Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα, εχω ξεκινησει ανακαινιση σπιτιου ~75τμ και θα ηθελα γνωμες τι να προσεξω, τι να φτιαξω απο αυτοματισμους και γενικα οποιος εχει εμπειρια και θελει να αναφερει κατι.

Η ανακαινιση εχει ανατεθει σε εταιρια και ειμαστε στη φαση του τελικου σχεδιου και ξεκιναμε γκρεμισματα.

Μερικα απο αυτα που εχω στο μυαλο μου να γινουν:

καλυψη ταβανιου με γυψοσανιδα και ηχομονωτικο υλικο (πετροβαμβακας)

Καλωδιωση δικτυου

Διακοπτες sonoff για απομακρυσμενο ελεγχο φωτων

ηλεκτρικα ρολα στα παραθυρα και μαλλον και κυκλωμα απομακρυσμνου ελεγχου blebox

συναγερμος

αναμονες για καμερες εντος και εκτος του σπιτιου(μπαλκονια)

κεντρικος επιτηρητης τασης

Ανεμιστηρες οροφης σε ολα τα δωματια εκτος σαλονιου

εγκατασταση καλωδιωσης  ηχου εικονας ( εδω δεν ξερω αν θα κανω εγκατασταση για βιντεοπροβολεα η θα μεινω με τηλεοραση μονο )

Υπαρχει παροχη φυσικου αεριου οποτε θα χρησιμοποιειται και για το ζεστο

Επεξ/σία από gbras
  • Απαντ. 94
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γυψοσανίδα στην οροφή - όχι. Θα χαλάσει με τη πρώτη υγρασία. Έχετε φασαρία από τους πάνω και χρειάζεστε οπωσδήποτε ηχομόνωση; Υπόψη πως θα τους ακούτε κι από τους τοίχους κι ας είναι από πάνω.

Δημοσ.

Γενικα δεν εχω υγρασιες απο τον πανω οροφο. Φασαρια ιδιαιτερη δεν εχω τωρα αλλα οταν θα παω να μεινω μονιμα δεν ξερω πως θα ειναι. Επισης δεν θελω και να ενοχλω. Θεωρεις οτι δεν θα εχει διαφορα?

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Γυψοσανίδα στην οροφή - όχι. Θα χαλάσει με τη πρώτη υγρασία. 

για δικαιολογησε μου λιγο την αποψη σου..... 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Η ερώτηση ποια είναι;

Αφου εχει ανατεθεί σε εταιρεία

Που θα κανει την κατασκευη, το τι θα κανουν εγω θα τους το πω και αυτη ειναι η ερωτηση περα απο αυτα που εχω σκεφτει τι αλλο να τους πω να κανουν?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Jorvik είπε

για δικαιολογησε μου λιγο την αποψη σου..... 

Η γυψοσανίδα παει σε οροφη και σε ορισμενα σημεια, οταν πρέπει να καλύψεις κάποιες ατέλειες(δοκαρια) ή να την διακοσμήσεις ή να τοποθετήσεις κλιματισμό ή φωτισμό

Το να γεμίσεις την οροφη παντου με γυψοσανίδες δεν θα το εβλεπα θετικά

• Like 1
Δημοσ.

Οχι μονο! Με οροφες γυψοσανιδας αποφευγεις τυχον υγρασιες και κατεβαζεις και το υψος του σπιτιου  για να ζεσταινεται και να κρυωνει πιο γρηγορα. Αλλο να ζεσταινεις - κρυωνεις μια πλακα στο 2,80 υψος και αλλο μια  οροφη γυψοσανιδας στο 2,60. 

Δημοσ.

Αν ξηλώσεις τα πάντα, θα σου πρότεινα να περάσεις χωριστές γραμμές για A/C και ίσως μια - δυο γραμμές για τον πάγκο της κουζίνας 

Ξεχωριστό utp καλώδιο σε κάθε λήψη

Για ήχο αν πας σε 5.1 να βγάλεις αναμονές ψηλά, αλλά και χαμηλά αν χρειάζεται (για στέρεο)

Επίσης μίλα με αυτόν που θα σου βάλει τον συναγερμό (ή τέλος πάντων θα σου δώσει προσφορά), μήπως χρειάζεται κάποια παραπάνω καλωδίωση από την κλασσική

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, gbras είπε

Γενικα δεν εχω υγρασιες απο τον πανω οροφο. Φασαρια ιδιαιτερη δεν εχω τωρα αλλα οταν θα παω να μεινω μονιμα δεν ξερω πως θα ειναι. Επισης δεν θελω και να ενοχλω. Θεωρεις οτι δεν θα εχει διαφορα?

Γενικά η γυψοσανίδα δεν είναι λύση που κρατά πολύ και μόλις χαλάσει (η υγρασία την χαλά εύκολα ακόμα και ασταρωμένη) γίνεται χάλια. Δεν θα κόψει πολύ από τον θόρυβο. Πρακτικά, αξίζει μόνο αν θέλεις να θερμομονώσεις κάποια επιφάνεια με κάποιο ενδιάμεσο υλικό και συνήθως εξωτερικά. Θα κόψει πες ένα 20-25% από τον θόρυβο των από πάνω, αλλά τίποτα παραπάνω.

Εσύ θα κάνεις τόση φασαρία που θα ενοχλεί τους από πάνω; Συνήθως οι από κάτω την πληρώνουν.

4 λεπτά πριν, Jorvik είπε

Οχι μονο! Με οροφες γυψοσανιδας αποφευγεις τυχον υγρασιες και κατεβαζεις και το υψος του σπιτιου  για να ζεσταινεται και να κρυωνει πιο γρηγορα. Αλλο να ζεσταινεις - κρυωνεις μια πλακα στο 2,80 υψος και αλλο μια  οροφη γυψοσανιδας στο 2,60. 

Παρεκτός κι αν είσαι στον τελευταίο όροφο, αυτό δεν έχει ουσιαστική πρακτική αξία. Η διαφορά είναι αμελητέα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Jorvik είπε

Δεν το ειχα σκεφτει ετσι. Η ιδεα της χρησης ειναι για ηχομονωση, και φωτισμο ( κρυφο φωτισμο , σποτ κλπ) Επισης θα βοηθησει να περαστουν πιο ευκολα τα καλωδια.

45 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Αν ξηλώσεις τα πάντα, θα σου πρότεινα να περάσεις χωριστές γραμμές για A/C και ίσως μια - δυο γραμμές για τον πάγκο της κουζίνας 

Ξεχωριστό utp καλώδιο σε κάθε λήψη

Για ήχο αν πας σε 5.1 να βγάλεις αναμονές ψηλά, αλλά και χαμηλά αν χρειάζεται (για στέρεο)

Επίσης μίλα με αυτόν που θα σου βάλει τον συναγερμό (ή τέλος πάντων θα σου δώσει προσφορά), μήπως χρειάζεται κάποια παραπάνω καλωδίωση από την κλασσική

Ναι θα το κανω οπως λες για την καλωδιωση. Για το συναγερμο θα το λαβω υπαψην να το διευκρινησω μηπως χρειαζεται κατι παραπανω ευχαριστω.

43 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Γενικά η γυψοσανίδα δεν είναι λύση που κρατά πολύ και μόλις χαλάσει (η υγρασία την χαλά εύκολα ακόμα και ασταρωμένη) γίνεται χάλια. Δεν θα κόψει πολύ από τον θόρυβο. Πρακτικά, αξίζει μόνο αν θέλεις να θερμομονώσεις κάποια επιφάνεια με κάποιο ενδιάμεσο υλικό και συνήθως εξωτερικά. Θα κόψει πες ένα 20-25% από τον θόρυβο των από πάνω, αλλά τίποτα παραπάνω.

Εσύ θα κάνεις τόση φασαρία που θα ενοχλεί τους από πάνω; Συνήθως οι από κάτω την πληρώνουν.

Παρεκτός κι αν είσαι στον τελευταίο όροφο, αυτό δεν έχει ουσιαστική πρακτική αξία. Η διαφορά είναι αμελητέα.

Στο σπιτι που ειμαι τωρα εχει γυψοσανιδα στο μπανιο ( που εχει βεβαια πολυ υγρασια) δεν εχει παθει τιποτα και εναι περιπου 10 χρονια. Στο θορυβο καταλαβαινω τι λες μου εχει πει και αλλος οτι αν δεν μονωσεις τα παντα μεχρι και τις κολωνες δεν γλυτωνεις πολλα. Θα γλιτωσω οτι μπορω. Οσον αφορα την φασαρια ναι κυριως ο απο κατω την τρωει και εκει δεν μπορω να κανω τιποτα, αλλιως ειναι ασυμφορο να κανω κατι. Γενικα δεν κανω φασαρια, ομως μια φορα την εβδοαμδα θα εχω το ηχοσυστημα δυνατα οταν βλεπω ταινια η μπορει να υπαρχει θορυβος οτανεχω καποια παρεα. Δεν γινεται συχνα αλλα γινεται ομως.

Επεξ/σία από gbras
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, gbras είπε

Δεν το ειχα σκεφτει ετσι. Η ιδεα της χρησης ειναι για ηχομονωση, και φωτισμο ( κρυφο φωτισμο , σποτ κλπ) Επισης θα βοηθησει να περαστουν πιο ευκολα τα καλωδια.

Ναι θα το κανω οπως λες για την καλωδιωση. Για το συναγερμο θα το λαβω υπαψην να το διευκρινησω μηπως χρειαζεται κατι παραπανω ευχαριστω.

Στο σπιτι που ειμαι τωρα εχει γυψοσανιδα στο μπανιο ( που εχει βεβαια πολυ υγρασια) δεν εχει παθει τιποτα και εναι περιπου 10 χρονια. Στο θορυβο καταλαβαινω τι λες μου εχει πει και αλλος οτι αν δεν μονωσεις τα παντα μεχρι και τις κολωνες δεν γλυτωνεις πολλα. Θα γλιτωσω οτι μπορω. Οσον αφορα την φασαρια ναι κυριως ο απο κατω την τρωει και εκει δεν μπορω να κανω τιποτα, αλλιως ειναι ασυμφορο να κανω κατι. Γενικα δεν κανω φασαρια, ομως μια φορα την εβδοαμδα θα εχω το ηχοσυστημα δυνατα οταν βλεπω ταινια η μπορει να υπαρχει θορυβος οτανεχω καποια παρεα. Δεν γινεται συχνα αλλα γινεται ομως.

Πόσο μεγάλη είναι η γυψοσανίδα στο μπάνιο; Θέλει προσοχή, γιατί όταν κάνει κοιλιά μια γυψοσανίδα μισού τετραγωνικού δεν πολυφαίνεται όσο όταν θα κάνει κοιλιά μια μεγαλύτερη. Αν γενικά το σπίτι δεν έχει πολύ υγρασία τότε ο.κ. Σκέφτηκες καθόλου επιφάνειες καλυμμένες με φελλό; Πολύ καλύτερα από γυψοσανίδα και μικρότερου πάχους.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, spectaculator είπε

Πόσο μεγάλη είναι η γυψοσανίδα στο μπάνιο; Θέλει προσοχή, γιατί όταν κάνει κοιλιά μια γυψοσανίδα μισού τετραγωνικού δεν πολυφαίνεται όσο όταν θα κάνει κοιλιά μια μεγαλύτερη. Αν γενικά το σπίτι δεν έχει πολύ υγρασία τότε ο.κ. Σκέφτηκες καθόλου επιφάνειες καλυμμένες με φελλό; Πολύ καλύτερα από γυψοσανίδα και μικρότερου πάχους.

To μπανιο ειναι πολυ μικρο 3τμ. Ναι γενικα το  σπιτι δεν εχει. Με φελλο δεν το εχω ξανακουσει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...