Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σήμερα, χωρίς κάποια προηγούμενη ενέργεια ξαφνικά δεν ήταν η δυνατή η πρόσβαση στον ένα από τους σκληρούς δίσκους του υπολογιστή και ως αποτέλεσμα δε φόρτωνε το λειτουργικό(arch linux). Μπήκα λοιπόν αναγκαστικά σε windows 10 για να ελέγξω τον δίσκο, ο οποίος έχει 3 διαμερίσματα,  1 ntfs(που είναι και το μεγαλύτερο), 1 μικρό swap και ένα επίσης μικρό(32GB) ntfs. Στον έλεγχο προέκυψαν σφάλματα και εμφανίστηκε το παράθυρο διαλόγου για διόρθωση του δίσκου. Μετά τη διόρθωση η οποία ήταν επιτυχής, είδα ότι ο δίσκος είχε γίνει raw. Στη διαχείριση δίσκων εμφανίζεται ως raw το ntfs διαμέρισμα, ενώ τα άλλα 2 είναι εντάξει.

Επίσης σε κάθε επανεκκίνηση(έχω κάνει 2 ήδη) γίνεται ξανά έλεγχος του δίσκου και διόρθωση, η οποία διαρκεί αρκετά περισσότερο από την πρώτη μέσα απ' τα windows που ολοκληρώθηκε σε 1-2 λεπτά. Το αποτέλεσμα όμως παραμένει το ίδιο.

Ο δίσκος, σύμφωνα με το HD Sentinel  η υγεία του είναι 100%,  και η θερμοκρασία του 35 βαθμούς, αλλά εμφανίζεται το μήνυμα

Προβλήματα προέκυψαν ανάμεσα στην επικοινωνία του δίσκου και του Υπολογιστή.
Σε περίπτωση ξαφνικής κατάρρευσης του συστήματος, επανεκκίνηση, μπλε οθόνη-από-θάνατο(BSOD), απροσπέλαστα αρχεία/φάκελοικλπ, συνιστάται να επαληθεύσετε τα δεδομένα και τα καλώδια τροφοδοσίας, συνδέσεις - και, αν είναι δυνατόν, δοκιμάστε διαφορετικά καλώδια για να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα.

Έλεγξα και τις συνδέσεις τροφοδοσίας και sata(για την περίπτωση που κάτι δεν είχε κουμπώσει καλά) οι οποίες ήταν εντάξει.

Μπορεί να γίνει κάτι ώστε να επανέλθει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δοκιμασε και τελειως αλλο καλωδιο sata και τροφοδ αν δεν το εχεις ηδη κανει

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

Καλώδιο έχω αλλάξει ήδη. Τροφοδοτικό δε μπορώ να αλλάξω/ελέγξω, αλλά δε νομίζω ότι έχει πρόβλημα, μιας και δεν έχω παρατηρήσει καμία άλλη δυσλειτουργία. Αυτή τη στιγμή έχω βάλει ένα πρόγραμμα ανάκτησης και ανιχνεύει το διαμέρισμα. Θέλει ~3 ώρες να τελειώσει, κι έτσι δε μπορώ ν' αλλάξω πάλι το καλώδιο με τελείως καινούριο που μόλις αγόρασα. Ήθελα κυρίως ν' αποφύγω την επαναφορά των δεδομένων ακριβώς επειδή είναι πολύ χρονοβόρα διαδικασία, αλλά δε βλέπω να μπορώ να το αποφύγω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά, αν και αναγκάστηκα να φορμάρω το διαμέρισμα, το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το δίσκο τα καλώδια κλπ. Αφού παρουσιάστηκε ξανά πρόβλημα και με άλλα διαμερίσματα στο arch(ευτυχώς δεν χρησιμοποίησα και σ' αυτά τον έλεγχο από τα windows), βρήκα τελικά ένα θέμα στο forum του arch linux, που φαίνεται ότι είναι η αιτία του προβλήματος. Μια πρόσφατη αναβάθμιση στο lvm2 φαίνεται ότι δημιουργεί αυτό το πρόβλημα, μιας και υπάρχουν αρκετοί που αναφέρουν παρόμοια συμπεριφορά. Δυστυχώς βιάστηκα να χρησιμοποιήσω τον έλεγχο των windows για το συγκεκριμένο διαμέρισμα και γι' αυτό μάλλον προέκυψε το πρόβλημα. Στο arch, ευτυχώς, εμφανίζονταν όλα τα αρχεία και οι φάκελοι του δίσκου κανονικά, αλλά ήταν κλειδωμένα(μάλλον λόγω της επέμβασης από τα windows), οπότε κατάφερα να τα αντιγράψω όλα, μιας και λόγω του ότι το πρόγραμμα ανάκτησης στα windows αργούσε πολύ, το διέκοψα κάποια στιγμή και έσωσα αρχικά ένα μικρό μέρος δεδομένων.

Επεξ/σία από dancer_69

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...