margaritagr Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 23 ώρες πριν, Fotis13 είπε Αχχχ αυτο το macbook pro μου εχει ξεφυγει τοσο καιρο λογω οτι δεν μου ειναι απαραιτητο . Οι νεες προσθηκες ειναι σημαντικες και θα βελτιωσουν την συνολικη εμπειρια χρησης που ετσι και αλλιως στα προιοντα της apple ειναι σε κορυφαια επιπεδα. Τωρα οσοι σχολιαζουν τις τιμες με χιουμορ Σεφερλη ειναι πασιφανες πως δεν απευθυνονται σε εκεινους αυτα τα προιοντα και απλα χανουν τον χρονο τους σε ενα θεμα που δεν τους αφορα . Έχω sleeve πολυ ωραιο αλλα ενα απο αυτά που έβγαλε τωρα θα το τσιμπήσω
Fotis13 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, margaritagr είπε Έχω sleeve πολυ ωραιο αλλα ενα απο αυτά που έβγαλε τωρα θα το τσιμπήσω Το καφε τα σπαει επος ειναι εχω την ιδια θηκη στο X . Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από Fotis13 1
margaritagr Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Ναι ναι κι εμενα εκει πήγε το μάτι μου αμέσως και θέλω και καινούρια cover για το iPad τωρα ... γύρω στα 150 είδα θα έχει το sleeve + 65 το front cover + 85 το back case 1
ignome4 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Τα πράγματα είναι απλά , τα Pro γίνονται επιτέλους Pro μηχανήματα με τιμές στο θεό, τα IPad (θα) γίνουν massive products και για τους ενδιαμεσους τα σκέτα Macbook Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από ignome4 1
fylatos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 42 λεπτά πριν, ignome4 είπε Τα πράγματα είναι απλά , τα Pro γίνονται επιτέλους Pro μηχανήματα με τιμές στο θεό, τα IPad (θα) γίνουν massive products και για τους ενδιαμεσους τα σκέτα Macbook To 13αρι με touchbar γιατί είναι pro;
ignome4 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 10 λεπτά πριν, fylatos είπε To 13αρι με touchbar γιατί είναι pro; Γιατί μια χαρά προ είναι, άσε που πρέπει να καλυφθεί και το συγκεκριμένο price range 😜
konandrio Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 53 λεπτά πριν, ignome4 είπε Τα πράγματα είναι απλά , τα Pro γίνονται επιτέλους Pro μηχανήματα με τιμές στο θεό, τα IPad (θα) γίνουν massive products και για τους ενδιαμεσους τα σκέτα Macbook Οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο και ανάλογα των χαρακτηριστικών, όπως τα λέει το άρθρο φαίνονται λογικές, αρκεί να ισχύουν. Υπάρχει laptop άλλης εταιρίας με παρόμοια χαρακτηριστικά με μεγάλη διαφορά στην τιμή; μήπως είναι πάνω κάτω τα ίδια και αν είναι λίγο παραπάνω η τιμή έχεις ανταμειφθεί λόγο οθόνης; Ρωτάω χωρίς να το έχω ψάξει.
ignome4 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, konandrio είπε Οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο και ανάλογα των χαρακτηριστικών, όπως τα λέει το άρθρο φαίνονται λογικές, αρκεί να ισχύουν. Υπάρχει laptop άλλης εταιρίας με παρόμοια χαρακτηριστικά με μεγάλη διαφορά στην τιμή; μήπως είναι πάνω κάτω τα ίδια και αν είναι λίγο παραπάνω η τιμή έχεις ανταμειφθεί λόγο οθόνης; Ρωτάω χωρίς να το έχω ψάξει. Μα προφανώς και η Apple είναι τίμια και αγοράζεις σούπερ μηχάνημα απλά είπα το σκεπτικό μου για το πως πάει το πράγμα.
strawman Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 hours ago, konandrio said: Λες να πήγα από turbo-x σε mac 🤔 Εχω περάσει από πολλές σοβαρές , έχω βαρεθεί να ανοίγω λάπτοπ από θερμοκρασίες δικά μου και γνωστών, μακάρι να έχει βελτιωθεί το πράμα. Ελα ρε συ τωρα, για ηλιθιους μας περνας? Κανε μας τη χαρη. Ανοιγες laptop γνωστων και φιλων σου των 2.500 εως 6.000 € γιατι ειχαν προβληαμ με θερμοκρασιες? Νταξει, τρελα μας πουλας μου φαινεται. Ο αλλος απο πανω σου λεει ψηνεται να δωσει 2500€ minimum να το παρει χωρις να το χρειαζεται (οπως μονος του παραδεχεται), και εδω συζηταμε αν το αγοραζουν οι "επαγγελεματιες". Ναι, ο 1 στους 100 ισως. Απο κει και περα προφανως τουμπανο ειναι, οπως και καθε lapitopi αυτης της τιμης. Απλα εχει και θεμελιωδεις ελλειψεις που τα αλλα της κατηγοριας δεν εχουν, και κανενας σοβαρος επαγγελματιας δεν θα θυσιαζε το utility για να παρει μηλο. Θα ξεχασω και αυτα που ξερω με εσας εδω μεσα. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από strawman
konandrio Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 1 ώρα πριν, strawman είπε Ελα ρε συ τωρα, για ηλιθιους μας περνας? Κανε μας τη χαρη. Ανοιγες laptop γνωστων και φιλων σου των 2.500 εως 6.000 € γιατι ειχαν προβληαμ με θερμοκρασιες? Νταξει, τρελα μας πουλας μου φαινεται. Ο αλλος απο πανω σου λεει ψηνεται να δωσει 2500€ minimum να το παρει χωρις να το χρειαζεται (οπως μονος του παραδεχεται), και εδω συζηταμε αν το αγοραζουν οι "επαγγελεματιες". Ναι, ο 1 στους 100 ισως. Απο κει και περα προφανως τουμπανο ειναι, οπως και καθε lapitopi αυτης της τιμης. Απλα εχει και θεμελιωδεις ελλειψεις που τα αλλα της κατηγοριας δεν εχουν, και κανενας σοβαρος επαγγελματιας δεν θα θυσιαζε το utility για να παρει μηλο. Θα ξεχασω και αυτα που ξερω με εσας εδω μεσα. Είπα εγώ κάπου ότι έδωσα 2500 χιλιάρικα για laptop 🤔 Έδωσα 1000-1500, hp, acer, toshiba, lenovo... , turbo-x δεν πήρα ούτε θα έπαιρνα Έλα να σου δείξω φίλε μου 4-5 παροπλισμένα όλα κρέμα από θερμοκρασίες, για γραφείο καλά είναι, δώσε σε κανένα πιτσιρίκι να βλέπει youtube αβέρτα και θα δεις πόσο αντέχουν, ήταν το βασικό πρόβλημα σε laptop από 5 ετιά και πίσω, μετά δεν ξέρω, έφτιαξα ένα desktop τουμπανάκι για το σπίτι με windows και σε laptop δεν νομίζω να ξαναπάρω κάτι εκτός mac.
stringer bell Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 14 ώρες πριν, paparovic είπε Δεν είμαστε στο 2005. Τα Windows 10 Pro είναι εξαιρετικά για development. Ακόμα κι αν δουλεύεις με toolsets που δεν έχουν οικοσύστημα με καλό support για Windows (π.χ. ruby), με το native Linux subsystem (ή και docker με hyper-v) καθάρισες. Χωρίς διάθεση αντιπαραθεσης μιας και έχω να χρησιμοποιήσω Windows μια διετία επαγγελματικά και πραγματικά με ενδιαφέρει η σύγκριση. MacOs: ssh στο native terminal, για να μην μιλήσω για iterm2 ( ελπίζω τα Windows να μην έχουν μείνει στο putty) brew repo που με μια εντολή εγκαθιστάς ότι θέλεις. Bash, Python, git προεγκατεστημενα το docker on windows είχε αρκετά θέματα στο παρελθόν δεν ξέρω σε τι φάση είναι τώρα. Στα πιο Light: Gesture based λειτουργικό που σε συνδυασμό με το touchpad εμένα μου λύνει τα χέρια Hidpi σε όλο το ui / εφαρμογές Πολύ καλή μπαταρία (ειδικά το 2015 model) Αξιοπρεπεις native εφαρμογές (π.χ. Email, calendar) Αν υπάρχει ένα Windows laptop να τα έχει όλα αυτά θα ήθελα πολύ να το ξέρω . Φυσικά αναφέρομαι αποκλειστικά στις δικές μου ανάγκες, αντίστοιχα για κάποιον άλλο το macos μπορεί να μην αξίζει μια. 1
paparovic Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, stringer bell είπε Χωρίς διάθεση αντιπαραθεσης μιας και έχω να χρησιμοποιήσω Windows μια διετία επαγγελματικά και πραγματικά με ενδιαφέρει η σύγκριση. MacOs: ssh στο native terminal, για να μην μιλήσω για iterm2 ( ελπίζω τα Windows να μην έχουν μείνει στο putty) brew repo που με μια εντολή εγκαθιστάς ότι θέλεις. Bash, Python, git προεγκατεστημενα το docker on windows είχε αρκετά θέματα στο παρελθόν δεν ξέρω σε τι φάση είναι τώρα. Στα πιο Light: Gesture based λειτουργικό που σε συνδυασμό με το touchpad εμένα μου λύνει τα χέρια Hidpi σε όλο το ui / εφαρμογές Πολύ καλή μπαταρία (ειδικά το 2015 model) Αξιοπρεπεις native εφαρμογές (π.χ. Email, calendar) Αν υπάρχει ένα Windows laptop να τα έχει όλα αυτά θα ήθελα πολύ να το ξέρω . Φυσικά αναφέρομαι αποκλειστικά στις δικές μου ανάγκες, αντίστοιχα για κάποιον άλλο το macos μπορεί να μην αξίζει μια. Ubuntu/Debian/Arch/Kali για WSL subsystem + το WSL παίζει με όλα τα αρχεία (δλδ. τα partitions/δίσκοι σου είναι r/w mounted). Μπορείς να σηκώσεις και X εφαρμογές από το WSL εγκαθιστώντας έναν X server στα Windows. Cmder, GitBash, MobaXterm για Win32 subsytem. Docker -> Το Docker Toolbox που είχες δοκιμάσει πριν από 2 χρόνια έχει αντικατασταθεί από το Docker for Windows, που παίζει μέσω Hyper-V Α, και για το brew υπάρχει το chocolatey αλλά δεν το χρησιμοποιώ. Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2018 από paparovic
toples50 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 https://www.macrumors.com/2018/07/13/2018-macbook-pro-fastest-laptop-ssd-ever/ Αυτά για τους αμφισβητίες.Ότι πληρώνεις παίρνεις πολύ απλά. 1
Hannibal_Lector Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Mac or not Mac? Μετά από 12-13 χρόνια από τον πρώτο iMac τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Για επαγγελματική ή προσωπική χρήση ο Mac είναι ασυναγώνιστος, και την διαφορά δεν την κάνει μόνο η ποιότητα κατασκευής, τα υλικά και η αντοχή στον χρόνο αλλά κυρίως το απίστευτο λειτουργικό της Apple. Mac OS σε οποιαδήποτε έκδοση, απλό, χρηστικό, και όσο για ασφάλεια καμία σχέση ή σύγκριση με τα Windows. Ο Συνδυασμός λοιπόν είναι ότι καλύτερο, Hardware που απλά κάποια στιγμή βαριέσαι να το βλέπεις και το αλλάζεις (εμπειρία με όλη την σειρά Mac, και όλα τα laptop), χωρίς δράματα, χωρία καπάκια να φεύγουν από μπαταρίες και πληκτρολόγια, χωρίς μπαταρίες που λένε το ποίημα σε 6 μήνες. Δεν είναι η τελειότητα γιατί απλά αυτή δεν υπάρχει, αλλά είναι τόσο μακριά από τον ανταγωνισμό που είναι μονόδρομος. Όσο για τα πληκτρολόγια της Apple, για εμένα δεν γίνεται λόγος αν κάτι θα έχω πάντα είναι το ασύρματο πληκτρολόγιο της το ασύρματο ποντίκι της και το trackpad. Νομίζω ότι οι περισσότεροι που κάνουν αρνητικά σχόλια δεν έχουν ασχοληθεί περισσότερο από μερικές μέρες με Mac. Γούστα είναι αυτά βέβαια αλλά και γνώση. Όσο για την τιμή, επειδή για μένα είναι επαγγελματικά εργαλεία δεν μπαίνω καν σε 2ή σκέψη. Η Απόσβεση γίνεται αλλά έχουν και μεγάλη (την μεγαλύτερη) μεταπολιτική αξία. 1
gRim Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 5 hours ago, toples50 said: https://www.macrumors.com/2018/07/13/2018-macbook-pro-fastest-laptop-ssd-ever/ Αυτά για τους αμφισβητίες.Ότι πληρώνεις παίρνεις πολύ απλά. "To be fair, Apple’s relatively new APFS file system is designed to speed up file file copies using a technology Apple calls Instant Cloning. But a win is a win." Αυτό που ξέραμε ήδη για το πως λειτουργεί το APFS...δεν αντιγράφει το αρχείο αλλά δημιουργεί έναν κλώνο...κάτι σαν συντόμευση του αρχικού αρχείου. Με βάση αυτό και οι μετρήσεις ταχύτητας του SSD δεν είναι αξιόπιστες. Επίσης από το ίδιο άρθρο:
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα