vins Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Και τα weller πάντως πολύ καλά είναι από προσωπική εμπειρία και θα συμφωνήσω και με το φιλο που λέει για την ποιότητα του καλάι
mindreader Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Επειδη ειμαι κυριολεκτικα 'ασχετος' με το θεμα, σημερα επεσα πανω σε ενα κολητηρι που ειχε το lidl (παρακαλω, οχι 'κακα' σχολια), μαρκας parkside, γιατι ηθελα να υπαρχει ενα στην συλλογη μου, για εντελως, μα εντελως περιστασιακη χρηση. Βασικα, οχι για ηλεκτρονικά. Αλλα καμια φορα στο εξοχικο, βρισκω μικρορωγμουλες σε σωληνωσεις που ειναι εξωτερικες, λογω υπερβολικου παγετου τον χειμωνα. Επειδη το εξοχικο ειναι μακρια και στη μεση του πουθενα, κι εγω υδραυλικος δεν ειμαι, το να κανεις αλλαγη/επισκευη, πιστεψτε με, ειναι πολυ μεγαλο θεμα... να βρεις τον συγχωριανο που ξερει, αν τυχει και ειναι εκει εκεινη την εποχη κλπ κλπ κλπ.... Επειδη λοιπον, ειδα οτι δεν μιλαμε για μεγαλα σπασιματα, και εν γνωσει μου οτι η κοληση θα πεταχτει με τα επομενα μεγαλα κρυα, για προσωρινα και μονο, αν κατσω στο εξοχικο 5 μερες το καλοκαιρι, απο το να πεταγεται το νερο πιδακας και να κανει τον χαμό...., πιστευω οτι κατι θα μπορουσα να βελτιωσω με το κολητηρι, οπως ειπα, για προσωρινα, μεχρι να βρω ανθρωπο για σωστη επισκευη. Εχετε καποιες συμβουλες, τι να αγορασω απο καλάι γι'αυτη τη χρηση, ενδεικτικες τιμες, και τι να προσεξω στη χρηση του εργαλειου (περαν απο το να μην παθει καποιος...εγκαυμα!), βασικα πραγματα που πρεπει να εχω και να ξερω, αν κληθω να κανω μια γρηγορη κοληση σε μια σωληνωση;
Alxnks Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 10 λεπτά πριν, mindreader είπε Επειδη ειμαι κυριολεκτικα 'ασχετος' με το θεμα, σημερα επεσα πανω σε ενα κολητηρι που ειχε το lidl (παρακαλω, οχι 'κακα' σχολια), μαρκας parkside, γιατι ηθελα να υπαρχει ενα στην συλλογη μου, για εντελως, μα εντελως περιστασιακη χρηση. Βασικα, οχι για ηλεκτρονικά. Αλλα καμια φορα στο εξοχικο, βρισκω μικρορωγμουλες σε σωληνωσεις που ειναι εξωτερικες, λογω υπερβολικου παγετου τον χειμωνα. Επειδη το εξοχικο ειναι μακρια και στη μεση του πουθενα, κι εγω υδραυλικος δεν ειμαι, το να κανεις αλλαγη/επισκευη, πιστεψτε με, ειναι πολυ μεγαλο θεμα... να βρεις τον συγχωριανο που ξερει, αν τυχει και ειναι εκει εκεινη την εποχη κλπ κλπ κλπ.... Επειδη λοιπον, ειδα οτι δεν μιλαμε για μεγαλα σπασιματα, και εν γνωσει μου οτι η κοληση θα πεταχτει με τα επομενα μεγαλα κρυα, για προσωρινα και μονο, αν κατσω στο εξοχικο 5 μερες το καλοκαιρι, απο το να πεταγεται το νερο πιδακας και να κανει τον χαμό...., πιστευω οτι κατι θα μπορουσα να βελτιωσω με το κολητηρι, οπως ειπα, για προσωρινα, μεχρι να βρω ανθρωπο για σωστη επισκευη. Εχετε καποιες συμβουλες, τι να αγορασω απο καλάι γι'αυτη τη χρηση, ενδεικτικες τιμες, και τι να προσεξω στη χρηση του εργαλειου (περαν απο το να μην παθει καποιος...εγκαυμα!), βασικα πραγματα που πρεπει να εχω και να ξερω, αν κληθω να κανω μια γρηγορη κοληση σε μια σωληνωση; Λάθος εργαλείο για αυτό που θες. 3
acomaedo Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Δημοσ. 25 Απριλίου 2020 Πράγματι δεν κάνει για κανενός είδος σωλήνα. Ούτε χαλκό, ούτε μαύρη, γαλβάνιζε. Καλυτερα με μια flex tape να κλείσεις μικρές διαρροές μέχρι να έρθει ο μάστορας.
mindreader Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 19 ώρες πριν, Alxnks είπε Λάθος εργαλείο για αυτό που θες. Δηλαδη, μικρη ρωγμουλα σε λεπτη κοκκινη(το λεω για να καταλαβετε το ειδος του μεταλλου-χαλκος ειναι;) σωληνα, δεν ειναι επιδιορθωσιμη προσωρινα με κολλητηρι; 19 ώρες πριν, acomaedo είπε Πράγματι δεν κάνει για κανενός είδος σωλήνα. Ούτε χαλκό, ούτε μαύρη, γαλβάνιζε. Καλυτερα με μια flex tape να κλείσεις μικρές διαρροές μέχρι να έρθει ο μάστορας. Δωσε λινκ να δω flex tape. Που τις πουλανε και ποσο κοστιζει περιπου; Τι κανεις με αυτην;
acomaedo Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 Δημοσ. 26 Απριλίου 2020 23 λεπτά πριν, mindreader είπε Δηλαδη, μικρη ρωγμουλα σε λεπτη κοκκινη(το λεω για να καταλαβετε το ειδος του μεταλλου-χαλκος ειναι;) σωληνα, δεν ειναι επιδιορθωσιμη προσωρινα με κολλητηρι; Δωσε λινκ να δω flex tape. Που τις πουλανε και ποσο κοστιζει περιπου; Τι κανεις με αυτην; Κάτι τέτοιο στα 2 ευρώ. 1
Fubar.gr Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Για να γίνει η κόλληση πρέπει πρώτα να θερμανθεί αρκετά ο χαλκός. Αλλιώς δέν τρέχει το καλάι Οι σωλήνες έχουν τεράστια θερμοχωρητικότητα, είναι απλά αδύνατον να τη θερμανεις αρκετά με ηλεκτρικό κολλητήρι γιατι λειτουργεί σαν ψύκτρα και ρίχνει τη θερμοκρασία της μύτης του κολλητηριού Μόνο με καμινέτο γίνονται αυτές οι κολλήσεις, και μάλιστα πρέπει να είναι άδειες απο νερό, αλλιώς πάλι το νερό λειτουργεί σαν ψύκτρα και κρυώνει το χαλκό. 2
mindreader Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 6 ώρες πριν, Fubar.gr είπε Για να γίνει η κόλληση πρέπει πρώτα να θερμανθεί αρκετά ο χαλκός. Αλλιώς δέν τρέχει το καλάι Οι σωλήνες έχουν τεράστια θερμοχωρητικότητα, είναι απλά αδύνατον να τη θερμανεις αρκετά με ηλεκτρικό κολλητήρι γιατι λειτουργεί σαν ψύκτρα και ρίχνει τη θερμοκρασία της μύτης του κολλητηριού Μόνο με καμινέτο γίνονται αυτές οι κολλήσεις, και μάλιστα πρέπει να είναι άδειες απο νερό, αλλιώς πάλι το νερό λειτουργεί σαν ψύκτρα και κρυώνει το χαλκό. Αν βαλω απο κατω απο τη σωληνα, ενα...γκαζακι ανοιχτο να καιει, κι εγω απο πανω προσπαθω με το κολλητηρι και το καλαι, τι λες, θα γινει εστω προσωρινη δουλεια; Θα κολλησει;
akisdom Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 Δημοσ. 27 Απριλίου 2020 52 λεπτά πριν, mindreader είπε Αν βαλω απο κατω απο τη σωληνα, ενα...γκαζακι ανοιχτο να καιει, κι εγω απο πανω προσπαθω με το κολλητηρι και το καλαι, τι λες, θα γινει εστω προσωρινη δουλεια; Θα κολλησει; Δεν θα γίνει τίποτα .Οι σωλήνες χαλκού δεν μπορούν να επιδιορθωθούν με τον τρόπο που σκέφτεσαι. Πρέπει ΟΠΩΣΔΉΠΟΤΕ να κοπούν και να μπει μούφα. Αν όμως δεν είναι μεγάλο το σχίσιμο τότε γίνεται ΜΌΝΟ με σκληρή κόλληση που χρησιμοποιούν οι ψυκτικοί. Σε οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια με το που θα μπει νερό απλά θα ξανά ανοίξει 1
Fubar.gr Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 15 ώρες πριν, mindreader είπε Αν βαλω απο κατω απο τη σωληνα, ενα...γκαζακι ανοιχτο να καιει, κι εγω απο πανω προσπαθω με το κολλητηρι και το καλαι, τι λες, θα γινει εστω προσωρινη δουλεια; Θα κολλησει; Το γκαζάκι δέν θα κάνει τίποτα, είναι πολύ αδύναμο, όπως και το κολλητήρι Εδώ με καμινέτο MAPP που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί, το οποίο βγάζει 3-4 KW θερμικής ισχύος και δέν είναι πάντα εύκολη η κόλληση. Για ώρα ανάγκης καλύτερα η αυτοβουλκανιζόμενη ταινία που προτάθηκε παραπάνω 1
mindreader Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 33 λεπτά πριν, Fubar.gr είπε Το γκαζάκι δέν θα κάνει τίποτα, είναι πολύ αδύναμο, όπως και το κολλητήρι Εδώ με καμινέτο MAPP που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί, το οποίο βγάζει 3-4 KW θερμικής ισχύος και δέν είναι πάντα εύκολη η κόλληση. Για ώρα ανάγκης καλύτερα η αυτοβουλκανιζόμενη ταινία που προτάθηκε παραπάνω Θα την αγορασω σιγουρα. Αναμενω να ανοιξουν τα καταστηματα με υδραυλικα-εργαλεια. Ελπιζω να την εχουν.
Haldol Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 Δημοσ. 28 Απριλίου 2020 (επεξεργασμένο) 52 λεπτά πριν, Fubar.gr είπε Το γκαζάκι δέν θα κάνει τίποτα, είναι πολύ αδύναμο, όπως και το κολλητήρι Εδώ με καμινέτο MAPP που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί, το οποίο βγάζει 3-4 KW θερμικής ισχύος και δέν είναι πάντα εύκολη η κόλληση. Εναλλακτικά, ένα Dremel VersaFlame με βουτάνιο. Όχι τόσο αποτελεσματικό όσο το κλασικό καμινέτο του υδραυλικού φυσικά, αλλά πολύ πιο μικρό, εύχρηστο και "ευέλικτο". Το έχω χρησιμοποιήσει με επιτυχία για χαλκοσωλήνες. Απλά θέλει υπομονή, αρκετό ζέσταμα γύρω- γύρω, κλπ. "Κολλητήρι" φυσικά δε κάνει με τίποτα για τέτοια δουλειά, ακόμα και το πιο δυνατό... πόσο μάλλον το απλό των 30W. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2020 από Haldol 1
mindreader Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Στις 26/4/2020 στις 4:46 ΜΜ, acomaedo είπε Κάτι τέτοιο στα 2 ευρώ. Κανει ομως οντως δουλεια αυτο το προιον, σε μικρες σωληνες καποια μικρη ρωγμη; Εψαξα να δω user opinions, και η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι αρνητικες! Στο amazon, ουτε ενας να πει καλα λογια! Ουτε για δειγμα! https://www.amazon.com/Flex-Tape-Rubberized-Waterproof-Black/dp/B01N5Q3G8H?th=1 Στο skroutz, δυο αγοραστες λενε οτι κατι κανει. https://www.skroutz.gr/s/18904851/Flex-Μονωτική-Ταινία-Flex-Tape-100mm-x-1-5m.html#reviews -------- Δεν ειναι το κοστος το θεμα που το συζηταω φυσικα. Αλλα θα μπω στην διαδικασια online παραγγελιας, καθως σημερα που ανοιξαν για πρωτη φορα τα καταστηματα μετα απο την καραντινα, μπορεσα να παω σε 2 καταστηματα υδραυλικων, ο ενας με κοιταζε σαν εξωγηινο, και ο αλλος μου προτεινε μια ταινια της teza με 15 ευρω!!!! (που δεν ειδα να γραφει κατι, οτι ειναι ειδικη για διαρροες νερου, ηταν ειδικη ταινια μεν, αλλα δεν θυμαμαι για water leaks). Και το θεμα δεν ειναι οτι αν ειναι, θα κανω online παραγγελια, αλλα αν / οταν το χρειαστω, να μπορεσει να με εξυπηρετησει για καποιες μερες στην διαρροη, μεχρι να βρω εκει στη μεση του πουθενα, καποιον για επισκευη. Μηπως λοιπον νομιζω οτι ειμαι ok εχοντας αγορασει προκαταβολικα την ταινια, και τελικα μεινω με τον...πιδακα! Γι'αυτο ξαναρωτω, αν κανει οντως δουλεια αυτη η ταινια, που θα ηθελα να κανει... Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από mindreader
acomaedo Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 6 λεπτά πριν, mindreader είπε Κανει ομως οντως δουλεια αυτο το προιον, σε μικρες σωληνες καποια μικρη ρωγμη; Εψαξα να δω user opinions, και η συντριπτικη πλειοψηφια ειναι αρνητικες! Στο amazon, ουτε ενας να πει καλα λογια! Ουτε για δειγμα! https://www.amazon.com/Flex-Tape-Rubberized-Waterproof-Black/dp/B01N5Q3G8H?th=1 Στο skroutz, δυο αγοραστες λενε οτι κατι κανει. https://www.skroutz.gr/s/18904851/Flex-Μονωτική-Ταινία-Flex-Tape-100mm-x-1-5m.html#reviews -------- Δεν ειναι το κοστος το θεμα που το συζηταω φυσικα. Αλλα θα μπω στην διαδικασια online παραγγελιας, καθως σημερα που ανοιξαν για πρωτη φορα τα καταστηματα μετα απο την καραντινα, μπορεσα να παω σε 2 καταστηματα υδραυλικων, ο ενας με κοιταζε σαν εξωγηινο, και ο αλλος μου προτεινε μια ταινια της teza με 15 ευρω!!!! (που δεν ειδα να γραφει κατι, οτι ειναι ειδικη για διαρροες νερου, ηταν ειδικη ταινια μεν, αλλα δεν θυμαμαι για water leaks). Και το θεμα δεν ειναι οτι αν ειναι, θα κανω online παραγγελια, αλλα αν / οταν το χρειαστω, να μπορεσει να με εξυπηρετησει για καποιες μερες στην διαρροη, μεχρι να βρω εκει στη μεση του πουθενα, καποιον για επισκευη. Μηπως λοιπον νομιζω οτι ειμαι ok εχοντας αγορασει προκαταβολικα την ταινια, και τελικα μεινω με τον...πιδακα! Γι'αυτο ξαναρωτω, αν κανει οντως δουλεια αυτη η ταινια, που θα ηθελα να κανει... Είχα χρησιμοποιήσει αντίστοιχη ταινία της powerfix και έκανε δουλειά. Βέβαια καμία από αυτές δεν είναι μόνιμη λύση. Έχει διάφορες μάρκες και σίγουρα δεν είναι φτηνές. 1
papoys1 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 Δημοσ. 4 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Εγώ ένα παρόμοιο έχω πάρει.Με λίγο προσοχή υπομονή και αν πιάνουν τα χέρια σου κάνεις κολήσεις αλλά πάντα με μούφα βέβαια . Με έχει σώσει από παρόμοιες περιπτώσεις 2-3 φορές. Γυρνάς το περιστρεφόμενο λαμάκι στο λαιμό ώστε να είναι και οι δύο τρυπούλες ελεύθερες ώστε να κάνει καλύτερη πίεση η φλόγα και μια χαρά κάνεις την δουλειά σου.Σίγουρα το άλλο που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί είναι το καλύτερο αλλά κοστίζει και για ένα ερασιτέχνη που θα κάνει 1-2 κολήσεις δεν αξίζει να δώσει τόσα λεφτά. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2020 από papoys1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα