Basilisvirus Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Εχω κανει στατικη την ip του υπολογιστη μου και θελω να κανω port forward σε αυτο το ρουτερ: ZXHN H267N V1.0 V1.0.0T7_CYTA, ωστε να χειρηζομαι τις συσκευες μου οπως raspberry, esp8266, arduino κτλ απο το internet. (Δε ξερω αν πρεπει να κανω στατικη και την δικια τους ip, αυτο ειναι μια απο τις απορροιες μου) Ενεργοποιω το Soho address mapping, Υστερα βαζω στα πεδια τα στοιχεια που πιστευω οτι μπαινουν εκει που τα βαζω, διοτι στα tutorials που βλεπω στο web, τα 'κουτακια' που πρεπει ξνα συμπληρωσω εχουν αλλο ονομα και δε ξερω αν κανω κατι λαθος. (Στο Lan host βαζω την ip του υπολογιστη, googlαρωντας "what is my ip". το WAN port και Lan Host port βαζω το range των port που θα συνδέσω τις συσκευες μου (ESP, raspberry κτλ), χωρις να εχω ενεργοποιημενες τις συσκευες μου (δε ξερω αν χρειαζεται να ειναι συνδεδεμενες στο WEB) Στο external ip address δε ξερω τι βαζω. Και κλασικα μου βγαζει το σφαλμααα. Help? Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από Basilisvirus
infin1tyGR Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτό που έβαλες ως LAN Host δεν είναι η τοπική διεύθυνση του υπολογιστή σου. Θα πρέπει να είναι της μορφής 192.168.1.x και να είναι η διεύθυνση που έχεις βάλει να παίρνει πάντα το ESP8266. Το External IP Address άσ' το κενό ή, αν δεν σε αφήνει, βάλε 0.0.0.0. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από infin1tyGR
jkoukos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Κι επιπλέον δεν βάζεις περιοχή πορτών για όλες τις δικτυακές σου συσκευές, αλλά ένας κανόνας για κάθε ΙΡ συσκευής με τις πόρτες που θέλει μόνο αυτή.
Basilisvirus Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δουλεψε, ευχαριστω! αλλη μια ερωτηση.. Νομιζω εκανα static ip μονο για τον υπολογιστη μου και οχι για το ρουτερ. (Γινεται βασικα αυτο η βλακεια ειπα?) Αυτη τη ρυθμιση εκανα για static ip, και νομιζω ειναι μονο για το πισι... αλλα αν θυμαμαι καλα, κανονικα, για να κανεις static ip στο ρουτερ, χρειαζεται να κανεις λογαριασμο σε καποια σελιδα που να στο παρεχει αυτο. Right?
infin1tyGR Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Static IP στο router δεν μπορείς να κάνεις εσύ. Μπορείς να ζητήσεις από τον πάροχό σου, αλλά έχει μηνιαίο πάγιο. Αυτό που μπορείς να κάνεις, και μάλλον εννοείς, είναι να συνδέσεις ένα hostname το οποίο θα δείχνει πάντα στην IP που έχεις εκείνη τη στιγμή και θα ανανεώνεται αυτόματα είτε με έναν client που θα τρέχει σε κάποια συσκευή του δικτύου σου είτε απευθείας από το router σου, αν υποστηρίζει τέτοια δυνατότητα. Υπάρχουν διάφορες εταιρείες που παρέχουν dynamic DNS, π.χ. το No-IP που έχει και δωρεάν επιλογή με κάποιους περιορισμούς. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από infin1tyGR
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα