Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mp123 είπε

Δεν ειναι το ιδιο. δεν εχει τον χαβαλε ποιος θα κανει το πιο μεγαλο σκορ στην παρεα.

Πως να παιξεις bubble bubble  , ποδοσφαιρακι στο τραπεζι , ninja , pacman ,, donkey kong στον υπολογιστη.

Μπορείς να πάρεις ένα εντελώς retro joystick σαν των ufo (με ίδια πλήκτρα). Κατά τα λοιπά το ίδιο μου φαίνεται

• Απαντ. 308
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Stamer είπε

Μπορείς να πάρεις ένα εντελώς retro joystick σαν των ufo (με ίδια πλήκτρα). Κατά τα λοιπά το ίδιο μου φαίνεται

Υπαρχει καμμια κονσολα για να συνδεσω στην τηλεοραση μαζι με χειριστιριο για τα παιχνιδια αυτα ?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mp123 είπε

Υπαρχει καμμια κονσολα για να συνδεσω στην τηλεοραση μαζι με χειριστιριο για τα παιχνιδια αυτα ?

Εάν θες τηλεόραση επειδή το απλό monitor είναι λίγο για σένα (:P) τότε μάλλον το ανάποδο θα μπορούσες να κάνεις... ενα pc-ακι συνδέεις στην τηλεόραση.

Πάντως τώρα που το λες, έχει πάρει το μάτι μου διάφορα κονσολάκια που είναι και καλά για τέτοιους σκοπούς (κάποια με ενσωματομένα κουμπιά κ.λ.π. για 2 παίκτες). Δεν το έχω ψάξει πολύ όμως, δεν ξέρω.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, mp123 είπε

raspberry pi consoles συνδέονται με hdmi Και δίνουν usb εισόδους για χειριστήρια

https://www.insomnia.gr/classifieds/item/1153397-retroconsoles-arcade-machines-raspberryorange-pi/

Επεξ/σία από m3fisto
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά καμμία σχέση,το αίσθημα του να παίζεις σε καμπίνα κανονική,τα έχω φάει με το κουτάλι τα  μηχανήματα αυτά απο μικρός αφού,έπαιζα ηλεκτρονικά παιχνίδια στα ουφάδικα μπλιμπλίκια σχεδόν για 30 χρόνια,μέχρι που βγήκε ο γελοίος νόμος που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο ευρωπαικό κράτος  (ίσως και παγκόσμια να είμαστε μόνοι μας)για τα τυχερά παίγνια του τριανταφυλλόπουλου απο τις εκπμπές με τα φρουτάκια ! έτσι βγάλανε εναν αντισυνγματικό και απαράδεκτο νόμο,όταν τα έκλεισαν και απειλούσαν  ολα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ακόμα και τα ίντερνετ Cafe ! Επι χρόνια (νομίζω πως ακόμα) πληρώνουμε πρόστιμα στήν ευρώπη για αυτόν τον νόμο γιατί είχαμε καταδικαστεί για αυτόν,αλλά ακόμα και αν δεν ισχύει τώρα και έχει καταργηθεί, θέλει αρκετό θάρρος και γνώση για να ανοίξει κάποιος ένα τέτοιο Retro μαγαζί.

Αν βέβαια αν φτιάξεις δικιά σου καμπίνα με τους μοχλούς κλπ πλησιάζεις αρκετά την εμπειρία ,αλλά είναι άλλο πράμα να παίζεις διπλά να είναι άτομα στήν σειρά να πλακωθούνε σε ενα Street Fighter η έχεις η να συναγωνίζεσαι High scores κλπ Δυστυχώς δεν υπάρχουν τέτοια μαγαζιά εγω πιστεύω πως αν άνοιγε κάποιος ένα θα πήγαινε καλά (δεν θα πλούτιζε αλλά τα λεφτά του θα τα έβγαζε)στο εξωτερικό πχ Αγγλία υπάρχουν ακόμα τέτοια μαγαζιά και έχουν πάρα πολλά μηχανήματα μέσα και πληρώνεις μια είσοδο πχ 5 ευρώ και είναι στο Free play ολα και παίζεις οτι και όσο θέλεις ! θα πούλαγε και το μαγαζί και τίποτα καφέδες κοκα κόλες κλπ η θα είχε κάναν αυτόματο πωλητή και θα τα έβγαζε τα έξοδα του,όμως χρειάζεται αρκετή αγάπη για το αντικείμενο και να γνωρίζει κάποιος απο αυτά και να υπάρχει εύκαιρος και τεχνικός για να πιάνουν τα χέρια του να κάνει αλλαγές να φτιάχνει μοχλούς κουμπιά κλπ 

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.

Ηταν άλλα τα χρονια εκεινα φιλοι μου... Υπηρχε η μαγεία που λεμε.. Ήταν ολη η φαση ομορφη και υπηρχε άλλη βαρυτητα σε ολο αυτο... Τοτε υπηρχαν πολυ λιγοτερα πραγματα να σχοληθεις μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου, η΄ ποδιού αν θελετε!😊 Και με βαρυτερες αξιες..

Οταν πλεον τα εχεις ολα στο πιατο και βομβαρδιζεσαι με 1000 πραγματα ανα στιγμη για το τι να κανεις και πως να περασεις κτλ κτλ κτλ, εχουν χασει ολα την αξια τους και δεν υπαρχει καμια μαγεια πλεον...Πόσοι απο εσας εχετε γυρισει την κασσετα με το στυλο για να ξανα ακουσετε το αγαπημενο σας τραγουδι του δισκου, επειδη το κασσετοφωνο την γυρναγε πιο αργα και ανυπομονουσατε?  Ε τωρα που ειναι ολα χυμα, απλα πατας ενα youtube κι ενα download και παει.....

Οταν λεμε οτι δεν υπαρχουν αξιες πλεον, συμπεριλαμβανεται μεχρι και το πιο απλο πραγμα που αλλη βαρυτητα ειχε καποτε κι αλλιως εχει καταληξει τωρα...

Και το μυαλο και την ηλικια δεν τα ξεγελας πλεον... Και καμπινα να βρεις, λιγο θα ασχοληθεις και μετα απλα θα την κοιτας... Αυτο που ζησαμε τοτε(ποσο τυχεροι ημασταν) δεν ξανα γυρνα οσο κι αν το αναπολουμε καποιοι..

MAME παιζω που και που και μετα απο λιγο βαριεμαι και το κλεινω...Ξεκιναω με τρελη ορεξη νιωθωντας οπως τοτε, αλλά γρηγορα προσγειωνομαι και δεν εχω υπομονη..

Παλιοτερα υπηρχε υπομονη και η ανταμοιβη μας εκανε ευτυχισμενους... Τωρα δεν υπαρχει αυτο το πραγμα! Πες σε εναν παιδι να παιξει pacman και εξηγησε του οτι αν χασει στην 8η πιστα, θα πρεπει να ξανα ξεκινησει απο την αρχη γιατι πολυ απλα δεν συνεχιζεται!Θα σου ριξει μια μουτζα και θα την κανει με ελαφρα...Γιατι παρα πολλα απο αυτα τα παιχνιδια δεν συνεχιζονταν καν αμα εχανες!

Ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα και παει και πολυ αλλου αρα το σταματαω εδω.. Αναμνησεις μιας ζωης λοιπον και απο τις πιο εντονες και ομορφες...

• Like 10
  • Thanks 5
  • Sad 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ELMastas είπε

έπαιζα ηλεκτρονικά παιχνίδια στα ουφάδικα μπλιμπλίκια σχεδόν 30 χρόνια μέχρι που ο γελοίος νόμος για τα τυχερά παίγνια του τριανταφυλλόπουλου με τα φρουτάκια τα έκλεισε και απειλούσε ολα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια ακόμα και ίντερνετ Cafe

Έπαιζα μπλιμπλίκια για πάνω από 15 χρόνια, από το 85 μέχρι λίγο μετά το 2000, η αλήθεια είναι ότι ο νόμος για τα φρουτάκια έδωσε την χαριστική βολή στα μπλιμπλίκια, δεν ήταν αυτός που ευθύνεται για την παρακμή  τους.

Η παρακμή είχε ήδη ξεκινήσει από τα τέλη του 90 με τις κονσόλες που έμπαιναν σε όλα τα σπίτια και πρόσφεραν exclusive τίτλους και με ωραία γραφικά και ακόμα και τα ports δεν είχαν να ζηλέψουν σε τίποτα τα μπλιμπλίκια. Το port για παράδειγμα του NBA JAM ή του Tekken δε συγκρίνεται με τα ports που γινόντουσαν μια δεκαετία πριν με μίζερες προσπάθειες μίμησης παιχνιδιών όπως το Golden Axe και το Outrun. H διασκέδαση είχε αλλάξει και είχε μπει για τα καλά μέσα στα σπίτια, είτε λεγόταν Playstation είτε Pentium MMX/Celeron. 

Κι αυτό ήταν ένα παγκόσμιο φαινόμενο, όχι μόνο στην Ελλάδα. Για αυτό οι μεγάλες δυνάμεις του χώρου (SNK, Capcom, Sega) στα τέλη της δεκαετίας του 90 για τους δικούς τους λόγους η κάθε μία άρχισαν να εγκαταλείπουν την ανάπτυξη τίτλων για μπλιμπλίκια. Στην Ελλάδα τα μπλιμπλίκια (ειδικά στη φωλιά, γύρω από την Κάνιγγος) άρχισαν να φυτοζωούν μονομιάς το 2001 με την είσοδο του ευρώ. Μέσα σε μια νύχτα από 100 δρχ, το παιχνίδι πήγε στο μισό ευρώ, 70% αύξηση. Παρά την προσπάθεια να γίνουν διάφορα τρικς, πχ με 1 ευρώ να έχεις 3 credits, η ζημιά είχε ήδη γίνει. Μετά ήρθε και ο φρουτονόμος του 2002 και σχόλασε ο γάμος, λίγους όμως gamers απασχόλησε συγκριτικά με όσους θα ενοχλούσε αν ο νόμος ίσχυε το 1997 πχ. 

Επίσης το σημαντικότερο, λέμε όχι στα ξενόφερτα bartops που έχουν το μοχλό στο αριστερό χέρι και τα κουμπιά στο δεξί. Εμείς αλλιώς μεγαλώσαμε και μάθαμε :D

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.

πριν ξεκινήσεις να παίζεις υπήρχαν και στην Ελλάδα καμπίνες με το joystic αριστερά, μετά το 1985 δεν ξέρω (δεν έπαιζα)

• Like 1
Δημοσ.

Κι εγω θυμαμαι καποια με τον μοχλο αριστερα και τα κουμπια δεξια.. Και παρολο που ειμαι αριστεροχειρας, επαιζα παντα σταυρωτα! Δεξι χερι στον μοχλο και αριστερο περασμενο απο πανω για τα κουμπια!😊

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ZELOMOTH είπε

Κι εγω θυμαμαι καποια με τον μοχλο αριστερα και τα κουμπια δεξια.. Και παρολο που ειμαι αριστεροχειρας, επαιζα παντα σταυρωτα! Δεξι χερι στον μοχλο και αριστερο περασμενο απο πανω για τα κουμπια!😊

Σε μερικά όντως ίσχυε αυτή η διάταξη αλλά δεν ήταν ο κανόνας. Κι εμείς σε αυτές τις λίγες περιπτώσεις έτσι παίζαμε, με τα χέρια σταυρωτά. Αλλά άλλο να παίζεις με αυτό τον τρόπο το 1943 ή to Altered Beast και άλλο το X-Men vs Street Fighter.

• Like 2
Δημοσ.

Χα! Τι μου θυμησες τωρα!  Το 1942 το τερματιζα! 32 πιστες νομιζω ειχε! Που εβγαινε το αεροπλανο αρχηγος κι επιανε ολη την οθονη! Ε ρε ωραια πραγματα!🤩

• Like 2
Δημοσ.

Και περίμενες αρκετή ώρα ίσως και κάνα 2 λεπτά μέχρι να βγει όταν έφτανες εκεί και πρίν δεν κουνιότανε τίποτα στήν οθόνη ! αυτό σου έδινε επική αίσθηση τότε !

Spoiler

maxresdefault.jpg

• Like 4
Δημοσ.

Ουφάδικα υπάρχουν αρκετά, σε όλα τα mall σχεδόν. Εγώ πήγαινα με ένα παλαιό φίλο συνήθως στο Mall του Αγίου Δημητρίου ή στα Odeon στη Συγγρού. Τώρα αν θέλετε τέρμα ρετρο, θα σας γελάσω. Θυμάμαι στην πόλη μου στην επαρχία, είχαν φέρει πριν χρόνια μια καμπίνα που είχε άπαντα τα κλασσικά παιχνίδια και επέλεγες όποιο ήθελες. Αν φέρεις γύρα κάτι θα βρεις.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Miracle Worker είπε

Ουφάδικα υπάρχουν αρκετά, σε όλα τα mall σχεδόν. Εγώ πήγαινα με ένα παλαιό φίλο συνήθως στο Mall του Αγίου Δημητρίου ή στα Odeon στη Συγγρού. Τώρα αν θέλετε τέρμα ρετρο, θα σας γελάσω. Θυμάμαι στην πόλη μου στην επαρχία, είχαν φέρει πριν χρόνια μια καμπίνα που είχε άπαντα τα κλασσικά παιχνίδια και επέλεγες όποιο ήθελες. Αν φέρεις γύρα κάτι θα βρεις.

στην συγγρου στην οντεον ειχε παλαιες καμπινες οι συχνρονες η και τα 2?

Δημοσ.
16 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

Ηταν άλλα τα χρονια εκεινα φιλοι μου... Υπηρχε η μαγεία που λεμε.. Ήταν ολη η φαση ομορφη και υπηρχε άλλη βαρυτητα σε ολο αυτο... Τοτε υπηρχαν πολυ λιγοτερα πραγματα να σχοληθεις μετρημενα στα δαχτυλα του ενος χεριου, η΄ ποδιού αν θελετε!😊 Και με βαρυτερες αξιες..

Οταν πλεον τα εχεις ολα στο πιατο και βομβαρδιζεσαι με 1000 πραγματα ανα στιγμη για το τι να κανεις και πως να περασεις κτλ κτλ κτλ, εχουν χασει ολα την αξια τους και δεν υπαρχει καμια μαγεια πλεον...Πόσοι απο εσας εχετε γυρισει την κασσετα με το στυλο για να ξανα ακουσετε το αγαπημενο σας τραγουδι του δισκου, επειδη το κασσετοφωνο την γυρναγε πιο αργα και ανυπομονουσατε?  Ε τωρα που ειναι ολα χυμα, απλα πατας ενα youtube κι ενα download και παει.....

Οταν λεμε οτι δεν υπαρχουν αξιες πλεον, συμπεριλαμβανεται μεχρι και το πιο απλο πραγμα που αλλη βαρυτητα ειχε καποτε κι αλλιως εχει καταληξει τωρα...

Και το μυαλο και την ηλικια δεν τα ξεγελας πλεον... Και καμπινα να βρεις, λιγο θα ασχοληθεις και μετα απλα θα την κοιτας... Αυτο που ζησαμε τοτε(ποσο τυχεροι ημασταν) δεν ξανα γυρνα οσο κι αν το αναπολουμε καποιοι..

MAME παιζω που και που και μετα απο λιγο βαριεμαι και το κλεινω...Ξεκιναω με τρελη ορεξη νιωθωντας οπως τοτε, αλλά γρηγορα προσγειωνομαι και δεν εχω υπομονη..

Παλιοτερα υπηρχε υπομονη και η ανταμοιβη μας εκανε ευτυχισμενους... Τωρα δεν υπαρχει αυτο το πραγμα! Πες σε εναν παιδι να παιξει pacman και εξηγησε του οτι αν χασει στην 8η πιστα, θα πρεπει να ξανα ξεκινησει απο την αρχη γιατι πολυ απλα δεν συνεχιζεται!Θα σου ριξει μια μουτζα και θα την κανει με ελαφρα...Γιατι παρα πολλα απο αυτα τα παιχνιδια δεν συνεχιζονταν καν αμα εχανες!

Ειναι πολυ μεγαλη κουβεντα και παει και πολυ αλλου αρα το σταματαω εδω.. Αναμνησεις μιας ζωης λοιπον και απο τις πιο εντονες και ομορφες...

εχεις καμια συγγενεια με θείο Αιμίλιο απο κουραφελκυθρα;

22 ώρες πριν, Pokemon640 είπε

το θέλετε πακέτο η στο χέρι ; 😂

πες μας τουλάχιστον, ειναι φυσικά;;;;

δεν νομίζω οτι το νοημα ειναι να παίξεις καπου εξω όπως ειπε καποιος, αν ειχα μεγαλώσει με αυτα, θα ηθελα ιδιο στο υπόγειο μου για τα παιδια μου ή παιδικούς μου φιλους

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...