Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Έχω ένα βιβλιάριο από το 2014, είχα μαζέψει κάποια ένσημα τότε και το είχα βγάλει, μου είχαν δώσει καινούριο για τότε βιβλιαράκι. Το 2015 και το 2016 δεν είχα βρει δουλειά με ένσημα, και το 2017 είχα μαζέψει μόνο 21 ένσημα τα οποία ήταν πολύ λίγα για ανανέωση, δηλαδή από το 2015 και μετά δεν έχει ανανεωθεί πάλι. Δεν έχω κάποιο πρόβλημα υγείας αλλά μιας και έχω μαζέψει τα απαιτούμενα ένσημα σκεφτόμουν να επισκεφτώ διάφορους γιατρούς για προληπτικές εξετάσεις μιας και είμαι και κάποιας ηλικίας. Και θέλω να το κάνω όσο προλαβαίνω (γιατί από όσο ξέρω η ασφάλιση ισχύει μέχρι και τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους, μετά γιοκ).

Οκ.

Πρωτον σαν ανεργος θα μπορουσες να εχεις πληρη ασφαλεια (ας μην το συζητησουμε οτι αν εισαι κατω τον 30 ειναι ευκολοτερο να εχεις κανονικα ΙΚΑ απο τον ΟΑΕΔ απο οτι απο δουλεια).

Δευτερον, πανω κατω στην ιδια κατασταση ειμαι, εγω εχω 55 οριστικοποιημενα ενσημα και δεν εχει ενεργοποιηθει η ασφαλεια, ηταν να παω την Τεταρτη στο ΙΚΑ με το βιβλαριο και την ταυτοτητα (και ενα εκκαθαριστικο επειδη ποτε δεν ξερεις) αλλα δεν τα καταφερα, αυτο θα σου προτεινα να κανεις και εσυ, να πας απο το ΙΚΑ (στο μητρωο) μπας και βγαλεις ακρη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γεια σας 

χρειάζονται 50 ενσημα  το 2018 για ασφάλιση εως και 2/2019

για ασφαλιση ομως εως τον 2/2020  χρειάζονται 75 ένσημα

η ασφαλιστική ικανότητα ξεκινά τον τρίτο μήνα από την συμπλήρωση των 50 ενσήμων  

Επεξ/σία από panvarv
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, panvarv είπε

γεια σας 

χρειάζονται 50 ενσημα  το 2018 για ασφάλιση εως και 2/2019

για ασφαλιση ομως εως τον 2/2020  χρειάζονται 75 ένσημα

η ασφαλιστική ικανότητα ξεκινά τον τρίτο μήνα από την συμπλήρωση των 50 ενσήμων  

Αυτο λεει ο νομος, ελα ομως που οι αυτοματισμου του συστηματος δεν λειτουργουν και πρεπει να πας απο εκει για να γινει η δουλεια σου.

Δημοσ.

το πρόβλημα  παρουσιάζεται γιατί αργούν να οριστικοποιηθούν οι εγγραφές στη δήλωση της ασφάλισης (ΑΠΔ)  , μερικές φορές αν υπάρχουν λάθη αργεί περισσότερο από 2 μήνες  

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Απλώς για ενημέρωση, ενημερώνω ότι τελικά πέρασα από το κοντινότερο υποκατάστημα ΙΚΑ. Η υπάλληλος μου ζήτησε ταυτότητα και το βιβλιάριο υγείας που το είχα από παλιότερα και που ευτυχώς το είχα πάρει μαζί μου, μάλλον για να δει το ΑΜΑ και το ΑΜΚΑ και να με βρει στο σύστημα. Μου είπε ότι τα ένσημα υπάρχουν όλα (126 ένσημα για φέτος) και ότι έχω ασφαλιστική ικανότητα (δεν μου ανέφερε για ποιο λόγο δεν ενημερώθηκε αυτόματα το σύστημα).

Με έβαλε να υπογράψω μια υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είμαι ασφαλισμένος κάπου αλλού (πχ ΟΓΑ) και μου ενεργοποίησε άμεσα την ασφαλιστική ικανότητα, το βλέπω πλέον και από τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, αλλά και του ΗΔΙΚΑ, οπότε όλα ΟΚ.

Τώρα έχω ασφάλιση μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019, δεν κατάλαβα καλά τι μου είπε αλλά αν κατάλαβα καλά έχω αρκετά ένσημα και για όλο το 2019, και μου είπε ότι αυτή τη φορά θα ενημερωθεί αυτόματα το σύστημα και θα με πάει μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020. Επίσης μου είπε ότι θα μου στείλουν και μια κάρτα, ξέρει κανείς τι είναι αυτό;

Δημοσ.

@gokuthelegend Έτσι είναι την πρώτη φορά πρέπει να πας στο τμήμα μητρώου για να το κάνεις. Από την επόμενη χρονιά θα γίνεται αυτόματα.

Παιδιά, να ρωτήσω κάτι άλλο. Στη δική μου περίπτωση από τη δουλειά μου είχαν περάσει λάθος τα ένσημα του Απριλίου 2018. Όταν το αντιλήφθηκα έκανα όλες τις ενέργειες που μου ζητήθηκαν αλλά ακόμη δεν έχει διορθωθεί το λάθος. Πέρσα και από το ΙΚΑ και μου είπαν ότι θα το διορθώσουν αφού τους έχω πάει όλα τα χαρτιά. Έχει συμβεί σε κάποιον άλλο κάτι αντίστοιχο και αν ναι, πόσι καιρό έκανε να διορθωθεί;

ΥΓ: Δεν ανοίγω καινούριο θέμα διότι ήδη λύθηκε το ζήτημα του παιδιού που ρώτησε και η δική μου ερώτηση κινείται στο ίδιο μήκος κύματος.

Δημοσ.

Πως μπορώ να μάθω μέχρι πότε είμαι ασφαλισμένος,στο site του ΙΚΑ;

Η ανανέωση γίνεται αυτόματα;Η τελευταία φορά που πήρα ασθένεια ως εργαζόμενος ήταν τον Αύγουστο απο το ΙΚΑ και δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

Γία να καλυφθεί κάποιος άνεργος γραμμένος στον ΟΑΕΔ πρέπει να εκτυπώσει την σχετική βεβαίωση απο τον ΟΑΕΔ;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AntiCambeR είπε

Πως μπορώ να μάθω μέχρι πότε είμαι ασφαλισμένος,στο site του ΙΚΑ;

Η ανανέωση γίνεται αυτόματα;Η τελευταία φορά που πήρα ασθένεια ως εργαζόμενος ήταν τον Αύγουστο απο το ΙΚΑ και δεν είχα κάποιο πρόβλημα.

Γία να καλυφθεί κάποιος άνεργος γραμμένος στον ΟΑΕΔ πρέπει να εκτυπώσει την σχετική βεβαίωση απο τον ΟΑΕΔ;

https://www.ika.gr/gr/infopages/asfaccount/asfikan.cfm Δες εδώ αρχικά μέχρι πότε έχεις ασφαλιστική ικανότητα.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 5/10/2018 στις 3:12 ΜΜ, SB_1957 είπε

Θεωρητικά πάντα, με 126 ένσημα καλύπτεσαι και για το 2018 και για το 2019 (50+75=125)!

Αυτό κατά πόσο ισχύει; Τέλος Φεβρουαρίου τελειώνει η ασφάλισή μου, και δεν έχω βρεί ακόμη άλλη δουλειά. Από Μάρτιο δηλαδή θεωρητικά δεν θα έχω ασφάλιση. Επειδή έχω 126 ένσημα (125+1, έναν μήνα μου έβαλαν 1 ένσημο παραπάνω για κάποιο λόγο), θα ανανεωθεί και για το 2019; Οπότε και θα λήξει τον Μάρτιο του 2020;

Δημοσ.
20 ώρες πριν, gokuthelegend είπε

Αυτό κατά πόσο ισχύει; Τέλος Φεβρουαρίου τελειώνει η ασφάλισή μου, και δεν έχω βρεί ακόμη άλλη δουλειά. Από Μάρτιο δηλαδή θεωρητικά δεν θα έχω ασφάλιση. Επειδή έχω 126 ένσημα (125+1, έναν μήνα μου έβαλαν 1 ένσημο παραπάνω για κάποιο λόγο), θα ανανεωθεί και για το 2019; Οπότε και θα λήξει τον Μάρτιο του 2020;

Πόσα ένσημα έχεις το 2018?

Δέν ξέρω άν εδώ https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Atlas/Login2.aspx έχει ενημερωθεί η ασφαλιστική ικανότητα αλλά στο σύστημα του ΕΦΚΑ (ΙΚΑ) έχει ξεκινήσει η ανανέωση αυτόματα για την περίοδο απο 01-03-2019 έως και 29-02-2020 σε όσους έχουν τα απαραίτητα ένσημα

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Υπαρχει καμια ηλεκτρονικη υπηρεσια, να μπορω να ανεβασω να στειλω, καρτελες ενσημων εντυπες και κουπονια, για καταμετρηση στο ΕΦΚΑ;
Μιλαω για ενσημα πριν το 2002.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...