Προς το περιεχόμενο

The laptop & monitor desk mount project

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα παιδιά, 

Ήθελα καιρό να αγοράσω μια βάση για να βάλω πάνω το monitor μου και το laptop μου ώστε να εκμεταλλευτώ καλύτερα το χώρο στο γραφείο και να είναι όλα πιο μαζεμένα και νοικοκυρεμένα.

Επιπλέον, επειδή η επιφάνεια του γραφείου μου είναι σχετικά μικρή (120CM x 60CM) αυτό ήταν και επιτακτικό θα έλεγα, μιας και δεν χωρούσε το laptop στο γραφείο άνετα όταν ήθελα π.χ να δουλέψω απο αυτό και όχι απο το desktop, με τόσα πράγματα πάνω στο γραφείο.

Το έψαξα λοιπόν αρκετά και κυρίως απο το amazon.co.uk, καθώς διαπίστωσα ότι είχε τις καλύτερες τιμές σε σχέση με τα υπόλοιπα Ευρωπαικά Amazon. Συγκεκριμένα κοίταγα της βάσεις Duronic διότι απο διάφορα reviews που διάβασα ήταν καλές και οικονομικές σε σχέση με άλλες εταιρείες.

https://www.amazon.co.uk/Duronic-DM25L1X1-Monitor-Adjustibility-Warranty/dp/B01MR7SY5A/ref=sr_1_19

Πιθανόν κάποιοι απο εσάς να έχετε πάρει κάποια βάση Duronic, αν πράγματι έχετε πάρει θα ήθελα να γράψετε σχόλια και εντυπώσεις. Το ίδιο και αν έχετε πάρει κάποια άλλη παρόμοια βάση. :) 

Πρίν όμως τελικά παραγγείλω την παραπάνω βάση laptop - monitor της Duronic αποφάσισα να ρίξω και μια ματιά στο Ebay. Το μάτι μου έπεσε πάνω στην παρακάτω, η οποία ήταν ακόμα πιο φθηνή απο την αντίστοιχη Duronic που κοίταγα στο Amazon και είχε θετικά σχόλια απο αγοραστές. 

https://www.ebay.com/itm/192319183998#rwid

Την παρήγγειλα λοιπόν και τo συνολικό ποσό που πλήρωσα για να την έχω στα χέρια μου ήταν 43,52€ (πλήρωσα σε λίρες και αυτό το ποσό χρέωσε η τράπεζά μου).

Κάτω απο το ψυχολογικό όριο του 50 εύρου (που είχα θέσει στoν εαυτό μου σε περίπτωση που δεν μου άρεσε - βόλευε). Αντίστοιχες βάσεις απο Amazon βγαίνουν με τα μεταφορικά πάνω απο 50 ευρώ.

Παρήγγειλα λοιπόν την βάση 03/07 και την είχα στα χέρια μου σήμερα 12/07 με UPS, αρκετά γρήγορα μπορώ να πώ. Η βάση ήρθε απο Αγγλία. 

Φαίνονται παρακάτω φωτογραφίες της συσκευασίας της βάσης, του γραφείου, της οθόνης και του laptop που θέλω να βάλω πάνω.

Η οθόνη που θα μπεί είναι μια UW LG 29UM59-P και το laptop ένα Acer Aspire E5-575G 

https://www.skroutz.gr/s/12265165/LG-29UM59-P.html

https://www.skroutz.gr/s/12356574/Acer-Aspire-E5-575G-i3-6006U-4GB-128GB-GeForce-940MX-FHD-Linux.html

Λογικά απο αύριο θα ξεκινήσω το εγχείρημα καθώς σήμερα δεν προλαβαίνω και θα ενημερώνω το νήμα για να δείτε το αποτέλεσμα όσοι ενδιαφέρεστε για κάτι τέτοιο. :) 

Εύχομαι να ταιριάξουν εντάξει τα πράγματα, να με βολέψει και να μην ταλαιπωρηθώ τσάμπα! :D 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

λαπτοπ.jpg

Επεξ/σία από lionheart75
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενημερώνω το νήμα λοιπόν. 

Έβαλα την βάση στο γραφείο και γενικά είμαι ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα. Και λέω γενικά καθώς αν είχα μεγαλύτερη επιφάνεια εργασίας από αυτή που έχω θα άγγιζα το ιδανικό. Θα ήθελα να έχω τουλάχιστον άλλους 20-25 πόντους στο πλάτος και 15-20 πόντους στο βάθος. Μια επιφάνεια λοιπόν 140cm x 75cm ή 150cm x 80cm θα ήταν ιδανική για αυτό το project και όχι 120cm x 60cm που έχω τώρα. Όπως θα δείτε και από τις φωτογραφίες είχα πρόβλημα χώρου με τα ηχεία και αναγκάστηκα να στριμώξω το αριστερό ηχείο των Z625 δίπλα στην βάση. Mικρό όμως το κακό νομίζω καθώς σε αυτό το χώρο πλέον έχω και το laptop που πριν δεν χώραγε με τίποτα. 

Όσο αφορά τη βάση έχει πολύ καλή ποιότητα κατασκευής, είναι στιβαρή και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα πιστεύω από παρόμοιας σχεδίασης ακριβότερες λύσεις. Επίσης περιελάμβανε ένα φυλλάδιο οδηγιών το οποίο ήταν ευανάγνωστο, αν και δεν το χρειάστηκα ιδιαίτερα καθώς και εργαλεία (αλεν) για τις ρυθμίσεις. Στην βάση άπαξ και τα βάλεις όλα σωστά δεν κουνιέται τίποτα και δεν υπάρχει κανένας φόβος πτώσης. Επίσης έχει και τις απαραίτητες ρυθμίσεις που χρειάζονται για το Monitor (tilt + swivel + pivot) καθώς επίσης τα 2 μπράτσα εκτείνονται αρκετά και μαζεύονται αντίστοιχα (είναι αρθρωτά). Στο μπράτσο που μπαίνει το laptop μπορεί να αφαιρεθεί η βάση του και να μείνει σκέτη η vesa για να κρεμάσεις δεύτερο monitor (αν και δεν αναφέρεται στην περιγραφή). Δηλαδή αν δεν βάλεις laptop, μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να κρεμάσεις 2 monitors απλά το ένα θα είναι λίγο πιο χαμηλά από το άλλο (το ύψος των μπράτσων ρυθμίζεται), τα 2 μπράτσα είναι ακριβώς τα ίδια. ;) 

Είμαι λοιπόν πολύ ικανοποιημένος από την αγορά και για τα 43 ευρώ που μου στοίχισε. Αν κάποιος σκεφτόταν να κάνει κάτι αντίστοιχο, έχει και την απαραίτητη επιφάνεια εργασίας και όχι περιορισμένη σαν την δική μου θα τον βολέψει πάρα πολύ νομίζω. Γενικά αξίζει. 

Αν κάποιοι έχετε κάνει κάτι παρόμοιο ή βλέπετε στις φωτογραφίες κάτι που πρέπει να διορθώσω θα ήθελα τη γνώμη σας. :) 

1.jpg

2.jpg

4.jpg

Επεξ/σία από lionheart75
  • Like 2
  • Thanks 2
Δημοσ.
Στις 13/7/2018 στις 12:06 ΜΜ, lionheart75 είπε

Στο μπράτσο που μπαίνει το laptop μπορεί να αφαιρεθεί η βάση του και να μείνει σκέτη η vesa για να κρεμάσεις δεύτερο monitor

Α μπράβο, αυτό ακριβώς ήθελα να ρωτήσω και με πρόλαβες. Από τις φωτογραφίες ψιλό-φαινόταν αλλά δεν ήμουν σίγουρος.

• Like 1
Δημοσ.
40 λεπτά πριν, Hommer είπε

Α μπράβο, αυτό ακριβώς ήθελα να ρωτήσω και με πρόλαβες. Από τις φωτογραφίες ψιλό-φαινόταν αλλά δεν ήμουν σίγουρος.

Ναι μπορείς κανονικά να βάλεις δεύτερο monitor. Πώς σου φαίνεται; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lionheart75 είπε

Ναι μπορείς κανονικά να βάλεις δεύτερο monitor. Πώς σου φαίνεται; 

Πρακτικότατο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όντως θα έχουν μια διαφορά στα ύψη οι δύο οθόνες. Ίσως να αξίζει όμως το tradeoff, γιατι είναι πιθανό να αλλάζω μεταξύ 2ου monitor και λαπτοπ

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Hommer είπε

Πρακτικότατο. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όντως θα έχουν μια διαφορά στα ύψη οι δύο οθόνες. Ίσως να αξίζει όμως το tradeoff, γιατι είναι πιθανό να αλλάζω μεταξύ 2ου monitor και λαπτοπ

Aκριβώς και εγώ έτσι το σκέφτηκα. Εν το μεταξύ η οθόνη είναι UW και είναι στενόμακρη.

Έχω μια FHD 22" IPS της LG η οποία είναι 16:9, οπότε σκέφτομαι αν καταργήσω τη βάση του laptop και βάλω την οθόνη στη θέση του, ανεβάσω το μπράτσο στο κατάλληλο ύψος, θεωρώ ότι δεν θα έχει διαφορά στο ύψος με την UW καθώς η 22άρα είναι πιο φαρδιά. ;) 

Επεξ/σία από lionheart75
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Όσο μεγάλο γραφείο κ να δεις πάντα θες λιιιγο μεγαλύτερο..

Έχω φτιάξει ένα αυτοσχέδιο 2m*70cm και λίγο πιο φαρδύ δεν θα με χαλούσε..

Απλά να ρίξω άλλη μια ιδέα για αντίστοιχα setup->Μπορεί κάνεις να πάρει μια βάση λάπτοπ με κλιμάκωση ύψους(π.χ zalman ns-2000 -στα 15ευρω την είχα πάρει).

Α)Έρχεσε η οθόνη του λάπτοπ στο ίδιο ύψος με την εξωτερική.

Β)Το λάπτοπ πιάνει λιγότερο χώρο επειδή βρίσκετε σε κλίση.

Γ)Δημιουργείτε έξτρα αποθηκευτικός χώρος κάτω από το laptop(εγω π.χ έχω βαλει 2 3,5αρηδες hdd)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...