Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Ταρατσα αλλα ας ξεκινησουμε απο αλλου,ο ηλιακος ειναι αχρηστος και ασυμφορος σε ενα σπιτι που εχει ρευμα.

Το μονο που προσφερει ειναι οτι δεν χρειαζεται να μεριμνησεις να σηκωσεις τον διακοπτη 20 λεπτα πριν για να εχεις ζεστο νερο.

Πώς το τεκμηριώνεις αυτό με το ρεύμα; Γιατί σε μια οικογένεια με 4 άτομα το να έχεις ανά πάσα στιγμή ζεστό νερό από Απρίλιο έως Οκτώβριο δεν είναι κάτι ασήμαντο.

Επίσης, το χειμώνα αν έχει κάποια μέρα ήλιο, όχι απαραίτητα ζεστή μέρα, πάλι θα έχεις ζεστό νερό.

Αν συγκρίνω αυτό με το να έχω όλες τις μέρες ανοιχτό τον ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, δεν ξέρω τι θα μου βγει σε βάθος χρόνου πιο οικονομικό/βολικό.

• Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και ο ηλεκτρικος δεν χρειαζεται να ειναι αναμμενος συνεχως.

Αν ζεσταινεται το νερο απο την θερμανση,δεν θα αναψει πολλες φορες τον χειμωνα.

Ο ηλιακος ειναι ακριβος και θελει χρονια η αποσβεση.

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, vagos789 είπε

Και ο ηλεκτρικος δεν χρειαζεται να ειναι αναμμενος συνεχως.

Αν ζεσταινεται το νερο απο την θερμανση,δεν θα αναψει πολλες φορες τον χειμωνα.

Ο ηλιακος ειναι ακριβος και θελει χρονια η αποσβεση.

Ναι δε χρειάζεται να ειναι συνεχώς αναμμένος αλλά να συγκρίνουμε όμοια πράματα. Επίσης, αν δεν έχεις μπόιλερ ή δεν ανάβεις πολύ ώρα τη θέρμανση τότε ούτε ζεστό νερό παίζει.

Στο τελευταίο συμφωνώ αλλά εκτός απ'το κόστος είναι και η πρακτικότητα του "έχω ζεστό νερό όποτε θέλω".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν φτιάχναμε τα σπιτια με τον παράγοντα "απόσβεση" καλύτερα θα ήταν να μεναμε σε ξενοδοχείο.

Ετσι και με την θερμανση κοπανας δυο κλιματιστικα αντι για φυσικο αεριο δεν ζεστενεσαι ποτέ αλλά έχεις κανει απόσβεση

Επεξ/σία από NikosKallithea
  • Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, NikosKallithea said:

Ετσι και με την θερμανση κοπανας δυο κλιματιστικα αντι για φυσικο αεριο δεν ζεστενεσαι ποτέ αλλά έχεις κανει απόσβεση

Το παθητικό σπίτι στου Παπάγου κοπάνησε 1 κλιματιστικό και ζεσταίνεται καλύτερα από την πλειοψηφία της Αθήνας... 😛

Δημοσ.
22 ώρες πριν, spectaculator είπε

Το κόλλησα με κόλλα γι αυτά τα υλικά. Wacol την έλεγαν αν θυμάμαι καλά και είναι πυκνόρρευστη. Ο τοίχος πρέπει να είναι καθαρός.

Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις για το φελλό, είχα διαβάσει ότι είναι καλός αλλά έχει σημασία να ακούς και απόψεις από κάποιον που το έχει δοκιμάσει στην πράξη. Τι πάχος έχεις βάλει και πόσο εύκολα βγαίνει που έγραψες πριν; Δηλαδή ξεκολλάει εύκολα και καθαρίζει και η κόλλα εύκολα με κάτι χωρίς να χρειάζεται ξανά τρίψιμο - βάψιμο ο τοίχος;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Το παθητικό σπίτι στου Παπάγου κοπάνησε 1 κλιματιστικό και ζεσταίνεται καλύτερα από την πλειοψηφία της Αθήνας... 😛

Ειδικά στου Παπάγου που οι κατοικίες ειναι δεκαετίας 60 δε παιζει με ένα κλιματιστικο να ζεσταθει σπιτι. Εκτος αν εννοεις οτι ζεσταίνεται καλυτερα από τη πλειοψηφία που δεν έχει θέρμανση :P :P 

• Super Moderators
Δημοσ.
Just now, pontez2 said:

Ειδικά στου Παπάγου που οι κατοικίες ειναι δεκαετίας 60 δε παιζει με ένα κλιματιστικο να ζεσταθει σπιτι. Εκτος αν εννοεις οτι ζεσταίνεται καλυτερα από τη πλειοψηφία που δεν έχει θέρμανση :P :P 

Πρόσεξε την 2η λέξη της πρότασης μου. 😛

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, zio10 είπε

Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις για το φελλό, είχα διαβάσει ότι είναι καλός αλλά έχει σημασία να ακούς και απόψεις από κάποιον που το έχει δοκιμάσει στην πράξη. Τι πάχος έχεις βάλει και πόσο εύκολα βγαίνει που έγραψες πριν; Δηλαδή ξεκολλάει εύκολα και καθαρίζει και η κόλλα εύκολα με κάτι χωρίς να χρειάζεται ξανά τρίψιμο - βάψιμο ο τοίχος;

Είναι 25 χιλιοστά. Πρέπει να προσέξεις ο φελλός να μην είναι παλιός (2-3 χρόνια στο μαγαζί) γιατί όταν θα ξετυλίξεις το ρολό δεν θα ισιώνει εύκολα και θα σε παιδέψει στο κόλλημα επάνω στις επίπεδες επιφάνειες.

Ξεκολλά σχετικά εύκολα με μια σπάτουλα. Ο τοίχος μετά θέλει καθάρισμα και βάψιμο όπου η παλιά μπογιά χάλασε (λόγω ποιότητας, κακής εφαρμογής, κλπ.).  Κολλά εύκολα με την σχετική κόλα. Εφαρμόζεις στο φελλό και στον τοίχο, μόλις αρχίζει να στερεοποιείται πιέζεις τον φελλό στην επιφάνεια και τέλος. Όταν τον έβαλα εγώ, δεν υπήρχαν οι άοσμες κόλλες και χρειάστηκαν 2-3 μέρες μέχρι να ξεμυρίσει τελείως.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Είναι 25 χιλιοστά. Πρέπει να προσέξεις ο φελλός να μην είναι παλιός (2-3 χρόνια στο μαγαζί) γιατί όταν θα ξετυλίξεις το ρολό δεν θα ισιώνει εύκολα και θα σε παιδέψει στο κόλλημα επάνω στις επίπεδες επιφάνειες.

Ξεκολλά σχετικά εύκολα με μια σπάτουλα. Ο τοίχος μετά θέλει καθάρισμα και βάψιμο όπου η παλιά μπογιά χάλασε (λόγω ποιότητας, κακής εφαρμογής, κλπ.).  Κολλά εύκολα με την σχετική κόλα. Εφαρμόζεις στο φελλό και στον τοίχο, μόλις αρχίζει να στερεοποιείται πιέζεις τον φελλό στην επιφάνεια και τέλος. Όταν τον έβαλα εγώ, δεν υπήρχαν οι άοσμες κόλλες και χρειάστηκαν 2-3 μέρες μέχρι να ξεμυρίσει τελείως.

Σ'ευχαριστώ! Η κόλλα καθαρίζει με κάποιο διαλυτικό; Υπάρχει και περίπτωση να μη θέλει καν βάψιμο ο τοίχος δηλαδή ε;

Στο site του leroy δεν βρήκα πάντως.

Επεξ/σία από zio10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Μια χαρά αποδίδει το air condition. Ζεσταίνει το χώρο άμεσα και αν είναι καλής ενεργειακής κλάσης, σε συμφέρει να το ανάψεις Νοέμβριο και να το κλείσεις Απρίλιο, σε σχέση με το πετρέλαιο. Το θέμα που εμένα προσωπικά με κάνει να προτιμάω το πετρέλαιο, είναι η ποιότητα της θέρμανσης του air condition:

• Ξηρό περιβάλλον, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του κατοίκου (ανάλογα της ευαισθησίας που έχει ο καθένας)
  • Μόλις το σβήσεις, πάει η ζέστη, αμέσως όμως
  • Δε μπορείς να καλύψεις όλους τους χώρους (π.χ. πήγαινε να κάνεις μπάνιο με air condition τον Ιανουάριο)
Επεξ/σία από _vbm_
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 λεπτά πριν, zio10 είπε

Σ'ευχαριστώ! Η κόλλα καθαρίζει με κάποιο διαλυτικό; Υπάρχει και περίπτωση να μη θέλει καν βάψιμο ο τοίχος δηλαδή ε;

Στο site του leroy δεν βρήκα πάντως.

Δεν το έχω βγάλει ακόμη. Σίγουρα θ' αφήσει κάτι δεδομένου πως η αντοχή της κόλλας του είναι μεγάλη. Το βάψιμο δεν με απασχόλησε ποτέ ιδιαίτερα γιατί κάθε 2-3 χρόνια το σπίτι το βάφω μόνος μου.

Όντως το Lerroy δεν έχει τώρα. Δες εδώ:

http://www.casapractika.gr/product/επιτοίχια-επένδυση-φελλού-borneo-wk100-090-m²/

Κι εδώ:

https://www.baufox.com/φελλός-2

23 λεπτά πριν, _vbm_ είπε

Μια χαρά αποδίδει το air condition. Ζεσταίνει το χώρο άμεσα και αν είναι καλής ενεργειακής κλάσης, σε συμφέρει να το ανάψεις Νοέμβριο και να το κλείσεις Απρίλιο, σε σχέση με το πετρέλαιο. Το θέμα που εμένα προσωπικά με κάνει να προτιμάω το πετρέλαιο, είναι η ποιότητα της θέρμανσης του air condition:

• Ξηρό περιβάλλον, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του κατοίκου (ανάλογα της ευαισθησίας που έχει ο καθένας)
  • Μόλις το σβήσεις, πάει η ζέστη, αμέσως όμως
  • Δε μπορείς να καλύψεις όλους τους χώρους (π.χ. πήγαινε να κάνεις μπάνιο με air condition τον Ιανουάριο)

Για θέρμανση, αν υπάρχει χώρος, σκεφτείτε και το pellet. Είμαι στον 6ο, βόρειο δ/μα 85 τ.μ. με ταράτσα από πάνω και το κλιματιστικό δεν κάνει τίποτα. Τον χειμώνα έκαψα 150€  pellet και η σόμπα ήταν σχεδόν κάθε μέρα αναμμένη από αρχές Δεκέμβρη μέχρι τέλος Μαρτίου και μου περίσσεψαν και δυο σακιά.

Επεξ/σία από spectaculator
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 11/7/2018 στις 3:43 ΜΜ, spectaculator είπε

(η υγρασία την χαλά εύκολα ακόμα και ασταρωμένη γίνεται χάλια.

Oυτε καν , δεν εχει να κανει μονο με το ασταρι , υπαρχουν διαφοροι τυποι οπως υαλωδης γυψοσανιδα την οποια την εχω στο μπανιο μου εδω και 2 χρονια και ειναι αψογη και μιλαμε για χωρο χωρις εξαερισμο και εποικοινωνια με εξω χωρο που το χειμωνα απο το ζεστο νερο στη ντουζιερα γινεται ομιχλωδες ολο το δωματιο !

• Thanks 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, leolipop είπε

Oυτε καν , δεν εχει να κανει μονο με το ασταρι , υπαρχουν διαφοροι τυποι οπως υαλωδης γυψοσανιδα την οποια την εχω στο μπανιο μου εδω και 2 χρονια και ειναι αψογη και μιλαμε για χωρο χωρις εξαερισμο και εποικοινωνια με εξω χωρο που το χειμωνα απο το ζεστο νερο στη ντουζιερα γινεται ομιχλωδες ολο το δωματιο !

Θα το κοιτάξω. Δεν είχα ιδέα από δαύτες. Είναι όμως δουλειές που δεν μπορούν να γίνουν από τον καθένα. Ο φελλός είναι διαφορετική φάση, ευκολότερο κι από ταπετσαρία.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, spectaculator είπε

Δεν το έχω βγάλει ακόμη. Σίγουρα θ' αφήσει κάτι δεδομένου πως η αντοχή της κόλλας του είναι μεγάλη. Το βάψιμο δεν με απασχόλησε ποτέ ιδιαίτερα γιατί κάθε 2-3 χρόνια το σπίτι το βάφω μόνος μου.

Όντως το Lerroy δεν έχει τώρα. Δες εδώ:

http://www.casapractika.gr/product/επιτοίχια-επένδυση-φελλού-borneo-wk100-090-m²/

Κι εδώ:

https://www.baufox.com/φελλός-2

Για θέρμανση, αν υπάρχει χώρος, σκεφτείτε και το pellet. Είμαι στον 6ο, βόρειο δ/μα 85 τ.μ. με ταράτσα από πάνω και το κλιματιστικό δεν κάνει τίποτα. Τον χειμώνα έκαψα 150€  pellet και η σόμπα ήταν σχεδόν κάθε μέρα αναμμένη από αρχές Δεκέμβρη μέχρι τέλος Μαρτίου και μου περίσσεψαν και δυο σακιά.

Τελευταία ερώτηση για να μη σε ζαλίζω, πριν έγραψες ότι αυτός που έχεις βάλει είναι 25 χιλιοστά, αυτοί στα λινκ είναι 2 και 3 χιλιοστά. Μήπως εννοούσες 2,5 χιλιοστά ή όντως είναι τόσο χοντρά τα φύλλα; 

Ευχαριστώ και πάλι!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...