basilisgate13 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 καλημερα εχω αυτην την στιγμη στο pc 2 dimm kingston hyperx των 4gb 2400mhz τα οποια με το χmp τα εχω παει στα 2800 και ειναι σταθερα .Θελω να βαλω ακομα ενα dimm των 4gb και εψαχνα για 2400mhz αλλα βρηκα στα 2133 και σκεφτομαι να το παρω.Αν το βαλω θα μπορει και αυτο να ανεβει στα 2800 σταθερο? .Οι μνημες μετα θα δουλευουν σε single channel ? θα υπαρχει γενικα καποιο θεμα >; Να σημειωσω οτι εχω ryzen 5 1600 και μητρικη asrock ab350 gaming k4 ευχαριστω εκ των προτερων
Hommer Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Γενικός κανόνας Νο 1: Οι RAM είναι περίεργες. Δε τα πάνε καλά ούτε με τ άντερα τους Γενικός κανόνας Νο 2: Η ταχύτητα παίζει πολύ μικρό ρόλο. Δεν υπάρχει λόγος να τρελαινόμαστε με τις ταχύτητες στις RAM. Πιστεύω αντί να ψάχνεις ποια RAM μπορεί να γίνει overclock, καλύτερα να αφήσεις αυτές που έχεις τώρα στην stock ταχύτητά τους (2400 είναι έτσι κι αλλιώς ψηλά) και να ψάξεις για RAM στα 2400. Και αν δε βρεις στα 2400 πάρε όντως τις 2133 και άσε τις 2400 να κατέβουν αυτές στα 2133. Δεν υπάρχει πρακτική διαφορά, μεταξύ 2133 και 2800. Επίσης, ως προς το single channel. Η MOBO σου βλέπω δεν υποστηρίζει triple channel. Και αυστηρά μιλώντας, δεν υποστηρίζει (όπως όλες) Dual channel+1 stick. Οπότε, θεωρητικά είναι ριψοκίνδυνο να πάρεις ένα stick μόνο. Θα σου πρότεινα να πάρεις 2 stick των 4 GB σε όσο πιο κοντά MHz βρεις. Αλλά τον πιο σημαντικό ρόλο παίζουν τα Clock Speeds (sorry μπερδεύτηκα) RAM timings που πρέπει να είναι τα ίδια (και τα volt είναι καλό να είναι τα ίδια για να μη χρειαστεί να τα αλλάξεις εσύ και γίνει βλακεία). Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2018 από Hommer
BlueBlood7 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Στις 12/7/2018 στις 9:19 ΜΜ, Hommer είπε Γενικός κανόνας Νο 1: Οι RAM είναι περίεργες. Δε τα πάνε καλά ούτε με τ άντερα τους Γενικός κανόνας Νο 2: Η ταχύτητα παίζει πολύ μικρό ρόλο. Δεν υπάρχει λόγος να τρελαινόμαστε με τις ταχύτητες στις RAM. Πιστεύω αντί να ψάχνεις ποια RAM μπορεί να γίνει overclock, καλύτερα να αφήσεις αυτές που έχεις τώρα στην stock ταχύτητά τους (2400 είναι έτσι κι αλλιώς ψηλά) και να ψάξεις για RAM στα 2400. Και αν δε βρεις στα 2400 πάρε όντως τις 2133 και άσε τις 2400 να κατέβουν αυτές στα 2133. Δεν υπάρχει πρακτική διαφορά, μεταξύ 2133 και 2800. Επίσης, ως προς το single channel. Η MOBO σου βλέπω δεν υποστηρίζει triple channel. Και αυστηρά μιλώντας, δεν υποστηρίζει (όπως όλες) Dual channel+1 stick. Οπότε, θεωρητικά είναι ριψοκίνδυνο να πάρεις ένα stick μόνο. Θα σου πρότεινα να πάρεις 2 stick των 4 GB σε όσο πιο κοντά MHz βρεις. Αλλά τον πιο σημαντικό ρόλο παίζουν τα Clock Speeds που πρέπει να είναι τα ίδια. Έχεις μπερδέψει τις ddr3 με τις ddr4. Στις 12/7/2018 στις 11:10 ΠΜ, basilisgate13 είπε καλημερα εχω αυτην την στιγμη στο pc 2 dimm kingston hyperx των 4gb 2400mhz τα οποια με το χmp τα εχω παει στα 2800 και ειναι σταθερα .Θελω να βαλω ακομα ενα dimm των 4gb και εψαχνα για 2400mhz αλλα βρηκα στα 2133 και σκεφτομαι να το παρω.Αν το βαλω θα μπορει και αυτο να ανεβει στα 2800 σταθερο? .Οι μνημες μετα θα δουλευουν σε single channel ? θα υπαρχει γενικα καποιο θεμα >; Να σημειωσω οτι εχω ryzen 5 1600 και μητρικη asrock ab350 gaming k4 ευχαριστω εκ των προτερων Όχι μη το κάνεις σε καμία περίπτωση. Ήδη έχεις κλοκαρισμένες μνήμες και πας να βάλεις και να τις κλοκαρεις πολύ παραπάνω από αυτές που έχεις. Ρισκάρεις πολύ. 1
Hommer Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 5 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Έχεις μπερδέψει τις ddr3 με τις ddr4 Ως προς τι;
basilisgate13 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 εγινε παιδια να ειστε καλα το εψαξα και εγω λιγο το θεμα και ειναι ρισκο και δεν θελω να ρισκαρω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα