Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 hours ago, theoritikos said:

Ερώτηση για τους δεινόσαυρους του φόρουμ. 

Πότε ήρθαν τα ουφαδικα πρώτη φορά στην Ελλάδα; το γνωρίζει κάποιος;

Έχω ρωτήσει πολύ κόσμο,αλλά κανένας δεν ξέρει να μου πει με σιγουριά 

Εγώ το 79 πρωτοείδα στη Βατάτζη, Λ. Αλεξάνδρας. To Space Invaders είναι του 78, οπότε κάπου εκεί κοντά πρέπει να ήταν.

• Απαντ. 308
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, stormrain είπε

Eννοειται πως ειχα λιωσει τα κλασικα, Shinobi, Mortal Kombat, Pacman, Pang, Sunset Riders κλπ, αλλα θελω να αναφερθω στο παρακατω που με ειχε στοιχειωσει. Το φακην New Zealand story. Moυ ειχε φαει απειρα 20ρικα, δεν το ειχα τερματισει ποτε και μια μερα απλα το εβγαλαν. Τρελο απωθημενο. Το εχω κατεβασει στο κινητο μονο και μονο για να το τελειωσω αλλα με στενοχωρει που δεν μου δινει την ιδια αισθηση πλεον (αν και λογικο εδω που τα λεμε).

Επισης, υπηρχε και μια εκδοχη του Qix με γυμνα manga ή ειναι η ιδεα μου?

Ενοείται πως υπήρχε και μια και παραπάνω εκδόσεις του Qix με γυμνά σχέδια manga κλπ το πιο γνωστό ήταν το Gal's panic το 90 και άλλα παρόμοια spin offs 

2 ώρες πριν, theoritikos είπε

Φυσικά και δεν μπορεί να σου πεί κανείς με "σιγουριά" αφού δεν μπορεί να ξέρει τι γίνεται ταυτόχρονα σε ΟΛΗ την Ελλάδα με το θέμα ^_^ ούτε και υπήρχαν αντιπροσωπείες που να ξέραμε να κάνουν επίσημα ανακοινώσεις η δελτία τύπου και ούτε είχαν συνεννοηθεί βέβαια οι περισσότεροι είτε απο Αθήνα η Θεσσαλονίκη η λίγο αργότερα επαρχία,για το πότε θα φέρουν τα μηχανήματα και Να θυμηθούν ποιός θα τα φέρει πρώτος

Μπορώ εκ πείρας όμως και με αρκετή σιγουριά για Αθήνα Κέντρο να σου πω πως εμφανίστηκαν κάπου τέλος 78 αρχές 79 τότε ως πιτσιρίκι τα πρωτοείδα δειλά δειλά σε μαγαζί της πλατείας που έφερε 1-2 καμπίνες και μετά απο κάνα 2 μήνες άλλα 3 και σιγά σιγά το γέμισε το μαγαζί...μετά απο κάνα 2 χρόνια άρχισαν να εξαπλώνονται τα ουφάδικα σαν την φωτιά και μέσα σε μια 5ετία άρχισε να γίνεται ο κακός χαμός σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, πράμα που συνεχίστηκε για περίπου 2 ακόμα δεκαετίες-_-

• Like 2
Δημοσ.

ΡΕ συ EL MASTAS, μηπως θυμασαι πως λεγανε ενα που ειχες ενα παιδακι το οποιο χρησιμοποιησουμε το κεφαλι του κι εσπαγε καποιες πετρες και ανεβαινε κιολας σε αυτες, πρωτος αρχηγος ηταν ενας σκελετος κι εριχνε και κατι σαν σφαιρες..Επαιζε και διπλο εννοειται...Το τερματιζα και δεν το θυμαμαι καν πως το λενε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, theoritikos είπε

Κοιτα να δεις οταν πηγαινα δημοτικο στην Πυθειας στην κυψελη , υπηρχαν ηδη μηχανηματα λιγο πιο κατω στο μαγαζι με τα trick .
Λοιπον γενημμενος 69 + 5 μεχρι να παω σχολειο ( κερδισα χρονο ) + 3-4 χρονια μεχρι να παρω χαμπαρι υπολογιζε γυρω στο 78/79

=======================================

Λοιπόν μαρτυρήστε τώρα , πόσοι απο σας έβαζαν "τζάμπα" credits με : Καλαμάκι απο σουβλάκι , δεμένο με πετονιά κέρμα , ηλεκτρονικό αναπτήρα ( οχι bic ) με την εκκένωση του σπινθήρα ? ? ? ?

Επεξ/σία από villasg
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, villasg είπε

Κοιτα να δεις οταν πηγαινα δημοτικο στην Πυθειας στην κυψελη , υπηρχαν ηδη μηχανηματα λιγο πιο κατω στο μαγαζι με τα trick .
Λοιπον γενημμενος 69 + 5 μεχρι να παω σχολειο ( κερδισα χρονο ) + 3-4 χρονια μεχρι να παρω χαμπαρι υπολογιζε γυρω στο 78/79

Λοιπόν μαρτυρήστε τώρα , πόσοι απο σας έβαζαν "τζάμπα" credits με : Καλαμάκι απο σουβλάκι , δεμένο με πετονιά κέρμα , ηλεκτρονικό αναπτήρα ( οχι bic ) με την εκκένωση του σπινθήρα ? ? ? ?

Επειδη εμεις εδω φιλαρακι ειμαστε θαλασσινοι, τιμουσαμε δεοντως την πετονια την 100αρα!😂

Χωρις κερμα δεμενο, χωρις τιποτα! Απλα της φτιαχναμε 2πλη γωνια, σαν αγκιστρο(μισο ορθογωνιο καικαλα) ωστε να πιανει την βελονα του μηχανηματος και να ακουγονται τα credits βροχη!🤣🤩

Εγω μαρτυρησα!😊

Επεξ/σία από ZELOMOTH
  • Like 3
Δημοσ.

Ξεχάσατε ένα καράτε δεν θυμάμαι το όνομά του, εμείς το λέγαμε Μπρους Λη. Έβγαιναν κάποιοι με μπλε φόρμες και κάποιοι άλλοι που πετούσαν μαχαίρια. Είχε 5 ορόφους το κτίριο. Και το twin cobra διπλό.

Ωραίες αναμνήσεις παιδιά αλλά ας δούμε και τα μειονεκτήματα που είναι βασικά. Δεν ξέρω για εσάς αλλά πιστεύω ότι δεν ήμουν ο μόνος που έψαχνα σε πορτοφόλια και συρτάρια για να βρω λεφτά για να τα ακουμπίσω στον εθισμό μου γιατί τότε περί εθισμού επρόκειτο. Δεν διάβαζα, το μυαλό μου ήταν να πάω με την παρέα μου για ηλεκτρονικά. Και αν έμενε πενηντάρικο δεν γίνονταν κατοστάρικο ακόμα εκεί θα ήμουν. Γιατί να ανοίξει κάποιος τέτοιο μαγαζί; Για να τα "κονομάει"  εις βάρος των παιδιών όπως είναι και τα ίντερνετ καφέ και οι καφετέριες; Δεν έχουν τα παιδιά μας καλύτερα πράγματα να ασχοληθούν από το να είναι κολλημένα σε μια οθόνη είτε λέγεται τηλέφωνο ή τηλεόραση ή pc και να πονηρεύονται από μικρά για να βρουν λεφτά για να "ξεδώσουν" και καλά; Δεν ξέρω αν αυτές οι σκέψεις προβληματίσουν κάποιους όπως προβλημάτισαν κι εμένα.

Δημοσ.
3 hours ago, villasg said:

😈

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Tekhan world cup. Πολλες φορές νηστικός στο σχολειο για να φαω τα 2-3 κατοσταρικα στο tekhan. Απο οσο θυμαμαι βεβαια ο μαστορας το ειχε φουλ κατσαβιδωμενο (ειχε επιλογη μεσα στην πλακετα με τζαμπερακι για easy-hard-super hard) και στην 3η ομαδα δεν περνουσες με τιποτα. Εκτος απο καποιους μεγαλους λιωμενους που περνουσαν μεχρι τον ημιτελικο αλλα εκει εχαναν και αυτοι.

tekhan1.jpg

tekhan2.jpg

Επεξ/σία από SpirtouLisS
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, ZELOMOTH είπε

ΡΕ συ EL MASTAS, μηπως θυμασαι πως λεγανε ενα που ειχες ενα παιδακι το οποιο χρησιμοποιησουμε το κεφαλι του κι εσπαγε καποιες πετρες και ανεβαινε κιολας σε αυτες, πρωτος αρχηγος ηταν ενας σκελετος κι εριχνε και κατι σαν σφαιρες..Επαιζε και διπλο εννοειται...Το τερματιζα και δεν το θυμαμαι καν πως το λενε...

Kung fu Master Επικό παιχνίδι !

Ενοείται πως ξέραμε το κόλπο με την πετονιά που την έκανες γωνία κλπ ήθελε να είναι λίγο άκαμπτη και ήθελε δουλειά για να πιάσει και όταν ήταν μικρό το μαγαζί και σε παρακολουθούσαν δεν γινόταν τέτοια κόλπα.

Για πές λίγα παραπάνω,περίπου του πότε ήταν στα 80'ς η αργότερα ? και το παιδάκι πως ήταν ? είχε και κάποιο όπλο και πυροβολούσε η κάποιο σπαθί ? η πίστα ήταν σαν Shinobi ? η πίστες σε στύλ Mario με τίς πέτρες  ? 

Επεξ/σία από ELMastas
  • Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, stormrain είπε

Eννοειται πως ειχα λιωσει τα κλασικα, Shinobi, Mortal Kombat, Pacman, Pang, Sunset Riders κλπ, αλλα θελω να αναφερθω στο παρακατω που με ειχε στοιχειωσει. Το φακην New Zealand story. Moυ ειχε φαει απειρα 20ρικα, δεν το ειχα τερματισει ποτε και μια μερα απλα το εβγαλαν. Τρελο απωθημενο. Το εχω κατεβασει στο κινητο μονο και μονο για να το τελειωσω αλλα με στενοχωρει που δεν μου δινει την ιδια αισθηση πλεον (αν και λογικο εδω που τα λεμε).

Επισης, υπηρχε και μια εκδοχη του Qix με γυμνα manga ή ειναι η ιδεα μου?

Αυτο το επαιζα στο master system :D

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, ELMastas είπε

Kung fu Master Επικό παιχνίδι !

Ενοείται πως ξέραμε το κόλπο με την πετονιά που την έκανες γωνία κλπ ήθελε να είναι λίγο άκαμπτη και ήθελε δουλειά για να πιάσει και όταν ήταν μικρό το μαγαζί και σε παρακολουθούσαν δεν γινόταν τέτοια κόλπα.

Για πές λίγα παραπάνω,περίπου του πότε ήταν στα 80'ς η αργότερα ? και το παιδάκι πως ήταν ? είχε και κάποιο όπλο και πυροβολούσε η κάποιο σπαθί ? η πίστα ήταν σαν Shinobi ? η πίστες σε στύλ Mario με τίς πέτρες  ? 

Στυλ μαριο μαλλον, εγω το επαιζα αρχες 90 αρα ισως να ηταν τελη 80.. Πεταγε κατι στρογγυλακια μικρα νομιζω για σφαιρες..

Μια φορα πριν καιρο νομιζω το ειχα βρει στα mame αλλα δεν το συγκρατησα και εχαθει παλι στα αδυτα του υποκοσμου...🤣

Ηταν σαν καραφλο το παιδαικι με τα χερια κρεμασμενα κατω νομιζω..

Θυμηθηκα κι αυτο... Ε ρε ποσα 10ρικα μου ειχε φαει....

Επεξ/σία από ZELOMOTH
Δημοσ.
29 minutes ago, ZELOMOTH said:

Θυμηθηκα κι αυτο... Ε ρε ποσα 10ρικα μου ειχε φαει....

Edited 24 minutes ago by ZELOMOTH

Το είχα σκίσει. Ούτε μια βενζίνη χαμένη.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, villasg είπε

Με πετονιά και ηλεκτρονικό αναπτήρα το είχα κάνει συνήθως σε μεγάλες λέσχες ή στο καράβι αλλά αυτό με το καλαμάκι πρώτη φωρά το ακούω πως γινόταν ?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...