Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ενδιαφέρομαι για μελλοντική αγορά MBP New. Έχω κάποιες τεχνικής φύσης ερωτήσεις όποιος θέλει με βοηθάει. Καταρχήν η πρώτη επαφή μου με macbook ήταν του αδελφού μου ένα Tiger χρόνια πρίν. Εδώ και δύο χρόνια περίπου με τη βοήθεια tonymacx και του φόρουμ και ψάξιμο συναρμολογησα ένα σταθερό για βίντεο μέχρι full Hd. MacOs Sierra, i7 4790k, gtx660 2gb, sata ssd samsung 250gb και 16gb ram. Ειμαι πολυ ικανοποιημένος. Δοκίμασα να πάω σε high sierra με Pcie nvme samsung 256gb δίσκο όμως δε κατάφερα να περάσω το Os. Όχι τώρα γρήγορα αλλά απ το νέο έτος θα πάω για mackbook pro 2018-19. Σημειώσεις: - δεν με ενδιαφέρουν τα windows πλέον. Games δε παίζω. Είμαι ευχαριστημένος σε MacOs. Με ενδιαφέρουν συμβατότητες με κινητά android και iphone. Όχι τηλεοράσεις ούτε έξτρα μονιτορς. Ισως όμως χρειαστώ ένα έξτρα μονιτορ. Χρειάζομαι λάπτοπ για πρακτικους λόγους. Συχνές μετακινήσεις. - κάνω βίντεο. Rendering όχι τόσο απλό αλλά με απαιτήσεις. Και editing με λειτουργίες που απαιτουν επεξεργαστική ισχύ και κάρτα γραφικών. Ίσως ασχοληθώ και με 4k αναλόγως την κάμερα. - απαραίτητα τα σωστά χρώματα σε full κάλυψη srgb monitor. Ποιοτική οθόνη. - Δεν Μ αρέσουν τα μαύρα λάπτοπ, πιθανόν να πάω για silver. - δεν με ενδιαφέρουν touch screen και touch bars καθόλου - δεν με ενδιαφέρει μεγάλη χωρητικότητα παρά μόνο Os, apps και cache. Πχ 256gb καθώς θα προτιμούσα να έχω τα Project files και τα Media σε εξωτερικό ssd ή σε δύο χωριστά. - σκηνοθετώ και κάνω και το μοντάζ (όλο το workflow) σε ταινίες μικρού μήκους της ομάδας μας και συμμετοχές σε φεστιβάλ. Επίσης ο mac ίσως χρησιμοποιηθεί και για home audio studio ή τουλάχιστον να συνδεθεί με midi keyboard. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: ~ Για ποιο λόγο οι επεξεργαστές των Mac (και όχι μόνο) έχουν μικρά νούμερα πχ i5 2,2Ghz και τι αυτό σημαίνει; ~ Ποια είναι η μέγιστη μοιραζόμενη μνήμη που μπορεί να έχουν; Πχ ο δικός μου ο i7 έχει 8mb. ~ Δεν ξέρω τι είναι Thunderbolt 3, τι είναι Usb Type-C; Πώς φορτίζει ο mac, και ποια η διαφορά Usb3.1 gen.1 και Usb3.1 gen.2 Όποιος θέλει σοβαρα να βοηθήσει είμαι μέσα, όποιος θέλει απλά να σκοτώνει την ώρα του κλάιν. Πάω και σε ένα μαγαζί mac. Ευχαριστώ Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Θα το αγοράσεις από Ελλάδα η EU? Προσωπικά το μοντέλο του 2017 δεν θα το αγόραζα λόγω keyboard, άχρηστου touchbar, φουσκωμένης τιμής και του γεγονότος ότι όλα είναι μη-αναβαθμίσιμα από τον χρήστη. ~ βαζουν επαιξεργαστές που δεν καταναλώνουν πολύ ενέργεια, γιαυτό βλέπεις μικρά νούμερα ~ max 16GB ram. το άλλο που λες είναι cache στους επεξεργαστές, είναι άλλο πράγμα και δεν σε ενδιαφέρει και τόσο (σε ενδιαφέρει, αλλά δεν αλλάζει) γιατί πολύ λίγες εφαρμογές είναι cpu-bound ~ google it. thunderbolt 3 vs usb type-c και θα καταλάβεις.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, natural_sgf είπε Θα το αγοράσεις από Ελλάδα η EU? Προσωπικά το μοντέλο του 2017 δεν θα το αγόραζα λόγω keyboard, άχρηστου touchbar, φουσκωμένης τιμής και του γεγονότος ότι όλα είναι μη-αναβαθμίσιμα από τον χρήστη. ~ βαζουν επαιξεργαστές που δεν καταναλώνουν πολύ ενέργεια, γιαυτό βλέπεις μικρά νούμερα ~ max 16GB ram. το άλλο που λες είναι cache στους επεξεργαστές, είναι άλλο πράγμα και δεν σε ενδιαφέρει και τόσο (σε ενδιαφέρει, αλλά δεν αλλάζει) γιατί πολύ λίγες εφαρμογές είναι cpu-bound ~ google it. thunderbolt 3 vs usb type-c και θα καταλάβεις. Ευχαριστώ. Αν φύγω Βερολίνο το Σεπτέμβριο θα το πάρω από εκεί. Αλλά δε ξέρω καλά γερμανικά και θα συνηθίσω το de keyboard. Αν όχι από Ελλάδα. Δεν μου αρέσει το touchbar, θεωρώ ότι δεν χρειάζεται, ή πώς να το πω είναι απλά μαρκετίστικο. Δεν είναι σοβαρό αυτό τώρα να κάνεις μοντάζ ή να διαβάζεις και να χεις μπροστά σου led φωτακια περι social media κτλπ. Για τα πλήκτρα όντως είπαν για κουσούρια! Θα με ενδιέφερε τετραπύρηνο 8mb cache, gpu 4gb, 256gb pcie, χωρίς touchbar, με Thunderbolt 3 USB 3.1 gen.2 αυτό εννοείτε. Δεν θα πάρω το 15" του 2017, αλλά δε γνωρίζω και τι βελτιώσεις θα φέρουν στο 2018-19. Είναι όντως φουσκωμένο εξαιτίας της μαρκετίστικης φιγούρας το touchbar. Τα macbook 13" βγαίνουν με 4gb κάρτα; Greg4 τι με ρωτάς. Προτεραιοτητα εγώ δίνω στη δουλειά μου, τους στόχους μου. Άλλος δίνει ένα σκασμό λεφτα να φτιάξει ένα γρήγορο αμάξι το οποίο μπορεί να τον σκοτώσει ή μια χιλιάρα μηχανή. Εγώ πάω με ΚΤΕΛ, με τρένα και αεροδρόμιο.. Σίγουρα τετραψήφιο και κοντά στο δύο για το εργαλείο. Χώρια τα περιφερειακά. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Δε χρειάζεται να πάρεις γερμανικό πληκτρολόγιο. Με 40 ευρω extra μπορείς να πάρεις από εδώ με international/ english keyboard. https://www.notebook.de/apple-macbook-pro-13-intel-i5-230ghz-8gb128gbsilver-2017-p-101630 (δες πάνω, έχει να επιλέξεις τα Αγγλικά ως γλώσσα site). [Ενδεικτικό το λινκ, για να δεις για το πληκτρολόγιο] Αν δε το πάρεις άμεσα, περίμενε το μοντέλου του 2018 (edit: μόλις ανακοινώθηκε! -> https://www.apple.com/newsroom/2018/07/apple-updates-macbook-pro-with-faster-performance-and-new-features-for-pros/ ). Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από natural_sgf
greg4 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Με 2κ δεν θα πάρεις τίποτα το ιδιαίτερο σε macbook pro. Σε ρώτησα για τιμή γτ και άλλοι θέλουν να δουλέψουν επαγγελματικά και θέλουν να δώσουν 500 ευρώ, δεν καταλαβαίνουν πως είναι εργαλείο δουλειάς. και εγώ την ίδια φιλοσοφία με σένα έχω. Μόλις ανακοινώθηκαν τα νέα macbook pro του 2018. https://www.macrumors.com/2018/07/12/apple-launches-2018-macbook-pro-lineup/ Και η τιμή πάει για 15αρι στα 2399$ αρχική, οπότε υπολόγισε 2500++ Το touchbar ήρθε για να μείνει. Δηλαδή θα το έχουν όλα. Πάντως τα 15αρια θα είναι αρκετά ισχυρά, με 6c και 4gb radeon pro. Αν έχουν και standard 16gb θα είναι μια χαρά. Οπότε νομίζω πως πρέπει να περιμένεις για ένα τέτοιο. Για touch bar δεν είναι τόσο ενοχλητικό, ρυθμίζετε πλήρως και δεν βγαίνουν ενοχλητικά πράγματα αν δεν θες. Μην σε ανησυχεί από πλευράς ενοχλεί.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Οντως, αλλά και στην apple κάνουν λάθη. Θα πουλήσουν. Εμπόριο είναι αυτό. Γιατί να μην σου δώσουν τη δυνατότητα τετραπύρηνο χωρίς touch bar 400€ κάτω; οκει για touch id. Δεν ακολουθώ ιδιαίτερα τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις τιμές βλέπω και specs. Εγώ έναν i7 4,4 ghz αγόρασα ο πιο γρήγορος επεξεργαστης μου, τον πήρα 390€ πριν δύο χρόνια και μέσα σε ένα χρόνο έβγαλε η intel άλλους τέσσερις σχεδόν ίδιους. Πότε κατεβαίνουν οι τιμές; Θα πάω για 15" 2017 θα δω.
CheOnWeb Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 8 hours ago, Agraf said: Ενδιαφέρομαι για μελλοντική αγορά MBP New. Έχω κάποιες τεχνικής φύσης ερωτήσεις όποιος θέλει με βοηθάει. Καταρχήν η πρώτη επαφή μου με macbook ήταν του αδελφού μου ένα Tiger χρόνια πρίν. Εδώ και δύο χρόνια περίπου με τη βοήθεια tonymacx και του φόρουμ και ψάξιμο συναρμολογησα ένα σταθερό για βίντεο μέχρι full Hd. MacOs Sierra, i7 4790k, gtx660 2gb, sata ssd samsung 250gb και 16gb ram. Ειμαι πολυ ικανοποιημένος. Δοκίμασα να πάω σε high sierra με Pcie nvme samsung 256gb δίσκο όμως δε κατάφερα να περάσω το Os. Όχι τώρα γρήγορα αλλά απ το νέο έτος θα πάω για mackbook pro 2018-19. Σημειώσεις: - δεν με ενδιαφέρουν τα windows πλέον. Games δε παίζω. Είμαι ευχαριστημένος σε MacOs. Με ενδιαφέρουν συμβατότητες με κινητά android και iphone. Όχι τηλεοράσεις ούτε έξτρα μονιτορς. Ισως όμως χρειαστώ ένα έξτρα μονιτορ. Χρειάζομαι λάπτοπ για πρακτικους λόγους. Συχνές μετακινήσεις. - κάνω βίντεο. Rendering όχι τόσο απλό αλλά με απαιτήσεις. Και editing με λειτουργίες που απαιτουν επεξεργαστική ισχύ και κάρτα γραφικών. Ίσως ασχοληθώ και με 4k αναλόγως την κάμερα. - απαραίτητα τα σωστά χρώματα σε full κάλυψη srgb monitor. Ποιοτική οθόνη. - Δεν Μ αρέσουν τα μαύρα λάπτοπ, πιθανόν να πάω για silver. - δεν με ενδιαφέρουν touch screen και touch bars καθόλου - δεν με ενδιαφέρει μεγάλη χωρητικότητα παρά μόνο Os, apps και cache. Πχ 256gb καθώς θα προτιμούσα να έχω τα Project files και τα Media σε εξωτερικό ssd ή σε δύο χωριστά. - σκηνοθετώ και κάνω και το μοντάζ (όλο το workflow) σε ταινίες μικρού μήκους της ομάδας μας και συμμετοχές σε φεστιβάλ. Επίσης ο mac ίσως χρησιμοποιηθεί και για home audio studio ή τουλάχιστον να συνδεθεί με midi keyboard. Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής: ~ Για ποιο λόγο οι επεξεργαστές των Mac (και όχι μόνο) έχουν μικρά νούμερα πχ i5 2,2Ghz και τι αυτό σημαίνει; ~ Ποια είναι η μέγιστη μοιραζόμενη μνήμη που μπορεί να έχουν; Πχ ο δικός μου ο i7 έχει 8mb. ~ Δεν ξέρω τι είναι Thunderbolt 3, τι είναι Usb Type-C; Πώς φορτίζει ο mac, και ποια η διαφορά Usb3.1 gen.1 και Usb3.1 gen.2 Όποιος θέλει σοβαρα να βοηθήσει είμαι μέσα, όποιος θέλει απλά να σκοτώνει την ώρα του κλάιν. Πάω και σε ένα μαγαζί mac. Ευχαριστώ Κι εγώ, μοντάζ και post production γενικότερα κάνω. Η φθηνότερη αποδεκτή λύση για αυτή τη δουλειά και μάλιστα 4κ, είναι το καινούργιο 13άρι (με την λογική τού external monitor) με 256ssd, 16RAM, i7quad 2.7GHz στα $2,300 στην Αμερική χωρίς φόρο. Η σωστή, κατά τη γνώμη μου, είναι το καινούργιο 15άρι με 32RAM (ο λόγος που δεν το σκεφτόμουν ως τώρα), τον i7 (ή i9 αν αντέχει η τσέπη σου) και την 560x. Βγαίνει στα $2.900 στην Αμερική χωρίς φόρο. Προσωπικά πρέπει να αποφασίσω φέτος αν θα πάω στο 15άρι με 32RAM και i7 ή θα πάω σε PC. Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από CheOnWeb
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) https://www.apple.com/shop/buy-mac/macbook-pro?product=MR962LL/A&step=config# ...με 560x Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
CheOnWeb Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 43 minutes ago, Agraf said: https://www.apple.com/shop/buy-mac/macbook-pro?product=MR962LL/A&step=config# ...με 560x 32RAM δεν αντέχεις; Ποια software δουλεύεις;
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Raw 14bit - Raw converters to dng or mlv - After effects dng sequence - Fcpx Prores or 10bit και Premiere Και άλλα όπως Reason Είναι πολλά για 32 έχω περιφερειακά εργαλεία πολύ σημαντικά.
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Το 13" καλύπτει τις λειτουργίες που κάνω; Με Touch bar/id Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
greg4 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 με i7 ναι, μια χαρά θα είσαι. Κάτσε να έρθουν Ελλάδα βέβαια. Είμαι περίεργος βέβαια να δω πως θα κρατάνε τα 4.8ghz boost ο updated i7
Επισκέπτης Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλημέρα, σε i5 του 2017 (8gb) οι επιδόσεις θα ναι κατώτερες αυτού που χρησιμοποιώ; Σε σύγκριση με αυτό, δείχνω αναλυτικά για να μην ξαναγράφω: Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
greg4 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Εννοείτε ο i7 4790κ είναι πολύ καλύτερος. Γιατί θες να πας σε μοντέλο 2017? Τα 2018 θα έρθουν στις ίδιες τιμές (λογικά) και θα προσφέρουν έως και διπλάσιες επιδόσεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα