ankarage Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Εχω το κατωτέρω σύστημα που φαίνεται στη συνημμένη φωτογραφία. Παρακαλώ για την άποψή σας αν αξίζει και θα δω σοβαρή διαφορά σε ταχύτητα, με αντικατάσταση του HDD με SSD (πχ Samsung evo 860 500gb).Σημειώνω ότι οι συνδέσεις ειναι Sata II. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2018 από ankarage
BlueBlood7 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2018 Έχεις ΧΕΟΝ, έχεις γενικά θηριάκι και μας ρωτάς για ssd? Πλάκα μας κάνεις?
RX-8 Lover_GR Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Καλησπερα στο φορουμ. Έχω ένα Dell laptop που τρέχει με HDD 500GB και θέλω να πάω σε SSD 256GB. Το θέμα που έχω είναι ΠΩΣ μπορώ να μεταφέρω τα Win10 από τον εσωτερικό στον SSD ώστε να Bootαρει κατευθείαν χωρίς να περιμένω να γίνει εγκατάσταση, μετά να κατεβάζω drivers και ότι προγράμματα έχω στο C (έχω ξεχωριστό partition για τα Windows μέσα στο οποίο είναι και κάποια βασικά για μένα προγράμματα). Έχω διαβάσει ότι θέλει EaseUs για να γίνει η μεταφορά. Αυτό που δεν ξέρω είναι πως να το κάνω (συνδεσμολογία κλπ αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω). Όποιος ξέρει ας βοηθήσει παρακαλώ Επεξ/σία 15 Ιουλίου 2018 από RX-8 Lover_GR
kormos Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Στις 11/7/2018 στις 8:29 ΠΜ, ankarage είπε Εχω το κατωτέρω σύστημα που φαίνεται στη συνημμένη φωτογραφία. Παρακαλώ για την άποψή σας αν αξίζει και θα δω σοβαρή διαφορά σε ταχύτητα, με αντικατάσταση του HDD με SSD (πχ Samsung evo 860 500gb).Σημειώνω ότι οι συνδέσεις ειναι Sata II. Θα έπρεπε καιρό τώρα να το έχεις κάνει... Θα δεις διαφορά προς το καλύτερο! Στις 15/7/2018 στις 12:11 ΠΜ, RX-8 Lover_GR είπε Καλησπερα στο φορουμ. Έχω ένα Dell laptop που τρέχει με HDD 500GB και θέλω να πάω σε SSD 256GB. Το θέμα που έχω είναι ΠΩΣ μπορώ να μεταφέρω τα Win10 από τον εσωτερικό στον SSD ώστε να Bootαρει κατευθείαν χωρίς να περιμένω να γίνει εγκατάσταση, μετά να κατεβάζω drivers και ότι προγράμματα έχω στο C (έχω ξεχωριστό partition για τα Windows μέσα στο οποίο είναι και κάποια βασικά για μένα προγράμματα). Έχω διαβάσει ότι θέλει EaseUs για να γίνει η μεταφορά. Αυτό που δεν ξέρω είναι πως να το κάνω (συνδεσμολογία κλπ αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω). Όποιος ξέρει ας βοηθήσει παρακαλώ Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που κάνουν «κλώνο» το δίσκο χωρίς να χρειαστεί η διαδικασία που αναφέρεις... Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη συνδεσμολογία για να κάνεις αυτό που θες. Αρκεί να είναι πάνω στο σύστημα σου συνδεδεμένοι και οι δυο δίσκοι. Ανάλογα την εφαρμογή που θα δουλέψεις υπάρχει και στον εκάστοτε «πωλητή» αναλυτικό how to (ακόμα και για την εταιρία που αναφέρεις) 1
nikosthe15n Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Στις 15/7/2018 στις 12:11 ΠΜ, RX-8 Lover_GR είπε Καλησπερα στο φορουμ. Έχω ένα Dell laptop που τρέχει με HDD 500GB και θέλω να πάω σε SSD 256GB. Το θέμα που έχω είναι ΠΩΣ μπορώ να μεταφέρω τα Win10 από τον εσωτερικό στον SSD ώστε να Bootαρει κατευθείαν χωρίς να περιμένω να γίνει εγκατάσταση, μετά να κατεβάζω drivers και ότι προγράμματα έχω στο C (έχω ξεχωριστό partition για τα Windows μέσα στο οποίο είναι και κάποια βασικά για μένα προγράμματα). Έχω διαβάσει ότι θέλει EaseUs για να γίνει η μεταφορά. Αυτό που δεν ξέρω είναι πως να το κάνω (συνδεσμολογία κλπ αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω). Όποιος ξέρει ας βοηθήσει παρακαλώ Αφού έχεις λάπτοπ θα χρειαστείς μια θήκη σκληρού δίσκου με δική του τροφοδοσία, θα συνδέσεις τον ssd μέσα εκεί και μετά θα κατεβάσεις ένα Clone πρόγραμμα όπως το Macrium Reflect ή όποιο άλλο σε βολεύει. Αν ο δίσκος είναι Samsung τότε είσαι τυχερός γιατί η Samsung νομίζω ότι έχεi το Data Migration Software το οποίο δουλεύει μόνο για δικούς της δίσκους. Μόλις κάνεις τον κλώνο βγάζεις τον παλιό δίσκο και περνάς τον SSD. Αν δουλέψει σωστά είσαι μια χαρά απλά για καλό και για κακό θα κρατήσεις τον παλιό δίσκο ανέπαφο μήπως προκύψει κάποιο θέμα.
RX-8 Lover_GR Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 4 ώρες πριν, nikosthe15n είπε Αφού έχεις λάπτοπ θα χρειαστείς μια θήκη σκληρού δίσκου με δική του τροφοδοσία, θα συνδέσεις τον ssd μέσα εκεί και μετά θα κατεβάσεις ένα Clone πρόγραμμα όπως το Macrium Reflect ή όποιο άλλο σε βολεύει. Αν ο δίσκος είναι Samsung τότε είσαι τυχερός γιατί η Samsung νομίζω ότι έχεi το Data Migration Software το οποίο δουλεύει μόνο για δικούς της δίσκους. Μόλις κάνεις τον κλώνο βγάζεις τον παλιό δίσκο και περνάς τον SSD. Αν δουλέψει σωστά είσαι μια χαρά απλά για καλό και για κακό θα κρατήσεις τον παλιό δίσκο ανέπαφο μήπως προκύψει κάποιο θέμα. Άρα λοιπόν θα χρειαστώ έτσι κι αλλιώς θήκη....
chralexo Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 4 ώρες πριν, nikosthe15n είπε Αν ο δίσκος είναι Samsung τότε είσαι τυχερός γιατί η Samsung νομίζω ότι έχεi το Data Migration Software το οποίο δουλεύει μόνο για δικούς της δίσκους. έχω τον Samsung evo 850 250 gb και στην συσκευασία έχει μέσα το Data Migration Software
nikosthe15n Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) Λάθος ποστ (διαγράφηκε) Επεξ/σία 16 Ιουλίου 2018 από nikosthe15n λάθος ποστ
ankarage Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Occultist είπε Πως κατάφερες να έχεις 7gb ram? Aγόρασα 4χ2 GB για να αντικαταστήσω τα 4χ1GB , όμως ένα δυάρι κάτι νομιζω ότι παρουσιάζει και δεν το άλλαξα. Στις 13/7/2018 στις 9:51 ΜΜ, BlueBlood7 είπε Έχεις ΧΕΟΝ, έχεις γενικά θηριάκι και μας ρωτάς για ssd? Πλάκα μας κάνεις? Tελικά άλλαξα αλλά όχι στο Desktop αλλά στο Laptop μου HP Pavillion dv7 έναν απο τους δύο δίσκους που έχει των 300GB, αυτόν με το λειτουργικό. Εβαλα τον Samsung evo 960 500GB.Χαώδης η διαφορά.Κάποιο άλλο Σαββατοκύριακο θα κάνω το ίδιο στο Desktop. Tο δίσκο που τοποθετώ τον κάνω κλώνο με το Samsung migrate. Επεξ/σία 17 Ιουλίου 2018 από ankarage
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα