ssd93 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Καλησπέρα παιδιά έχω ένα πρόβλημα, δοκίμασα να flashαρω bios που βρήκα στο google για gaming στην rx580 που έχω. Τα bios ισχυρίζονταν πως μεγιστοποιούν την απόδοση της κάρτας σε gaming. Το θέμα είναι ότι επειδή έχω διαφορετική μνήμη (micron) από τη samsung που ήταν τα bios, τώρα πλέον η κάρτα δείχνει να είναι νεκρή. Ξεκινάει το pc αλλά η κάρτα τίποτα σαν να μην υπάρχει. Δοκίμασα να επιστρέψω την κάρτα στα αρχικά της bios μέσω dos από bootable flashaki αλλά τίποτα, η κάρτα είναι σαν να μην υπάρχει στο σύστημα. Υπάρχει καμιά ιδέα για το τι μπορώ να κάνω πριν την πάω για service? Ευτυχώς είναι μέσα στην εγγύηση η κάρτα.
LambisElef Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Να φανταστώ δεν υπάρχει bios switch (dual bios), οπότε πρέπει να bootάρεις από άλλη κάρτα γραφικών (κι ενσωματωμένη κάνει) και να ξαναφλασάρεις την προβληματική με το εργοστασιακό bios (ελπίζω τουλάχιστον να κράτησες back up το εργοστασιακό).
ssd93 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Εννοείται πως έχω κάνει το back up μου και το δοκίμασα αυτό ήδη. Γύρισα το διακόπτη στα άλλα bios αλλά και πάλι τα ίδια, οπότε σκέφτομαι μήπως δεν είναι τα bios αλλά κάποιο άλλο θέμα. Δεν μπορώ να ξαναφλασάρω γιατί η κάρτα δεν εμφανίζεται καθόλου στον υπολογιστή ούτε καν σαν άγνωστη συσκευή. Ούτε μέσω dos. adapter not found λέει
IoaZ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 Κλήρε τροφοδοτικό 2 άνοιξε τροφοδοτικό 3 clear cmos 4 Tον διακόπτη στο καλό βιος 5 Δοκίμασε να πάρεις εικόνα από την ρχ 580 στο bios 6 δοκίμασε safe mode 7 ddu 8 rr στα κανονικά win 10 9 install amd drivers Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από IoaZ 1
ssd93 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Η κάρτα δεν εντοπίζεται καν από τα bios του υπολογιστή, είναι σαν να μην υπάρχει πάνω απλά. Δεν επηρεάζει τη λειτουργία του υπολογιστή καθόλου, σαν να μην υπάρχει κυριολεκτικά.
IoaZ Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Έκανες αυτά που σου έγραψα με την σωστή σειρά ? 2 λεπτά πριν, ssd93 είπε Η κάρτα δεν εντοπίζεται καν από τα bios του υπολογιστή, είναι σαν να μην υπάρχει πάνω απλά. Δεν επηρεάζει τη λειτουργία του υπολογιστή καθόλου, σαν να μην υπάρχει κυριολεκτικά. Άμα τα έκανες τα παραπάνω και δεν έχεις αποτέλεσμα δοκίμασε 1 boot με την άλλη gpu ( igpu ) The CLI Sometimes you have to use the commandline tool to flash your cards. For example after a bad flash, so your graphicscard is not regocnized in the GUI, or when the GUI does not display all of your cards. Just open a commandline window inside the ATIFlash folder, or by pressing the Win-key + r, and type cmd to open a terminal. In the cmd window ise this command to flash your cards with a new VBIOS AtiFlash.exe -f -p 0 path-to-new-vbios.rom Where -f means force flash, and -p 0 means flashing the card in PCIE slot 0. You can use -p 1, -p 2, -p 3, etc. to choose the card you want to flash. Τι μέγεθος είναι το backup bios ? Ο άλλος τρόπος με boot usb σε dos
ssd93 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Ναι τα έκανα όλα. Επίσης βρήκα ήδη το συγκεκριμένο video στο youtube και το προσπάθησα αλλά η κάρτα δεν εντοπίζεται καθόλου.
nikos903 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Πόσα τσιπάκια Bios έχει αυτή η κάρτα; Πόσα Mbit το καθένα; Πόσα mb ήταν αυτό το bios που τράβηξες bkp? Πόσα mb είναι αυτό που φλάσαρες;
ssd93 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω Νίκο. Έχει ένα διακόπτη και 2 bios ένα για mining και ενα για gaming. Το back up μου είναι 512KB . Η κάρτα είναι η εξής: http://xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-rx-500-series/rx-580-gts-8gb-dd-rx-580p8dfd6 Edit--- Ούτε καν οι ανεμιστήρες δεν γυρίζουν ενώ η κάρτα δείχνει ότι ζεσταίνεται όταν τροφοδοτείται και μόνο το led ότι τροφοδοτείται σωστά γίνεται μπλε. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από ssd93
LambisElef Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Με ποια κάρτα bootάρεις και βλέπεις το BIOS; Πες μας γενικά όλο το setup. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από LambisElef
nikos903 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, ssd93 είπε Δεν ξέρω Νίκο. Έχει ένα διακόπτη και 2 bios ένα για mining και ενα για gaming. Το back up μου είναι 512KB . Η κάρτα είναι η εξής: http://xfxforce.com/en-us/products/amd-radeon-rx-500-series/rx-580-gts-8gb-dd-rx-580p8dfd6 Edit--- Ούτε καν οι ανεμιστήρες δεν γυρίζουν ενώ η κάρτα δείχνει ότι ζεσταίνεται όταν τροφοδοτείται και μόνο το led ότι τροφοδοτείται σωστά γίνεται μπλε. Αυτό που δεν ξέρω είναι αν έχει ένα τσιπάκι bios και με τον διακόπτη διαλέγει μέσα απο 2 διαφορετικές "ρυθμίσεις" ή αν έχει 2 τσιπάκια και με τον διακόπτη εναλλάσσεις bios chip. Αυτό μόνο αν την ανοίξεις μπορείς να το δεις (ή αν βρεις κανένα scan της πλακέτας). Όπως και να έχει δες με software αν μπορέσεις να την φλασάρεις όπως σου λέει ο Λάμπης απο πάνω αλλιώς αν δεν βγει άκρη δες αν μπορείς να την φλασάρεις με eeprom programmer.
cliobaccarra Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 τα ανεμιστηρια της γυρνανε αν την εχεις πανω;
nikos903 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 9 ώρες πριν, ssd93 είπε Σε όλο αυτό η εγγύηση δε με καλύπτει? Κανονικά όχι (xfx warranty) μιας και πείραξες bios και πέρασες και ανεπίσημο. Αλλά xfx είναι αυτή, στείλε τους ένα mail μπας και.
ssd93 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Όχι καθόλου δεν γυρνάνε οι ανεμιστήρες, είτε είναι σε power είτε όχι, είτε πάνω στην pci είτε εκτός μόνο με καλώδιο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα