Προς το περιεχόμενο

Ipad ή Android ;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλημέρα σε όλους, θέλω να αγοράσω ένα tablet, που θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για ταινίες, παιχνίδια και οργάνωση γραφείου. Θα προτιμούσα η αγορά να γίνει  από το Public προκειμένου να εκμεταλλευτώ την έκπτωση 20% του ibank pay, αλλά αν, παρά την έκπτωση, βγαίνει φθηνότερα αλλού, οκ, αρκεί να μπορώ να κόψω τιμολόγιο. Έχω δει το ipad 128 gb στα 499€ που με την έκπτωση βγαίνει 400€ και έχω ακούσει ότι σε αυτά τα λεφτά είναι κορυφή. Από την άλλη δεν έχω άλλη συσκευή ios και, επειδή παλιά που είχα το πρώτο iphone, όταν το έχασα, όλες οι φωτογραφίες και βίντεο που είχα τραβήξει ήταν κωδικοποιημένα στο itunes και έπρεπε να πάρω άλλη συσκευή apple για να τα δω (που δεν πήρα), φοβάμαι μήπως ξαναπάθω το ίδιο. Και σε 3-4-5 χρόνια που η ταμπλέτα τα φτύσει, να πρέπει να ξαναγοράσω συσκευή ios για να έχω πρόσβαση στα αρχεία μου, και αυτό να συνεχίζει στο διηνεκές. 

1) Το ποσό που διαθέτουμε: 300-400€
2) Την χρήση του tablet (γράψτε ενδεικτικά μερικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε συχνά): Ocr και office apps, stremio, clash royale
3) Το μέγεθος και ανάλυσή της οθόνης που θα θέλαμε:

Περίπου 10 ίντσες

4) Κάποιο άλλο χαρακτηριστικό που θα θέλαμε να έχει (hdmi, type-c, gps, φλας στην κάμερα, μαγνητικό πληκτρολόγιο κ.λ.π.): οχι
5) Μας ενδιαφέρουν οι καλές κάμερες; Οχι
6) Μας ενδιαφέρει το Mobile internet 3G-4G; Οχι
7) Επιθυμούμε να χει υποστήριξή από ROMs, root κτλ; Οχι
😎 Μας ενδιαφέρει η επίσημη εγγύηση στην Ελλάδα; Ναι
9) Έχουμε κάποια προτίμηση στο λογισμικό ή θέλουμε dual boot; Ios ή Android
10) Μας ενδιαφέρει η μεγάλη μπαταρία; Ναι
11) Μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις από το εξωτερικό ή μόνο από Ελλάδα;

Μόνο Ελλάδα για να κοπεί τιμολόγιο

12) Σε περίπτωση αγοράς από Ελλάδα, ενδιαφερόμαστε για κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα (λόγω κάποιας έκπτωσης / επιδότησης); Public
13) Ενδιαφερόμαστε μόνο για καινούριο ή και για μεταχειρισμένο; Καινούριο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, spymist είπε
Καλημέρα σε όλους, θέλω να αγοράσω ένα tablet, που θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για ταινίες, παιχνίδια και οργάνωση γραφείου. Θα προτιμούσα η αγορά να γίνει  από το Public προκειμένου να εκμεταλλευτώ την έκπτωση 20% του ibank pay, αλλά αν, παρά την έκπτωση, βγαίνει φθηνότερα αλλού, οκ, αρκεί να μπορώ να κόψω τιμολόγιο. Έχω δει το ipad 128 gb στα 499€ που με την έκπτωση βγαίνει 400€ και έχω ακούσει ότι σε αυτά τα λεφτά είναι κορυφή. Από την άλλη δεν έχω άλλη συσκευή ios και, επειδή παλιά που είχα το πρώτο iphone, όταν το έχασα, όλες οι φωτογραφίες και βίντεο που είχα τραβήξει ήταν κωδικοποιημένα στο itunes και έπρεπε να πάρω άλλη συσκευή apple για να τα δω (που δεν πήρα), φοβάμαι μήπως ξαναπάθω το ίδιο. Και σε 3-4-5 χρόνια που η ταμπλέτα τα φτύσει, να πρέπει να ξαναγοράσω συσκευή ios για να έχω πρόσβαση στα αρχεία μου, και αυτό να συνεχίζει στο διηνεκές.

1) Αν έχεις ενεργό το icloud photos, μπαίνεις στο icloud.com, βάζεις το apple id και όλες σου οι φωτογραφίες είναι εκεί από όπου μπορείς να τις κατεβάσεις σε οποιαδήποτε συσκευή.

2) Αν το iCloud photos δεν το έχεις ενεργοποιημένο (πχ αν ξεπεράσεις τα 5 Gb που σου δίνει δωρεάν η Apple και δεν θες να πληρώσεις για περισσότερο χώρο), μπορείς να συνδέεις το ipad με τον υπολογιστή σου μέσω του Itunes, και να κάνεις extract τις photos σου στις συνηθισμένες μορφές .jpeg κλπ (https://support.apple.com/en-us/ht201302). Μετά μπορείς να κάνεις και backup αν θες όλη την συσκευή. Αλλά το backup όντως είναι κλειδωμένο μόνο για ios συσκευές. Αν ψάξεις στο google, υπάρχουν τρίτες εφαρμογές που κάνουν extraction από το backup, αλλά η ίδια η Apple δεν το υποστηρίζει και δεν ξέρω πόσο αξιόπιστες είναι αυτές οι εφαρμογές.

3) Διάφορες cloud εφαρμογές (onedrive, dropbox), έχουν και αυτές την επιλογή να κάνουν upload τις φωτογραφίες σου.

Το πιο εύκολο είναι προφανώς το 1. Εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα πέραν του να ενεργοποιήσεις το icloud photos.

Οπότε αν θες ipad, πάρ'το και μην σε προβληματίζει αυτό. Επιλογές υπάρχουν.

Επεξ/σία από antonis1111

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...