Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε όλους.Εχω ένα vaio Sony περίπου 8 χρόνων με i3. Επειδή όταν τον αγόρασα τον είχα σαν σταθερό υπολογιστή δεν έβαλα την μπαταρία του πότε. Μετά από 8 χρόνια και μετά από ένα recovery reset και επαναφορά αποφάσισα να βάλω την μπαταρία του και μου βγάζει μήνυμα ότι δεν βρέθηκε μπαταρία. Να υποθέσω ότι έχει ημερομηνία λήξεως ακόμα και αν δεν έχει μπει ποτέ πάνω στον υπολογιστή? Η κάτι εγώ δεν κάνω καλά. 

Δημοσ.

Έπρεπε να την φορτίζεις μια στο τόσο μέχρι το 50-60% (6μηνο; Χρόνος; ) για να την συντηρείς. Τώρα λογικά τα κελιά έχουν χάσει οτι φορτίο είχαν και γενικά η μπαταρία γκίοκ.... (αν τα κελιά πέσουν κάτω απο ένα σημείο παθαίνουν ζημιά που και να καταφέρεις να τα φορτίσεις μετά η χωρητικότητα τους είναι για κλάματα).

Μπορείς να δοκιμάσεις να την αφήσεις πάνω μπας και πάρει φορτίο αλλά μετά απο 8 χρόνια όχι απλά θα κράταγα μικρό καλάθι, δεν θα κράταγα καν καλάθι...

Εναλλακτικά αν το έχεις με τα κυκλώματα κτλπ μπορείς να ανοίξεις την μπαταρία και να μετρήσεις τα κελιά, αν βλέπεις τάση (που δεν το νομίζω) μπορείς να φορτίσεις την μπαταρία με καλώδια παίρνοντας ρεύμα απο κανένα φορτιστή 18650.

Αλλιώς batteries.gr................................

ps Οι μπαταρίες θεωρούνται αναλώσιμα, ανάλογα πως το εννοείς έχουν ημερομηνία λήξης ναι, όντως έχουν,  αλλα εσένα χάλασε απο άλλο πράγμα. Έπρεπε να την φορτίζεις που και που.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...