Jimmy08 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 8 λεπτά πριν, jacobthir είπε Πάντως για κάποιον που θέλει Windows/Linux Machine, γιατί να πάει σε MacBook Pro; Αν θες windows machine γιατί να πάρεις Mac; Από την άλλη όμως, αγοράζοντας Mac έχεις: MacOS, Windows & Linux. 3 σε 1.
Mpegleris Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Παιδιά όπως έγραψα και πριν. Για μένα προσωπικά το να δώσεις 1500 η 2000 η 2500 για να μπεις στο fb και να δεις τα email σου πραγματικά είναι τεράστιο waste of money. Εαν είσαι επαγγελματίας πχ μουσικός που είμαι εγω και χρησιμοποιώ κυρίως garaband και Logic pro X για να γράψω και να κάνω editing και mix τότε δεν γίνεται να δουλέψω σε άλλο περιβάλλον ούτως ή άλλως. Για όλα τα υπόλοιπα συμπεριλαμβανομένου και του Gaming φυσικά έχω ένα σταθερό Windows Desktop Pc να με περιμένει... (Να συμειωσω επίσης την σταθερότητα και αξιοπιστία του core audio που δεν έχω ποτέ θέμα με τους drivers και τα διάφορα εξωτερικά audio interfaces που χρησιμοποιώ). Από την άλλη, όπως έγραψα και πριν, οκ είναι ναι μεν πολύ ποιοτικά μηχανάκια αλλά υπερβολικα υπερεκτιμιμενα στα hardware spec τους. Προφανώς τα επιπλέον πηγαίνουν στο brand και στο macOs development (υποθέτω ) 🤔 Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από Mpegleris
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Ο καθένας αγοράζει ό,τι γουστάρει κι ο ίδιος αποφασίζει αν αξίζει τα λεφτά της μια συσκευή, για τον πολύ απλό λόγο πως είναι ΔΙΚΑ ΤΟΥ τα λεφτά (αυτός πλερώ που λέμε). Κι ότι κι αν αγοράσετε (mac pc-windows pc-dos pc) με γεια σας και καλοδούλευτο. Αυτή είναι η βασική μου γνώμη για το όλο θέμα Μήλα vs Πισία. That said... τα macs δεν ήταν, δεν είναι κι ούτε θα είναι, μονόδρομος (για τον επαγγελματία) κι απροβλημάτιστα μηχανάκια. Μην προσπαθείτε να μας πείσετε. Αγόρασες Mac; Εύγε! Σου άρεσε; Ξετρελάθηκες; Τέλεια. Άρα είσαι απόλυτα ευχαριστημένος με την επιλογή σου. Εύγε (δις)!!! Μην χρησιμοποιείς το mac σου για να μας πρήζεις online για το πόσο καταπληκτικό είναι. Δεν είναι.
konandrio Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 6 λεπτά πριν, Jimmy08 είπε Αν θες windows machine γιατί να πάρεις Mac; Από την άλλη όμως, αγοράζοντας Mac έχεις: MacOS, Windows & Linux. 3 σε 1. Linux δύσκολο στο 2016 pro που έχω εγώ , τουλάχιστον όχι κάτι ολοκληρωμένο, έκτος αν βγήκε κάτι τώρα τελευταία. windows bootcamp έχουν κάποια θέματα, δύσχρηστο touch pad, drivers wifi για 2.4 δίκτυα.
Fotis13 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, anestismas είπε Μην χρησιμοποιείς το mac σου για να μας πρήζεις online για το πόσο καταπληκτικό είναι. Δεν είναι. Βεβαια για να ειμαστε δικαιοι ,τις περισσοτερες φορες παρατηρουμε διαφορους συμπλεγματικους να προσπαθουν να πεισουν για το αντιθετο σε θεματα της apple παρα κατοχους mac να λενε ποσο καταπληκτικο μηχανημα εχουν και οταν συμβαινει αυτο ειναι για να απαντησουν σε αναλογου υφους σχολια . Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από Fotis13 5 1
konandrio Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, anestismas είπε Ο καθένας αγοράζει ό,τι γουστάρει κι ο ίδιος αποφασίζει αν αξίζει τα λεφτά της μια συσκευή, για τον πολύ απλό λόγο πως είναι ΔΙΚΑ ΤΟΥ τα λεφτά (αυτός πλερώ που λέμε). Κι ότι κι αν αγοράσετε (mac pc-windows pc-dos pc) με γεια σας και καλοδούλευτο. Αυτή είναι η βασική μου γνώμη για το όλο θέμα Μήλα vs Πισία. That said... τα macs δεν ήταν, δεν είναι κι ούτε θα είναι, μονόδρομος (για τον επαγγελματία) κι απροβλημάτιστα μηχανάκια. Μην προσπαθείτε να μας πείσετε. Αγόρασες Mac; Εύγε! Σου άρεσε; Ξετρελάθηκες; Τέλεια. Άρα είσαι απόλυτα ευχαριστημένος με την επιλογή σου. Εύγε (δις)!!! Μην χρησιμοποιείς το mac σου για να μας πρήζεις online για το πόσο καταπληκτικό είναι. Δεν είναι. Το πήγες λίγο ανάποδα, ποιο πολύ βλέπω αυτούς που δεν έχουν πιάσει καν mac να τα κατακρίνουν Οντως ο καθένας ψωνίζει σύμφωνα με τις ανάγκες τους και με τις ήττες που έφαγε από τις προηγούμενες επιλογές του. 1 2
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 16 λεπτά πριν, Fotis13 είπε Βεβαια για να ειμαστε δικαιοι ,τις περισσοτερες φορες παρατηρουμε διαφορους συμπλεγματικους να προσπαθουν να πεισουν για το αντιθετο σε θεματα της apple παρα κατοχους mac να λενε ποσο καταπληκτικο μηχανημα εχουν και οταν συμβαινει αυτο ειναι για να απαντησουν σε αναλογου υφους σχολια . Ισχυει! Πλεον, τα πρωτα σχολια ειναι τυπου "Ελα μωρε με τα mac, πανακριβα" λες και πρεπει να λογοδοτησει οποιος χρησιμοποιει Apple συσκευες. Λες και το χουν απωθημενο. Αλλα για να ειμαστε ακομα πιο δικαιοι, ολη αυτη η φαση ξεκινησε με το μαρκετιγκ του Στηβ και συνεχιζεται μεχρι και σημερα γιατι καποιοι νομιζουν πως αγορασαν το επομενο τεχνολογικο θαυμα. Γι' αυτο σχολιασα αυτους που χρησιμοποιουν τις λεξεις, μονοδρομος κι απροβληματιστα. 27 λεπτά πριν, konandrio είπε Το πήγες λίγο ανάποδα, ποιο πολύ βλέπω αυτούς που δεν έχουν πιάσει καν mac να τα κατακρίνουν Οντως ο καθένας ψωνίζει σύμφωνα με τις ανάγκες τους και με τις ήττες που έφαγε από τις προηγούμενες επιλογές του. Αναποδος confirmed. Μανα ειχες δικιο!
kazantzidis Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 5 λεπτά πριν, Nikos3648 είπε στην Ελλαδα ποτε ερχονται; Αυτό ρώτησα πριν και εγώ αλλά απάντηση δεν πήρα. Αν εχει κανεις εμπειρια απο το παρελθον, ας ενημερωσει 😎 1
Nikos3648 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 3 λεπτά πριν, kazantzidis είπε Αυτό ρώτησα πριν και εγώ αλλά απάντηση δεν πήρα. Αν εχει κανεις εμπειρια απο το παρελθον, ας ενημερωσει 😎 ειχα παει στο πλαισιο και ειχαν πει οτι τα μοντελα ερχονται νομιζω τον επομενο χρονο ελλαδα
jacobthir Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Απαντώντας στον εαυτό μου σε προηγούμενο σχόλιο που έκανα ("γιατί κάποιος που θέλει Windows/Linux machine να προτιμήσει Macbook Pro από Lenovo X1 Carbon") θέλω να πώ το εξής: μπήκα εντωμεταξύ και τσέκαρα specs και τιμές και έχω να σου πώ ότι στο MacBook παίρνεις πιο ψηλά χρονισμένο τον i7 περίπου στα ίδια χρήματα με το Lenovo. Τώρα οι τιμές είναι λίγο mix & match γιατί δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα. Να λέμε και τα καλά της Apple.
fylatos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Mpegleris είπε Παιδιά όπως έγραψα και πριν. Για μένα προσωπικά το να δώσεις 1500 η 2000 η 2500 για να μπεις στο fb και να δεις τα email σου πραγματικά είναι τεράστιο waste of money. Εαν είσαι επαγγελματίας πχ μουσικός που είμαι εγω και χρησιμοποιώ κυρίως garaband και Logic pro X για να γράψω και να κάνω editing και mix τότε δεν γίνεται να δουλέψω σε άλλο περιβάλλον ούτως ή άλλως. Για όλα τα υπόλοιπα συμπεριλαμβανομένου και του Gaming φυσικά έχω ένα σταθερό Windows Desktop Pc να με περιμένει... (Να συμειωσω επίσης την σταθερότητα και αξιοπιστία του core audio που δεν έχω ποτέ θέμα με τους drivers και τα διάφορα εξωτερικά audio interfaces που χρησιμοποιώ). Από την άλλη, όπως έγραψα και πριν, οκ είναι ναι μεν πολύ ποιοτικά μηχανάκια αλλά υπερβολικα υπερεκτιμιμενα στα hardware spec τους. Προφανώς τα επιπλέον πηγαίνουν στο brand και στο macOs development (υποθέτω ) 🤔 Όπως έγραψα πιο πάνω γνωρίζω πολλούς που έχουν συνδρομή ή αγοράσει προγράμματα που η άδεια δε μεταφέρεται σε pc ή που δουλεύουν με final cut pro ή άλλα προγράμματα της apple που δεν αλλάζουν πλατφόρμα τόσο απλά. Απλά επειδή αναφέρθηκε πολύ το θέμα της γραφιστικής, για έναν illustrator, graphic designer, κλπ που δουλεύει σε Adobe cc μπορεί να πάει αυτόματα χωρίς καμία διαφορά από το ένα στο άλλο. Διάφορα θα δει κάποιος που κάνει render /heavy animation/ after effects/ premiere. Που εκεί όμως ούτως ή άλλως θα παίζει σε σταθερό ζώο. Για αυτό και στις εταιρείες αν και δε το προτιμούν στο ΙΤ για λόγους που ήδη έχω αναφέρει δε τους νοιάζει αν θα πάρουν Mac/win. Ο ελεύθερος επαγγελματίας/freelancer/μικρή επιχείρηση σε όποια από τις δύο λύσεις κι αν πάει θα είναι εξίσου ευχαριστημένος και είναι ουσιαστικά προτίμηση OS. Απλά μην ονομάζουμε πχ ένα μηχάνημα (πλέον τετραπύρηνο ευτυχώς) χωρίς gpu επαγγελματικό. Είναι ένα ultraportable. Και το 15αρι το ίδιο είναι ultraportable. Δεν είναι workstation γιατί δεν έχει xeon, μέχρι πρόσφατα ήταν τετραπύρηνο Μαξ, δεν έχει workstation κάρτα γραφικών. Συνεπώς τα ζυγίζει κάνεις και αν έχει 3-4χλ αγοράζει αυτό που του ταιριάζει. Αν τα βάλει κάτω λογικά κι ανάλογα με το τι άδειες ή πρόγραμματα έχει ήδη η απάντηση μπορεί να διαφέρει δραστικά. 1 ώρα πριν, jacobthir είπε Απαντώντας στον εαυτό μου σε προηγούμενο σχόλιο που έκανα ("γιατί κάποιος που θέλει Windows/Linux machine να προτιμήσει Macbook Pro από Lenovo X1 Carbon") θέλω να πώ το εξής: μπήκα εντωμεταξύ και τσέκαρα specs και τιμές και έχω να σου πώ ότι στο MacBook παίρνεις πιο ψηλά χρονισμένο τον i7 περίπου στα ίδια χρήματα με το Lenovo. Τώρα οι τιμές είναι λίγο mix & match γιατί δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα. Να λέμε και τα καλά της Apple. Ναι ισχύει αυτό, είναι για battery optimization και για θερμικούς λόγους. Η apple συνηθίζει να παίρνει καλό batch επεξεργαστών και αφού έχει ωριμάσει η πλατφόρμα. Επίσης συνήθως έχει καλύτερο battery optimization. Ένα καλό Thinkpad /precision /zbook συνήθως είναι πιο ακριβό από ένα αντίστοιχο Mac. Αν προσθέσουμε όμως το apple care έρχεται στα ίσα. Δεν είναι χαζές οι εταιρίες, ούτε υπερκοστολογημένα τα specs της apple. Απλά έχουν 6 μήνες+ καθυστερήσεις από την άλλη αγορά. Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από fylatos 1
GLYMPE Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 28 λεπτά πριν, Nikos3648 είπε στην Ελλαδα ποτε ερχονται; Την επόμενη εβδομάδα θα είναι στο site των istorm κλπ για προπαραγγελια. 1
Razor333 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 2 λεπτά πριν, jacobthir είπε Απαντώντας στον εαυτό μου σε προηγούμενο σχόλιο που έκανα ("γιατί κάποιος που θέλει Windows/Linux machine να προτιμήσει Macbook Pro από Lenovo X1 Carbon") θέλω να πώ το εξής: μπήκα εντωμεταξύ και τσέκαρα specs και τιμές και έχω να σου πώ ότι στο MacBook παίρνεις πιο ψηλά χρονισμένο τον i7 περίπου στα ίδια χρήματα με το Lenovo. Τώρα οι τιμές είναι λίγο mix & match γιατί δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα. Να λέμε και τα καλά της Apple. Μπορεις να επιλεξεις και το thinkpad t570, δεν ειναι αναγκη να παρεις το carbon. Επισης δεν χρειαζεσαι να παρεις το μοντελο με τα 16gb η τον μεγαλο ssd, αλλαζουν και μετα, γιατι δεν ειναι κολλημενα στο board, ουτε φυσικα το πληκτρολογιο ειναι κολλημενο στο σασι, αν και ειναι απιθανο να το χαλασεις ακομα και αν σου πεσει καποιο υγρο. Κατα τα αλλα δεν χρειαζεσαι ολους τους ηλιθιους ανταπτορες για να παιξεις με τις θυρες που περιστρεφεται ολος ο πλανητης και φυσικα εχει docking station, το κουμπωνεις παιζεις σαν desktop, το ξεκουμπωνεις σε 1 sec εφυγες. Κατα τα αλλα αν απλα θελεις windows/linux, δεν χρειαζεται να επιλεξεις καν τοσο ακριβο laptop. Το mac το κοιταζεις αποκλειστικα και μονο αν σε ενδιαφερει το macosx η βαζεις το look πανω απο πρακτικα θεματα και την αξιοπιστια.
Nikos3648 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 20 λεπτά πριν, GLYMPE είπε Την επόμενη εβδομάδα θα είναι στο site των istorm κλπ για προπαραγγελια. Το ξέρεις σίγουρα από προηγούμενη εμπειρία ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα