Επισκέπτης Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, Μου έφερε μια πελάτισσα το Lenovo Yoga 300, το οποίο κάνει το εξής πρόβλημα: Πατάω να το ανάψω και αναβοσβήνει το λαμπάκι με κόκκινη ένδειξη της μπαταρίας, ανάβει και μου αναβοσβήνει συνέχεια το λογότυπο της Lenovo και μένει εκεί. Να πω ότι δεν το κάνει συνέχεια, το έχω κρατήσει μία εβδομάδα το δουλεύω καθημερινά και το έχει κάνει δύο φορές αυτό και μετά λειτουργεί κανονικά σαν να μην ξέρει τίποτα. Πήρα μετρήσεις από την μπαταρία και από το κύκλωμα φόρτισης αλλά δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα, επίσης δοκίμασα και άλλο φορτιστή αλλά πάλι τα ίδια. Το είχε πάει σε συνάδελφο και της είχε αποσυνδέσει την μπαταρία, διότι όπως της είπε το πρόβλημα το κάνει η μπαταρία όμως και χωρίς την μπαταρία επάνω κάνει πάλι τα ίδιο πρόβλημα. Έχει γίνει bios update, reflow στον emmc και την cpu αλλά το πρόβλημα παραμένει. Το άσχημο είναι ότι δεν το κάνει συνέχεια για να καταλάβω τη βλάβη το κάνει μία στις τόσες. Σκέφτομαι μήπως είναι πλέον θέμα πλακέτας μητρικής να έχει κάποιο εσωτερικό ράγισμα ίσως και γι'αυτό να μην το κάνει συνέχεια ή κάποιο άλλο στοιχείο της πλακέτας. Αν του έχει τύχει κάποιου παρόμοια περίπτωση ή έχει καμιά ιδέα θα ήθελα να τον ακούσω. Ευχαριστώ πολύ Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2018 από Επισκέπτης
TheDevilMayCare Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2018 Καλησπερα! Στα γρηγορα μερικες σκεψεις μου ☺️ Καταρχην δεν υπηρχε λογος να γινουν ολα τα παραπανω, εκτος και η μονη ιδεα που δεν ειχε δοκιμαστει ηταν να του κανετε...βουντου, οποτε εφοσον τα παντα ολα ειναι στο τραπεζι γιατι οχι και reflow ακομη?!😋 Τωρα σοβαρα ομως, εν ολιγοις εαν ειχε ολιγον..προβλημα η cpu -που δεν εχω ακουσει κατι τετοιο σε αυτα, αλλα ενταξει ολα μπορουν να συμβουν εστω μια φορα- θεωρω οτι δεν θα postαρε καν το μηχανημα, οχι να φτανει να δινει μεχρι και το Lenovologo! Οποτε ο επεξεργαστης καλυτερα πρεπει να βγει απο την εξισωση! 👌 Υποθετω, οτι η μνημη εχει τσεκαριστει επαρκως για errors, και αν ναι επισης βγαινει κι αυτη απ' τα θεματα! Παμε στην emmc: ειναι γνωστο οτι πεθαινουν, κι οταν συμβει το μοιραιο δεν επιδιορθωνονται -υπο αυτη την εννοια ολα ετουτα τα μηχανακια εχουν 'ημερομηνια ληξης', καθως (μεχρι τωρα τουλαχιστον) ειναι ασυμφορη, η αντικατασταση της emmc -> το καλυτερο = χτυπας ετερο καινουργιο, και χαλαρα ξεχνας τον...αποθανοντα! ⚰️ Υπαρχει βεβαιως η περιπτωση, η emmc (η ο controller) να εχει <μικροθεματα>: οπως εχουν και οι δισκοι για παραδειγμα. Σε αυτη τη περιπτωση πραγματι, θα μπορουσε προκυπτει -αρα & να εξηγηθει- πιθανο κολλημα στην εκκινηση! Δεν υποστηριζω οτι θα λυνοταν, απλως με...scandisk, αλλα πρεπει να δειτε και την υγεια του! Τα παραπνω ειναι τα σχετικα ευκολοτερα, χαχα! Τελος μενει η μητρικη, οπου εκει, εκτος και κατι ειναι 'ορατο', απο που να ξεκινησεις και που να τελειωσεις..? Υποθετωντας παντα οτι σας εχει πει ολη την αληθεια, για το ιστορικο του, γιατι μπορει να της εχει φαει τουμπα, να εχουν πεσει νερα, οτιδηποτε που να μην παραδεχεται 🙄
rayven18 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Για να φτάνει μέχρι εκεί σημαίνει οτι όλα τα power rails δημιουργούνται κανονικά, οπότε το μόνο που μένει είναι το διάβασμα απο το bios για το τι να κάνει στην συνέχεια, και μετά η ανάγνωση του δίσκου. Τσέκαρες δίσκο απο περιέργια; Cmos; Βγάλτην και βραχυκύκλωσε τα δύο άκρα της θήκης της για να αδειάσει τελείος το bios και ξαναβάλτην.
giannis22k Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2018 https://www.ifixit.com/Answers/View/413485/Lenovo+Logo+remains+stuck+and+won't+boot Για διαβασε λιγο εδω Κατι λεει για το touchpad να απενεργοποιησεις...
Qless Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2018 Αν έχει γίνει reflow μάλλον απάντησες ήδη "Σκέφτομαι μήπως είναι πλέον θέμα πλακέτας μητρικής" Ποιότητα κατασκευής 0 και τιμές διαφόρων parts π.χ. digitizer στο διάστημα..., ενδεικτικά έκανα αλλαγή σε καλωδιοταινία στο yoga 500 και το κόστος του ανταλλακτικού ήταν παρα κάτι 70€ μην αναφέρω ότι οι φλύδες πλαστικά που έχει νομίζεις ότι θα σου μείνουν στο χέρι....
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2018 Καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ για τη γνώμη σας. Έχουν γίνει όλα όσα έχω αναφέρει αλλά και όλα όσα μου αναφέρατε εσείς, μέχρι και επαναπρογραμματισμός bios chipset κλπ. Είπα του πελάτη για πρόβλημα μητρικής πλακέτας γιατί σε αυτό κατέληξα τελικά, τώρα τι να φταίει πάνω στην πλακέτα δεν ασχολήθηκα παρά πέρα γιατί δεν άξιζε η όλη ιστορία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα