Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.

Έχω laptop Dell precision 7520 με 7700hq/16gb ram και 250ρι ssd OCZ. Επειδή δε φτάνουν με τίποτα ούτε για τα προγράμματα τα 250 θέλω να βάλω 500ρι. Η δουλειά που κάνω είναι σε επαγγελματικό επίπεδο αλλά δεν αμοίβομαι διότι είμαι ακόμη απτυχιοτος. Χρησιμοποιώ προγράμματα για 3d modeling, CAD, BIM, rendering, drone mapping , Gis, Photoshop, video editing και πάει λέγοντας. 

Βρήκα τον 970 evo στα 160ε και τον pro στα 205. Αξίζει η διαφορά; Θα ρολαρουν καλύτερα τα πράγματα σε μεγάλα πρότζεκτ;

Δημοσ.

Δεν πρόκειται να δεις αισθητή διαφορά μεταξύ των δύο, εδώ μετά βίας βλέπουμε διαφορά μεταξύ απλού SSD και NVMe. Αν εξαιρέσεις το file transfer και το extracting, στα υπόλοιπα έχουν ίδιες επιδόσεις με την διαφορά ότι μπορεί να boot-άρουν τα Windows 2-3 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα..Για εμένα βάλε κάναν 860 EVO 500GB με ~110 ευρώ.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
40 minutes ago, Psycho_Warhead said:

Δεν πρόκειται να δεις αισθητή διαφορά μεταξύ των δύο, εδώ μετά βίας βλέπουμε διαφορά μεταξύ απλού SSD και NVMe. Αν εξαιρέσεις το file transfer και το extracting, στα υπόλοιπα έχουν ίδιες επιδόσεις με την διαφορά ότι μπορεί να boot-άρουν τα Windows 2-3 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα..Για εμένα βάλε κάναν 860 EVO 500GB με ~110 ευρώ.

Θα πάω στον 970evo διοτι το λάπτοπ δέχεται δύο σκληρούς εναν κανονικό κι έναν m2. Οπότε θα κρατήσω και τον παλιό. Αυτά τα TLC και MLC που είναι οι βασικές διαφορές evo με pro είναι τίποτα σπουδαίο ή μάρκετινγκ;

Δημοσ.

Οι διαφορά στην τιμή μεταξύ evo και pro ειναι σχετικα μικρή οποτε αν εχεις την οικονομική δυνατοτητα ο pro αποτελει μια τιμια εναλλακτική

Δεν ξέρω τι απαιτήσεις εχουν τα προγράμματα που χρησιμοποιείς, αν ομως έχεις συνεχείς εγγραφες γνωμη μου ειναι οτι αξίζει τη διαφορά

ο 500αρης ο evo μετα απο 22gb που τελειώνει το slc buffer πέφτει στα 600mb/s  ενώ ο pro λογω mlc μνημών εχει σταθερή ταχύτητα

aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS9H

aHR0cDovL21lZGlhLmJlc3RvZm1pY3JvLmNvbS8x

Γενικά ο 970pro ειναι πιο γρήγορος αλλά δύσκολα θα καταλαβεις διαφορα οπως σου πε και ο psycho_warhead πιο πάνω εκτος αν ειναι συγκεκριμένες οι ανάγκες σου.

Απο κει και πέρα καλή εναλλακτική για τον 970 evo ειναι ο adata sx8200 που σε μερικα ειναι γρηγοροτερος και εχει μεγαλυτερο slc buffer αν το χρειάζεσαι. Αν τον βρεις φθηνοτερα απο τον evo επελεξε τον.

Γενικά διάβασε review και αποφάσισε

adata 8200

samsung 970 evo (αν και η τιμή του εχει πέσει απο τοτε που εγινε το review οποτε λαβε το υποψην)

samsung 970 pro (επεσε και σε αυτον η τιμή, και δεν εχει τον 500αρη αλλά τα γραφήματα ειναι αναλογα των specs)

• Thanks 1
Δημοσ.

Εγγραφή σημαίνει να μετακινώ απλά αρχεία; Εγώ πχ έχω 600 φωτογραφίες από το drone και θέλω να τις βάλω στο laptop και να τις ανοίξω στο πρόγραμμα που θα τις επεξεργαστώ να φτιάξω ένα 3D model. Και μετά να βάλω αυτό το 3D model σε Adobe premiere να φτιάξω ένα βίντεο καθώς επίσης και σε Autodesk Revit.

Πέραν της μεταφοράς φωτογραφιων υπάρχει αλλού η φάση της εγγραφής;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Υπάρχει, αλλά όχι στις εργασίες που περιγράφεις. Αν είχες ας πούμε databases εκεί έχει πολλά writes. Στα προγράμματα που σχετίζονται με επεξεργασία εικόνας/βίντεο μεγαλύτερη σημασία έχει η GPU και η CPU.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, dimips είπε

Εγγραφή σημαίνει να μετακινώ απλά αρχεία; Εγώ πχ έχω 600 φωτογραφίες από το drone και θέλω να τις βάλω στο laptop και να τις ανοίξω στο πρόγραμμα που θα τις επεξεργαστώ να φτιάξω ένα 3D model. Και μετά να βάλω αυτό το 3D model σε Adobe premiere να φτιάξω ένα βίντεο καθώς επίσης και σε Autodesk Revit.

Πέραν της μεταφοράς φωτογραφιων υπάρχει αλλού η φάση της εγγραφής;

Φαντάζομαι ναι, αλλά δεν ξέρω σε τι έκταση.Δεν νομιζω ολα αυτα να μένουν στην μνήμη αλλα πάλι δεν ξέρω μπορει να κάνω λάθος, καλυτερα να σου απαντησει κάποιο άλλο άτομο που χρησιμοποιεί αυτά τα προγράμματα.

Ολον αυτον τον καιρο τη δουλεια σου την έκανες με τον ssd χωρίς άλλο δίσκο? Αν ναι δώσε μια φώτο με το hd sentinel  για να χουμε μια ιδεα για τις ωρες χρήσης και τις εγγραφές

• Thanks 1
Δημοσ.

Σε απλή καθημερινή χρήση πάντως επειδή είχα 850 EVO 500GB και πήρα τον 970 EVO 500GB, θα πω ότι δεν έχω καταλάβει καμία διαφορά(Windows boot, loading times κλπ). Στο extracting και σε μεταφορά αρχείων(Που κάνω πολύ σπάνια) ναι έχει διαφορά μεγάλη.

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε

Σε απλή καθημερινή χρήση πάντως επειδή είχα 850 EVO 500GB και πήρα τον 970 EVO 500GB, θα πω ότι δεν έχω καταλάβει καμία διαφορά(Windows boot, loading times κλπ). Στο extracting και σε μεταφορά αρχείων(Που κάνω πολύ σπάνια) ναι έχει διαφορά μεγάλη.

Ακριβως ετσι ειναι. Αν καποιος κανει πολυ extracting και μεταφερει αρχεια μεταξυ πολυ υψηλης ταχυτητας μεσων αξιζει. Αλλιως δεν υπαρχει διαφορα ειδικα στα loading των παιχνιδιων δεν υπαρχει καμια. Θα επρεπε να υπηρχε ομως οταν στο gta 5 το loading στον ssd ειναι πανω απο 20 δευτερολεπτα δεν θα επρεπε με τον nvme να ειναι 4 5? Ποιο υποσυστημα βαραει το bottleneck σε αυτη την περιπτωση γιατι το bottleneck του αποθηκευτικου χωρου το μηδενισαμε.

Δημοσ.

Οπότε ο pro ακυρώνεται. Αγοράζω ή τον  970 evo το 500ρι ή τον 1tb που πρότεινε ο heybro.

Επίσης ήθελα να ρωτήσω σκέφτομαι να αφήσω στον 250gb που έχω ήδη τα windows και κάνα πράμα ακόμη και όλα τα προγράμματα και τα αρχεία σε αυτόν που θα πάρω. Άμα κάνω φορμάτ εκεί που είναι τα windows τα προγράμματα θα επηρεάζονται; Είναι καλύτερο-εχει διάφορα να έχουμε σε διαφορετικό δίσκο τα Windows και σε άλλο τα προγράμματα μας;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dimips είπε

Οπότε ο pro ακυρώνεται. Αγοράζω ή τον  970 evo το 500ρι ή τον 1tb που πρότεινε ο heybro.

Επίσης ήθελα να ρωτήσω σκέφτομαι να αφήσω στον 250gb που έχω ήδη τα windows και κάνα πράμα ακόμη και όλα τα προγράμματα και τα αρχεία σε αυτόν που θα πάρω. Άμα κάνω φορμάτ εκεί που είναι τα windows τα προγράμματα θα επηρεάζονται; Είναι καλύτερο-εχει διάφορα να έχουμε σε διαφορετικό δίσκο τα Windows και σε άλλο τα προγράμματα μας;

Kαλυτερα εκει που εχεις τα windows να εχεις και τα προγραμματα. Παιχνιδια αρχεια βαλτα στον ssd. Τσιμπας τον 1TB για μενα ειναι 8 ευρω πιο ακριβως απο τον 500αρι 970evo και ουτε θα καταλαβεις διαφορες. Εκτος αν κανεις τη μερα πολλα extract η μεταφερεις TB αρχειων.

Δημοσ.
3 minutes ago, Heybro said:

Kαλυτερα εκει που εχεις τα windows να εχεις και τα προγραμματα. Παιχνιδια αρχεια βαλτα στον ssd. Τσιμπας τον 1TB για μενα ειναι 8 ευρω πιο ακριβως απο τον 500αρι 970evo και ουτε θα καταλαβεις διαφορες. Εκτος αν κανεις τη μερα πολλα extract η μεταφερεις TB αρχειων.

Οκ σε ευχαριστώ, μάλλον λάθος είχα καταλάβει τότε. Κατά πάσα πιθανότητα θα πάω σε αυτόν που πρότεινες εκτός κι αν βρω τίποτα καλύτερο στο Amazon.de

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν οι δίσκοι είναι ίδιοι είναι καλύτερο να έχεις τα προγράμματα σε ξεχωριστό δίσκο από αυτόν του λειτουργικού. Αλλά όλα αυτά έχουν νόημα σε συστήματα που έχουν πολλά read-writes, βλέπε web servers, database servers κλπ. Για την δική σου χρήση δεν έχει καμία σημασία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...