paniti Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 2 ώρες πριν, ethereum είπε δηλαδά έβαλαν το ίδιο προβληματικο by design πληκτρολόγιο παρόλο τον ντόρο που έγινε ότι τα πλήκτρα σπάνε ο μηχανισμός αυτος butterfly keys είναι λάθος και άν ένα πλήκτρο σπάσει πληρώνεις 700 με 800 ευρώ γιατί αλλάζει όλο το πάνω πάνελ !!!!!! Πλεον στο αλλάζει δωρεάν. Αλλά έχεις δίκιο, δεν μπορείς να ζεις με τον φόβο μην σου χαλάσει το πληκτρολόγιο και να πρέπει να δώσεις το μηχάνημα σου στο service. 54 λεπτά πριν, ares225 είπε Όπως το πες mid 15.Απο κει και μετά τα MacBook χάλασαν.Προσωπικα έχω μείνει με mid 15 και μέχρι να βγει MacBook μα υποδοχή για κάρτα μνήμης (σαν φωτογράφος την χρειαζομαι) και usb υποστήριξη μόνο επαγγελματικό δεν είναι πλέον. Δεν πρόκειται να βγει (δυστυχώς για σένα εμένα και πολλούς άλλους) Προσωπικά τα 12” και 13” Macbook αξίζουν τα λεφτά τους γιατί και ο σοβαρός ανταγωνισμός στην κατηγορία ultrabookκινείται στα ίδια περίπου επίπεδα τιμών. Για τα 15αρια τώρα εξαρτάται τις απαιτήσεις και το τι προγράμματα θέλεις να τρέχεισ. Πάντως όταν είδα ότι το full extra 15αρι κάνει $6700 είπα χιλιες φορεσ να τα δώσω να πάρω ένα αυτοκινητάκι (και αυτό full extra 😛 ) 2
avacan23 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 βαζω αγγελία το δικο μου. Ειμαι απολυτα ευχαριστημένος απο το macbook pro. πανακριβο ναι..απο την αλλη αξίζει ναι...οχι τα 2000 χιλιαρικα (υπερβολικά μεγαλό ποσό) αλλα η εμπειρία χρήσης. η οθονη , η φορητότητα, και το ξεκλειδωμα με αποτυπωμα οπως το κινητο... κανεις τη δουλεια σου και με ενα λαπτοπ των 500 ευρώ ...φυσικά.. αλλα αν μπορεις οικονομικά με το macbook pro δε θα το μετανιώσεις... 10 μήνες και δεν εβγαλε κανενα πρόβλημα. οποτε παμε για το νεο που βλέπω ότι έχει 1) καλυτερο επεξεργαστή 2)καλυτερη οθονη (true tone) 3) καλυτερος ssd+ T2 chip+καρτα γραφικών 4) bluetooth 5 5) mousepad 6)καλύτερη μπαταρία 2
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Εδώ και πολλά χρόνια Mac επιλέγουν καλλιτέχνες μουσικοί, μουσικοσυνθέτες, εικαστικοί, visual artists, άτομα του θεάτρου, κινηματογραφιστές, μοντέρ, σχεδιαστές και άλλοι. Επειδη έχουν λεφτά; Αυτή είναι η εύκολη απάντηση αλλά επειδή οι υπολογιστές αυτοί τρέχουν Mac Os και δεν θες να βλέπεις ενοχλητικά windows. Οι Mac είναι επαγγελματικοι υπολογιστές δεν εννοούμε τον φωτογράφο που έχει ένα φωτογραφίο και έχει τόσα μηχανήματα να αγοράσει επόμενος θα πάρει ένα macbook για δημιουργία άλμπουμ, επεξεργασία φωτογραφίας και εκτυπώσεις. Ούτε στο ελάχιστο τον νοιάζει η πιστότητα στα χρώματα. Άλλο jpeg παιρνει και άλλο βλέπεις στο χαρτί. Εκείνος λοιπόν θα δώσει 400-500. Το να δώσεις χίλια ευρώ παραπάνω για mac για μένα είναι λογικό, τουλάχιστον να είναι εφικτό. Και εγώ προσωπικά παρά τα οικονομικά προβλήματα μου χρειάζομαι έναν Μακ για εγγραφη/σύνθεση σύγχρονης μουσικής και βίντεο rendering και μοντάζ. Όμως οι windows με ξενερώνουν, τα χρώματα, τα εικονίδια.. Έναν hackintosh έχω σταθερό. Σκέφτομαι να πάρω πλέον macbook. Και γω θα ήθελα ένα αμάξι γιατί κουράστηκα πια όπως ενα citroen ή ένα wv. Σε κάποια φάση θα το πάρω. Κάποτε έδωσα όταν ήμουν 20και κάτι χρονών 4κ για μηχανάκι motocross ένα yamaha τετράχρονο για να πηγαίνω σουζα στη μια ρόδα για καφέ, για γούστα. Αυτός είναι ο σκοπός της ζωής η ταχύτητα; Αυτά παιδία ειναι παραμυθια και μάλιστα θανατηφόρα που πλασάρουν εδώ και 200 χρόνια οι Αμερικάνοι και οι Ιάπωνες και όχι μόνο. Είναι καθαρά θέμα επιλογών..!! Και παιδείας! Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
basilis5 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 το προβλημα τους ειναι η τιμη, τπτ αλλο. Και επισης βαρεθηκα να διαβαζω για pro users και διπλα video, photo, music... δλδ ποιος σοβαρος developer γραφει σε windows αν δεν ειναι η εταιρια windows stack;
paparovic Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 11 ώρες πριν, stringer bell είπε Επίσης δεν μπορώ να φανταστώ πως κάποιος προγραμματιστης/sysadmin μπορεί να δουλέψει με κάτι άλλο πέρα από macos ή Linux προφανώς Δεν είμαστε στο 2005. Τα Windows 10 Pro είναι εξαιρετικά για development. Ακόμα κι αν δουλεύεις με toolsets που δεν έχουν οικοσύστημα με καλό support για Windows (π.χ. ruby), με το native Linux subsystem (ή και docker με hyper-v) καθάρισες. 1
Garuger Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 12 hours ago, tolstoy said: Hackintosh σε λάπτοπ; Βεβαιως https://protechlists.com/hackintosh-laptops/
paparovic Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 24 λεπτά πριν, basilis5 είπε δλδ ποιος σοβαρος developer γραφει σε windows αν δεν ειναι η εταιρια windows stack; Όποιος δεν ζει στο παρελθόν, προφανώς. 1
lazlo1992 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Πραγματικά δεν ξέρω πλέον αμα αξίζει να δώσεις ενα νεφρό για να πάρεις το Macbook.
fylatos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 3 ώρες πριν, Agraf είπε Εδώ και πολλά χρόνια Mac επιλέγουν καλλιτέχνες μουσικοί, μουσικοσυνθέτες, εικαστικοί, visual artists, άτομα του θεάτρου, κινηματογραφιστές, μοντέρ, σχεδιαστές και άλλοι. Επειδη έχουν λεφτά; Αυτή είναι η εύκολη απάντηση αλλά επειδή οι υπολογιστές αυτοί τρέχουν Mac Os και δεν θες να βλέπεις ενοχλητικά windows. Οι Mac είναι επαγγελματικοι υπολογιστές δεν εννοούμε τον φωτογράφο που έχει ένα φωτογραφίο και έχει τόσα μηχανήματα να αγοράσει επόμενος θα πάρει ένα macbook για δημιουργία άλμπουμ, επεξεργασία φωτογραφίας και εκτυπώσεις. Ούτε στο ελάχιστο τον νοιάζει η πιστότητα στα χρώματα. Άλλο jpeg παιρνει και άλλο βλέπεις στο χαρτί. Εκείνος λοιπόν θα δώσει 400-500. Το να δώσεις χίλια ευρώ παραπάνω για mac για μένα είναι λογικό, τουλάχιστον να είναι εφικτό. Και εγώ προσωπικά παρά τα οικονομικά προβλήματα μου χρειάζομαι έναν Μακ για εγγραφη/σύνθεση σύγχρονης μουσικής και βίντεο rendering και μοντάζ. Όμως οι windows με ξενερώνουν, τα χρώματα, τα εικονίδια.. Έναν hackintosh έχω σταθερό. Σκέφτομαι να πάρω πλέον macbook. Και γω θα ήθελα ένα αμάξι γιατί κουράστηκα πια όπως ενα citroen ή ένα wv. Σε κάποια φάση θα το πάρω. Κάποτε έδωσα όταν ήμουν 20και κάτι χρονών 4κ για μηχανάκι motocross ένα yamaha τετράχρονο για να πηγαίνω σουζα στη μια ρόδα για καφέ, για γούστα. Αυτός είναι ο σκοπός της ζωής η ταχύτητα; Αυτά παιδία ειναι παραμυθια και μάλιστα θανατηφόρα που πλασάρουν εδώ και 200 χρόνια οι Αμερικάνοι και οι Ιάπωνες και όχι μόνο. Είναι καθαρά θέμα επιλογών..!! Και παιδείας! Είμαι στον χώρο των γραφικών τεχνών σε Ελλάδα και Αμερική. Είναι πράγματι επιλογή κυρίως όμως των freelancer δημιουργών. Έχουν μια σημαντική βάση λόγω finalcut pro και παλαιότερα μονοπωλιακών τακτικών της adobe, ωστόσο οι μεγάλες εταιρίες έχουν αλλάξει πλήρως το μοντέλο εργασίας και τα win pc είναι το 100% της αγοράς. Συνήθως σε λαπτοπ σου δίνουν επιλογή και κάποιοι διαλέγουν mac αλλά είναι λιγότεροι από τους μισούς πλέον και δεν παράγουν σε αυτό (είναι για email κλπ). Ένας freelancer ίσως το βλέπει διαφορετικά. Το ποσοστό της apple σε εταιρίες μεγάλου μεγέθους είναι αστείο σε σχέση με dell precision, hp zbook, και φυσικά thinkpads. Βασικό είναι ότι δε παρέχει On site εγγύηση και ότι το It της κάθε εταιρίας δε μπορεί να έχει FRU CRU για τα μηχανήματα stand by για να μην τα στέλνει έξω κάθε φορά που χαλάει κάτι. Επίσης μεγάλο πρόβλημα σε ότι αφορά στο υπερ επαγγελματικό πεδίο της φωτογραφίας και επειδή ανέφερες το θέμα της χρωματικής ακρίβειας είναι ότι μέχρι πρόσφατα (δε νομίζω ότι άλλαξε και τώρα) δεν υπήρξε macbook με 10bit έξοδο σε 10bit panel πχ για να δουλέψει κάποιος σε color proofing. Συνεπώς δεν υπάρχει σοβαρό τυπογραφείο που να δουλεύει mac. Όλα δουλεύουν win. Το που θα δουλέψει ο freelancer γραφίστας και το που δουλεύουν οι παραγωγές εκατομμυρίων είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Τέλος δεδομένης της gpu accelaration και της ανυπαρκτης χρήσης quadro/ firepro στα μηχανήματα αυτά (τα macbook) δεν υπάρχει ανάπτυξη εφαρμογών μηχανικών για αυτά σε σοβαρό επίπεδο, δεν μιλάμε καν για AI development και δεν μιλάμε καν για φωτορεαλιστικά renders κλπ. Αυτά γίνονται 100% σε pc. Προσωπικά έχω υπάρξει χρήστης σε βαριά χρήση macbook. Δεν είχα ποτέ θέμα, αν εξαιρέσουμε ένα 15άρι που είχε θέμα με κάρτα γραφικών εντός εγγύησης. Αλλά νομίζω ότι το περί επαγγελματικής χρήσης είναι λίγο μύθευμα. Όπως είναι μύθευμα και τα XPS της dell ενώ η ίδια η εταιρία ξέρει ότι τα επαγγελματικά είναι τα precision/latitude. Είναι marketing point, που όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 10 3
paparovic Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 4 λεπτά πριν, fylatos είπε Είμαι στον χώρο των γραφικών τεχνών σε Ελλάδα και Αμερική. Είναι πράγματι επιλογή κυρίως όμως των freelancer δημιουργών. Έχουν μια σημαντική βάση λόγω finalcut pro και παλαιότερα μονοπωλιακών τακτικών της adobe, ωστόσο οι μεγάλες εταιρίες έχουν αλλάξει πλήρως το μοντέλο εργασίας και τα win pc είναι το 100% της αγοράς. Συνήθως σε λαπτοπ σου δίνουν επιλογή και κάποιοι διαλέγουν mac αλλά είναι λιγότεροι από τους μισούς πλέον και δεν παράγουν σε αυτό (είναι για email κλπ). Ένας freelancer ίσως το βλέπει διαφορετικά. Το ποσοστό της apple σε εταιρίες μεγάλου μεγέθους είναι αστείο σε σχέση με dell precision, hp zbook, και φυσικά thinkpads. Βασικό είναι ότι δε παρέχει On site εγγύηση και ότι το It της κάθε εταιρίας δε μπορεί να έχει FRU CRU για τα μηχανήματα stand by για να μην τα στέλνει έξω κάθε φορά που χαλάει κάτι. Επίσης μεγάλο πρόβλημα σε ότι αφορά στο υπερ επαγγελματικό πεδίο της φωτογραφίας και επειδή ανέφερες το θέμα της χρωματικής ακρίβειας είναι ότι μέχρι πρόσφατα (δε νομίζω ότι άλλαξε και τώρα) δεν υπήρξε macbook με 10bit έξοδο σε 10bit panel πχ για να δουλέψει κάποιος σε color proofing. Συνεπώς δεν υπάρχει σοβαρό τυπογραφείο που να δουλεύει mac. Όλα δουλεύουν win. Το που θα δουλέψει ο freelancer γραφίστας και το που δουλεύουν οι παραγωγές εκατομμυρίων είναι δυο διαφορετικά πράγματα. Τέλος δεδομένης της gpu accelaration και της ανυπαρκτης χρήσης quadro/ firepro στα μηχανήματα αυτά (τα macbook) δεν υπάρχει ανάπτυξη εφαρμογών μηχανικών για αυτά σε σοβαρό επίπεδο, δεν μιλάμε καν για AI development και δεν μιλάμε καν για φωτορεαλιστικά renders κλπ. Αυτά γίνονται 100% σε pc. Προσωπικά έχω υπάρξει χρήστης σε βαριά χρήση macbook. Δεν είχα ποτέ θέμα, αν εξαιρέσουμε ένα 15άρι που είχε θέμα με κάρτα γραφικών εντός εγγύησης. Αλλά νομίζω ότι το περί επαγγελματικής χρήσης είναι λίγο μύθευμα. Όπως είναι μύθευμα και τα XPS της dell ενώ η ίδια η εταιρία ξέρει ότι τα επαγγελματικά είναι τα precision/latitude. Είναι marketing point, που όμως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Εξαιρετικό ποστ!
aris1986 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Άρα σύμφωνα με τον fylato επιλέγουν Μακ οι "μεσαίοι" καλλιτέχνες - youtubers (μουσική, βίντεο κτλπ) και φραγκατοι χρήστες παρά οι εταιρίες με 1000-20000 άτομα. Αντιλαβου..! Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από aris1986
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 8 λεπτά πριν, aris1986 είπε Άρα σύμφωνα με τον fylato επιλέγουν Μακ οι "μεσαίοι" καλλιτέχνες - youtubers (μουσική, βίντεο κτλπ) και φραγκατοι χρήστες παρά οι εταιρίες με 1000-20000 άτομα. Αντιλαβου..! Τα παρερμήνευσες, το ποστ του fylato και το δικό μου. MAC χρησιμοποιούν freelance καλλιτεχνες (και όχι μόνο). Φυσικά (κακώς για εμένα) η apple λόγω marketing/πωλήσεων θέλει να περάσει ακριβους υπολογιστες στον απλό χρήστη για email, youtube, για χαβαλε κτλπ. Ξαναλεω είναι θέμα επιλογών. Τα δυνατά λάπτοπ της hp, dell, lenovo έχουν μερικά κατοστάρικα διαφορά απο τα macbook. Και σε τελική ευθεία πληρώνεις και το Os.
alexzzz Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 1. Άργησαν να αλλάξουν τους επεξεργαστές. Από τον Νοέμβριο έπρεπε 2. Δεν άλλαξαν το προβληματικό πληκτρολόγιο, απαράδεκτο Κατά τα άλλα όπως τόσα χρόνια άλλοι υπέρ, άλλοι κατά, εμείς να γελάμε με την εταιρία... κλασσικά
fylatos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 15 λεπτά πριν, Agraf είπε Τα παρερμήνευσες, το ποστ του fylato και το δικό μου. MAC χρησιμοποιούν freelance καλλιτεχνες (και όχι μόνο). Φυσικά (κακώς για εμένα) η apple λόγω marketing/πωλήσεων θέλει να περάσει ακριβους υπολογιστες στον απλό χρήστη για email, youtube, για χαβαλε κτλπ. Ξαναλεω είναι θέμα επιλογών. Τα δυνατά λάπτοπ της hp, dell, lenovo έχουν μερικά κατοστάρικα διαφορά απο τα macbook. Και σε τελική ευθεία πληρώνεις και το Os. Πράγματι μπορεί ένα καλό precision/Thinkpad (λιγότερο στις γραφικές τέχνες)/hp να είναι και πιο ακριβό. Θα έχει όμως Quadro/firepro ακόμα, 10bit υποστήριξη και on site για 5 έτη. Επίσης είναι βασικό ότι αυτές οι εταιρίες δουλεύουν με leasing και όχι με κτήση. Μετά πουλάνε το συμβόλαιο όταν είναι να γίνει κτήση σε refurbishers. 100% επαγγελματική εργασία σε Mac αυτή τη στιγμή, αν δε βγει το Mac pro σε επίπεδο Mac pro 5.1 με modular design, με 10bit υποστήριξη και με αναβαθμίση του on site πεδίου υποστήριξης δεν πρόκειται να δουν στροφή από μεγαλα studio. Φυσικά τα μεγάλα στούντιο δεν παράγουν επίσης σε surface pro, xps, Lenovo yoga 920 κλπ. Αν έδινα αυτή τη στιγμή 3000€-5000€ για υπολογιστή που τα δίνω τακτικά όταν αναβαθμιζουμε στο γραφείο τον εξοπλισμό, θα τα έδινα για ένα μηχάνημα με 5 έτη εγγύηση και βαριά κατασκευή τύπου zbook/precision/Thinkpad 480-p51. Αν είμαι software bound (final cut pro) ή είχα άδειες πχ quark/corel για Mac, προφανώς θα έπρεπε να πάω σε Mac αλλά με μισή καρδιά. Για τα μεγάλα studio κυρίως του εξωτερικού και βασικά για τα τυπογραφεία αυτό δεν υπάρχει ως δίλημμα. Μια παραγωγή μόνο μπορεί να είναι 10χ το κόστος των μηχανημάτων οπότε δε θα παίξουν με αυτά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα