχομένως θα κοιτάξουν και παρόμοιο σαν αγορά... O i3 όμως είναι πολύ περισσότερο future proof δεδομένο ότι το PC θα το κρατήσω για μια 7ετια-8ετια (όπως το προηγούμενο). Παιδιά δεν είχα ξαναδουλέψει intel nuc, απίστευτα γρήγορα, ΑΘΟΡΥΒΟ, και υπερβολικά μικρό, είναι απίστευτο που έχει φτάσει η τεχνολογία. Δίπλα από το Packard Bell AIO που είχα πριν, το τελευταίο θυμίζει γκουμούτσα. Μέσα σε 6-7 δευτερόλεπτα μπαίνει στα Windows 10, συν ότι ανοίγω μια μεγάλη βάση δεδομένων (1450 προμηθευτές και 4 έτη πίσω μηχανογράφησης) στο δευτερόλεπτο. Πριν, είχα πελάτη μπροστά μου και του έλεγα περίμενε 10 λεπτά να ανοίξει η μηχανογράφηση.
dimoskoutr Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 3 Αυγούστου 2018 Ευχαριστούμε για τα σχόλια, αν το χρησιμοποιήσεις και για browsing, office κλπ. ίσως να θελήσεις να ξαναμοιραστεις την εμπειρία σου μαζί μας... Για το πολύ πιο futureproof του συγκεκριμένου i3 δεν θα συμφωνούσα απολύτως σε σχέση με τον j5005... Θεωρώ ότι εξαρτάται από την χρήση... Αν όλα αυτά που κάνεις θέλουν ταχύτερο single core τότε είναι λίγο πιο future proof, αν θέλουν περισσότερο multicore τότε μάλλον λίγο καλύτερα ο j5005... Πάντως πέρα από αυτό, είναι πολύ ευχάριστο που κάνεις γρήγορα την εργασία σου, αθόρυβα, χωρίς να πιάνει χώρο... Θρίαμβος του μικρού form factor! Άντε να γυρίσουν όλα τα pc σε mini itx και κάτω να γουστάρουμε εμείς οι sff adicts! Με υγεία να το χαρείς.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα