Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με το καλό να γίνουν όλα φίλε και καλό κουράγιο.

Είναι ωραία αυτή η φάση της δημιουργίας, (και η ανακαίνιση δημιουργία είναι). Δεν είμαι ειδικός, απλά έχω κάνει 3 ανακαινίσεις σπιτιών, (της οικογένειας, ιδιόκτητα).

Ειπώθηκε και πιο πάνω αλλά το ξαναλέω. Ξεχωριστές γραμμές με δικά τους αυτοματάκια η κάθε μία στο πίνακα. Όχι μόνο για την κουζίνα όπου θέλεις δύο γραμμές τουλάχιστον, μία για την κουζίνα ως συσκευή αλλά και μία γραμμή ξεχωριστή για δύο πρίζες στον πάγκο της κουζίνας, ( σκέψου και την λύση του γυαλιού αντί για πλακάκια τοίχου στην κουζίνα). αλλά και στο σαλόνι και στα δωμάτια που θα έχεις τα κλιματιστικά. Κι αν ακόμη σε κάποιο δωμάτιο δεν έχεις κλιματιστικό, ας υπάρχει "δυνατή" γραμμή, χαμένη δεν πάει, ίσως βάλεις αργότερα. Όπως επίσης και στο μπάνιο, ανεξάρτητη γραμμή εννοείται για το πλυντήριο αλλά και μία ακόμη. Εννοείται καλό αντιηλεκτροπληξιακό. Δύο απλίκες φωτισμού που θα ανάβουν αμέσως όταν κόβεται το ρεύμα είναι επίσης χρήσιμες.

Συναγερμός με πολλές ζώνες είναι πολύ εξυπηρετικός και χρήσιμος. Θα έχεις σε κάθε πόρτα, παράθυρο ή μπαλκονόπορτα ξεχωριστή ζώνη και θα κάνεις bypass όποια ζώνη γουστάρεις, Εγώ τα έχω όλα ξεχωριστά και βολεύει πολύ. Καλοκαίρι ας πούμε κάνω bypass τις ζώνες στα παράθυρα που θέλω και τα έχω ανοιχτά το βράδυ, ενώ τα ρολά είναι κατεβασμένα και οπλισμένα με τον συναγερμό. Μπορείς επίσης να τραβήξεις γραμμές για ζώνες εποπτείας στις μπαλκονόπορτες, εξωτερικά μάτια δλδ, (θα σου εξηγήσει ο τεχνικός). Ο δικός μου είναι caddx και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Καλοί είναι επίσης οι paradox, texecom αλλά και άλλοι. Προτίμησε ενσύρματο σύστημα, πιο αξιόπιστο. Να βάλεις επίσης δύο εξωτερικές σειρήνες, μικρό είναι το έξτρα κόστος, 30-40 ευρώ περίπου, ανάλογα και τί θα βάλεις. Η σωστή τοποθέτηση του όλου συστήματος είναι επίσης σημαντική.

Μόνωση με πετροβάμβακα στην οροφή γιατί θέλεις να κάνεις;;

Έχει βέβαια τα θετικά του,(όπως ηχομόνωση, πιο εύκολη ψύξη - θέρμανση), αλλά χάνεις αρκετά σε ύψος, στην καλύτερη περίπτωση 6-7 εκατοστά. Χάνεις επίσης και το πλεονέκτημα της θερμοχωρητικότητας της οροφής, (γκούγλαρέ το αν δεν γνωρίζεις και θα καταλάβεις).

Εξωτερική θερμοπρόσοψη θα κάνεις; Αυτό είναι από τα βασικά. Εκεί ναι, ο πετροβάμβακας είναι πολύ καλή λύση, (θερμοηχομόνωση, πυροπροστασία). Σίγουρα θα σου προτείνουν διογκωμένη πολυστερίνη (EPS), απλή ή γραφιτούχα, που είναι πιο ελαφριά από τον πετροβάμβακα και την δουλεύουν πιο εύκολα, αλλά εσύ να το ψάξεις για πετροβάμβακα. Πιστοποιημένα υλικά και πιστοποιημένο συνεργείο εφαρμογής είναι απαραίτητα. Μίλα και με κάποιον έξτρα μηχανικό σε τέτοια βασικά θέματα, με επιπλέον μικρό κόστος, ίσως να έχεις πολύ μεγάλα οφέλη.

Κουφώματα; Μια άλλη πονεμένη ιστορία. Και εδώ να προτιμήσεις συνεργείο με πιστοποίηση και με πιστοποιημένα προφίλ αλουμινίου. Δεν έχει σημασία τί μάρκα θα διαλέξεις, alumil, europa, exalco κλπ, όλες καλές είναι και έχουν όλες ακριβές και φτηνές σειρές. Αυτές μόνο διέλαση κάνουν. Κύριο ρόλο παίζει ο αλουμινάς, αυτός δλδ που θα πάρει το προφίλ από όποια εταιρία παίρνει τελοσπάντων και θα κατασκευάσει - τοποθετήσει τα κουφώματα. Τα ανοιγόμενα εκ κατασκευής, είναι πιο ασφαλή αλλά και με καλύτερους δείκτες θερμοπερατότητας από τα συρόμενα, επάλληλα. Δες επίσης και την τριπλή υάλωση στα τζάμια.

Σημαντική είναι επίσης και η επιλογή σωστής θωρακισμένης αλλά και κλειδαριάς. Μην τσιγγουνευτείς τα χρήματα για καλή κλειδαριά + κύλινδρο ασφαλείας. Καλή κλειδαριά γύρω στα 150-200 ευρώ, ανάλογα την πόρτα που θα βάλεις, ένας καλός κύλινδρος ασφαλείας περίπου στα 120-150 ευρώ και defender στην εξωτερική πλευρά του κυλίνδρου εννοείται.

Συγνώμη που έγραψα πολλά, αλλά καλύτερα να ξέρεις από πριν παρά να μετανιώνεις μετά. Βέβαια όλα γίνονται, απλά τώρα είναι ευκαιρία που θα τα κάνεις από την αρχή. Ό,τι άλλο θυμηθώ θα το αναφέρω.

Επεξ/σία από Cummins
  • Like 4
  • Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Δες εδώ

https://tgways.gr/dekwall-ηχοαπορροφητικές-επενδύσεις/

(Δεν έχω σχέση μαζί τους, τελείως πληροφοριακά)

Αρκετα ενδιαφερον. Θα πρεπει να παω απο εκει να τα δω και να μου εξηγησουν γιατι δεν τα ειχα καθολου υποψην μου

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, Cummins είπε

Με το καλό να γίνουν όλα φίλε και καλό κουράγιο.

Είναι ωραία αυτή η φάση της δημιουργίας, (και η ανακαίνιση δημιουργία είναι). Δεν είμαι ειδικός, απλά έχω κάνει 3 ανακαινίσεις σπιτιών, (της οικογένειας, ιδιόκτητα).

Ειπώθηκε και πιο πάνω αλλά το ξαναλέω. Ξεχωριστές γραμμές με δικά τους αυτοματάκια η κάθε μία στο πίνακα. Όχι μόνο για την κουζίνα όπου θέλεις δύο γραμμές τουλάχιστον, μία για την κουζίνα ως συσκευή αλλά και μία γραμμή ξεχωριστή για δύο πρίζες στον πάγκο της κουζίνας, ( σκέψου και την λύση του γυαλιού αντί για πλακάκια τοίχου στην κουζίνα). αλλά και στο σαλόνι και στα δωμάτια που θα έχεις τα κλιματιστικά. Κι αν ακόμη σε κάποιο δωμάτιο δεν έχεις κλιματιστικό, ας υπάρχει "δυνατή" γραμμή, χαμένη δεν πάει, ίσως βάλεις αργότερα. Όπως επίσης και στο μπάνιο, ανεξάρτητη γραμμή εννοείται για το πλυντήριο αλλά και μία ακόμη. Εννοείται καλό αντιηλεκτροπληξιακό. Δύο απλίκες φωτισμού που θα ανάβουν αμέσως όταν κόβεται το ρεύμα είναι επίσης χρήσιμες.

Συναγερμός με πολλές ζώνες είναι πολύ εξυπηρετικός και χρήσιμος. Θα έχεις σε κάθε πόρτα, παράθυρο ή μπαλκονόπορτα ξεχωριστή ζώνη και θα κάνεις bypass όποια ζώνη γουστάρεις, Εγώ τα έχω όλα ξεχωριστά και βολεύει πολύ. Καλοκαίρι ας πούμε κάνω bypass τις ζώνες στα παράθυρα που θέλω και τα έχω ανοιχτά το βράδυ, ενώ τα ρολά είναι κατεβασμένα και οπλισμένα με τον συναγερμό. Μπορείς επίσης να τραβήξεις γραμμές για ζώνες εποπτείας στις μπαλκονόπορτες, εξωτερικά μάτια δλδ, (θα σου εξηγήσει ο τεχνικός). Ο δικός μου είναι caddx και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Καλοί είναι επίσης οι paradox, texecom αλλά και άλλοι. Προτίμησε ενσύρματο σύστημα, πιο αξιόπιστο. Να βάλεις επίσης δύο εξωτερικές σειρήνες, μικρό είναι το έξτρα κόστος, 30-40 ευρώ περίπου, ανάλογα και τί θα βάλεις. Η σωστή τοποθέτηση του όλου συστήματος είναι επίσης σημαντική.

Μόνωση με πετροβάμβακα στην οροφή γιατί θέλεις να κάνεις;;

Έχει βέβαια τα θετικά του,(όπως ηχομόνωση, πιο εύκολη ψύξη - θέρμανση), αλλά χάνεις αρκετά σε ύψος, στην καλύτερη περίπτωση 6-7 εκατοστά. Χάνεις επίσης και το πλεονέκτημα της θερμοχωρητικότητας της οροφής, (γκούγλαρέ το αν δεν γνωρίζεις και θα καταλάβεις).

Εξωτερική θερμοπρόσοψη θα κάνεις; Αυτό είναι από τα βασικά. Εκεί ναι, ο πετροβάμβακας είναι πολύ καλή λύση, (θερμοηχομόνωση, πυροπροστασία). Σίγουρα θα σου προτείνουν διογκωμένη πολυστερίνη (EPS), απλή ή γραφιτούχα, που είναι πιο ελαφριά από τον πετροβάμβακα και την δουλεύουν πιο εύκολα, αλλά εσύ να το ψάξεις για πετροβάμβακα. Πιστοποιημένα υλικά και πιστοποιημένο συνεργείο εφαρμογής είναι απαραίτητα. Μίλα και με κάποιον έξτρα μηχανικό σε τέτοια βασικά θέματα, με επιπλέον μικρό κόστος, ίσως να έχεις πολύ μεγάλα οφέλη.

Κουφώματα; Μια άλλη πονεμένη ιστορία. Και εδώ να προτιμήσεις συνεργείο με πιστοποίηση και με πιστοποιημένα προφίλ αλουμινίου. Δεν έχει σημασία τί μάρκα θα διαλέξεις, alumil, europa, exalco κλπ, όλες καλές είναι και έχουν όλες ακριβές και φτηνές σειρές. Αυτές μόνο διέλαση κάνουν. Κύριο ρόλο παίζει ο αλουμινάς, αυτός δλδ που θα πάρει το προφίλ από όποια εταιρία παίρνει τελοσπάντων και θα κατασκευάσει - τοποθετήσει τα κουφώματα. Τα ανοιγόμενα εκ κατασκευής, είναι πιο ασφαλή αλλά και με καλύτερους δείκτες θερμοπερατότητας από τα συρόμενα, επάλληλα. Δες επίσης και την τριπλή υάλωση στα τζάμια.

Σημαντική είναι επίσης και η επιλογή σωστής θωρακισμένης αλλά και κλειδαριάς. Μην τσιγγουνευτείς τα χρήματα για καλή κλειδαριά + κύλινδρο ασφαλείας. Καλή κλειδαριά γύρω στα 150-200 ευρώ, ανάλογα την πόρτα που θα βάλεις, ένας καλός κύλινδρος ασφαλείας περίπου στα 120-150 ευρώ και defender στην εξωτερική πλευρά του κυλίνδρου εννοείται.

Συγνώμη που έγραψα πολλά, αλλά καλύτερα να ξέρεις από πριν παρά να μετανιώνεις μετά. Βέβαια όλα γίνονται, απλά τώρα είναι ευκαιρία που θα τα κάνεις από την αρχή. Ό,τι άλλο θυμηθώ θα το αναφέρω.

Δεν καταλαβα τι εννοεις δικα τους αυτοματακια. Επισης αντιηλκτρολιξιακο? εχει "ποιοτητες"? Στα αλλα συμφωνω

Μονωση με πετροβαμβακα για το λογο που ανεφερα - ηχομονωση. Διαβασα για την θερμοχωρητικοτητα δεν νομιζω οτι θα με επηρεασει σε κατι ( απο πανω ειναι διαμερισμα)

Εξωτερικη θερμομονωση οχι δεν κανω. Δεν βγαινει το budget. Επισης τα κουφωματα υαπρχουν ηδη και ειναι ικανοποιητικα οποτε θα παραμεινουν.

Στην πορτα τωρα , θελω να την κανω hitech την κλειδαρια να ανοιγει με rfid και απομακρυσμενα αν γινεται. Ως τωρα εχω βρει μονο μια κλειδαρια που να τακανει αυτα.

Σε ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σου. Το εκτιμω οπως και των υπολοιπων.

Δημοσ.

Εχω τελειωσει κι εγω σπιτι εδω και κοντα δυο χρονια και θα ηθελα να προσθεσω...γενικα απεφυγε πολλους αυτοματισμους στα ηλεκτρολογικα ως τα μπουτον στα ρολλα και μεινε εκει. Αυτο γιατι μετα οτι γινει εχει και μανουρα και φευγεις απο τον ηλεκτρολογο και πας στον προγραμματιστη (απο γνωστους και την εμπειρια τους στο λεω).

Αλουμινια οπως ειπε ο φιλος καλυτερα ανοιγομενα αλλα εχεις θεμα αν ειναι μεγαλων διαστασεων οπως τα δικα μου οποτε αναγκαστικα συρομενα αν κι εκει βαζει σειρες θερμοδιακοπτομενες και με πολλα κλειδωματα.

Συναγερμος για μενα αν μπορεις διπλες παγιδες δηλ. ρολο και παραθυρο και τυπου κουρτινα στα μπαλκονια. Καμερες αν δεν εισαι σε καμια φραγκατη περιοχη μη βαλεις δινεις πολυ στοχο για μενα και οπωσδηποτε συνδεση με κεντρο. Επισης καλη πορτα ασφαλειας με εμφαση στην κλειδαρια. Υπαρχει σχετικο νημα εδω.

Κουζινα οπως ειπαν τα παιδια καλυτερα τζαμι (εχω βαλει) απιστευτη ανεση και καθαριοτητα αλλααα ακριβο. Εμενα ετυχε κι εγινε δωρο. Αν βαλεις επιπλα κουζινα προτιμησε βακελιτη αν δεν πας δηλαδη σε ακριβα και κοιτα να εχεις μηχανισμους με ανεσεις, μεντεσεδες μονο blum.

Γραμμες γενικα στα ηλεκτρολογικα οπου μπορεις και υδραυλικα μονο χαλκο. Διακοπτες εγω προτεινω abb (busch-jaeger)

Πλακακι αν αλλαξεις να ειναι καλης επιλογης γραιτης δηλαδη και κολλες τυπου C2TES1 (durostick gold, isomat ak22, kerakoll h30/40)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, spectaculator είπε

Γυψοσανίδα στην οροφή - όχι. Θα χαλάσει με τη πρώτη υγρασία. 

Φίλε μου με συγχωρείς αλλά..... 

Οι γυψοσανιδες που χρησιμοποιούνται σε κλειστο χώρο δεν παθαίνουν τίποτα από την στιγμή που δεν είναι εκτεθειμένες σε νερό. 

Για χώρους με νερό ή αυξημένη υγρασία υπάρχουν ανθυγρες γυψοσανιδες ή γίνεται χρήση τσιμεντοσανιδας οι οποίες αμφότερες δεν παθαίνουν τίποτα. 

Κοιλιά δεν κάνει η γυψοσανίδα εκτός κ αν ο εγκαταστατης κάνει λάθος σκελετό (πρακτικά αδύνατο) 

6 ώρες πριν, gbras είπε

καλυψη ταβανιου με γυψοσανιδα και ηχομονωτικο υλικο (πετροβαμβακας)

Με το καλό φίλε μου το σπίτι... 

Στο θέμα μας, αν σε παίρνει οικονομικά κάλυψε όλο το ταβάνι, εκτός από τα δωμάτια φυσικά που για μένα είναι αντιαισθητικο. 

Η εκτεταμένη χρήση της γυψοσανιδας προσδίδει πολυτέλεια και ανώτερο αισθητικό αποτέλεσμα, ενώ σε συνδυασμό με κρυφούς φωτισμούς (λεντοταινιες, χωνευτα πάνελ) αναβαθμίζει πολύ την αισθητική του σπιτιού. Επιπλέον μπορείς να κάνεις κ κάποιο σχέδιο στην οροφή για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. 

Πετροβαμβακα το θεωρώ υπερβολή σε περίπτωση που από πάνω βρίσκεται διαμέρισμα το οποίο κατοικείται αλλά κ πάλι αν σε παίρνει οικονομικά θα κερδίσεις σε θερμομονωση κ ηχομονωση. 

Στα ηλεκτρολογικα τώρα. 

Μην τσιγκουνευτεις σε γραμμές πριζών. Μην ομαδοποιεις πολλές πρίζες μαζί για να μην έχεις το γνωστό πρόβλημα της πτώσης του ρελε. 

Επιτήρητη τάσης μην βάλεις. 

Πιο πολλά προβλήματα μιας κ θα σου πέφτει σε κάθε αυξομειωση της τάσης κ όχι μόνο σε υπερφόρτωση που φοβόμαστε. 

Κ πίστεψε με καθημερινά γίνονται πάρα πολλές αυξομειώσεις στο δίκτυο. 

Υδραυλικά. 

Αξίζει η επένδυση στην  αλλαγή τους ειδικά αν πρόκειται για παλιό δίκτυ σιδηροσωληνων. 

Δημιούργησε συλλέκτη ώστε να έχεις σταθερή πίεση σε όλο το δίκτυο κ άμεση πρόσβαση σε περίπτωση βλάβης ώστε να απομόνωσεις τη βλάβη αλλά να μην μείνεις χωρίς νερό στο υπόλοιπο δίκτυο. 

Θέρμανση 

Πριν την οποίαδηποτε εργασία κάλεσε ένα μηχανικό για να σου κάνει μια μελέτη απωλειών για να δεις τις ανάγκες σου σε θερμίδες. 

Με την μελέτη επιλέγεις τον κατάλληλο λεβητα αερίου αλλά κ τα ανάλογα σώματα αν τα αλλάξεις. 

Κουφωματα 

Φυσικά ενεργειακά. Πρόσεξε τον δείκτη θερμοπερατοτητας Uf. Τα κουφώματα αλουμινίου έχουν χειρότερες αποδόσεις από τα αντίστοιχα pvc. 

Επιπλέον τα pvc είναι πιο οικονομικά. Μην ακούσεις τις ανοησίες περί ξεθωριαματος κ ευπαθειας των pvc. Καμία σχέση. 

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 2
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, bill999r είπε

Φίλε μου με συγχωρείς αλλά δεν ξέρεις τι λες... 

Οι γυψοσανιδες που χρησιμοποιούνται σε κλειστο χώρο δεν παθαίνουν τίποτα από την στιγμή που δεν είναι εκτεθειμένες σε νερό. 

Για χώρους με νερό ή αυξημένη υγρασία υπάρχουν ανθυγρες γυψοσανιδες ή γίνεται χρήση τσιμεντοσανιδας οι οποίες αμφότερες δεν παθαίνουν τίποτα. 

Κοιλιά δεν κάνει η γυψοσανίδα εκτός κ αν ο εγκαταστατης κάνει λάθος σκελετό (πρακτικά αδύνατο) 

Με το καλό φίλε μου το σπίτι... 

Στο θέμα μας, αν σε παίρνει οικονομικά κάλυψε όλο το ταβάνι, εκτός από τα δωμάτια φυσικά που για μένα είναι αντιαισθητικο. 

Η εκτεταμένη χρήση της γυψοσανιδας προσδίδει πολυτέλεια και ανώτερο αισθητικό αποτέλεσμα, ενώ σε συνδυασμό με κρυφούς φωτισμούς (λεντοταινιες, χωνευτα πάνελ) αναβαθμίζει πολύ την αισθητική του σπιτιού. Επιπλέον μπορείς να κάνεις κ κάποιο σχέδιο στην οροφή για καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. 

Πετροβαμβακα το θεωρώ υπερβολή σε περίπτωση που από πάνω βρίσκεται διαμέρισμα το οποίο κατοικείται αλλά κ πάλι αν σε παίρνει οικονομικά θα κερδίσεις σε θερμομονωση κ ηχομονωση. 

Στα ηλεκτρολογικα τώρα. 

Μην τσιγκουνευτεις σε γραμμές πριζών. Μην ομαδοποιεις πολλές πρίζες μαζί για να μην έχεις το γνωστό πρόβλημα της πτώσης του ρελε. 

Επιτήρητη τάσης μην βάλεις. 

Πιο πολλά προβλήματα μιας κ θα σου πέφτει σε κάθε αυξομειωση της τάσης κ όχι μόνο σε υπερφόρτωση που φοβόμαστε. 

Κ πίστεψε με καθημερινά γίνονται πάρα πολλές αυξομειώσεις στο δίκτυο. 

Υδραυλικά. 

Αξίζει η επένδυση στην  αλλαγή τους ειδικά αν πρόκειται για παλιό δίκτυ σιδηροσωληνων. 

Δημιούργησε συλλέκτη ώστε να έχεις σταθερή πίεση σε όλο το δίκτυο κ άμεση πρόσβαση σε περίπτωση βλάβης ώστε να απομόνωσεις τη βλάβη αλλά να μην μείνεις χωρίς νερό στο υπόλοιπο δίκτυο. 

Θέρμανση 

Πριν την οποίαδηποτε εργασία κάλεσε ένα μηχανικό για να σου κάνει μια μελέτη απωλειών για να δεις τις ανάγκες σου σε θερμίδες. 

Με την μελέτη επιλέγεις τον κατάλληλο λεβητα αερίου αλλά κ τα ανάλογα σώματα αν τα αλλάξεις. 

Κουφωματα 

Φυσικά ενεργειακά. Πρόσεξε τον δείκτη θερμοπερατοτητας Uf. Τα κουφώματα αλουμινίου έχουν χειρότερες αποδόσεις από τα αντίστοιχα pvc. 

Επιπλέον τα pvc είναι πιο οικονομικά. Μην ακούσεις τις ανοησίες περί ξεθωριαματος κ ευπαθειας των pvc. Καμία σχέση. 

Ο.κ. Βάλε εσύ γυψοσανίδα. Εγώ σπίτι μου δεν θα έβαζα πουθενά. Για μένα ο φελλός είναι μακράν καλύτερος γι' αυτή τη δουλειά. Αν στο μέλλον σου καπνίσει αλλιώς, το βγάζεις εύκολα, γρήγορα και είναι και ανακυκλώσιμο. Η εγκατάστασή του δε χρειάζεται καν τρύπες και σκελετό. Μιλάμε για 2-3 εκατοστά πάχος με μακράν καλύτερες επιδόσεις ηχομόνωσης/θερμομονωσης από τη γυψοσανίδα και την επένδυση πίσω από αυτή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, spectaculator είπε

του δε χρειάζεται καν τρύπες και σκελετό. Μιλ

Φίλε μου μήπως αναφέρεσαι σε osb?  

Φυσικά κ απαιτείται σκελετός για το osb. Απλά χρησιμοποιούν δοκαρακια, κυρίως στην Αμερική όπου χρησιμοποιείται. 

Αν δεν βάλεις σκελετό θα τον κολλήσεις - βιδώσεις κατευθείαν στο ταβάνι με κλαφτα αποτέλεσματα. 

Για ποιο λόγο να βάλει κάποιος osb; 

Είναι αντιαισθητικο κ χωρίς τις δυνατότητες της γυψοσανιδα, ενώ προτείνεται σαν οικονομική λύση για γρήγορες κατασκευες σε χώρους βοηθητικούς κ όχι για σαλόνια κτλ 

Τεσπα ο καθένας τις απόψεις του αλλά να μην λέμε ανακριβείες. Όσο για τα επίπεδα ηχομονωσης θερμομονωσης μην περιμένεις θαύματα από 2 εκατοστά υλικο. 

Ρόλο παίζει η πυκνότητα κ εκεί ο πετροβαμβακας, ορυκτοβαμβακας παίζουν σε πυκνότητες που το osb 2 εκατοστών μοιάζει με χαρτί. 

Επεξ/σία από bill999r
Δημοσ.

Παιδιά καλό θα ήταν όταν δεν γνωρίζουμε ένα αντικείμενο να μην δίνουμε συμβουλές τι να βάλει ο καθένας σπίτι του και τι όχι..

Διάβασα πολλές ανακρίβειες αλλά επειδή δεν θέλω να θίξω καταστάσεις κτλπ καλό θα ήταν να μην συνεχίσετε τις εις βάθος αναλύσεις για διάφορα υλικά... 

Όσο για εσένα ts με το καλό το σπίτι σου,και απέφυγε τις υπερβολές.... ;) Θα γλυτώσεις κόστος και χρόνο...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, stelios18120 είπε

Διάβασα πολλές ανακρίβειες αλλά επειδή δεν θέλω να θίξω καταστάσεις κτλπ καλό θα ήταν να μην συνεχίσετε τις εις βάθος αναλύσεις για διάφορα υλικά

Φίλε μου εδώ συζητάμε, δεν είναι κακό να θίξεις τα σημεία που παρατήρησες. 

Άλλωστε δεν είμαστε παντογνωστες αλλά μέσα από την συζήτηση μαθαίνουμε κ εμείς.

Τα γράφω αυτά για να μην δημιουργηθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση με συμφορουμητες που διαφωνούμε.  

Σχετικά με το φελλό έχεις δίκιο, διότι θεώρησα ότι αναφερόταν σε osb. 

Φελλός 2-3 εκατοστών δεν ξέρω αν υπάρχει κ δεν έχω δει να γίνεται χρήση του σε κατασκευες. 

Επεξ/σία από bill999r
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, gbras είπε

Δεν καταλαβα τι εννοεις δικα τους αυτοματακια. Επισης αντιηλκτρολιξιακο? εχει "ποιοτητες"? Στα αλλα συμφωνω

Μονωση με πετροβαμβακα για το λογο που ανεφερα - ηχομονωση. Διαβασα για την θερμοχωρητικοτητα δεν νομιζω οτι θα με επηρεασει σε κατι ( απο πανω ειναι διαμερισμα)

Εξωτερικη θερμομονωση οχι δεν κανω. Δεν βγαινει το budget. Επισης τα κουφωματα υαπρχουν ηδη και ειναι ικανοποιητικα οποτε θα παραμεινουν.

Στην πορτα τωρα , θελω να την κανω hitech την κλειδαρια να ανοιγει με rfid και απομακρυσμενα αν γινεται. Ως τωρα εχω βρει μονο μια κλειδαρια που να τακανει αυτα.

Σε ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σου. Το εκτιμω οπως και των υπολοιπων.

Αυτό εννοώ     121.jpg.5e909334e6dd0cb51454ded2a17b211e.jpg

Τα αντιηλεκτροπληξιακά έχουν κάποια χαρακτηριστικά,  δεν τα θυμάμαι ακριβώς, καλύτερα να στα πει ο ηλεκτρολόγος. Αν θυμάμαι καλά είναι και υποχρεωτικό εδώ και κάποια χρόνια.

Καλή κουράγιο και πάλι.

Δημοσ.

Εντομεταξυ κοιτάς για ανακαίνιση παλιού διαμερισματος και οι τιμές ειναι αρκετά υψηλές. 

Εκανα ένα απλο ερωτημα για σπιτι 80 τετραγωνικών για ανακαίνιση:

• Aλουμίνια (χωρις να ειναι ενεργειακά, απλά διπλά τζάμια με σιτες και αλουμινένιο πατζουρι, συνολο 7000 χωρις αποδειξη!!!!!!!!!!!!! 3οις διαφορετικοι εδωσαν τιμη στα 500 ευρω πάνω κάτω...ολοι χωρις αποδειξη!!!!!)
  • Αλλαγη ηλεκτρολογικων. Δε μου έδωσαν τιμη, υποθέτω κανα 2000λαρο
  • Ανακαινιση κουζινα. Γκρέμισμα ολη και ξανα απ την αρχη 5000!!!
  • Μερικη ανακαίνιση μπάνιου, 1500
  • Βάψιμο σπιτιου και θερμομόνωση σε 2 τοιχους υπνοδωματιων που έχουν θέμα με εξωτερικη ρωγμή, 2500. Περιλαμβάνουν και ντουλάπια.
  • Αυτονομια θέρμανσης, με καυστηρα στο μπαλκονι σου, 2000!!!!(και λιγα μου φάνηκαν :P )

Ουσιαστικά θες 20000 για πλάκα, χωρις να έχεις κάνει κάτι τρομερό!!!

Δημοσ.
14 ώρες πριν, bill999r είπε

Φίλε μου μήπως αναφέρεσαι σε osb?  

Φυσικά κ απαιτείται σκελετός για το osb. Απλά χρησιμοποιούν δοκαρακια, κυρίως στην Αμερική όπου χρησιμοποιείται. 

Αν δεν βάλεις σκελετό θα τον κολλήσεις - βιδώσεις κατευθείαν στο ταβάνι με κλαφτα αποτέλεσματα. 

Για ποιο λόγο να βάλει κάποιος osb; 

Είναι αντιαισθητικο κ χωρίς τις δυνατότητες της γυψοσανιδα, ενώ προτείνεται σαν οικονομική λύση για γρήγορες κατασκευες σε χώρους βοηθητικούς κ όχι για σαλόνια κτλ 

Τεσπα ο καθένας τις απόψεις του αλλά να μην λέμε ανακριβείες. Όσο για τα επίπεδα ηχομονωσης θερμομονωσης μην περιμένεις θαύματα από 2 εκατοστά υλικο. 

Ρόλο παίζει η πυκνότητα κ εκεί ο πετροβαμβακας, ορυκτοβαμβακας παίζουν σε πυκνότητες που το osb 2 εκατοστών μοιάζει με χαρτί. 

Μπαίνει σαν ταπετσαρία. 7 χρόνια έχω στα υπνοδωμάτια και δεν έχει πάθει τίποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pontez2 είπε

Εντομεταξυ κοιτάς για ανακαίνιση παλιού διαμερισματος και οι τιμές ειναι αρκετά υψηλές. 

Εκανα ένα απλο ερωτημα για σπιτι 80 τετραγωνικών για ανακαίνιση:

• Aλουμίνια (χωρις να ειναι ενεργειακά, απλά διπλά τζάμια με σιτες και αλουμινένιο πατζουρι, συνολο 7000 χωρις αποδειξη!!!!!!!!!!!!! 3οις διαφορετικοι εδωσαν τιμη στα 500 ευρω πάνω κάτω...ολοι χωρις αποδειξη!!!!!)
  • Αλλαγη ηλεκτρολογικων. Δε μου έδωσαν τιμη, υποθέτω κανα 2000λαρο
  • Ανακαινιση κουζινα. Γκρέμισμα ολη και ξανα απ την αρχη 5000!!!
  • Μερικη ανακαίνιση μπάνιου, 1500
  • Βάψιμο σπιτιου και θερμομόνωση σε 2 τοιχους υπνοδωματιων που έχουν θέμα με εξωτερικη ρωγμή, 2500. Περιλαμβάνουν και ντουλάπια.
  • Αυτονομια θέρμανσης, με καυστηρα στο μπαλκονι σου, 2000!!!!(και λιγα μου φάνηκαν :P )

Ουσιαστικά θες 20000 για πλάκα, χωρις να έχεις κάνει κάτι τρομερό!!!

Μερική ανακαίνιση μπάνιου τι εννοείς ακριβώς δηλαδή να κάνεις;

Εγώ πχ ξυλωμα τα πάντα μέσα στο μπανιο,αλλαγή σωληνώσεων με καινούργιες επενδυμένες χαλκοσωλήνες,και αλλαγή με πλαστικά όλα τα σιφώνια δαπέδου + πλακάκια όλο το μπανιο και χτιστή ντουζιέρα όλα μαζί μου πήγαν 2200€.

Τι εννοείς με την μερική ανακαίνιση; 

Πάντως οι τιμές που έβαλες είναι φωτιά.πολλα θέλει να βγάλει αυτός που στην έδωσε.....καλο θα ήταν να ρωτατε ξεχωριστά το κάθε συνεργειο και να σας δίνουν προσφορες και γραπτή προσφορά τι θα σας αλλάξει κτλπ κτλπ.

Επεξ/σία από stelios18120
Δημοσ.

Εγω παλι εβαλα αλουμινια 4 μπαλκονοπορτες κι ενα αρκετα μεγαλο μπανιου σητες ηλεκτρικα ρολλα ολα europa σειρα 2000 την απλη δηλαδη μαζι με 20 μετρα μασιφ καγκελο μπαλκονια κι ενα κομματι πυλωτη στα 4500...απροηματιστα ολα...τα 5000 σαν πολλα ηταν για προσφορα...ακομα και σε europa εμπορο που πηγα επισημο ιδια προρφορα μαζι με καγκελα 4700 μου ειχε δωσει

Δημοσ.
1 ώρα πριν, spectaculator είπε

Μπαίνει σαν ταπετσαρία. 7 χρόνια έχω στα υπνοδωμάτια και δεν έχει πάθει τίποτα.

Δεν το γνώριζα καθόλου φίλε μου σαν υλικό. 

Πολύ προτοτυπο δεν λέω, αλλά εμφανισιακά σε περιορίζει. Φαντάζομαι βγαίνει μόνο στο χρώμα του φελλου;;; 

Πάντως με τη γυψοσανιδα κάνεις παπάδες κ στο λέω επειδή πέρα από το σπίτι μου στην Αθήνα που έχω επενδύσει όλο το ταβάνι, έχω φτιάξει βιβλιοθήκες που τις εχω φορτώσει σαν γαϊδούρια κτλ, γυψοσανιδα σε συνδυασμό με πετροβαμβακα έβαλα κ στο εξωχικο μας σε ορεινό χωριό της Πίνδου χώρις κανένα πρόβλημα με υγρασίες ή κρεμεσμα που αναφέρεις. 

1 ώρα πριν, stelios18120 είπε

Πάντως οι τιμές που έβαλες είναι φωτιά.πολλα θέλει να βγάλει αυτός που στην έδωσε.....καλο θα ήταν να ρωτατε ξεχωριστά το κάθε συνεργειο κ

Συμφωνώ απόλυτα. 

Βέβαια παίζουν ρόλο κ οι διαστάσεις πχ της κουζίνας, μηχανισμοί κτλ. 

Για το μπάνιο το κόστος το θεωρώ υπερβολικό ούτως ή άλλως. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...