voltmod Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Η Sony ανακοίνωσε τα Xperia XA2 και XA2 Ultra στις αρχές της χρονιάς και τώρα, ο Ιάπωνας κατασκευαστής προσθέτει μία ακόμα συσκευή στη σειρά, που βρίσκεται κάπου ενδιάμεσα. Η συσκευή διαθέτει την ίδια κάμερα MotionEye των 23 Megapixels με τις άλλες δύο συσκευές και βασίζεται στο Snapdragon 630 ωστόσο φαίνεται να διαθέτει περισσότερο εργονομικό σχεδιασμό –OmniPresence- με τα μικρότερα περιθώρια και την ψηλότερη οθόνη. Το Snapdragon 630 SoC της Qualcomm διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή 2,2GHz και «γραφικά» Adreno 508 και συνοδεύεται από 4GB RAM και 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου ή από 6GB RAM και 64GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η συσκευή επίσης διαθέτει μεταλλική “πλάτη” και η μπαταρία της έχει χωρητικότητα 3580mAh με υποστήριξη QuickCharge 3.0 μέσω θύρας USB Type-C. Υπάρχει επίσης υποδοχή 3.5mm για ακουστικά. Πρόκειται για την πρώτη συσκευή της σειράς XA2 που διαθέτει οθόνη με αναλογία πλευρών 18:9. Πρόκειται για μία LCD IPS με διαγώνιο 6,0 ιντσών που υποστηρίζει ανάλυση FullHD+ και προστατεύεται από Gorilla Glass 5. Η κύρια κάμερα που βασίζεται σε Exmor RS αισθητήρα 1/ 2.3” με ευρυγώνιο σύστημα φακών 84 (f:/2.0). Υποστηρίζεται ISO 12800 αλλά και λήψη βίντεο σε ανάλυση 4K καθώς και λήψη βίντεο αργής κίνησης (120fps). Η συσκευή διαθέτει εμπρόσθια κάμερα 8,0 Megapixels που βασίζεται σε αισθητήρα Exmor R 1/4” με υπερευρυγώνιο σύστημα φακών 120 (f:/2.4). Το camera app προσφέρει αρκετές δυνατότητες και εφέ, μεταξύ των οποίων είναι η λειτουργία Bokeh, η λειτουργία Soft Skin κ.ά. Το Sony Xperia XA2 Plus θα κυκλοφορήσει σε Black, Silver, Gold και Green αλλά η διαθεσιμότητα και το κόστος του για την ώρα παραμένουν άγνωστα. GSMArena Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
odystam Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Κλασικά η Sony θα το δίνει πάνω από 300€ οπότε καλα κρασιά
Moderators Malthador Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Moderators Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί στα κινητά με τις πολύ μεγάλες οθόνες βάζει χρέπια SoC's η Sony. Κάνει προσπάθεια για να μην τα αγοράσουμε.
dimtsef Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 1 λεπτό πριν, Malthador είπε Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί στα κινητά με τις πολύ μεγάλες οθόνες βάζει χρέπια SoC's η Sony. Κάνει προσπάθεια για να μην τα αγοράσουμε. για να κρατήσει το κόστος χαμηλά και γιατί οτιδήποτε άλλο ειναι υπερβολή μηπως??
Moderators Malthador Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Moderators Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 1 minute ago, dimtsef said: για να κρατήσει το κόστος χαμηλά και γιατί οτιδήποτε άλλο ειναι υπερβολή μηπως?? Ποιο κόστος να κρατήσει χαμηλά; Για την Sony μιλάμε. Και σε κωλόχαρτο να βάλει το logo της χρυσό θα το πουλήσει... Το περί υπερβολής δεν το σχολιαζω, ο καθένας με τις ανάγκες του. 3 1
karatzovas Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 9 λεπτά πριν, Malthador είπε Ποιο κόστος να κρατήσει χαμηλά; Για την Sony μιλάμε. Και σε κωλόχαρτο να βάλει το logo της χρυσό θα το πουλήσει... Το περί υπερβολής δεν το σχολιαζω, ο καθένας με τις ανάγκες του. Πιστεύω πως αν το κόστος του είναι κοντά στα 200-250€ για τα 4GB, η τιμή είναι καλή και ανάλογη με αυτή αντίσστοιχων τηλεφώνων της Κίνας (Redmi, honor κτλ).
Moderators Malthador Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Moderators Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 22 minutes ago, karatzovas said: Πιστεύω πως αν το κόστος του είναι κοντά στα 200-250€ για τα 4GB, η τιμή είναι καλή και ανάλογη με αυτή αντίσστοιχων τηλεφώνων της Κίνας (Redmi, honor κτλ). Δηλαδή την ώρα που το XΑ2 έχει 300 ευρώ, περιμένεις το XA2+ να έχει 200-250. Οκ, προσωπικά δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος.
Istros Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 εμφανισιακα φαινεται ομορφο.630 SoC και adreno 508?.μενει να δουμε ποιοτητα καμερας και τιμη.Ευτυχως τουλαχιστον εχει αφησει πισω τη μπαταρια του XA1 ultra με 2700mAh. 30 λεπτά πριν, karatzovas είπε Πιστεύω πως αν το κόστος του είναι κοντά στα 200-250€ για τα 4GB, η τιμή είναι καλή και ανάλογη με αυτή αντίσστοιχων τηλεφώνων της Κίνας (Redmi, honor κτλ). αν η τιμη του ειναι στα 200Ε θα πουλησει τρελα,δυστυχως η sony μας εχει συνηθισει σε αλλες τιμες.οπως το ειπες η τιμη ειναι καλη για την ποιοτητα και την υποστηριξη της sony. Το θεμα ειναι οτι η συγκεκριμενη συσκευη μοιαζει πολυ με το xperia xa2 ultra,6 ιντσες με καλυτερη αναλυση απο το xa2 ultra,μικροτερο μεγεθος,πιο ελαφρυ,ιδιο επεξεργαστη,gpu,καλυτερο gorilla glass μη χτυπησει το XA2 ultra αντι για τους κινεζους.εγω παντως εαν ηταν να παρω το XA2 ultra θα το σκεφτομουν πολυ σοβαρα μετα το plus,εξαρταται βεβαια και απο την τιμη. μηπως το XA2 ultra δεν πουλαει και εβγαλαν αντικαταστατη?
keysmith Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Όταν σε αυτό το μέγεθος αισθητήρα το iso 400 (μη σου πω 200) έχει ήδη αρκετό θόρυβο τι νόημα έχει το 12800? Αν ρωτάς εμένα λίγο. Κύρια κάμερα 84° (αν κατάλαβα καλά σε διαγώνιο) που θα πει περίπου 24mm σε FF. Κατά τη γνώμη μου είναι πάρα πολύ ευρυγώνιος για γενικός φακός (παραμορφώσεις έντονες όσο πιο άκρη) αλλά είναι σημεία των καιρών αυτά. Mάλιστα ο σενσορας είναι multi aspect που αυτό είναι πολύ καλό (το 16:9 mode είναι κανονικό και όχι crop). Επίσης οι σελφοκάμερα 120° (11mm φακός ισοδύναμος!) είναι μεν λίγο βολική να χωρέσουν πολλοί/πολλά αλλά είναι εξαιρετικά παραμορφωτικές τραβόντας τα πρόσωπα που είναι ελαφρά εκτός του κέντρου. Γενικά δεν συμφωνώ με τους ευρυγώνιους και βασικά τους υπερ-ευρυγώνιους και δεν ξέρω γιατί έχουν απήχηση (μάλλον ξέρω). Εχει mode (crop?) για να τον πάει 22mm αλλά αυτό λογικά θα χάνει σε ανάλυση. Στα θετικά η ύπαρξη 3.5μμ που αρχίζω να έχω ελπίδες ότι δεν είναι τελειωμένη και επίσης το όμορφο σχέδιο (υποκειμενικό). εδω μια ανάλυση της κάμερας/ών (Εκτός του βίντεο δεν κάνει για φωτοκινητό λόγω φακού (πολύ ευρυγώνιος). Λάθος επιλογές, λάθος στήσιμο μηχανής) Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2018 από keysmith
alexioannou Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ωραίο....... Επεξ/σία 12 Ιουλίου 2018 από alexioannou
alexis67676767 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Η τιμή για το xa2 plus δεν θα είναι κάτω από 400 ευρώ. Οταν το xa2 ultra κάνει 350, πως περιμένετε το plus να είναι φθηνότερο;;;
Redragon7 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Αν καί όταν φτάσει γύρω στο 200άρι είναι καλή περίπτωση. Είναι κουκλί πάντως!
AtiX Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Λίγα χρόνια, ένα-δύο, νωρίτερα να το είχε βγάλει θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα τώρα... πάντως πολύ όμορφο αν και τεράστιο για τα γούστα μου...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα